Gittikçe sinirli bir insan haline geliyorum

Anladım siz daha iyi bilirsiniz tabii ama 2 yaşından sonra artık çok da faydası yok diye biliyorum ben doktorum öyle söylemişti. Normal gıdaları yiyor mu beslenmesi iyi mi peki?
Besleenmesi super çok şükür brokoliden karnibaharina kadar her şeyi yiyor ve çok seviyor meyvesi eti hiç eksik değil çokta seviyor yemek yemeyi

Çok teşekkür ederim yardımcı olduğun için..
Bende biraz daha sabretmeliyim.. senin büyük kız sana yardımcı olmuştur ikincide benim ilk böyle olunca sanırım direk bir şoklama yaşadım

Çok teşekkür ederim yardımcı olduğun için..
Bende biraz daha sabretmeliyim.. senin büyük kız sana yardımcı olmuştur ikincide benim ilk böyle olunca sanırım direk bir şoklama yaşadım
Tabiki canım büyük kıızm çok yardımcı o olmasa halim perişandır

Agresif olmanız çok normal. Oğlum da gündüz az uyuyan bir bebekti. Bir koyunca 2 saat uyuyan bebeklere hayret ederdim.

Uyanıkken de hep beni isterdi. Yürümeye başladı mutfağa sokmak istemezdi.
Hiç iş ve yemek yapamazdım. Yaparken stres olurdum. O kendisi oynarken de tehlikeye açık diye bırakamazdım.

Ama gece sık emmeye uyandığı halde uykuya dalmada sorun yaşamazdı neyseki. Öyle böyle 23 ay emdi. Ben 18-24 ay arası biraz daha rahat etmeye başladım.
Unutuluyor bunlar hep. Şimdi ikinci ne zaman olsa diye düşünürken buluyorum kendimi. Kafayı yedik tabi

Hadi benimki 3,5 yaşında aşırı kararsızım ve kaşınıyorum. Lakin siz şu anda sakın ikinci planı yapmayın derim.

Gün içinde biraz balkona çıkıp derin nefes alıp verin. Müzik açıp oynayın.
Siz rahat olursanız çocuğunuz da rahat olur..

Belki benim çocuğumda emmeyi bırakınca duzelecek, bir kaç daha sabredip kesmeliyim belkide. Yemesinde icmesinde hiç bir sorun yok, haraketli bir bebekte yoruluyor ama 2dk uyku da bile sanki 3 saat uyumuş gibi kalkıyor
Öyledir canım benim kız şuan 3 yaşında öğlenleri uyumuyor mesela kendi kendine uyumadigi için erken yatıp normal saatlerde kalkıyor öğlen uyutursam çok geç yatıyor güne göre ayarlıyoruz uyku saatini

Benim kızım da gece kaç kere kalkardı 2 yaşına yakın bıraktık
İlk bir kaç gece 3-4 kere uyandı kiminde su kiminde süt içti bazen meme için mizmizladi elleme açıyor falan deidm o şekilde atlattık ilk geceleri bir hafta falan sonra artık kesintisiz uykuya başlamıştı

Uyansa bile su içip geri yatıyor du

Okurken resmen kendimi gördüm. Benim bir de 1. sınıfa giden bir oğlum daha var. Sabaha kadar uyumamanın üzerine bir de sabah 7 de ona kalkıyordum. Beslenme hazırla, cocugu hazırla. Bu ara tabi küçük oğlumda uyanıyor. çığlık çığlıga bağrışma çağrışa servise yetişiyoruz. babada da durmuyor malesef. Büyük oğluma ders calıştırıncaya kadar da akla karayi seçiyorum. Küçük pacamda aglıyor. Büyüğüm anne kardeşimi sustur diye ağlıyor. Bende sinir krizi geçirip küçüğe sus büyüğede yazsana, yapsana, hızlı olsana diye bağırmaya baslıyorum. Kucük oğlum şuan 16 aylık ve ben geçen ay mecburen emzirmeyi bıraktım. Çünkü gece 12 den sabah 7ye kadar uyuyordu o da ya emerken ya da ayağımda sallarkendi.Gündüz de 10 dakika falan ancadır. Şimdi geceleri neredeyse 10 saat uyuyor arada bi su için bir de nedensiz ağlamak için uyanıyor. Sakinleşince geri uyuyor. Gündüz 1 saat uyur ama hala oyalanmıyor. Oyuncak oynamaz, tv dikkatini çekmez pacamda gezer bulunduğumuz odayı dağıtırken birbirimizden biraz ayrı kalırız. Ben de ne zamandır psikolojik destek almak istiyorum ama ona bile gitmeye imkan bulamıyorum. Valla ben de 3. Yü istiyordum artık tövbe ettim. Enerjim sıfır. Allah sana da bana da kolaylık versin. Ama böyle kalmayacaklar tabi merak etme:))

Ben şeyi merak ettim çalışmıyorsunuz değil mi? Kendinize vakit ayırabiliyor musunuz?
Çalışmıyorum en azından çocuğum 3 yaşına gelene kadar kendim bakmak istedim.
Açıkçası kendime çok nadir vakit ayirabiliyorum oda sadece kişisel temizlik için onu da eşim ya da annem baktığı nadir zamanlarda.. yani evim topluysa, yemeğim yapılmişsa v.s...

İşte bu yüzden bunalıyorsunuz. Bence ufaklığı artık eşinize ya da annenize vs bırakıp biraz kendinize zaman ayırın, farklı şeyler yapın, spora yazılın, kahve içmeye, çıkın, alış veriş yapın. İnanın çok fark edecek. Bir de bırakın ev dağınık kalsın, yemek olmayıversin :) Öyle kolay mı diyebilirsiniz ama bence öyle kolay ki... Bugün kendiniz için bir şey yapın mesela.

Yastık işini tabiki onun yanında yapmıyorum başka odaya gidiyorum yoksa onu böyle etkilemek kötü olurdu. Bana da çocukken hiç uyumazdi derlerdi ama evlenmedne önce yaklaşık 12saat uyurdum işim buna müsade ederdi şükür birazda az uyumak ya da çok uyumak vücudun isteğine ve alışkanlığına göre değişiyor ama sürekli uyuyup uyanmak (10-20dkda bir) çok farklı bir şey....

konuya dalmış gibi olacağım ama aynı dertten ben de muzdaribim de size sormak istedim benim kızım 13 aylık 1 yaşına girmeye birkaç gün kala abimi kaybettim ve akabinde sütüm kesildi, 1 ayı aşkın bir süredir uyandığında biberonlar mama veriyorum acıkmıştır diye düşünerek, ama uykuları berbat her geçen gün düzelir dedikçe iyice kötü oluyor hatta bazen misal dün geceki gibi toplamda 2-3 saatlik uyku uyudu dolayısıyla ben 1 saat falan uyumuşumdur
1 hafta canıma okudu derken, su verdiğiniz için mi huzursuzlandı yoksa memeden kestiğiniz için mi
ne yapsam çocukceğizimin uykuları düzene girse

Son düzenleme:
Emzirmeyi ne zaman kestin peki? Ve bu dönemde neler yaptın kendini motive edebilmek için ?

Gece uyandığında eşiniz uykuya döndürmeye çalışsa sizi görmeyince tekrar uyur belki. Allah kolaylık versin.
Bazen eşim ninni söylüyor o zaman sakinliyor ama tabi kiyine kısa sürüyor bu durum .. şimdi gece emme kesmesine yine eşime başvurmalıyım ki dediğiniz gibi hem bana destek çıksın hem çocukla o ilgilensin

Gece uyuyamadiginiz icin sinirlisiniz. Cocuklarda uyaninca meme aramak bagimlilik gibi bir sey. Bazi bebekler butun gece meme agzinda uyumak istiyor. Emzirme sureci bitmeden insan rahat uyuyamiyor. Sütten kesene kadar sabretmeye calisin. 2 yasindan sonra gece deliksiz uyur siz de uyursunuz

Keşke daha hızlı geçse

Emzirmeyi birakinca uykulari duzene girer ama 13 aylik bebegin gunduz uykularinin uzun olmasi gerekir en az bir saatte iki uyku yapmasi lazim yataginda uyumaya alistirin kucakta uyumasi sizin icin cok kotu yataga yatirin uyansada sallayip tekrar uyutup yataga yatirin bu sekilde yataga alisir ve uykular uzar uyku ve uyaniklik surelerine dikkat edin instagramdaki uyku danismanlari ayina gore uyuma uyanma gunduz kac uyku bunlar icin bikgiler paylasiryor. Olmuyor uyumuyor diyeceksiniz ama bu saatlere dikkat ederek inatla yatagina yatirirsaniz bir sure sonra alisir bende yasadim bunlari pes etmemek gerekiyor ve uyku konusu cok uzun

Genelde uyku saati gelince pijamasini giydiriyorum artık er yapicaz diyorum bir de ninni söyleyen kuzusu var ondan ninni dinleyip sonra emerek uyuyor ama emmeyi keseceğim için artık başka türlü uyumalı.. ayarlayacagim inşallah bir düzen ve bu sefer çok istikrarlı olacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…