Gittikçe sinirli bir insan haline geliyorum

katıldım

zira çocuğun uyku saati geçtiği anda böbreküstü bezleri bırakıyor salgıyı ve çocuk yeni bir güne başlamış gibi bir enerji ile hayatın a devam ediyor

örneğin oğlum kreşte uyumak istemezdi aman yatsın dalar derlerdi hayır yatınca dalamazdı

onun hemen uyutulması fiziksel olarak az dinlenerek kendi uykusunu kaçırmasının engellenmesi gerekirdi mesela

13 aylık bebek için bence az uyuduğu için böyle düzensiz

yani uykusu hiç gelmiyormuş gibi yaşıyor

sabah kaçta kalktığını yazmamışsınız ama günde bir uyku ona az mesela

sabah kalkıp öğleden önce biraz uyuyup yemek yiyip sonra da biraz daha kestirmesi lazım

uyku uykunun mayasıdır o zaman gece de uyuyacak

bir de madem kucakta ayakta vs de uyumuyor sallamayın, kucağınıza almayın

koyun yatağa, siz de yatın yanına

tepki vermeden durun yani ısırması çekiştirmesi halinde tepki vermeyin

arada pışpışlayabilirsiniz ya da tamamen uyuyor numarası yapabilirsiniz

örneğin gündüz tedirgin de olmaz çağırın hadi uyuyacağız deyin ve yatın

asla gözünüzü açmayın

burnunuza, kulağınıza, gözünüze parmağını sokacağı garanti

kucağınıza tırmanacak, meme arayacak vs

odanın kapısını kapatın, tehlikeyi uzaklaştırın ve tepkisiz yatın

uyuduğunuza inansın

gerekirse bir saat sonraya saat kurun saat çaldığı için kalkın ama asla uyudu mu diye kontrol etmeye vs gözünüzü açmayın

bir kaç güne alışıyorlar
Aglamasa uyanık durması sorun değil ben onunla geceleri oturduğum zamanlarida biliyorum ama o zamanlar bile bu kadar gergin değildim o kadar çok ağlıyor ki .. gece hiç uyumazsa sabah 10da kalkıyor eğer gece yarım saatte 1 saatte bir kalkarsa 8 -9 gibi uyanıyor

Agresif olmanız çok normal. Oğlum da gündüz az uyuyan bir bebekti. Bir koyunca 2 saat uyuyan bebeklere hayret ederdim.

Uyanıkken de hep beni isterdi. Yürümeye başladı mutfağa sokmak istemezdi.
Hiç iş ve yemek yapamazdım. Yaparken stres olurdum. O kendisi oynarken de tehlikeye açık diye bırakamazdım.

Ama gece sık emmeye uyandığı halde uykuya dalmada sorun yaşamazdı neyseki. Öyle böyle 23 ay emdi. Ben 18-24 ay arası biraz daha rahat etmeye başladım.
Unutuluyor bunlar hep. Şimdi ikinci ne zaman olsa diye düşünürken buluyorum kendimi. Kafayı yedik tabi :KK70:

Hadi benimki 3,5 yaşında aşırı kararsızım ve kaşınıyorum. Lakin siz şu anda sakın ikinci planı yapmayın derim. :KK48:

Gün içinde biraz balkona çıkıp derin nefes alıp verin. Müzik açıp oynayın.
Siz rahat olursanız çocuğunuz da rahat olur..
Teşekkür ederim :) eğlenceli bir yazı olmuş.. 18 ağınıza 5 ay daha var delirmeden ulasirsam iyi olur :KK70:

konuya dalmış gibi olacağım ama aynı dertten ben de muzdaribim de size sormak istedim benim kızım 13 aylık 1 yaşına girmeye birkaç gün kala abimi kaybettim ve akabinde sütüm kesildi, 1 ayı aşkın bir süredir uyandığında biberonlar mama veriyorum acıkmıştır diye düşünerek, ama uykuları berbat her geçen gün düzelir dedikçe iyice kötü oluyor hatta bazen misal dün geceki gibi toplamda 2-3 saatlik uyku uyudu dolayısıyla ben 1 saat falan uyumuşumdur
1 hafta canıma okudu derken, su verdiğiniz için mi huzursuzlandı yoksa memeden kestiğiniz için mi
ne yapsam çocukceğizimin uykuları düzene girse :olamaz:
Büyümüş ki :) gece beslenmesine gerek yok diyor doktorlar. 😂 Benşm sütüm 4 aylıkken kesildi huysuzluğu meme değildi unutmuştu çünkü 9 ayda kestim gece beslenmesi. Huysuzluğu alıştığı gibi devam sütü istiyordu gece o yüzden alışkanlık yani. Ben alışması için su verdim her uyandığında 1 hafta kafar epey zorlandık yalan değil. Ama şuan yormuyor yatağına gidip uyuyoruz. Gece uykusuna geçerken tok olduğundan emin olun ki daha fazla huysuzluk yapmasın ya da siz aç diye vermeyin.
😅 O güne geri donmeliyim 😅 daha fazla ısrarcı olmaliyim
Evet biraz sabır istiyor. 😂

Büyümüş ki :) gece beslenmesine gerek yok diyor doktorlar. 😂 Benşm sütüm 4 aylıkken kesildi huysuzluğu meme değildi unutmuştu çünkü 9 ayda kestim gece beslenmesi. Huysuzluğu alıştığı gibi devam sütü istiyordu gece o yüzden alışkanlık yani. Ben alışması için su verdim her uyandığında 1 hafta kafar epey zorlandık yalan değil. Ama şuan yormuyor yatağına gidip uyuyoruz. Gece uykusuna geçerken tok olduğundan emin olun ki daha fazla huysuzluk yapmasın ya da siz aç diye vermeyin.

Evet biraz sabır istiyor. 😂
Ben de su vereyim bugün bakalım neler gelecek başıma 😆

Ben de su vereyim bugün bakalım neler gelecek başıma 😆
Yalnız başlayıp sonra bırakmak hem kafa karışıklığı oluşturur çocukta hemde bir daha başladığınız da daha inatçı olur. Kararlı olun sizi bekleyen uykusuzluk ve huysuzluğa hazırlıklı olun. Öyle başlayın. 😂

13 aylık bebeğim var.

Gündüz sürekli ağlıyor, oyuncaklarla oynuyarak çok az bir vakit oyalanabiliyor.. Bazen şarkı söylüyoruz bu oyuncaklardan daha kısa zaman oyalanmasina sebep oluyor.. dışarı çıkartıyorum artık havalar biraz daha iyi ama onu bu şekilde oyalmak yine çok kısa sürüyor ancak bir bebek ya da çocuk olursa yanında uzunca oyalanabiliyor. Gündüzleri uyuması sadece en fazla 40dk o da yatağında değil kucağımda. Yatağına yatirirsam en fazla 15-20 dk.

Geceleri asla uyumuyor sürekli kalkıp emmek istiyor emzirmem sorun değil ama emmekten midesi doluyor yatmak istiyor ayağımda sallıyorum tam dalmaya başlayınca yine ağlıyor emmek istiyor... Bu kısır döngü gece beni deli ediyor 1dk gözümü kirpamiyorum hiç uzanamiyorum hep oturuyorum gece..

Şuanda hiç bir hastalığı yok çok şükür ve dişte çıkarmıyor azı dişine kadar çıkarttı diş agrisinda nasıl tepki verdiğini biliyorum.

Bu 1 yaş sendromu değil biliyorum çünkü sadece gündüz diretmeleri yok uyku bozukluğuda var.. uyku eğitimleri işe yaramıyor denedim. Emmeyi kesmedigim takdirme ona uyku eğitimi veremiyecegim. Bunu kesinleştirdik.

Benim esas problemim gittikçe sinirli bir insan haline gelmem. Hiç uyuyamıyorum gecem gunduzum yok. Çocuğa karşı sabrım daha da azaldı hatta eşime karşı da öyle. Ne yapsam işin içinden çıkamıyorum.. bazen sinirden yastıkları sağa sola firlatiyorum. Kendimi sakinleştiremiyorum. Bu çilem hiç bitmeyecek gibi geliyor.

İşin kötü bir yani da eşim iki kardeş arası az yaş istiyor ben ona bunu kaldiramiyacagimi söyledim o da sen hazır olduğun zaman olsun dedi ama ben buna asla hazır olamiyacakmisim gibi hissediyorum ya sanki ömür boyu bu çocuk böyle kalacak hiç uyumuyacak hep ağlayacak gibi geliyor... Bu yüzden tek çocuk olsa ne olur diye düşünüyorum.

Arkadaşlar sizce tek çocuk mantıklı mı?
Bu çocuk ne zaman ağlamaları, mizlanmalari bırakır?
Benim sinirlenmem normal mi?
Bu yavru çocuk için neler yapabilirim, sizce emmeyi kesmem mı daha sağlıklı ikimiz içinde (onun daha uzun uyuması ve ben uyuyabildigim için artık sinirlenmemem gibi) ?
Merhaba, ben kendi adıma ikinci çocuğu düşünmüyorum açıkçası, bir tane olsub benim olsun kafasındayım.

Öyledir canım benim kız şuan 3 yaşında öğlenleri uyumuyor mesela kendi kendine uyumadigi için erken yatıp normal saatlerde kalkıyor öğlen uyutursam çok geç yatıyor güne göre ayarlıyoruz uyku saatini

Benim kızım da gece kaç kere kalkardı 2 yaşına yakın bıraktık
İlk bir kaç gece 3-4 kere uyandı kiminde su kiminde süt içti bazen meme için mizmizladi elleme açıyor falan deidm o şekilde atlattık ilk geceleri bir hafta falan sonra artık kesintisiz uykuya başlamıştı

Uyansa bile su içip geri yatıyor du
İnsallah benimkide keisnce kısa sürede toplar

Yalnız başlayıp sonra bırakmak hem kafa karışıklığı oluşturur çocukta hemde bir daha başladığınız da daha inatçı olur. Kararlı olun sizi bekleyen uykusuzluk ve huysuzluğa hazırlıklı olun. Öyle başlayın. 😂
Acayip tırsıyorum ama önümdeki daha uzun günler için 1 haftamı feda edebilirim sanırım alışması için 🙈😁

Sakin kalmak için çok çabalıyorum ama bazen 'off' diye kızıyorum. Daha fazla sakin kalmak için neler yapmalıyım bilmiyorum. Çevremde benimle aynı yaş grubu ve 1 yaş büyük olan arkadaşlarım var hiç biri böyle bir şey yokmuş gibi konuşuyorlar ben kendimden şüphelenmeye başladım ya benim çocuğum sorunlu gibi hissetmeye başladım. Aklım çorba oldu resmen. Sanki kimsenin bu dönemleri yok sadece benim var gibi hissediyorum bu da beni çok yıpratıyor..
Merak etme şimdinin çocukları hep böyle uslu sakin çocuk çok nadir kız kardeşimde aynı sıkıntıları yaşadı 18 aylıkken kesti çocuğu memeden sonra rahatladı gece bi iki defa kalkıyor su içip uyuyor gündüzleri de oyunlarla yoruyor sabah erken kalkıyor öğlen bir iki saat uyuyor mesela
Birde sinir harbi yaşaman çok normal düzen yok çünkü insanda uyku düzeni olmadığı zaman beyni daha çabuk doluyor sabır sınırı daha düşük oluyor
Allah'ım selamete çıkarsın inşallah ondan sonrasına daha sonra bakarsınız

Bazen eşim ninni söylüyor o zaman sakinliyor ama tabi kiyine kısa sürüyor bu durum .. şimdi gece emme kesmesine yine eşime başvurmalıyım ki dediğiniz gibi hem bana destek çıksın hem çocukla o ilgilensin
Evet hem sizi de dinlendirmiş olur hem de siz olmayınca bebeğinizin emme umudu kaybolur belki.

Okurken resmen kendimi gördüm. Benim bir de 1. sınıfa giden bir oğlum daha var. Sabaha kadar uyumamanın üzerine bir de sabah 7 de ona kalkıyordum. Beslenme hazırla, cocugu hazırla. Bu ara tabi küçük oğlumda uyanıyor. çığlık çığlıga bağrışma çağrışa servise yetişiyoruz. babada da durmuyor malesef. Büyük oğluma ders calıştırıncaya kadar da akla karayi seçiyorum. Küçük pacamda aglıyor. Büyüğüm anne kardeşimi sustur diye ağlıyor. Bende sinir krizi geçirip küçüğe sus büyüğede yazsana, yapsana, hızlı olsana diye bağırmaya baslıyorum. Kucük oğlum şuan 16 aylık ve ben geçen ay mecburen emzirmeyi bıraktım. Çünkü gece 12 den sabah 7ye kadar uyuyordu o da ya emerken ya da ayağımda sallarkendi.Gündüz de 10 dakika falan ancadır. Şimdi geceleri neredeyse 10 saat uyuyor arada bi su için bir de nedensiz ağlamak için uyanıyor. Sakinleşince geri uyuyor. Gündüz 1 saat uyur ama hala oyalanmıyor. Oyuncak oynamaz, tv dikkatini çekmez pacamda gezer bulunduğumuz odayı dağıtırken birbirimizden biraz ayrı kalırız. Ben de ne zamandır psikolojik destek almak istiyorum ama ona bile gitmeye imkan bulamıyorum. Valla ben de 3. Yü istiyordum artık tövbe ettim. Enerjim sıfır. Allah sana da bana da kolaylık versin. Ama böyle kalmayacaklar tabi merak etme:))
😂 Be diyecegimi bulamıyorum kendim avuntu ararken avutmak isteği geldi bu yazanları okuyunca :))
Okul IŞİD'e işin içine girince seni bayaga zorlamış.. Allah sana da bana da kolaylık versin . En azindna çocuğun gece uyuyor şuan bende emzirmeyi kesmeye karar vrdim sadece gündüzleri 1 ve ya 2 defa emse kısa süreli yeter sanırım o

Dua et ki bir bebeğin var.

Keşke olsaydı da uyutmasaydı diyen o kadar çok kişi var ki kıymetini bil.
Bu konuda zaten sukurlerim çok çünkü bende bebeğine zor kavuşan annelerden biriyim ama bugutmekte bir o kadar zor. Emin ol keşke bebeğim olsa da ağlasa diye ettiigin dua kabul olursa buna pişman olacaksın. Hayırlı uyumlu bir bebek nasip etsin Allah isteyen herkese

İşte bu yüzden bunalıyorsunuz. Bence ufaklığı artık eşinize ya da annenize vs bırakıp biraz kendinize zaman ayırın, farklı şeyler yapın, spora yazılın, kahve içmeye, çıkın, alış veriş yapın. İnanın çok fark edecek. Bir de bırakın ev dağınık kalsın, yemek olmayıversin :) Öyle kolay mı diyebilirsiniz ama bence öyle kolay ki... Bugün kendiniz için bir şey yapın mesela.
Ara ara bu çılgınlığı yapıyorum ama kısa sürüyor 😅

konuya dalmış gibi olacağım ama aynı dertten ben de muzdaribim de size sormak istedim benim kızım 13 aylık 1 yaşına girmeye birkaç gün kala abimi kaybettim ve akabinde sütüm kesildi, 1 ayı aşkın bir süredir uyandığında biberonlar mama veriyorum acıkmıştır diye düşünerek, ama uykuları berbat her geçen gün düzelir dedikçe iyice kötü oluyor hatta bazen misal dün geceki gibi toplamda 2-3 saatlik uyku uyudu dolayısıyla ben 1 saat falan uyumuşumdur
1 hafta canıma okudu derken, su verdiğiniz için mi huzursuzlandı yoksa memeden kestiğiniz için mi
ne yapsam çocukceğizimin uykuları düzene girse :olamaz:
Ben araştırdığım ve burada aldığım cevaplar doğrultusunda da gece emmesini keseceğim sizde gece hiç mama vermeye bilirisniz ama uyuturkende biberon v.s. kullanmayın gündüz. Bu da benim ilk hatamdi çocuğum gece emmesini kesti tam düzeldi derken gündüz emerek uyuduğu için başa sarmak zorunda kaldık. Haklı olarak anne sabah veriyon şimdi ne değişti diyordur yani 😂

Gece uyuyamadiginiz icin sinirlisiniz. Cocuklarda uyaninca meme aramak bagimlilik gibi bir sey. Bazi bebekler butun gece meme agzinda uyumak istiyor. Emzirme sureci bitmeden insan rahat uyuyamiyor. Sütten kesene kadar sabretmeye calisin. 2 yasindan sonra gece deliksiz uyur siz de uyursunuz
Teşekkürler

Emzirmeyi birakinca uykulari duzene girer ama 13 aylik bebegin gunduz uykularinin uzun olmasi gerekir en az bir saatte iki uyku yapmasi lazim yataginda uyumaya alistirin kucakta uyumasi sizin icin cok kotu yataga yatirin uyansada sallayip tekrar uyutup yataga yatirin bu sekilde yataga alisir ve uykular uzar uyku ve uyaniklik surelerine dikkat edin instagramdaki uyku danismanlari ayina gore uyuma uyanma gunduz kac uyku bunlar icin bikgiler paylasiryor. Olmuyor uyumuyor diyeceksiniz ama bu saatlere dikkat ederek inatla yatagina yatirirsaniz bir sure sonra alisir bende yasadim bunlari pes etmemek gerekiyor ve uyku konusu cok uzun
Bende takip istiyorum ve destek bile istedim.. normalde başkası sorsa bunu yap der hemen söylerim ama insan kendi başına gelince hemen şöyle yapayım diyemiyor 😣

Çocuğuma 2 yaşına kadar anne sütü verdim. Bağımlı sekildeydi ve 2 yaşına Kadar kendime söz verdiğim için sabrettim. . Çünkü bende çok zorlansamda bende hazır değildim kiyamiyordum. 2 yaşından sonra bir kaç gün üzüldü ama atlattık kademeli azaltmistim ve cok sukur travma olmadı.Bi ara hersey tospembeydi😊
Şimdiki aklım olsa ki tecrübe başka birşey eğer bitmiş durumdaysam 1 yaşına kadar yine dayanırim ama sonra keserim. Sonuçta ek gıda ile de doyabilir yemek yeme dönemlerı oluyor zaten. Anne yorgunken ofkeli oluyor buda cocuğa yansıyor ister istemez .. Akabinde de vicdan azabı ne biçim anneyim haksızlık ettim Vs Vs ağlama zirlama oluyo. Biz mutlu olacağizki çocuklar da mutlu olsunlar...
Ağlama tutturma inatlik benim çocuğumda bu sene yine bir başladı pir başladı ki birde hamileyim...belli dönemler sıkıntı çekiyoruz bende yaz ayını bekliyorum eve kapandı çocuklar dışarda kat kat kosamiyolar bide ben kötü hamilelik geçiriyorum. . Bakma çocuklarımızın haklarını nasıl ödeyeceğiz... Allah tüm annelere sabır çocuklarına da herdaim güzel huylu olmayı Nasip etsin.

X