• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Börekler Göçmen Böreği (Kırmana ) - Bizim Yağ Sponsorluğunda

İçine un katınca biraz el açması böreğe benziyor sanırım.Bizim de un serperek yaptığımız bir börek var da:)Güzel görünüyor.Ellerine sağlık.Başarılar dilerim canım.
Olabilir evet bird undan dolayi kıvamı daha yoğun oluyor teşekkür ederim:KK50::KK200:

eline sağlık canım başarılar :KK68:
Tesekkkurler:KK200::KK200:

Elinize sağlık:kk77:
Başarılar:KK200:
teşekkür ederim:KK200:
:KK19:

ellerinize saglik:kk77:

basarilar dilerim :KK68:
Teşekkür ederim :KK200::KK200:

mm çok pratik ve de hafif gözüküyor yapasım gelddiiii
teşekkür ederim evet yapmasi kolay ve lezzetli
:KK15:

ellerinize sağlık başarılar bol şans:KK66::nazar:
Teşekkür ederim :KK15::KK15:

Başarılar kuzucuuuuuuummmm.. Ama yemedin dimi? Cıss bunlarrr..
Bir dilim yemiş olabilirim tıkka:KK48: ama sonra yarım saat yürüyüş yaptım iyi yapmismiyim:KK60::KK60: geri kalanını misafir gelmişti kuzenim falan onlara yedirdim
:KK55: ama gel sana yapayım bunlardan ben yapayım sen ye ne dersin:KK22::KK22:

Bir dilim yemiş olabilirim tıkka:KK48: ama sonra yarım saat yürüyüş yaptım iyi yapmismiyim:KK60::KK60: geri kalanını misafir gelmişti kuzenim falan onlara yedirdim
:KK55: ama gel sana yapayım bunlardan ben yapayım sen ye ne dersin:KK22::KK22:
Aferim kuzum o zaman sana, iradeli kuzusun senHoppa Evet bana yap yedir de kilo alayım azıcık kız :KK51:

öncelikle göçmen değilim ama bu böreği çok seviyorum üniversite zamanından ev arkadaşım olan aynı zamanda en yakın arkadaşım selanik göçmeni ve bu böreği de ondan öğrenmiştim tadı harika oluyor yumuşak ve çok lezzetli gerçekten kolay ve kurtarıcı gelelim tarifine ve malzemelerine

Malzemeler
3 adet günlük taze yufka
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı un
200 gr yağsız beyaz peynir (veya taze çökelek ben bunu kullandım)
Eki Görüntüle 1646459

YAPILIŞI:
Yoğurt, süt, yağ, un,tuz karbonat ve 1 yumurtayı çukur bir kapta iyice çırpıyoruz
Eki Görüntüle 1646461 Eki Görüntüle 1646462

daha sonra tepsimizi yağlıyoruz kare yada dikdörtgen tepsi daha rahat oluyor ama bende yok buda iş görür sonuçta :KK66:
Eki Görüntüle 1646463
Yufkaları tezgâha yayıp kaşık kaşık sütlü karışımdan döküyoruz fırçayşa yayıyoruz ve üstüne çökelek serpiyoruzEki Görüntüle 1646464

İki tarafından büzerek toplayıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştiriyoruz. 3 yufkayı da bu şekilde hazırlayarak tepsiye döşüyoruz
Eki Görüntüle 1646465
Eki Görüntüle 1646466
Artan sütlü karışıma 1 yumurta ekleyip çırpıyoruz ve böreğin üzerine sürüyoruz fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz
Eki Görüntüle 1646467
böreğimiz hazır afiyet olsun:KK52::KK52:
Eki Görüntüle 1646468

veee sunum:KK200::KK200::KK200:
Eki Görüntüle 1646469
Kayınvalidemler çok yapar bunu ve çokda lezzetlidir.. adıda kırmanadır.. bulgaristan göçmenidirler..ellerine sağlık BAŞARILARR..

Aferim kuzum o zaman sana, iradeli kuzusun senHoppa Evet bana yap yedir de kilo alayım azıcık kız :KK51:
Atla gel guzellik ben sana birsürü şey yaparim:KK51::KK51:

Ellerıne saglık cnm cok nefıs gorunuyor:kk77:
Basarılar dılıyorum:KK68:
Teşekkürler canım
:KK200::KK200:

Kayınvalidemler çok yapar bunu ve çokda lezzetlidir.. adıda kırmanadır.. bulgaristan göçmenidirler..ellerine sağlık BAŞARILARR..
Teşekkür ederim canım:KK200: bende çok seviyorum o nedenle bu börekle katilmak istedim gerçekten çok lezzetli :kk77::kk77:

Dayanamicam bugün denicem bu böreği :kk77: ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor beni cezbetti yani:KK72:

Ellerine saglik yarismada basarilar dilerm valla olsada yesek dedirtti

Back