candajlara ellemeyn canım. saçlarınızı birinin yardımıyla yıkayn vücudunuzu kendiniz de yıkayabilirsiniz. kollar göğüs altından itibaren vücut ..valla canım ben de onu sormak için girdim şu an foruma bu göğsümün altındaki bandajları açıp mı giricem acaba duşa diye :)
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
-
Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Gizist - Meme Büyütme (Hacettepe Hastanesi)
- Konu Sahibi gizist
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?gizist ne kadar güzel uzun uzun teskin etmişsin öncelikle çok teşekkür ederim biraz yazdıklarınla moralim yerine geldi. bugün sargılarım çıktı, o kadar minikler ki azıcık içerden şişirilmişler gibi minik iki şişlik. ağlamaya bir başladım daha da durduramıyorum bir daha bu imkanım olmayacak ailem katiyen müsade etmez. sana da sargılar açılınca çok udak göründüler mi?
yaşımız boyumuz kilomuz ve düşünce yapımız tamamen aynı asla büyük istemedim doğal olarak gelişecek göğsüme yakın bişey olsun en büyük derdim doğal dursun idi. seninkilere bayıldım o resimlerle yatıp kalktım resmen sonra doktor geldiğinde de annem küçük olsun doğal olsun diyerek soktu beni ameliyata. çıktığımdan beri ailemin desteğini yorgunluklarını gördükçe onlara bir şey diyemedim kendi kendime büyük bir mutsuzluk içindeyim.
sen ne zaman alışmaya onları sevmeye başladın ben elimden gelse kesip atacağım o kadar umutsuz ve mutsuzum ki... tekrar ameliyat olurum şu anda olabilsem. umarım umarım ilerde en azından bir nebze rahatlarım. herşey için çok teşekkür ederim..
özelden bana mail adresini gönder istersen sana ameliyattan hemen sonraki fotoğraflarımı atayım, belki bi fikir oluşturur. onlara bakınca bana da aradaki fark çok garip geliyor. ben hiç öyle küçük oldu diye ağlamadım ama memnun olmam için biraz zaman geçmesi gerekti, üzüldüm şuanda bu kadar mutsuz olmana..
gizist yeniden merhaba! bu sefer yeni sorularımla karşındayım:) gizist sen rahat rahat banyo yapmaya kendi işini kendin görmeye ne zaman başladın? daha çok yeni benim ameliyat 4. günüm ama inanılmaz bir banyo ihtiyacındayım da şu saçı nasıl yıkayacam bilmiyorum. kendi kişisel bakımını banyonu saçlarını toplamayı vs ne zamandan sonra kendin halledebilmeye başladın. ben bu bozuk moralle fazla mı gereksiz kısıtladım kendimi?
ve ne zaman gömlekleri bırakıp normal giyinmeye başladın acaba kolalrı kaldırıp tshirt askılı bluzlar vs. kolları kaldırıp giyinmeye ne zaman başlayabiliyoruz?
valla canım ben de onu sormak için girdim şu an foruma bu göğsümün altındaki bandajları açıp mı giricem acaba duşa diye :)
Ben 4.günümde banyo yaptım ama annemin yardımıyla yapabildim çünkü kollarımı hiç kullanamıyordum, 1.haftamda tekrar banyo yaptığımda bu sefer sadece saçımı yıkamamda annem yardımcı olmuştu kollarımı tam tepeye kaldırmamam gerektiği için ama diğer işlerimi kendim yapmıştım.. bantlarımı benim doktorum 3.günümde çıkarmıştı ama eğer bantlarınız duruyorsa kendiniz çıkarmayın duş alırken suyun yardımıyla çıksın, dikişlerinizi acıtmayın boşuna. bantların kenarlarında kalan yapışkanları bebe yağıyla hafif hafif silerek çıkartabilirsiniz sonrasında, pansuman yapmaya da gerek yokmuş sormuştum..
Önemli olan gömlek değil aslında, eğer kollarını kaldırmadan alttan geçirerek falan giyebiliyorsan askılı body giyebilirsin ben öyle yapıyordum elbise, body giyiyordum alttan geçirerek. kollarınızı kaldırmamanız ilk 1 hafta çok önemli sonrasında iyi hissederseniz yavaş yavaş kullanmaya başlayabiliyorsunuz. 10.günüm itibariyle biraz zorlanarakta olsa kendim giyinmeye başlamıştım, 2-3. haftanızda kendi başınıza kıyafet deneyip alışveriş yaparsınz :)
Gloomy senin sürecin bu kadar uzun olmaz ama sen 1 hafta sonra bütün sıkıntılarını atmış olursun diye düşünüyorum :)
candajlara ellemeyn canım. saçlarınızı birinin yardımıyla yıkayn vücudunuzu kendiniz de yıkayabilirsiniz. kollar göğüs altından itibaren vücut ..
Ben 4.günümde banyo yaptım ama annemin yardımıyla yapabildim çünkü kollarımı hiç kullanamıyordum, 1.haftamda tekrar banyo yaptığımda bu sefer sadece saçımı yıkamamda annem yardımcı olmuştu kollarımı tam tepeye kaldırmamam gerektiği için ama diğer işlerimi kendim yapmıştım.. bantlarımı benim doktorum 3.günümde çıkarmıştı ama eğer bantlarınız duruyorsa kendiniz çıkarmayın duş alırken suyun yardımıyla çıksın, dikişlerinizi acıtmayın boşuna. bantların kenarlarında kalan yapışkanları bebe yağıyla hafif hafif silerek çıkartabilirsiniz sonrasında, pansuman yapmaya da gerek yokmuş sormuştum..
Önemli olan gömlek değil aslında, eğer kollarını kaldırmadan alttan geçirerek falan giyebiliyorsan askılı body giyebilirsin ben öyle yapıyordum elbise, body giyiyordum alttan geçirerek. kollarınızı kaldırmamanız ilk 1 hafta çok önemli sonrasında iyi hissederseniz yavaş yavaş kullanmaya başlayabiliyorsunuz. 10.günüm itibariyle biraz zorlanarakta olsa kendim giyinmeye başlamıştım, 2-3. haftanızda kendi başınıza kıyafet deneyip alışveriş yaparsınz :)
Gloomy senin sürecin bu kadar uzun olmaz ama sen 1 hafta sonra bütün sıkıntılarını atmış olursun diye düşünüyorum :)
kızlaarr geri dönemedim daha albüm de ekleyemedim kusura bakmayın çok sağolun cevaplar için sonrasında hemen ömer be açtı zaten telefonumu,durumuma gelince gizist haklısın canım yarın 1 hafta olacak şu anda kendim giyinebiliyorum sadece önden düğmeli değil tshirtümü fln giyebiliyorum ama kollarımı kaldırsam da çok uzun süre mesela saçımı şampuanlayacak kadar yukarda tutamıyorum ki tutmamaya da çalışıyorum bu da dual olacak arkadaşlara fikir verir belki burdan. bu arada boyut konusuna gelince o medikal sütyeni takında moralim bozuluyor küçük görünüyorlar gözüme benim de baya ama çıplakken baktığımda gayet iyi diyorum, morali bozulan arkadaşımıza belki de sadece biraz zaman vermeliyiz memişlere diyorum :)
kızlaarr geri dönemedim daha albüm de ekleyemedim kusura bakmayın çok sağolun cevaplar için sonrasında hemen ömer be açtı zaten telefonumu,durumuma gelince gizist haklısın canım yarın 1 hafta olacak şu anda kendim giyinebiliyorum sadece önden düğmeli değil tshirtümü fln giyebiliyorum ama kollarımı kaldırsam da çok uzun süre mesela saçımı şampuanlayacak kadar yukarda tutamıyorum ki tutmamaya da çalışıyorum bu da dual olacak arkadaşlara fikir verir belki burdan. bu arada boyut konusuna gelince o medikal sütyeni takında moralim bozuluyor küçük görünüyorlar gözüme benim de baya ama çıplakken baktığımda gayet iyi diyorum, morali bozulan arkadaşımıza belki de sadece biraz zaman vermeliyiz memişlere diyorum :)
özelden bana mail adresini gönder istersen sana ameliyattan hemen sonraki fotoğraflarımı atayım, belki bi fikir oluşturur. onlara bakınca bana da aradaki fark çok garip geliyor. ben hiç öyle küçük oldu diye ağlamadım ama memnun olmam için biraz zaman geçmesi gerekti, üzüldüm şuanda bu kadar mutsuz olmana..
candajlara ellemeyn canım. saçlarınızı birinin yardımıyla yıkayn vücudunuzu kendiniz de yıkayabilirsiniz. kollar göğüs altından itibaren vücut ..
merhabalar! gizist ilgin yardımın için milyonuncu kez teşekkürler 255lerin sende 355 gibi güzel durmalarının sebebinin bu güzel kalbinin şansı olabileceğini düşünmeye başladım giderek:) mail adresimi attim bir umutla bekliyorum cevabını.
kendi kendinize ilk banyo ne zaman yapabildiniz acaba onu soracaktım ben. dağçiçeğini baz almak en iyisi. sen ne zaman yaptın dağçiçeği öğreneyim de fındık oldukları yetmezmiş gibi bir de ters dönmüş fındık olmasın benimkiler.
bir de bu ödemler şişlikler dediğiniz ne kadar zamanda geçiyor aşağı yukarı boyutunu ne zaman anlayabilirim. hayır bide bu şişmiş halleri ise bir de ineceklerse babacım beni affet yazıp bi kağıda kendimi atabilirim şurdan.
Son düzenleme:
Neyseki altta kalıyoda sürekli inceleyemiyoruz
kremle vs tamamen geçirmenin yolu da yok zaten, o minnacık izler de nazar boncuğumuz olsun..
Bende iz bile yok :)))hemde yeni ameliyst oldum bugun 26.gunum)
merhabalar! gizist ilgin yardımın için milyonuncu kez teşekkürler 255lerin sende 355 gibi güzel durmalarının sebebinin bu güzel kalbinin şansı olabileceğini düşünmeye başladım giderek:) mail adresimi attim bir umutla bekliyorum cevabını.
kendi kendinize ilk banyo ne zaman yapabildiniz acaba onu soracaktım ben. dağçiçeğini baz almak en iyisi. sen ne zaman yaptın dağçiçeği öğreneyim de fındık oldukları yetmezmiş gibi bir de ters dönmüş fındık olmasın benimkiler.
bir de bu ödemler şişlikler dediğiniz ne kadar zamanda geçiyor aşağı yukarı boyutunu ne zaman anlayabilirim. hayır bide bu şişmiş halleri ise bir de ineceklerse babacım beni affet yazıp bi kağıda kendimi atabilirim şurdan.
Selam, bayram dolayısıyla biraz gecikmeli oldu ama mail attım. umarım birazcık rahatlatır seni..
Kendi kendine banyo konusuna gelince ben yanlış hatırlamıyorsam 10.günümde kendi başıma banyo yapmaya, kendi başıma giyinmeye ve hafif hafif sağa sola yatmaya başlamıştım.. tabi yine kollarımı çok zorlamamak, ağır kaldırmamak şartıyla.
Diğer soruların için mailde ayrıntılı cevap verdim zaten
Selam, bayram dolayısıyla biraz gecikmeli oldu ama mail attım. umarım birazcık rahatlatır seni..
Kendi kendine banyo konusuna gelince ben yanlış hatırlamıyorsam 10.günümde kendi başıma banyo yapmaya, kendi başıma giyinmeye ve hafif hafif sağa sola yatmaya başlamıştım.. tabi yine kollarımı çok zorlamamak, ağır kaldırmamak şartıyla.
Diğer soruların için mailde ayrıntılı cevap verdim zaten
iyi bayramlar gizist:) mailini beklediğim her dakikaya değmiş buradan sadece şunu söyleyebileceğim o pozitif, sıcak upuzun mailini okurken hüngür hüngür ağladım. kendimi o kadar yalnız o kadar çıkmazda suçlu ve pişman hissediyordum ki. Sanki yanıma geldin beni sakinleştirip kucakalyıp gittin. 1 haftalık kabusum aralandı gibi. o güzel uzun ayrıntılı sımsıcak mailine akşam olur olmaz cevap yazacağım. çok teşekkür ediyorum, tüm kalbimle!
iyi bayramlar gizist:) mailini beklediğim her dakikaya değmiş buradan sadece şunu söyleyebileceğim o pozitif, sıcak upuzun mailini okurken hüngür hüngür ağladım. kendimi o kadar yalnız o kadar çıkmazda suçlu ve pişman hissediyordum ki. Sanki yanıma geldin beni sakinleştirip kucakalyıp gittin. 1 haftalık kabusum aralandı gibi. o güzel uzun ayrıntılı sımsıcak mailine akşam olur olmaz cevap yazacağım. çok teşekkür ediyorum, tüm kalbimle!
Bayramı kendine zehir etmeye değer mi şimdi, ağlamak ne demek? herşeyin bi çözümü var, daha kaç yaşındayız ya :)
Bi faydam olduysa ne mutlu bana :) bu arada epeydir giremiyorum Bayram falanda girdi araya umarım suan daha iyisindir :))Çok teşekkür ederim canım saol çok iyi geldi şu sıralar morale o kadar ihtiyacım varki 12 gün oldu toparlanmaya çalışıyorum. Zamanla kendimi daha iyi hissederim umarım herşey yoluna girer ssz
Bi faydam olduysa ne mutlu bana :) bu arada epeydir giremiyorum Bayram falanda girdi araya umarım suan daha iyisindir :))
Evet şimdi daha iyiyim :16. 40 gün oldu ameliyat olalı artık onlar bana alıştı, ben de onlara alıştım
ah şu büyükler! bazen çok yanlış müdahalelerde bulunup küçükleri üzüyorlar.doktor geldiğinde de annem küçük olsun doğal olsun diyerek soktu beni ameliyata. çıktığımdan beri ailemin desteğini yorgunluklarını gördükçe onlara bir şey diyemedim kendi kendime büyük bir mutsuzluk içindeyim.
fakat her işte bir hayır vardır derler.
kimbilir belki de bir müddet sonra "iyi ki de böyle olmuş" diye şükredeceksiniz.
o yüzden sakın moralinizi bozmayın.
başımıza gelenlerin hiç biri gelişigüzel değil, yazılmış bir kader var.
ah şu büyükler! bazen çok yanlış müdahalelerde bulunup küçükleri üzüyorlar.
fakat her işte bir hayır vardır derler.
kimbilir belki de bir müddet sonra "iyi ki de böyle olmuş" diye şükredeceksiniz.
o yüzden sakın moralinizi bozmayın.
başımıza gelenlerin hiç biri gelişigüzel değil, yazılmış bir kader var.
çok teşekkür ediyorum :) inşallah:)
Dağçiçeği nerelerdesin?Hiç sesin soluğun çıkmıyor özledik yahu.Ha birde ekleyeceğin resimlerde yalan oldu valla:))))))
kızlarrrr ameliayatı oldum geldimm :) çarşamba günü oldum şu an gayet iyiyim yavaş yavaş kollarımı kullanabiliyorum ağrım yok nerdeyse ama yine de dikkat ediyorum.high profil yuvarlak sağ 250 sol 300 cc(kimse bu kadar cc farkı beklemeiyordu doktor 25-30 demişti ama ancak eşitlemiş) mentor takıldı aslında allergan diye konuşmuştuk ama ben ameliyat masasında allergandan istenilen boyut kalmadığını öğrendim biraz üzülsem de artık narkozu yememe saniyeler vardı nasip böyleymiş dedim, dual plan oldu şu an baya büyükler ama inince nasıl olur bilemiyorum. ömer ekin gerçekten devlette olmayı düşünyorsanız tercih edebileceğiniz bi doktor,çok sevecen ve en önemlisi istediğim her zaman arayıp bişeyler sorabilirim bunun rahatlğı var üzerimde :)
Merhaba gloomysunday geçmiş olsun cicişlerinle mutluluklar dilerim. Bende Ömer bey e ameliyat olmaya karar verdim eylül'ü bekliyorum ağustos da tatil de olacağını söylemişti. Rica etsem ameliyatınla ilgili detay verebilir misin. Okuduğum kadarıyla ağrısız bir süreç geçiyorsun sanırım kasüstü mü oldun ? Eğer resmin varsa bakabilir miyim.
Eveeet bütçesi devlet hastanesine yeten, cesaret edipte devlet hastanesinde ameliyat olanlardan biriyim.
Aslında ameliyat olalı 43 gün oldu, soranlara tek tek cevapta verdim ancak konu açmaya ancak fırsat bulabildim.
Ben burdan daha önce Hacettepe'de ameliyat olan 2 arkadaşın (ebruli26 ve goles) yorumları ve referansları sayesinde kalkıp İstanbul'dan Ankaraya gittim öncelikle onlara teşekkür ederim bana verdikleri cesaretten dolayı kk üyelerine ayrıca teşekkürler :)
26 Nisan'da Prof. Dr. Figen Özgür ve Dr. Ömer Ekin'e ameliyat oldum.
Boyum 1.65 kilom 50 veee 255cc mentor marka damla protez (Moderate plus profile - medium height - Koheziv III) takıldı. Meme altı kesisi ile kas altına konmuş. Şuanda çok memnunum zaten mümkün olduğunca dogal olmasını istiyorum büyük olmasını istemiyorum demiştim daha yaşım 22 ve önceden göğsüm yok denecek şekildeydi. 1 ay bittikten sonra iyice yumuşayıp şekle girmeye de başladılar :)
Devlet hastanesine güvenilir mi gibi sorular çok aldım şahsen ben çok memnun kaldım. Bu yüzden bütçesi yetmeyip bu ameliyatı olamayan ve mutsuz olmaya devam edenlere belki yardımı olur diye yazmak istedim. Özellikle Ömer Bey'in ilgisi özelleri aratmayacak şekildeydi sagolsun öncesinde sonrasında bütün sorularımı tek tek cevapladı Figen Hanımla beraber ameliyatıma girdiler, onun haricinde hastanede 1 gece geçirdim ücretli hasta olduğumuz için zaten tek kişilik özel odaya aldılar.
diren takılmadığı için ertesi sabah bandajlarım açılıp sporcu sütyenimi giydirdiler 3 gün sonrada dikişlerin üzerindeki bandajlar açıldı ve uçağa binip İstanbul'a evime dönebildim. Zaten ilk muayeneye gidip karar verip ameliyatı olup dönmem 10gün içinde olup bitti..
O ilk 3 gün agrısı efsanesine hiç girmeyeyim burda herkes anlatıyor zaten ama çok şükür atlattım :)
Ve maddi kısmına gelecek olursak, ki bu sanırım hepimiz için en büyük sorun yaratan kısmı.. Damla protez 1800tl , yuvarlak protez 1200 tl + 700 tl ameliyat ücreti + 300 tl civarında hastane kalış ücreti.. Ortalama 2500 ile 3000 tl arasında masrafla çıkıyorsunuz yani.. Hatta hastane ödemelerini kredi kartı ile yapabiliyorsunuz ancak protezi firmadan aldıkları için ödemeyi nakit olarak yapıyorsunuz.
Gittiğimde şaşırmışlardı İstanbul'da doktor mu kalmadı demişlerdi ama samimiyetle söyleyebilirim iyiki gitmişim diyorum, zaten daha ilk görüşmede o güveni hissedip karar vermiştim. İstanbul'da gittiğim devlet hastanelerinde aynı ilgiyi göremedim bugün git yarın gel muamelesi yapmaları çok sinirimi bozmuştu. Herşeyden önce karşımızda bunun bizim için ne kadar önemli olduğunu, hassasiyetimizi ve psikolojimizi anlayan birinin olması hepsinden önemli.. Umarım herkesin gönlüne göre olur :)
sevgili gizist ben de yaklaşık bir yıldır araştırma aşamasındaydım, senin yazını okuyana kadar özelde olmaya karar verdim (çünkü resmi bir iki yerle görüştüm ve yaklaşımlarından hiç hoşnut kalmadım) ama Hacettepede doktor Ömer Bey ve Figen Hanımla en azından bir kere görüşüp, ameliyatımı orada olmak istiyorum. fakat ulaşmayı bir türlü başaramadım. lütfen bana bu konuda yardım eder misin. Ankara'ya yakın olsaydım bir şekilde ulaşmaya çalışırdım, ama çok uzağım ve orada tanıdığım yok.
sevgili gizist ben de yaklaşık bir yıldır araştırma aşamasındaydım, senin yazını okuyana kadar özelde olmaya karar verdim (çünkü resmi bir iki yerle görüştüm ve yaklaşımlarından hiç hoşnut kalmadım) ama Hacettepede doktor Ömer Bey ve Figen Hanımla en azından bir kere görüşüp, ameliyatımı orada olmak istiyorum. fakat ulaşmayı bir türlü başaramadım. lütfen bana bu konuda yardım eder misin. Ankara'ya yakın olsaydım bir şekilde ulaşmaya çalışırdım, ama çok uzağım ve orada tanıdığım yok.
eğer hala ulaşamadıysan sana ömer beyin telefon numarasını verebilirim özelden.
Evet şimdi daha iyiyim :16. 40 gün oldu ameliyat olalı artık onlar bana alıştı, ben de onlara alıştım
ağrılı ama sonucu memnun eden bir ameliyat . inşallah ilerde sorun yaşamayız canım. iyi olduğuna sevindim