Gittikçe sinirli bir insan haline geliyorum

Gece emmesini kesmeniz lazım artık 1 yaş sonrası gerekli değil. Kardeş meselesi için erken ya ne ikinci bebeği. Birkaç sene geçsin bebek bakımını biraz unutup özleyin belki o zaman olur ama benim mantığıma göre ilk çocuk kendini idare etmeli ikinci bebek için anneye Çok bağımlı olmamalı hiç olmadı diyelim wc eğitimi olmalı kesinlikle

Zaten hep öyle derler, biri cıngarcı diğeri sessiz oluyor diye :)
Eşinizin sizinle diyalog kurması bile nimet :) ben iletişememekten o kadar sıkılıyorum ki laf çarparak eşimin konuşmasını sağlamaya çalışıyorum, duvar gibi
Çok zor böyle şeyler Allah tüm annelere kolaylık versin

Çok haklısınız, son sözünüze bayıldım su an bana en yardımcı olan söz bu olsa gerek 💜
Başarabilirsen gece beslenmesini bırakabilirsin, o da çok işine yarar çünkü bebeğin daha küçük
Sen yaptın mı dersen yapamadım o yüzden 19 aylıkken kestim :)
yaşadıklarıma dayanarak ve çevreden gözlemlediğim kadarıyla emen çocuklar anneyi daha çok yoruyor ve daha hırcın oluyor

Ha bu arada tek cocuk olmasi bana gore suanlik cok.cok daha iyi
Baska bir konuya da yazdim
Yaş arasi az olan cocuklarin birbirini kaba tabirle afedersiniz ama kedi.kopek gibi yedigini cok gördüm
Benimde kardeşimle aram az ve bu gercekten ilk cocuga yapilan büyük haksizlik
2 yasindaki 3 yaşındaki bir cocuga yani bebege? Abi abla misyonu yüklemeyi yanlış buluyorum
O da bebek ve ilgiye ihtiyaci var
Hic gormedim ki arasi 20 ay 18 ay 25 ay olan 2 kardesten büyüğüne yeteri kadar ilgi verilsin onla parklara gidilsin kitap okunsun oyun oynansin..nasil olcak o iş arkada meme meme diye ağlayan altini islatan bitanesi daha var.
Birde cocuk işi psikoloji iyi
Ben şuan hic düşünmüyorum
Eğer birgun düşünürsem 12 15 sene sonra olabilir ama o zamana kadar zor olur yumurtalar menapoz vs
Zaten abi dedigin abla dediginde senden 8 10 yas büyük olur
Bu benim fikrim tabi
Once anne mutlu olmali

Ben çalışmıyorum. Ama 4 ay emzirebildim 1 yaşa kadar da devam sütü kullandık. Ben tok uyuttum uyandığında su verdim. Dediğim gibi 9 aylıktı daha kolay adapte oldu. 18 aylık biraz büyük oluyor artık siz biraz fazla zorlanabilirsiniz. Ama doktorlar diş sağlığı için gece beslenmeyi önermiyorlar. Bende doktoruna danışıp kestim gece beslenmesi ve devam sütünü.
Evet 9 aydan sonra gece emmesini önermiyor doktorlar bende 10 aylıkken kestim ama gündüz emdiği için gece tekrar zorlamaya başladı...

Başarabilirsen gece beslenmesini bırakabilirsin, o da çok işine yarar çünkü bebeğin daha küçük
Sen yaptın mı dersen yapamadım o yüzden 19 aylıkken kestim :)
yaşadıklarıma dayanarak ve çevreden gözlemlediğim kadarıyla emen çocuklar anneyi daha çok yoruyor ve daha hırcın oluyor
İnan bunları duymak dışardan kötü gibi gelsede benim içimi rahatlatıyor ve ne yapacağına daha çok karar veriyorum. Teşekkür ederim.

Ben de sizin aracılığınızla birşey sormak istiyorum konu sahibinin de müsaadesiyle, çalışıyor musunuz? Ya da çalışan anneler gece beslenmesini kesebildiler mi, nasıl yaptılar? Malum gündüz evde yokuz, ben süt sagmiyorum gündüzleri normal besleniyor, bebeğim 18 aylık
Gece beslenmesini kesmeli miyim sizce?
Ben 14 aylıkken işe başladım, meme gece gündüz halen devam ediyorum kızım 30 aylık. Aslında evde bir anne olsam belki 2 yaşına gelince keserdim ama evde olmadığım zamanlarda zaten ememediği için emzirmeye devam ediyorum bağışıklığı için.

Nasil rahatlattiniz anlatamam. Peki çocuğunuzun düzeni ne zamn başladı?
Yaklaşık 3 yaşında tüm düzeni oturdu. Biz de düzenin oturması kendi odasında yatmaya başlaması ile oldu. Açıkçası çocuğum 2 yaşındayken zor bir dönem geçirdik aile olarak. Bu dönem 3 yaşına kadar sürdü. Yaşadıklarımız dolayısı ile geceleri uyku terörü de yaşamaya başladı ne yazık ki. Bu yüzden süreç 3 yaşına kadar sürdü. Odasında uyumaya başlayınca, uykusu da derinleşti, uyku terörü ile de vedalaştık. Gece uyanmaları olmadan deliksiz uyku başladı. Hiç bitmeyecek hep devam edecekmiş gibi geliyor. Ama geçecek, herşey yoluna girecek. Herkes unutuluyor o günler diyor. Sadece zaman ve sabır...

Ben 14 aylıkken işe başladım, meme gece gündüz halen devam ediyorum kızım 30 aylık. Aslında evde bir anne olsam belki 2 yaşına gelince keserdim ama evde olmadığım zamanlarda zaten ememediği için emzirmeye devam ediyorum bağışıklığı için.

Anladım siz daha iyi bilirsiniz tabii ama 2 yaşından sonra artık çok da faydası yok diye biliyorum ben doktorum öyle söylemişti. Normal gıdaları yiyor mu beslenmesi iyi mi peki?

Yaklaşık 3 yaşında tüm düzeni oturdu. Biz de düzenin oturması kendi odasında yatmaya başlaması ile oldu. Açıkçası çocuğum 2 yaşındayken zor bir dönem geçirdik aile olarak. Bu dönem 3 yaşına kadar sürdü. Yaşadıklarımız dolayısı ile geceleri uyku terörü de yaşamaya başladı ne yazık ki. Bu yüzden süreç 3 yaşına kadar sürdü. Odasında uyumaya başlayınca, uykusu da derinleşti, uyku terörü ile de vedalaştık. Gece uyanmaları olmadan deliksiz uyku başladı. Hiç bitmeyecek hep devam edecekmiş gibi geliyor. Ama geçecek, herşey yoluna girecek. Herkes unutuluyor o günler diyor. Sadece zaman ve sabır...
Benim çocuğum 7 aylıkken odasını ayirmistim çünkü yatak odma biraz küçük ve bebeğimin kaldığı oda 2 adımlık uzaklıkta yani yan odamdi

Evet 9 aydan sonra gece emmesini önermiyor doktorlar bende 10 aylıkken kestim ama gündüz emdiği için gece tekrar zorlamaya başladı...
Gece uyandığında eşiniz uykuya döndürmeye çalışsa sizi görmeyince tekrar uyur belki. Allah kolaylık versin.

Anladım siz daha iyi bilirsiniz tabii ama 2 yaşından sonra artık çok da faydası yok diye biliyorum ben doktorum öyle söylemişti. Normal gıdaları yiyor mu beslenmesi iyi mi peki?
Ben o tarz görüşlere önem vermiyorum açıkçası, doğal ebeveynlik ekolüne göre gidiyorum :) Beni de çocuğumu da rahatlatıyor akışına bırakmak. Normal gıdalarla hiç bir sıkıntısı yok. 2 yaşında sihirli bir değnek değiyor ve yemesi düzeliyor. Acıktım filan diyor, inanılmaz geliyor insana :KK70:

Ben o tarz görüşlere önem vermiyorum açıkçası, doğal ebeveynlik ekolüne göre gidiyorum :) Beni de çocuğumu da rahatlatıyor akışına bırakmak. Normal gıdalarla hiç bir sıkıntısı yok. 2 yaşında sihirli bir değnek değiyor ve yemesi düzeliyor. Acıktım filan diyor, inanılmaz geliyor insana :KK70:

Ne güzel maşallah sevindim cidden :) emzirmek size de iyi geliyorsa yormuyorsa güzel birşey tabii ben yoruldum daha şimdiden

Ne güzel maşallah sevindim cidden :) emzirmek size de iyi geliyorsa yormuyorsa güzel birşey tabii ben yoruldum daha şimdiden
Darısı başınıza, cidden her şeyin bir zamanı var ve rayına oturuyor. Konu sahibi arkadaşın da bebeği 13 aylık. En zor dönemlerden biri, ne uyur, ne yemek yer... Anneye yapışır durur... Ama işte geçiyor, büyüyorlar.

-
Haklısın. Dediklerinizi tek tek yaomam hayalim aslında. Bence şimdi bir dönüm noktası yapıp bunları yapmaya başlamalıyım.

Evet simdi yaptin yaptin, sonrasi olur da ama daha uzun sürer, yipratici olur,..

Uyku hem anne, hem çoçuk için çook önemli. Ülkece millet kafayi yiyecek emzir emzir diye. Halbuki o çoçugun uykuya daha çok ihtiyaci var. Uykusuzluk çoçuklarda farkli yansiyor. Mesela benim kizim uykusuz kalinca dahada aktiflesiyor ve uykuya dalmasi daha zor oluyor.

Onun için "iyicene uykusuz kalsin, yorulsun, geç yatir" gibi tavsiyeler çok yanlis. Cocugu ne kadar uykusuz yatirirsan, o kadar zor olur onun için uykuya dalmayi. Bizde ayniyiz, çok yoruldugumuzda daha zor oluyor uykuya dalmak. Huzursuz oluyoruz.

Cocugun uykulu oldugu zamani yakalamalisin. Genelde saat 19-20 arasi. O saatlerde uyku hormonu salgilaniyor. O saate yakin uyku rutini yaparsan bide (dedigim gibi atiyorum banyo/kitap/süt), çoçuk artik uyku saatini bilecek ve uykuya dalacak.

Canım benim rabbim yardımcımız olsun🙏🙏🙏

İlk kızım o kadar uysal,,,sakin,,,sessizdi ki ne uyku eğitimi verdim ne kolik sesleri müzkleri dinlettim,,, emziği bile 15 aylıktı emzik git dedim o oldu,,, bir daha da sormadı,,,, nereye gitsem yanımda gelir yollarda kesinlikle birşey istemez herkesle iyi anlaşırdı,,,, birtek yemek konusu sıkıntıydı,,,,

11.5 sene sonra 2. Yi doğurdum 1.5 sene önce 😍😍
Allah ım nasıl bir yumurcak görmen lazım ne yerde duruyor ne gökte sürekli hareket halinde ,,, bu kızımı görünce ben büyük kızımı büyütmiş müyüm diyorum,,,, küçük kızım emmiyor ama wc ye bile gidemiyorum bir tek gece uykumuz güzel akşam 10.30 gibi uyur sabah 10 gibi kalkar ama beni yanında ister emziksiz uyumaz,,, bende bu hafta emziği bıraktıracam ama gözümde büyüyor baş edemem diyr korkuyorum😱😱😱😱

Biraz daha sabret canım sen mutlu ol ki bebeğin de mutlu olsun❤️❤️❤️❤️❤️

Evet simdi yaptin yaptin, sonrasi olur da ama daha uzun sürer, yipratici olur,..

Uyku hem anne, hem çoçuk için çook önemli. Ülkece millet kafayi yiyecek emzir emzir diye. Halbuki o çoçugun uykuya daha çok ihtiyaci var. Uykusuzluk çoçuklarda farkli yansiyor. Mesela benim kizim uykusuz kalinca dahada aktiflesiyor ve uykuya dalmasi daha zor oluyor.

Onun için "iyicene uykusuz kalsin, yorulsun, geç yatir" gibi tavsiyeler çok yanlis. Cocugu ne kadar uykusuz yatirirsan, o kadar zor olur onun için uykuya dalmayi. Bizde ayniyiz, çok yoruldugumuzda daha zor oluyor uykuya dalmak. Huzursuz oluyoruz.

Cocugun uykulu oldugu zamani yakalamalisin. Genelde saat 19-20 arasi. O saatlerde uyku hormonu salgilaniyor. O saate yakin uyku rutini yaparsan bide (dedigim gibi atiyorum banyo/kitap/süt), çoçuk artik uyku saatini bilecek ve uykuya dalacak.

katıldım

zira çocuğun uyku saati geçtiği anda böbreküstü bezleri bırakıyor salgıyı ve çocuk yeni bir güne başlamış gibi bir enerji ile hayatın a devam ediyor

örneğin oğlum kreşte uyumak istemezdi aman yatsın dalar derlerdi hayır yatınca dalamazdı

onun hemen uyutulması fiziksel olarak az dinlenerek kendi uykusunu kaçırmasının engellenmesi gerekirdi mesela

13 aylık bebek için bence az uyuduğu için böyle düzensiz

yani uykusu hiç gelmiyormuş gibi yaşıyor

sabah kaçta kalktığını yazmamışsınız ama günde bir uyku ona az mesela

sabah kalkıp öğleden önce biraz uyuyup yemek yiyip sonra da biraz daha kestirmesi lazım

uyku uykunun mayasıdır o zaman gece de uyuyacak

bir de madem kucakta ayakta vs de uyumuyor sallamayın, kucağınıza almayın

koyun yatağa, siz de yatın yanına

tepki vermeden durun yani ısırması çekiştirmesi halinde tepki vermeyin

arada pışpışlayabilirsiniz ya da tamamen uyuyor numarası yapabilirsiniz

örneğin gündüz tedirgin de olmaz çağırın hadi uyuyacağız deyin ve yatın

asla gözünüzü açmayın

burnunuza, kulağınıza, gözünüze parmağını sokacağı garanti

kucağınıza tırmanacak, meme arayacak vs

odanın kapısını kapatın, tehlikeyi uzaklaştırın ve tepkisiz yatın

uyuduğunuza inansın

gerekirse bir saat sonraya saat kurun saat çaldığı için kalkın ama asla uyudu mu diye kontrol etmeye vs gözünüzü açmayın

bir kaç güne alışıyorlar

X