Gittikçe sinirli bir insan haline geliyorum

Zaten uyumuyoruz bu seferde emzirmeden uyumayiz bir şey olmaz Jasminium84 demi ?? :))

Gerçekten artık uslu çocuk bulmak zor sanırım sularda mı var bir şey ne

Aminnn... Tecrübe her zaman en iyisidir ben bu tarz şeylere çok önem veriyorum yolum oldunuz teşekkür ederim

Ben tek çocukluyum. Benim harcım da tek çocuk bu nedenle niyetim yok başka bir çocuğa. Bunu en iyi siz bilirsiniz. Kardeşler de evlilikti çocuktu kendi derdine düşüyor zaten hayat. Bu nedenle bir eksiklik hissedeceğini düşünmüyorum. Yakın iki çocuğun masrafı da zorlar manevi anlamda da yıpratır. Eşinize sorunluluk verin. Geceleri o da azıcık kalksın haftsonları ona bırakıp gezin biraz bakalım yaşı yakın isteyecek mi?
Gece emzirmesini kesme zamanındasınız. Bek doktor önerisiyle bir yaşta kestm. Ogünden beri nispeten daha iyi uyuyor. Bir iki kez uyanıyor. Siz de gece vermeyin bir iki hafta ağlasa da adapte oluyor. Biraz rahatlarsınız

Siz gece gündüz mu kestiniz yoksa sadece gece mı kestiniz?

su zamanlar boyle hıssetmenız normal
yorgunluk uykusuzluk stres bunlar tabıkı zorlayacak
zamanla buyudukce sızde rahatlayacaksınız

Aaa bak bunu yapıyorum ben uyuturken biberonla mama veriyorum

Bende yarın kesmeye başlıyacagim birbirimize anlatalım neler olduğunu
Allah kolaylık versin diyeyim o zaman

Bende aynı düşünüyorum
Zaten uyumuyoruz bu seferde emzirmeden uyumayiz bir şey olmaz Jasminium84 demi ?? :))
aynen öyle yaaa zaten zombi gibi geziyoruz sadece 1 hafta sonra bu sorunu çözeceksek hiiiiççç sorun değil 1 haftam daha feda olsun

Aynen öyle ..

Merhabalar.Benim oğlumda 12 aylık ve daha yeni yeni uyku düzenimizi oturtmaya başladık.Benimki hiç emmedi ama ona rağmen ayakta sallanmaya alışkın olduğu için geceleri çok sık uyanıyor ve asla geri uykuya dönmüyordu. Uykusunu da alamadığı için gündüzde mızmız oluyordu haliyle.Ben uzun uğraşlar sonunda ayakta sallamayı bırakıp kendi kendine uyumayı öğretmeyi başardım.ondan sonra nispeten daha iyi uyur oldu.Eger memeden kesmeyi düşünüyorsanız uyku eğitimini tekrardan denemenizi tavsiye ederim.

Uyku eğitimini ve memeden kesmeyi aynı anda tavsiye etmiyorlar çünkü ikisi çok farklı olaylar.. bu yüzden önce emmeden kesin sonra uyku eğitimi yapın diyorlar pedagoglar

Madem çocuklar olunca onlarla oynuyor haftada iki ya da üç gün iki saatliğine kreşe verme imkanınız var mı?
Çünkü bebekler yorulmadığı uykuya da dalmak istemezlermiş.
İkincisi ise bebişin seni yalancı emzik yerine kullanıyor. Yalancı emzik denedin mi?

Çok normal, çünkü sen bir insansın. Anne de olsan robot değilsin. Hem bedenen hem de manen ihtiyaçların var. Tıpatıp benzeri hatta beteri süreçlerden geçtim ve iki sene sürdü. Kendisi uyumayı öğrenince sabaha kadar deliksiz uyumaya başladı. Uzan yanına ve ne yaparsa yapsın tepkisiz kal. Ayakta sallanmaya alışan çocuk ancak böyle kendi kendine uykuya dalmayı öğreniyor. Bir-iki saat sürebilir ama sabret canım. Şuan sinirlerin yıpranmış durumda ve bu uyku düzeni olayını çözmedende ne yapsan düzelme olmayacak kolay kolay. Sütten kesmene gerek yok, özellikle şu dönemler anneye daha düşkün oluyorlar. Allah sabır versin, umarım en kısa sürede düzene girersiniz.

Aklıma gelmişken; küçüğümde sizin aylarınızda 2 ay süreyle bir atak dönemi atlattık. Benim küçüğüm uysal-uykucu kategorisindeydi. Bu atak döneminden sonra huyuda huysuzluğa evrildi biraz. Fakat o 2 ay, sürekli memede geçti. O 2 ay çok nüyük gelişmeler kaydettik, bir sürü yenilik girdi hayatına. Emeklemeyi, yürümeyi öğrendi. Belki büyüme atağı geçiriyordur.

Yalancı emzik çok denedim ama ogurerek tükürüp attı her defasında. 7 ayliken bile verdim bir umut ama yok şuan hala emziği emmeyi bilmediği içinde dış kaşıyıcı olarak kullanıyor sonra og diyip atıyor.
Evde kendim olduğum için kreş çok düşünmedim açıkçası onun yemrine hava iyi olduğunda parka goturuyorum ya da komşuları çağırıyorum çoluk çocuk iyi oluyor diye

Belki de .. insallah büyüme atagidir. Şuan sütten tamamen kesmen yerine gece kesmeyi düşünüyorum. Dün burda dert yanınca sanırım küçücüğüm insafa geldi ve gece uyudu şuan nasıl şoktayım. Aylardır ilk defa uyuyorum resmen

Ya valla emmedigi için çok ağladım.
7 ay 10 günlük oldu huysuz mercimeğim.
Ama sonra gece uyanmayan bir bebek nimetine eriştim çok şükür. Akşam 7 sabah 5.... 2 kere gece beslenmesi o kadar. Allah bozmasın. (maşallah deyin..)
Aglamalarim hayırlısı buymuşa döndü.
Gece emmekerii kesmeyi deneyin belki işe yarar.
Uykusuzluk perişan ediyor insanı...
Allah size yol göstersin.
Vallahi zor.
Benim oğlum da çok sikilgan.
Gündüz ben yanında uzanma isem uyumaz.
Neyseki isim gücüm yok yanına uzanıyorum bana da dinlenme oluyor.

Sadece oyun amaçlı. O enerjisini atarken sen de kendine vakit ayırırsın.

Emzirmeyi ne zaman kestin peki? Ve bu dönemde neler yaptın kendini motive edebilmek için ?

Tam 2 yaşında kestim. Kendime geçeceğini söyledim hep ama fayda etmedi tabiki. Yatak odasında, tuvalette dakikalarca ağladığımı bilirim. Psikolojik destek almayı çok düşündüm.

Ama şimdi dünyanın en minnoş oğlunun annesiyim biliyorum kolay değil, ama azıcık daha sabret

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…