Gittikçe sinirli bir insan haline geliyorum

13 aylık bebeğim var.

Gündüz sürekli ağlıyor, oyuncaklarla oynuyarak çok az bir vakit oyalanabiliyor.. Bazen şarkı söylüyoruz bu oyuncaklardan daha kısa zaman oyalanmasina sebep oluyor.. dışarı çıkartıyorum artık havalar biraz daha iyi ama onu bu şekilde oyalmak yine çok kısa sürüyor ancak bir bebek ya da çocuk olursa yanında uzunca oyalanabiliyor. Gündüzleri uyuması sadece en fazla 40dk o da yatağında değil kucağımda. Yatağına yatirirsam en fazla 15-20 dk.

Geceleri asla uyumuyor sürekli kalkıp emmek istiyor emzirmem sorun değil ama emmekten midesi doluyor yatmak istiyor ayağımda sallıyorum tam dalmaya başlayınca yine ağlıyor emmek istiyor... Bu kısır döngü gece beni deli ediyor 1dk gözümü kirpamiyorum hiç uzanamiyorum hep oturuyorum gece..

Şuanda hiç bir hastalığı yok çok şükür ve dişte çıkarmıyor azı dişine kadar çıkarttı diş agrisinda nasıl tepki verdiğini biliyorum.

Bu 1 yaş sendromu değil biliyorum çünkü sadece gündüz diretmeleri yok uyku bozukluğuda var.. uyku eğitimleri işe yaramıyor denedim. Emmeyi kesmedigim takdirme ona uyku eğitimi veremiyecegim. Bunu kesinleştirdik.

Benim esas problemim gittikçe sinirli bir insan haline gelmem. Hiç uyuyamıyorum gecem gunduzum yok. Çocuğa karşı sabrım daha da azaldı hatta eşime karşı da öyle. Ne yapsam işin içinden çıkamıyorum.. bazen sinirden yastıkları sağa sola firlatiyorum. Kendimi sakinleştiremiyorum. Bu çilem hiç bitmeyecek gibi geliyor.

İşin kötü bir yani da eşim iki kardeş arası az yaş istiyor ben ona bunu kaldiramiyacagimi söyledim o da sen hazır olduğun zaman olsun dedi ama ben buna asla hazır olamiyacakmisim gibi hissediyorum ya sanki ömür boyu bu çocuk böyle kalacak hiç uyumuyacak hep ağlayacak gibi geliyor... Bu yüzden tek çocuk olsa ne olur diye düşünüyorum.

Arkadaşlar sizce tek çocuk mantıklı mı?
Bu çocuk ne zaman ağlamaları, mizlanmalari bırakır?
Benim sinirlenmem normal mi?
Bu yavru çocuk için neler yapabilirim, sizce emmeyi kesmem mı daha sağlıklı ikimiz içinde (onun daha uzun uyuması ve ben uyuyabildigim için artık sinirlenmemem gibi) ?
Gunumux kosulları ıcın tek cocuk cok mantıklı hatta ikinci bir cocuk bana o cocuga yapılan bir haksızlık gıbı geliyor bu benim kendi gorusum. Bir kızım var hıc dusunmuyorum. Allah kızıma saglık sıhhat versin bana yeter. İkinci bir cocugu ne benım sinirlerim kaldırır ne de Icınde bulunduğum durum. Ayrıca cocugum kardessıx kalmadın mantıgıyla cocuk yapmak baskı basına bir hata.

Ya valla emmedigi için çok ağladım.
7 ay 10 günlük oldu huysuz mercimeğim.
Ama sonra gece uyanmayan bir bebek nimetine eriştim çok şükür. Akşam 7 sabah 5.... 2 kere gece beslenmesi o kadar. Allah bozmasın. (maşallah deyin..)
Aglamalarim hayırlısı buymuşa döndü.
Gece emmekerii kesmeyi deneyin belki işe yarar.
Uykusuzluk perişan ediyor insanı...
Allah size yol göstersin.
Vallahi zor.
Benim oğlum da çok sikilgan.
Gündüz ben yanında uzanma isem uyumaz.
Neyseki isim gücüm yok yanına uzanıyorum bana da dinlenme oluyor.
Bebek büyütmek zor uykusuz büyütmek daha zor.. mallah herkese kolaylık versin.. önce gündüz emerek uyutmayı kesmeyi düşünüyorum sonra da gece emmesini kesmeyi inşallah kolay olur.

Eve benim kastettigimde buydu memeden kestiğinizde uykusu da düzene biner inşallah.Allah hepimizin yardımcısı olsun😊
Teşekkür ederim sırayla deniyecegim önce gece emmesiji kesme ve sonra uyku eğitimi . Şimdi bir plan oluşturup onu uygulamaya başlıyacagim. Dün annemlerde kaldigimizdan bugün baslayamadim yarın sabah başlamayı düşünüyorum.

Tam 2 yaşında kestim. Kendime geçeceğini söyledim hep ama fayda etmedi tabiki. Yatak odasında, tuvalette dakikalarca ağladığımı bilirim. Psikolojik destek almayı çok düşündüm.

Ama şimdi dünyanın en minnoş oğlunun annesiyim :KK200: biliyorum kolay değil, ama azıcık daha sabret
Yanlız olmamak güzel şey 🥰 bu şekilde insan daha çok motive oluyor

Oyun grupları var anneyle beraber gidiliyor yaşıtlarıylq da oynuyor haftanın 3 günü gidin uykudan ömce emsin uzunca birazda muzlu puding yapıp yedirin öyle uyusın ve mutlaka uykudan önce banyo rutini olsun bence bi takım eksiklikler var özellikle rutin oluşturma konusunda sıkıntınız var gibi geldi bana
Herşeyi tekrar gözden geçirseniz? Cocuklar rutine bayılır

Teşekkür ederim sırayla deniyecegim önce gece emmesiji kesme ve sonra uyku eğitimi . Şimdi bir plan oluşturup onu uygulamaya başlıyacagim. Dün annemlerde kaldigimizdan bugün baslayamadim yarın sabah başlamayı düşünüyorum.

Siz bilirsiniz tabiki ama 13 aylık ve emen bir bebeği memeden kesmeyin. Bu emdiği süt onun bağışıklık sistemi ve gelişimi için o kadar çok faydalı ki. Ve bu bir ömür ihtiyacı olan bir şey. Doktora danışmanızı tavsiye ederim

Oyun grupları var anneyle beraber gidiliyor yaşıtlarıylq da oynuyor haftanın 3 günü gidin uykudan ömce emsin uzunca birazda muzlu puding yapıp yedirin öyle uyusın ve mutlaka uykudan önce banyo rutini olsun bence bi takım eksiklikler var özellikle rutin oluşturma konusunda sıkıntınız var gibi geldi bana
Herşeyi tekrar gözden geçirseniz? Cocuklar rutine bayılır
Bu yüzden mi beğenmedi işareti koydunuz ????
İlk olarak Rutinimiz var özellikle de akşam yatmadan önce yaptiklarimizla. Kahvaltı saatlerimiz, yemek ve uyku saatlerimiz düzenlidir. Bizim derdimiz rutin değil çocuğumun uyumamasi. Bütün yorumlarda bu konuşuldu zaten ve bu ay döneminin bir çok anne için zor olduğu kanısına vardık. Ayrıca çocuğum kendi yaş grubu ve üst yaş grubu olacak şekilde zaten bir çok çocukla iç içe bunu da bir yorumunda belirtmiştim. Ve ben çocuğumla bir çok etkinlikte yapıyorum zaten. Çocuğumun ilgisi çabuk dağılıyor ve bununda gündüzleri için (uyumamasi ayrı) 1 yaş sendromu olduğunu düşünüyorum artık. Diğer annelerinde bizde ayniydik demesiyle beraber.
Bir dönem ve geçecek....
Sadece biraz daha sabırla beklemeliyim

Siz bilirsiniz tabiki ama 13 aylık ve emen bir bebeği memeden kesmeyin. Bu emdiği süt onun bağışıklık sistemi ve gelişimi için o kadar çok faydalı ki. Ve bu bir ömür ihtiyacı olan bir şey. Doktora danışmanızı tavsiye ederim
Emmeyi kesicem demedim ki gece emmesini kesicem dedim ikisi çok farklı şeyler.
Ve ben 10 aylıkken bebeğimi diş doktoruna götürmüştüm 9 aydan sonra bebekler gece acikmaz bu yüzden gece emmesini kes yoksa gece emmesi den dolayı önce beyaz noktalar ve sonra siyah noktalar belirir ve dişleri çürür dedi. Ben o zaman bir dönem kestim geceyi ama çok zor oldu ve her şey başa sardı bende onu bu kadar uzun süre zorlamak istemedim çünkü 2 haftadan fazla sürdü nerdeyse..
Kendi doktorum ise 1 yasindna sonra bir çocuk anne sütünden sadece %30 kalsiyum alabilir bu yüzden 1 yaştan sonra kesmende sakınca yok ama 24 ay tam olarak emzirmeye dayanabilirsen en iyisi demişti.
Yani olanlar bu benimde şimdilik deneyeceklerim burada deneyimli annelerden ogrendiklerim..

Bu yüzden mi beğenmedi işareti koydunuz ????
İlk olarak Rutinimiz var özellikle de akşam yatmadan önce yaptiklarimizla. Kahvaltı saatlerimiz, yemek ve uyku saatlerimiz düzenlidir. Bizim derdimiz rutin değil çocuğumun uyumamasi. Bütün yorumlarda bu konuşuldu zaten ve bu ay döneminin bir çok anne için zor olduğu kanısına vardık. Ayrıca çocuğum kendi yaş grubu ve üst yaş grubu olacak şekilde zaten bir çok çocukla iç içe bunu da bir yorumunda belirtmiştim. Ve ben çocuğumla bir çok etkinlikte yapıyorum zaten. Çocuğumun ilgisi çabuk dağılıyor ve bununda gündüzleri için (uyumamasi ayrı) 1 yaş sendromu olduğunu düşünüyorum artık. Diğer annelerinde bizde ayniydik demesiyle beraber.
Bir dönem ve geçecek....
Sadece biraz daha sabırla beklemeliyim
Çocuğunuzun sağlığı için biraz sakin kalın bence

Çocuğunuzun sağlığı için biraz sakin kalın bence
Elimden geleni yapıyorum kimse kendi çocuğunu kötü yetiştirmek istemez. Gerçek bir anne en iyi şekilde ona bakmak ister. Bu yüzden burada konu açtım ve ne yapabilirim diye öneri almaya basladim. Sağolsun benim yaşadıklarının aynısını yaşayan bir çok anne bana yapmam gerekeni anlattı hepsine teşekkür ederim.

X