- 3 Temmuz 2010
- 11.071
- 11.546
-
- Konu Sahibi redvelvetcake
Cok haklısın, bırkac ay önce telefonuma baktım 1100 küsür kişinin numarası vardı sildim cogunu nasılsa hiçbiri isime yaramıyor. Simdi 70 tane falan var. Artık sadece lise arkadaşlarımla görüşüyorum. Onlar dışında da uc tane arkadasım var. Ne kadar az o kadar iyi. Insan en yakın arkadaşından kazık yiyince anlıyor bazı seyleri. Simdi cok rahatım iste bir tek bu teferruatlar kaldı insallah onları da yakın zamanda tamamen hayatımdan çıkaracağım. Benim icin hicbir sey ifade etmeyen insanlar icin gerilmem bile yersizBenim 10 senelik bir arkadaşım vardı. Üniversiteye gidince bir hallendi. İlişkime ve bana karşı fesatlanmaya başladı. Yıldönümümü mahfetmişliği var. En ufak şeyde ayrılın baskıları bir yana... Açık açık da kıskandığını söylerdi zaten bu kendi gözlemimden öte birşey. Vukaatları artmaya başlayınca acımadan bitirdim 10 senelik arkadaşlığı. Neye acıyacaktım zaten insan sevdiğine zarar vermeye çalışır mı ? Üniversitede edindiklerimin ise menfaat üzerine arkadaşlık ettiklerini görünce bitirdim konuşmuyorum yüzlerine bile bakmıyorum. Hiç arkadaşım yok diyebilirim. Ama mutsuz muyum değilim. Çok arkadaş istemem hayatımda çok arkadaşı olanın aslında hiç arkadaşı yoktur, şöyle herşeyimi paylaşabileceğim bir dostum olsun yeter. Dostum olamayacaksada hiçbirşeyim olsun daha iyi. Sahte, fesat ve menfaate dayalı ilişkilere asla tahammül edemem. O yüzden yalnızım, böyle arkadaşlarım olacağına da yalnız ölürüm daha iyi. Dışarıdan bakınca soğuk ve yabani görünebilirim ama sahteliktense tercihimdir. Sende bir düşün; oturup hepi topu bir kahve içmeye bile tereddüt ettiğin kişilerin hayatında ne işi var ? Fazlasıyla gereksiz. Bence sende hayatındaki çürük elmaları çöpe at, yoksa senide çürütürler. Benden demesi.
Yani is hayatının gerektirdiği sevıye kadar bılmıyor.. Yabancı dili de zira.C üniversite okumuş ama bilgisayar kullanmayı bilmiyor ilginç değil mi?
Neyse kadınlar arasında olur böyle şeyler neden takıyorsunuz?
Bakın ne güzel söylüyorsunuz okul bitti herkes kendi yönüne döndü
Boşverin kim kimle konuşuyor kim kimle geziyor
Siz kendinize bakın
Merhaba... Kızlar benim sorunum üniversiteden arkadaşlarımla ilgili. Konu uzun kusura bakmayın. Bizim bir grubumuz vardı Okul bittikten sonra da surekli görüşmeye devam ettik. Geçtiğimiz Haziran mezun olduk. Sonrasında da surekli gorustuk her hafta en az bir kere toplu yemek yerdik, fırsat buldukça da ikili üçlü gorusurduk.
Bu grup icinde benim pek hoşlanmadığım bir kız var. (D). Kız saf kötü. Bana yapmadığı fesatlık, kıskançlık kalmadı. Ben de bunlara istinaden cok samimi olmayarak sadece grup görüşmelerinde onunla gorusuyordum asla hicbir özel seyimi de paylasmıyordum cunku asırı dedikoducu.
Neyse, okul bitti yavas yavas stajlar basladı falan ben de dedim ki hazır herkes meşgul, ben yavas yavas mesafe koyarım arama hem eski de olsa geçirdiğimiz güzel vakitlerin hatrına kırmadan uzaklasırım, hem sonradan arkamdan konuşmasına da fırsat vermem.
Allah'a cok şükur, neden ve nasıl oldu bılmıyorum ama kız bırden benimle konuşmayı kesti. Sasırdım cunku onun bana bu kadar yaptıgı fesatlıktan sonra mesafe koymayı kendinde hak gördü, ama sonra dedim ki bosver böylesi benim icin daha iyi oldu.
Bu grupta diğer bir arkadasım daha var ki (C) onunla cok cok yakındık ve kızı cok severdim. Cok acı ama kızın beni kullandığını yeni yeni anladım. Ne zaman bası sıkışsa beni arardı, abartmıyorum her seyınde benden yardım ısterdı. Ben hicbir zaman beni kullanıyor dıye düşünmedim arkadasım dedim yaptım. Insan düşünür mu hıc dostum beni kullanıyor dıyeBabası onu kendi şirketlerinde müdür yaptı daha okulu bitirir bitirmez, kız bilgisayar bilmiyor yabancı dil bilmiyor bütün gun gazete okuyorum bir seyler imzalıyorum kahve iciyorum diyordu. Neyse sonra yavas yavas aramaları kesildi. Konusunca hep cok meşgulum cok çalışıyorum diyordu. En son Şubat basında konustuk onda da yemeğe gidelim demiştim cevap vermedi... Cok uzuldum, sırf ben degil babam bile şaşırdı cok terbiyesiz kızmış dedi.
Benim icin son nokta su oldu, ıkı hafta önce baktım benım bu C gruptaki dıger bır kızla (B) tatile gitmiş. Hıcbır sey söylemedı hıc kimse de. Whatsapp grubumuz var ne bıleyım en azından ınsan oraya yazardı.. Kırıldım açıkcası. Eskıden yedıgımız ıctıgımız ayrı gitmezdi simdi durum bu.
Zaten bu uzaklaştığımız surecte sunu fark ettim, ne zaman biriyle konuşsak C bana D nin, D de bana C nin dedikodusunu yapıyordu. C surekli B ye yakın olmaya, affedersiniz yaranmaya çalışıyordu cunku B nin maddi durumu C den daha iyi, sonra öğrendim ki C B yi onların derneğe de üye yapmış yardım yapacakmış B falan filan...
Konu bu... Yani D nin kötülüğü C nin cıkarcılıgı vs ben herkesten cok uzaklaştım ve kesinlikle görüşmek istemiyorum artık hicbırıyle.
Simdi gecen gun B gruba yazmıs görüşelim cok ozledim kızlar diye, hepsi o kadar samimiyetsiz ki , ozledim canım, görüşelim bebegim, askım cok ozledim yaa, sacma sapan konuşmalar. Bayagı konuşmuşlar, ben en sonda sadece uygun olursam gelmeye çalışırım yazdım o kadar. Hic gitmek istemiyorum, zaten yanlarında geriliyorum yemin ederim cehennem zebanileri gibi geliyorlar bana.
Annem gitme bosver dedi, baska bir arkadasım durumu biliyor o da dedi ki git ama kahveye yanlarına uğra cok oturma kalk, su an zaten onlara haklı olarak kırgınsın, haklıyken haksız duruma düşme cunku cevreniz hep ortak bunlar gıybet takımı gibiler cok konuşurlar arkandan sonra iyice sinir olursun dedi.
Ben de öyle dusunuyorum sizce ne yapayım kızlar? Yemek yiyecek kadar dayanamam onlarla, cunku hem samimiyetsizler hem de birbirlerinin arkasından bu kadar konuşup sonra bir olup baskalarının dedikodularını yapıyorlar, gercekten yüzlerini görmeyi midem kaldırmıyor. Sevmediğim insanların ağızlarına laf vermek de ıstemıyorum o yüzden bıraz da gıdıp görünme taraftarıyım...
B den bahsetmedım cunku aramda bır samımıyet yok, b ile dört sene boyunca aynı sınıftaydık ama sadece merhaba merhaba, b o dıger besıncı arkadas ıle daha yakındı o da okul bıttıkten sonra görüşmeye basladı bızımle dıger arkadasın davetıyle. Nıye benden hoşlanmasın, Bahsetmedıgım her noktada ben mı haksız sayılıyorum burada anlamadım.iliskimi kestigim, yüzyüze ciddi ciddi tartıstıgım, hatta dedikodusundan da cektigim arkadaslarım oldu,
yanlıs anlamayın ama ne hicbiriyle sorun gordugum seyleri bilerek ve farkında olarak ne gorusmeye devam ettim, ne de arkalarından kotu konustum,
diger arkadas olmak istemedigim insanlarla kıyaslayınca yine o kadar cok artıları vardı ki... hayatımdan cıkarsam dahi kimsenin birsey soylemesine izin vermem.
dostlarımla ise paylasacagım, gülecegim seyler ve konusacaklarım, dert yanacaklarım cok daha farklıdır zaten.
d ile gorusmekle basta hata yapmıssınız, hoslanmadıgınızı soylemeden o canımlı konusmalara ortak olarak zamanında siz de samimi(-yetsiz) davranmamıssınız.
c ise sizi ne kadar kullanıyor orası muamma... eger bundan eminseniz neden direkt konusmayı veya iliskinizi tumden kesmeyi tercih etmediniz?
b'den bahsetmemissiniz, nedense onun da sizden hoslanmadıgını dusundum veya aranızda nedeni belirsiz bir gerginlik...
yine hesap öderken surat asan arkadasınız kötünün iyisi cıktı.
simdi "hic onlara benzemez dediginiz" kadın icin siz de kk da nasıl arkasından planlar yaptınız... unuttuysanız kayıtlarda duruyor, açıp okuyabilirsiniz.
yerinizde olsam iliskilerimi gözden geciririm, özelestiriyi de eksik etmem,
bundan sonra kuracagınız ilişkilerde faydasını goreceginizi düşünüyorum.
sorunuza yanıt vereyim, yerinizde olsam o 4lü bulusmaya gitmem, grup konusmasından da coktan cıkmıs olurdum.
aralarında aklıma yatan biri varsa belki onunla arada görüsürdüm.
madem ayni cevredesiniz, sen de onlar gibi yuzlerine gul, ama ortak baska seyler yapma.
git yemege de gul oyna.
bosver boyle kirilmanin yeri yok bu dunyada.
bu arada sizin maddi durumunuz onlarinkinden iyi mi ? yoksa kotu mu ?
Gercekten öyle canım ya, o kadar uzuldum kı o kadar sasırdım kı, bugun de bazı seyler ustune geldı sasırdım yanı gercekten. 22 senedır hıc kımseyle bır problem yasamış degılım, ama ne hikmetse bu sene arkadasım dediğim abartmıyorum 7-8 kısı ıle ılıskımı kestım. Kı ben de kesmedım bır sekılde koptu. Valla canım bız o kadar bırlıkte dua edıyoruz dua sayfalarında gercekten mükafatını bu sekılde alıyormusuz, Allah hayatımdakı butun sacma sapan sahte ikıyuzlu ınsanları hayatımdan cıkardı forumda dua sayfalarına katıldığım zamandan itibaren. Gercekten bır noktada kendımı sorunlu hıssettim acaba bende mı bır problem var dıye ama ne kadar yumusak olursan o kadar gelen gecen vuruyor. Bundan sonra az ınsan cok huzur. Uc dört tane dostum var onlar dısında kımseyle gorusmeyı dusunmuyorum.Canım az insan çok huzur . Bence zaman geçtikçe araya mesafe girer ama sen şimdiden mesafebjoy görüşmelerine gitme. o zamana kadar bize değer vermiyorsun vs derler sonra söner rahat edersin. Ahlakkı arkadaş lazım ya şu hayatta sana başkasını anlatanın, seni de başkasına anlatması kuvvetle ihtimal. Acaba laf gider mi diye kwnsini sıkıp onlarla vakit geçireceğine evde kitap oku. Hadi geçtim kensin çarşıdavdolaş daha iyi. Bi de bu dedikodu çoknpis bişey, şeytan dedikodu olurken bal sürermiş ya çok tatlı gelirmiş yapmak.. Başkası hakkındavkonuşuyorsun sonrabsevapların ona geçiyor çok fena bu dedikodu olayı canım haklısın..
Babam da oyle dedi bosver onlar ıcın ne yalan söyle ne de dusun dedi, gıtme kımseye de açıklama yapmak zorunda degılsın dedi..canım ailenin lafını dinle. üni arkadaşlıkları pek uzun soluklu olmuyor benzer şeyler yaşanıyor
ailen ne diyorsa onu yap, yok onlar gıybet yapacak bilmem ne diye kasma
Bak ne güzel düşünmüşsün doğru sadece istediğimiz niyeti etkilemiyor Rabbimiz bizi daha güzel hayırlı hayata hazırlıyor hiç böyle düşünmemiştim canım. İyi insan olmak ahlak engüzeli... Dua etmeknçok güzel, bence karakter olarak da anlamıyoruz ama iyi yönde değişiyoruz sanki..Gercekten öyle canım ya, o kadar uzuldum kı o kadar sasırdım kı, bugun de bazı seyler ustune geldı sasırdım yanı gercekten. 22 senedır hıc kımseyle bır problem yasamış degılım, ama ne hikmetse bu sene arkadasım dediğim abartmıyorum 7-8 kısı ıle ılıskımı kestım. Kı ben de kesmedım bır sekılde koptu. Valla canım bız o kadar bırlıkte dua edıyoruz dua sayfalarında gercekten mükafatını bu sekılde alıyormusuz, Allah hayatımdakı butun sacma sapan sahte ikıyuzlu ınsanları hayatımdan cıkardı forumda dua sayfalarına katıldığım zamandan itibaren. Gercekten bır noktada kendımı sorunlu hıssettim acaba bende mı bır problem var dıye ama ne kadar yumusak olursan o kadar gelen gecen vuruyor. Bundan sonra az ınsan cok huzur. Uc dört tane dostum var onlar dısında kımseyle gorusmeyı dusunmuyorum.
Evet oyle canım... Ama uzuldum ne yalan söyleyeyım, kendımı enayı hıssetmedıgım mı kaldı, salak hıssetmedıgım mı kaldı.. Uzuldum gervekten ama hayırlısının böyle olduguna emınım, basta uzuluyor ınsan ama bız dua ettıkce en hayırlısını verıyor Allah bızeBak ne güzel düşünmüşsün doğru sadece istediğimiz niyeti etkilemiyor Rabbimiz bizi daha güzel hayırlı hayata hazırlıyor hiç böyle düşünmemiştim canım. İyi insan olmak ahlak engüzeli... Dua etmeknçok güzel, bence karakter olarak da anlamıyoruz ama iyi yönde değişiyoruz sanki..
Gercek hayat boyle iste.Aynı maddi durumlarımız asagı yukarı. B nın bıraz daha ıyı gercı, zaten ondan dolayı c ona yapıştı bu kadar.
O kadar sınırım bozuldu kı, gruba yazmışlar yıne yarın buluşuyor muyuz canlarım bılmem ne dıye. Ya gercekten ınanamıyorum c gelıp bana derdı kı bu d nın ıcı cırkın dışına yansımış o yuzden hıcbır erkek bakmıyor, d gelır derdı kı c de ne sonradan görme, cok da görgüsuz. Ben bunların hicbırını gıdıp anlatmadım hıcbırıne, ne kadar rezıl ınsanlar, mıdem bulanıyor gercekte.n. Kım bılır benım ıcın neler dıyorlar. Gruptakı dıger besıncı arkadası aradım bugun anlattım, aralarında en objektıf olabılecek sensın zaten b ile de samımı degılım, ben cok kırıldım ve gorusmeyı dusunmuyorum, zaten boyle davranan ınsanlar sonuclarını da kestırebılır benım neden kırıldığımı anlarlar sen yarın benım ıcın ısı varmıs ben konustum der konuyu kapatırsın dedım, ben bu kadar bırbırının arkasından konusup da yuzune gülen ınsanlarla aynı ortamda bulunmak ıstemıyorum artık dedım. Gercekten gördüğüm seyler tahammül sınırlarımı zorluyor. Bu aralar ınsanlar o kadar batıyor kı gözüme, gercekten büyüdüğümü fark ettim, hayat buymuş gercekten de. Ne kadar acı!!!