Besleenmesi super çok şükür brokoliden karnibaharina kadar her şeyi yiyor ve çok seviyor meyvesi eti hiç eksik değil çokta seviyor yemek yemeyiAnladım siz daha iyi bilirsiniz tabii ama 2 yaşından sonra artık çok da faydası yok diye biliyorum ben doktorum öyle söylemişti. Normal gıdaları yiyor mu beslenmesi iyi mi peki?
Çok teşekkür ederim yardımcı olduğun için..Canım benim rabbim yardımcımız olsun
İlk kızım o kadar uysal,,,sakin,,,sessizdi ki ne uyku eğitimi verdim ne kolik sesleri müzkleri dinlettim,,, emziği bile 15 aylıktı emzik git dedim o oldu,,, bir daha da sormadı,,,, nereye gitsem yanımda gelir yollarda kesinlikle birşey istemez herkesle iyi anlaşırdı,,,, birtek yemek konusu sıkıntıydı,,,,
11.5 sene sonra 2. Yi doğurdum 1.5 sene önce
Allah ım nasıl bir yumurcak görmen lazım ne yerde duruyor ne gökte sürekli hareket halinde ,,, bu kızımı görünce ben büyük kızımı büyütmiş müyüm diyorum,,,, küçük kızım emmiyor ama wc ye bile gidemiyorum bir tek gece uykumuz güzel akşam 10.30 gibi uyur sabah 10 gibi kalkar ama beni yanında ister emziksiz uyumaz,,, bende bu hafta emziği bıraktıracam ama gözümde büyüyor baş edemem diyr korkuyorum
Biraz daha sabret canım sen mutlu ol ki bebeğin de mutlu olsun❤❤❤❤❤
Tabiki canım büyük kıızm çok yardımcı o olmasa halim perişandırÇok teşekkür ederim yardımcı olduğun için..
Bende biraz daha sabretmeliyim.. senin büyük kız sana yardımcı olmuştur ikincide benim ilk böyle olunca sanırım direk bir şoklama yaşadım
Öyledir canım benim kız şuan 3 yaşında öğlenleri uyumuyor mesela kendi kendine uyumadigi için erken yatıp normal saatlerde kalkıyor öğlen uyutursam çok geç yatıyor güne göre ayarlıyoruz uyku saatiniBelki benim çocuğumda emmeyi bırakınca duzelecek, bir kaç daha sabredip kesmeliyim belkide. Yemesinde icmesinde hiç bir sorun yok, haraketli bir bebekte yoruluyor ama 2dk uyku da bile sanki 3 saat uyumuş gibi kalkıyor
Çalışmıyorum en azından çocuğum 3 yaşına gelene kadar kendim bakmak istedim.Ben şeyi merak ettim çalışmıyorsunuz değil mi? Kendinize vakit ayırabiliyor musunuz?
Şuan kolik müzikleri pek işe yaramıyor ne yazık ki ama normal müzikleri seviyorEvet kolik müzikleri de diyorlar. Anne karnındaki seslere benzer sesler.
İşte bu yüzden bunalıyorsunuz. Bence ufaklığı artık eşinize ya da annenize vs bırakıp biraz kendinize zaman ayırın, farklı şeyler yapın, spora yazılın, kahve içmeye, çıkın, alış veriş yapın. İnanın çok fark edecek. Bir de bırakın ev dağınık kalsın, yemek olmayıversin :) Öyle kolay mı diyebilirsiniz ama bence öyle kolay ki... Bugün kendiniz için bir şey yapın mesela.Çalışmıyorum en azından çocuğum 3 yaşına gelene kadar kendim bakmak istedim.
Açıkçası kendime çok nadir vakit ayirabiliyorum oda sadece kişisel temizlik için onu da eşim ya da annem baktığı nadir zamanlarda.. yani evim topluysa, yemeğim yapılmişsa v.s...
Yastık işini tabiki onun yanında yapmıyorum başka odaya gidiyorum yoksa onu böyle etkilemek kötü olurdu. Bana da çocukken hiç uyumazdi derlerdi ama evlenmedne önce yaklaşık 12saat uyurdum işim buna müsade ederdi şükürİşin kötü bir yani da eşim iki kardeş arası az yaş istiyor ben ona bunu kaldiramiyacagimi söyledim o da sen hazır olduğun zaman olsun dedi ama ben buna asla hazır olamiyacakmisim gibi hissediyorum ya sanki ömür boyu bu çocuk böyle kalacak hiç uyumuyacak hep ağlayacak gibi geliyor... Bu yüzden tek çocuk olsa ne olur diye düşünüyorum.
Çocuğunuz hep aglamicak tabi ki ama hep uyumayacak olabilir. Bunu kendimden biliyorum
Çocukken uyku eğitimi verilmeyen ve büyüdüğünde sen uyumazdın bebekken diye bahsedilen çocuklardan biriyim
Ben uyumazdım degil onlar beni uyutamazdı bu kadar basit.
Suanda evliyim ve hamileyim sabahlara kadar oturuyorum . Hos mu? Degil.
Doktor doktor gezdim
Uykunun cocugun kisiligi uzerinde etkisi var bunu unutmayın ve psikolojisi.
Meme konusunda da ben olsam coktan kesmistim. Cekemem.
O cocuga artik onun bir faydasi oldugunu düşünmüyorum o devam ettikce uyku düzensizliği devam edicek
Uyumayan cocuk hırçın olur. Ben oyleyim mesela
Duzenli uyuyan uykusu iyi olan cocuk mutlu olur
Ve lutfen sinirli olmayın
Bunu cocugunuza yapmaya hakkınız yok. Hele yastık falan fırlatmak. Yarin sizin aynanız olcak o cocuk. Bunu elestiri olarak algilamayin lütfen. Tavsiye veya uyari olarak nitelendirin
konuya dalmış gibi olacağım ama aynı dertten ben de muzdaribim de size sormak istedim benim kızım 13 aylık 1 yaşına girmeye birkaç gün kala abimi kaybettim ve akabinde sütüm kesildi, 1 ayı aşkın bir süredir uyandığında biberonlar mama veriyorum acıkmıştır diye düşünerek, ama uykuları berbat her geçen gün düzelir dedikçe iyice kötü oluyor hatta bazen misal dün geceki gibi toplamda 2-3 saatlik uyku uyudu dolayısıyla ben 1 saat falan uyumuşumdurUyku eğitimi verin çok rahatlarsınız. Gece beslenmeyi kesin. Emzirmeyi bırakmayı beklemeyin geç kalırsınız olmaz. En fazla bir haftada düzene girer. İlk önce gece beslemeyi kesin uyandığında su verin.
Şimdi söylemesi kolay diyebilirsiniz. Biz gece beslenmesini 9 aylıkken kestik 1 hafta canıma okudu ama alıştı uykusu giderek düzene girdi. 13 aylıkken emziği bıraktık epey rahat ettik.
hala uyanır ama beni yormaz yanıma gelir yatağına gideriz birlikte uyuruz.
Emzirmeyi ne zaman kestin peki? Ve bu dönemde neler yaptın kendini motive edebilmek için ?Yaşadıklarının aynısını yaşayan bir anne olarak söyleyebilirim ki; kritik eşik 2.5 yaş. Şu anda en yakın arkadaşım oldu ve hepsini unuttum.
Evet biliyorum, hiç geçmeyecek gibi geliyor ama inan ki geçecek.
Kararlı durup su verseydiniz pes ederdi. Bizden daha inatçılar.Benşm Kıızm da mızmız deneyimliyim.
Bazen eşim ninni söylüyor o zaman sakinliyor ama tabi kiyine kısa sürüyor bu durum .. şimdi gece emme kesmesine yine eşime başvurmalıyım ki dediğiniz gibi hem bana destek çıksın hem çocukla o ilgilensinGece uyandığında eşiniz uykuya döndürmeye çalışsa sizi görmeyince tekrar uyur belki. Allah kolaylık versin.
Keşke daha hızlı geçseDarısı başınıza, cidden her şeyin bir zamanı var ve rayına oturuyor. Konu sahibi arkadaşın da bebeği 13 aylık. En zor dönemlerden biri, ne uyur, ne yemek yer... Anneye yapışır durur... Ama işte geçiyor, büyüyorlar.
Genelde uyku saati gelince pijamasini giydiriyorum artık er yapicaz diyorum bir de ninni söyleyen kuzusu var ondan ninni dinleyip sonra emerek uyuyor ama emmeyi keseceğim için artık başka türlü uyumalı.. ayarlayacagim inşallah bir düzen ve bu sefer çok istikrarlı olacağım.Evet simdi yaptin yaptin, sonrasi olur da ama daha uzun sürer, yipratici olur,..
Uyku hem anne, hem çoçuk için çook önemli. Ülkece millet kafayi yiyecek emzir emzir diye. Halbuki o çoçugun uykuya daha çok ihtiyaci var. Uykusuzluk çoçuklarda farkli yansiyor. Mesela benim kizim uykusuz kalinca dahada aktiflesiyor ve uykuya dalmasi daha zor oluyor.
Onun için "iyicene uykusuz kalsin, yorulsun, geç yatir" gibi tavsiyeler çok yanlis. Cocugu ne kadar uykusuz yatirirsan, o kadar zor olur onun için uykuya dalmayi. Bizde ayniyiz, çok yoruldugumuzda daha zor oluyor uykuya dalmak. Huzursuz oluyoruz.
Cocugun uykulu oldugu zamani yakalamalisin. Genelde saat 19-20 arasi. O saatlerde uyku hormonu salgilaniyor. O saate yakin uyku rutini yaparsan bide (dedigim gibi atiyorum banyo/kitap/süt), çoçuk artik uyku saatini bilecek ve uykuya dalacak.