Gitmeli miyim?

Dilandilan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2019
836
1.759
63
30
Kızlar merhaba bu saat oldu hala çok üzgün olduğum, düşüncelerimin içinden çıkamadığım için sizlere yazmak istedim...
Ben ailemden 1400 km uzakta yaşıyorum neredeyse 1.5 senelik evliyim yıllardır ailemden uzaktayız ben ve 2 ablam. Sadece erkek kardeşim ailemin yanında, o da üniversite sınavına hazırlanmak için buraya gelecek. Anneannem bir süredir yoğun bakımdaydı öncesinde dönüşümlü bakıyorlardı ama yoğun bakımdan çıkınca normal odaya aldılar ve ertesi gün duyumlar alıp bakımevine resmen terk etmiş kadını. Ben geçen sene yeni evlenmeme rağmen allah razı olsun eşimin git demesiyle gidip bir ay kaldım annemle baktım neneme. Annem aynı zamanda çocuk baktığı için tek başına bakamıyor, çocuğu da bırakamıyor..
dün annemle konuştuğumda telefonda çok ağladı hastanede o halde olduğu için dayımlar ve diğer kız kardeşleri hiçbir şekilde yardımcı olmadığı için. Şimdi erkek kardeşim de gelecek tek başına kalacak diye çok üzgündü. Ben ne kadar teselli etmeye çalışsam da içim paramparça oldu çok ağladım dün gece. Kendime kızdım niye bu kadar uzaktayım diye. Bir kere neneme bakarken çok sinirlenip sen ölürsen gelmeyeceğim cenazene demiştim o sinir harbiyle. O sözüm aklımdan çıkmıyor vicdan azabı çekiyorum. Eşim şimdi istiyorsan yine git gör annenin yanında ol gerekirse alın bakım evinden bakın diyor. Bi yanda annem bir yanda eşime karşı sorumluluklarım. Kafam allak bullak daha ocak ayında gidip 35 gün kaldım neneme baktım. Eşim destekçi ama bir yandan onu da burada yalnız bırakmak istemiyorum ne yapmalıyım Allah vermesin ama siz yerimde olsaydınız ne yapardınız?

Ben olsam madem bu kadar üzülüyorum giderdim koskoca adam yalnız kalamayan bir çocuk değil herhalde..bir iki hafta bile kalsanız yeter.
Bu sebeplerden çok fazla gittim geldim ve gidip bir iki hafta kalabileceğim bi mesafe değildi hep uzun kaldım bakımevinden çıkarıp eve getirirsek de 10 günlüğüne bi faydası olmaz gitsem yine bir aya yakın durmam gerekir herhalde

Eşinize bravo anlayışlı bir insanmış o izin vermiş sonuçta.Rahmetli anneannem hastaydı o da uzaktaydı bırakın bakmayı cenazesine bile yollamadılar.Hala üzülür.Benim fikrimce gitmeniz bol dua alırsınız.Eşinizi de düşünüyorsunuz en azından fazla kalmazsınız.Hem annenize de moral olur.Rabbim şifa versin

Peki bir ay durmaniz bir ise yarayacakmi?Öyleyse gidin

Eşiniz biraz yalnız da yapabilir. Bu kadar üzülüyorsanız bence gitmelisiniz.

Tek torun senmisin tek evladida annen değil ama işte sen bunları düşünebiliyor uzulebiliyorken onlar ne yapıyor Allah ne verirse hayırlısını versin sana git desek evLisin esin musade ediyor ama bir erkeği uzun süre yalnız bırakmak bilemiyorum ne kadar doğru eşine güveniyorsan git bence Allah yardımcınız olsun

Bir ay da dursanız kalıcı bir çözüm değil.
Çocukları sırayla baksa daha kolay olur.
Akıl sağlığı yerinde mi

Benim vicdanım her şeyden daha mühim. Gitmediğim takdirde vicdanım rahat etmeyecekse elbette giderdim.

Eşim koskoca adam olduğu için kendine gayet bakabilir, ha bazıları boş bırakma ne olur ne olmaz diyorlar ya hiç katılmıyorum. Adam ben yanındayım diye yapmayıp yanından gidince bi haltlar yapacaksa zaten yok olsun gitsin. Kısacası ben giderdim..

Bence gidin en kisa zamanda cunku erkek kardesinizin gidecek olmasi annenizi oldukça duygusallastirmis.Ayrilik , özlem gibi duygularla başedecek durumda da degil sartlar geregi , yani aşırı derecede sorumlulugu var hasta anne ,çocuk bakımı ,ev isleri vs.Bence gidin annenize güç verin ananeyeyle de ilgilenmis olursunuz.bu vesileyle.Gidemiyorsaniz bile duygusal destek verin daha fazla arayin daha fazla dinleyin rahatlamasini sağlayın kisacasi.

Eşinizin de onayı olduğundan ve vicdanen rahatsız olduğunuz için bence gitmelisiniz. Allah gecinden versin anneannenize birşey olsa ömür boyu keşke diyeceksiniz. 1-2 ay eşiniz kendini idare eder. Ama siz bir ömür keşke yapsaydınız ile yaşamak zorunda kalırsınız

maalesef ne tek torunum ne annem tek çocuğu ama vicdan sahibi insan ne yazık ki yok anne tarafımda. eşime güvenle ilgili bir problemim yok ama onun için de zor oluyor kayınvalidem bana gelip birşey diyemez ama belki ona laf söyler niye gönderiyorsun gibisinden eltim için söylediği zamanları biliyorum çünkü.

Bir ay da dursanız kalıcı bir çözüm değil.
Çocukları sırayla baksa daha kolay olur.
Akıl sağlığı yerinde mi
yıllardır zaten bunun kavgası sürüyor dayımlar bakmak istemiyor diğer iki teyzem köyde yaşıyor elini sürmüyorlar dayımlar bizim karılarımız yorulacağına kızları yorulsun biz bakmayız diyorlar. akıl sağlığı yerindeydi ama yoğun bakımda, bakımevinde kaldığı sürede sanırım kötüleşmiş annem saçmalıyor bazen tanıyor bazen tanımıyor dedi.

Bukadar kocacı olmak iyi degıl, gıdın annenize destek olun Kocanız tek kalabilir
arkadaşım merhaba meselenin kocacı olmak olduğunu düşüneceğin zihniyeti yaşamayı inan çok isterdim bütün bu yazdıklarımı okuyup kocacı olduğumu anladıysan seni tebrik etmek istiyorum lütfen hoşçakalın.

Öncelikle bakımevi algınızı değiştirin bence. Bakımevleri yaşlıların terkedildiği yerler değil, sizin vereceğiniz bakımdan çok daha iyi bakım verilen yerler. Başlarında 7/24 en az bir hemşire bulunur, hasta bakıcıların tamamı hasta bakımı konusunda eğitimlidir, her gün doktor gelip kontrol eder, hastaya uygun yiyeceklerle beslenir. Siz bu şartların hiç birini evinizde sağlayamazsınız.

Bu kadar üzülüyorsanız ve içiniz rahat etmiyorsa gidin annenizin yanında olun. Eşiniz bir ay yalnız kalsa bir şey olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…