- 29 Nisan 2015
- 26.564
- 91.289
- 598
- Konu Sahibi Dilandilan
-
benim eşimden şüphem yok evlendik evleneli onu bu sebeplerden çok kez bırakmak zorunda kaldım bi evde kaldı bi annesinde doğru dürüst yeme içmesi olmadı kocama karşı da sorumluluklarım var ne kadar anlayışlı olursa olsun göz ardı edemiyorum yoksa çok şükür güven konusunda bir problemimiz yokBenim vicdanım her şeyden daha mühim. Gitmediğim takdirde vicdanım rahat etmeyecekse elbette giderdim.
Eşim koskoca adam olduğu için kendine gayet bakabilir, ha bazıları boş bırakma ne olur ne olmaz diyorlar ya hiç katılmıyorum. Adam ben yanındayım diye yapmayıp yanından gidince bi haltlar yapacaksa zaten yok olsun gitsin. Kısacası ben giderdim..
çok güzel ifade etmişsiniz teşekkür ederim ben de böyle düşünüyorum annem stresten zona oldu 3 kızı var hepsi uzakta ben çalışmıyorum imkanım var en iyisi gitmek olacak.Bence gidin en kisa zamanda cunku erkek kardesinizin gidecek olmasi annenizi oldukça duygusallastirmis.Ayrilik , özlem gibi duygularla başedecek durumda da degil sartlar geregi , yani aşırı derecede sorumlulugu var hasta anne ,çocuk bakımı ,ev isleri vs.Bence gidin annenize güç verin ananeyeyle de ilgilenmis olursunuz.bu vesileyle.Gidemiyorsaniz bile duygusal destek verin daha fazla arayin daha fazla dinleyin rahatlamasini sağlayın kisacasi.
Amin. anneannem genç yaşında dul kalıp bidaha evlenmemiş çocuklarını bugüne getirmiş şimdi çoğu sırt çevirior allah ele ayağa düşürmesin kimseyi. ölümden çok korkardı tek başına bir odada duramıyordu yanında hep birini ister bakımevinde olduğunu başta fark etmemiş sonra fark edince çok ağlamış beni burda bırakmayın diyeRahatı yerindeyse bakımevinde kalsın. Bir ay gittin baktın sonra ne olacak götürüp geri bırakacaksanız o daha kötü. Ya Allah ım kimseyi elden ayaktan düşürme muhtaç etme
inanın bilmiyorum elimden gelebilecek o keşke daha fazlasına gücüm yetse..Eşin aynı durumda olsa muhtemelen eşimi bir ay bırakmayım sorumluluklarım var diye düşünmezdi ama biz yemek yapmayı bile sorumluluk olarak görüyoruz. Eşinin annesi yakında gidip onda kalabilir . Ama az önce de yazdığım gibi gidip bir ay baktıktan sonra ne olacak kadın
Butun yazdıklarınızı okudum ve cıkardııgım sonuc bu.arkadaşım merhaba meselenin kocacı olmak olduğunu düşüneceğin zihniyeti yaşamayı inan çok isterdim bütün bu yazdıklarımı okuyup kocacı olduğumu anladıysan seni tebrik etmek istiyorum lütfen hoşçakalın.
Gerçekten çok zor. Annenin maddi durumu iyi değil sanırım bu yüzden çocuk bakıyor. Ablaların da çalışıyormuş hepiniz her ay bir miktar verseniz de çocuk bakmasa alıp annesini baksa?Amin. anneannem genç yaşında dul kalıp bidaha evlenmemiş çocuklarını bugüne getirmiş şimdi çoğu sırt çevirior allah ele ayağa düşürmesin kimseyi. ölümden çok korkardı tek başına bir odada duramıyordu yanında hep birini ister bakımevinde olduğunu başta fark etmemiş sonra fark edince çok ağlamış beni burda bırakmayın diye
ben fazla duygusal bakıyorum sanırım yoksa ben de bakımevlerinin böyle yerler olduğunun farkındayım. ilk götürüldüğünde anlamamış ama sonra fark etmiş evde olmadığını çok ağlamış beni burada bırakmayın diye.Öncelikle bakımevi algınızı değiştirin bence. Bakımevleri yaşlıların terkedildiği yerler değil, sizin vereceğiniz bakımdan çok daha iyi bakım verilen yerler. Başlarında 7/24 en az bir hemşire bulunur, hasta bakıcıların tamamı hasta bakımı konusunda eğitimlidir, her gün doktor gelip kontrol eder, hastaya uygun yiyeceklerle beslenir. Siz bu şartların hiç birini evinizde sağlayamazsınız.
Bu kadar üzülüyorsanız ve içiniz rahat etmiyorsa gidin annenizin yanında olun. Eşiniz bir ay yalnız kalsa bir şey olmaz.
çok parlak değil maddi durumları çok kötü de değil. bir kişinin sürekli bakabileceği bir hasta değil ne yazık ki dönüşümlü olması gerekiyor ama elini taşın altına koyan kimse yok.Gerçekten çok zor. Annenin maddi durumu iyi değil sanırım bu yüzden çocuk bakıyor. Ablaların da çalışıyormuş hepiniz her ay bir miktar verseniz de çocuk bakmasa alıp annesini baksa?
Evet bence de iyi bakılıyordur o şartlar evde zor ama kadın kalmak istemiyormuş , terkedilmişlik hissi ağır basıyor sanırım. Hastanede kalmaktan farkı yok aslında ama duygusal olarak hissettirdikleri farklıÖncelikle bakımevi algınızı değiştirin bence. Bakımevleri yaşlıların terkedildiği yerler değil, sizin vereceğiniz bakımdan çok daha iyi bakım verilen yerler. Başlarında 7/24 en az bir hemşire bulunur, hasta bakıcıların tamamı hasta bakımı konusunda eğitimlidir, her gün doktor gelip kontrol eder, hastaya uygun yiyeceklerle beslenir. Siz bu şartların hiç birini evinizde sağlayamazsınız.
Bu kadar üzülüyorsanız ve içiniz rahat etmiyorsa gidin annenizin yanında olun. Eşiniz bir ay yalnız kalsa bir şey olmaz.
Yaaa çok üzüldüm. Eşini düşünme bence bir ay dışarda yemek yese nolacak. Diğer yönden anneanneni tamamen almayacaksanız gitmenin bi anlamı yok. Annen için gideceksen destek olmaya ve eşim yalnız kalamaz diyorsan bir hafta yeter bence. Bu arada annenin üzülmesine dayanamıyorsan anneanneni sen alabilirsin zaten çalışmıyormuşsun çok güzel ilgilenebilirsin.Amin. anneannem genç yaşında dul kalıp bidaha evlenmemiş çocuklarını bugüne getirmiş şimdi çoğu sırt çevirior allah ele ayağa düşürmesin kimseyi. ölümden çok korkardı tek başına bir odada duramıyordu yanında hep birini ister bakımevinde olduğunu başta fark etmemiş sonra fark edince çok ağlamış beni burda bırakmayın diye
Düşündüm ama çok uzaktayız o yolculuğu yapabilecek kadar iyi değil sağlıklıyken bile müsaade etmediler hem de millet laf eder diye istemediler hem bakmıyorlar hem de millet bakmıyorlar der diye çekiniyorlar akraba kanserden beterYaaa çok üzüldüm. Eşini düşünme bence bir ay dışarda yemek yese nolacak. Diğer yönden anneanneni tamamen almayacaksanız gitmenin bi anlamı yok. Annen için gideceksen destek olmaya ve eşim yalnız kalamaz diyorsan bir hafta yeter bence. Bu arada annenin üzülmesine dayanamıyorsan anneanneni sen alabilirsin zaten çalışmıyormuşsun çok güzel ilgilenebilirsin.
Evet bir de gidersem dönerken kardeşim de benimle gelecek annem hepten yıkılırAnneannenizi bakım evinden alıp bir ay baksanız da kalıcı bir çözüm değil ki, siz eve dönünce yeniden bakım evine gitmek zorunda kalacak anladığım kadarıyla. Onun için daha zor olur alınıp oraya tekrar konulmak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?