Güncelleme: Ameliyat sonrası 35. Günden merhaba
Sızlanmalarla kısıtlanmalarla bugünlere geldik. Artık iyi ki yaptırmışım sürecine evriliyor süreç. 4.haftadan sonra sağa sola yatınca oluşan ağrı sızı iyiden iyiye azaldı.Çapraz kol bile yan yatabiliyorum
Kolları uzatmak ve esnetmek daha rahat. Ama unutup aşırı esnettiğimde kendini böyle hafif kasılma ile hatırlatıyor. Duş almalar vb eskiye döndü çok şükür. Koltuk açmak ve kapatmak daha kolaylaştı ama kapatırken hala hafif bir temkinli oluyorum yoksa hatırlatıyor. Bazen unutuyorum ameliyatın varlığını bile. Geceleri hala korse ile yatıyorum inanılmaz rahatım korsemle. İlginç şekilde şu detayı vermek istiyorum sporcu sütyenini giydiğimde meme altında şerit gibi tahriş yapıyor. Resmen korseyi bir an önce yıkayıp kurutmak istiyorum o yüzden. Mesela aynı durum desteksiz sütyenlerde bile olmuyor. Ama sporcuya oluyor enteresan. Öne doğru yüzüstü eğildiğimde artık çok az bir ağrı değil de böyle sanki meme yukarı doğru gidiyor sonra kalkınca yerine yerleşiyor gibi bir his oluyor. Yüzüstü yatmıyorum biraz çekiniyorum açıkçası hala zaten yüzüstü yatma alışkanlığım yok hiç zorlamıyor
Dikiş yerlerim iyice renk değiştirip dokunulur hale geldi hatta hafif kese bile yapabildim ve asla sızlama ağrı sızı yaşamadım
Salata yaparken örneğin soğan-havuç- kırmızı marul kesmek hala eskisi gibi olmuyor malum biraz bastırarak yapmak gerekiyor onu da tam yapamıyorum henüz maalesef. Araç hala kullanamıyorum salata için uygulayamadığım baskıyı manuel Araç vites değişiminde de kullanamıyorum haliyle. Saçlarımı maşa düzleştirme vb rahat rahat yapıyorum
çok fazla ayakta kalınca sırtımda bir ağrı hala oluyor.
Meme masajı konusunda ilk kez dün duşta yaptım söylendiği gibi aşırı baskı yapmadan. Böyle memeleri saat yönünün tersine meme çatalına doğru hafif memelerin üst tarafından ovdum. Farklı bir masaj önerisi gösterilen varsa paylaşırsa sevinirim doktor önerilerini toplamış oluruz. Memenin altındaki bölümde hala uyuşukluk var devam ediyor. Şimdilik bu kadar. Yine güncelleme yapacağım ara ara