Olabilir evet bird undan dolayi kıvamı daha yoğun oluyor teşekkür ederimİçine un katınca biraz el açması böreğe benziyor sanırım.Bizim de un serperek yaptığımız bir börek var da:)Güzel görünüyor.Ellerine sağlık.Başarılar dilerim canım.
Tesekkkurlereline sağlık canım başarılar
teşekkür ederimElinize sağlık
Başarılar
Teşekkür ederimellerinize saglik
basarilar dilerim
teşekkür ederim evet yapmasi kolay ve lezzetlimm çok pratik ve de hafif gözüküyor yapasım gelddiiii
Teşekkür ederimellerinize sağlık başarılar bol şans
Bir dilim yemiş olabilirim tıkkaBaşarılar kuzucuuuuuuummmm.. Ama yemedin dimi? Cıss bunlarrr..
Aferim kuzum o zaman sana, iradeli kuzusun senBir dilim yemiş olabilirim tıkkaama sonra yarım saat yürüyüş yaptım iyi yapmismiyim geri kalanını misafir gelmişti kuzenim falan onlara yedirdim
ama gel sana yapayım bunlardan ben yapayım sen ye ne dersin
Kayınvalidemler çok yapar bunu ve çokda lezzetlidir.. adıda kırmanadır.. bulgaristan göçmenidirler..ellerine sağlık BAŞARILARR..öncelikle göçmen değilim ama bu böreği çok seviyorum üniversite zamanından ev arkadaşım olan aynı zamanda en yakın arkadaşım selanik göçmeni ve bu böreği de ondan öğrenmiştim tadı harika oluyor yumuşak ve çok lezzetli gerçekten kolay ve kurtarıcı gelelim tarifine ve malzemelerine
Malzemeler
3 adet günlük taze yufka
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı un
200 gr yağsız beyaz peynir (veya taze çökelek ben bunu kullandım)
Eki Görüntüle 1646459
YAPILIŞI:
Yoğurt, süt, yağ, un,tuz karbonat ve 1 yumurtayı çukur bir kapta iyice çırpıyoruz
Eki Görüntüle 1646461 Eki Görüntüle 1646462
daha sonra tepsimizi yağlıyoruz kare yada dikdörtgen tepsi daha rahat oluyor ama bende yok buda iş görür sonuçta
Eki Görüntüle 1646463
Yufkaları tezgâha yayıp kaşık kaşık sütlü karışımdan döküyoruz fırçayşa yayıyoruz ve üstüne çökelek serpiyoruzEki Görüntüle 1646464
İki tarafından büzerek toplayıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştiriyoruz. 3 yufkayı da bu şekilde hazırlayarak tepsiye döşüyoruz
Eki Görüntüle 1646465
Eki Görüntüle 1646466
Artan sütlü karışıma 1 yumurta ekleyip çırpıyoruz ve böreğin üzerine sürüyoruz fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz
Eki Görüntüle 1646467
böreğimiz hazır afiyet olsun
Eki Görüntüle 1646468
veee sunum
Eki Görüntüle 1646469
Atla gel guzellik ben sana birsürü şey yaparimAferim kuzum o zaman sana, iradeli kuzusun senEvet bana yap yedir de kilo alayım azıcık kız
Teşekkürler canımEllerıne saglık cnm cok nefıs gorunuyor
Basarılar dılıyorum
Teşekkür ederim canımKayınvalidemler çok yapar bunu ve çokda lezzetlidir.. adıda kırmanadır.. bulgaristan göçmenidirler..ellerine sağlık BAŞARILARR..
Simdiden afiyet olsun o zamanDayanamicam bugün denicem bu böreğiellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor beni cezbetti yani
Teşekkür ederimEllerine sağlık. Bol şans
Çok teşekkür ederim o zamanHarika olmuş ellerine sağlık başarılar diliyorum yarışmada:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?