- 15 Nisan 2010
- 794
- 15
kızlar ya yanlıs mı yapıorum bıseylerı bılmıorum ama bn hıc ıncelemıyorum ya neyedıklerıme dıkkat edıyorum spor yapıyorum tık yok 2 cm ıncelsem gaza gelcemde sonuc alamayınca moralimm bozuluyo
canim bende tam 2 hafta önce pilatese basladigimda ögrendim herseyi cok yanlis yaptigimi.. ben karnimdan nefesi cok yanlis aliyormusum ve kaburgalarim cok acikti ve karnim disa dogru cikiyordu.. Ebru Salliyi dinledim ve kaburgalarimi nasil kapatacagimi ögrendim.. yaptigim her egzersizde karnimi icime cekip kaburgalarimi kapatiyorum ve o sekilde inanilmaz bi incelme oldu zaten 2 haftadir corap sökügü gibi gidiyor yaglar (bunu hem görüyorum ölcülerimde hemde hissedebiliyorum)..
ilk baslarda "hadi canim olurmu öyle sey" dedim ama hakikaten dogruymus.. Ebru Sallinin dedigi gibi sen istersen günde 1000 mekik cek, eger karnini icine cekip kaburgalarini kapatmazsan o karin yaglar veya diger yaglar gitmez..
bide ben her spor yaptiktan sonra bi fincan yesil cay iciyorum, ve oda cok faydali oluyor.. bunlar sadece bi öneri canim, umarim yanlis anlamazsin..
yok cnm ya neden yanlıs anlıyım:):) ebruyla plates bnde yapıorum evet sn qene ıımısın bn ılk yaptıqımda topu bıle tutamıodum sımdı alıstım ama soyle bı durum var nefese dıkkat karnım fln yanıo yanı spor yaprken kaburgaya onem qostrıorum ama tık yok ya bıde benım qöbeğin genetik olduqunu düşünüorum ondan mı acaba sonuc alamıoyorum sn yedıklerıne fln dıkkat edıomusun ? yesıl cay bnde alım ya ii olur saolasın bu arada
sen ne zamandir pilates yapiyorsun cnm? belki biraz daha bekleyip ondan sonra alirsin sonuclari diye düsünüyorum.. ben bide pilatesi sabah ve aksam yapiyorum genellikle.. topun üzerinde egzersiz yapmak yerde yapilan egzersizlerden cok daha etkili bu arada, top egzersizlere devam bence..
genetik diye daha zor verirsin ama imkansiz degildir.. benim anne tarafimda da göbekler dokuz aylik gibi ve benimkiside anneminki gibi yaglanma söz konusuydu.. ilk aylar cok zor oldu , hatta hic spor yapmadan diyet yaparak kilo vermistim ama hic incelme olmadi , yaglar hep duruyordu kenarda kösede.. sadece su 1-2 ay icerisinde spor yapip incelmeye basladim.. önemli olan kendine göre dogru spor ve dogru beslenme seklini bulmakmis meger..
benim günlük beslenmede olmazsa olmazlarim sunlar:
- yogurt, yumurta, balik (hepsi protein agirlikli ve o yüzden kas yapmaya yardimci oluyorlar ve bu sekilde yagin erimesine yardimci),
- yesil cayi bolca icerim ama spordan sonra (etkisi ozaman daha fazlaymis)
- ara ögünlerde kesinlikle meyve yerim , özellikle fark ettimki yesil elma, mandalina ve greyfurt beni tok tutuyor ve tatli krizimi hafifletiyor (bu sadece benim görüsüm)
bide tatlilardan ve hamur islerini azalttim hatta hic yemiyorum nerdeyse.. sadece hayatimda vazgecemiyecegim cikolatalimi yerim ara sirada, oda abartmadan
umarim yardimci olmussumdur sana cnm , bunlar benim günlük beslenme tarzim ve bana uydu, ama bu sanada uyar demek degildir, herkesin metabolizmasi farkli calisiyor:87:
cok saolasın teskkrler cnm savasmaya devam göbişlerlebnde denıyıcem bakalım snın yontemlerını nasıl sonuc alıcam bu hafta platese bn baslayalı 1 ay olmustur ama cok duznsız yptım ztn ılk yapmalarımı sayma cnku oqrendım ıcın cok verımlı dııldı sımdı daha ıı o zmn bnd platese pazrtsıden ıtıbaren ıkı oqun yapım bu arada cok saol cnm bna oldukca yardımcı oldun=)=)
Rica ederim tatlımKara yağlardan hepimiz kurtulalım artık , çok misafir ettik onları
arkadaşlar benide alın listeye lütfenn kocaman bi göbegim var kurtulamıyorum biri baa bi anlatsa napıyoruz nası oluyo günde kaç defa yapıyoruz filan lütfen