• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gitmek mi kalmak mı?

asigenc

Guru
Kayıtlı Üye
31 Mart 2008
390
50
323
Selam kızlar. Hayatımı kökten değiştirecek bir karar arefesindeyim. Ancak bir türlü emin olamıyorum. O nedenle size danışmak istedim. Ben bekar ve ailemden ayrı bir şehirde 8 ay önce kazandığım sınav sonucunda işe başladım. İlk bir iki ay boyunca çok zorluk çektim ama sonrasında hem işi biraz öğrendim hem de iş arkadaşlarıma ve amirlerime alıştım. Ama bu 8 ay sonunda kendi memleketimde çıkan bir fırsat sayesinde aynı pozisyonda çalışma imkanı buldum. Ancak hiç beklemediğim bir sitemle karşılaştım. Şaşırdım elbette bu duruma. Beklemiyordum çünkü. Halbuki vazgeçilemez bir çalışan değilim. Ama bu habersiz ayrılma planım amirimi epey rahatsız etti çünkü daha birkaç sene kalacağımı söylemiştim ve o da benden memnun olduğunu söylüyordu sık sık. Yani biraz ihanet etmiş gibi hissediyorum kendimi. Ayrıca iyi ve anlaştığım amirlerim ve ekip arkadaşlarım var. Onlar da tepki gösterdiler. Bir de zaten memlekette ailemden farklı bir evde yaşamayı planlıyordum. Yani yine kira faturalar vs buradan çok da farklı olmayacaktı. Bir de geçiş yapacağım yerde aynı okuldan ve bolumden mezun olduğum ve küs ayrıldığım bir kızla aynı birimde çalışmak zorunda kalacağım. Annem bu habere çok sevindi ve dört gözle gelmemi bekliyor ama ben çok mutsuzum ve vicdanım rahat değil. Bu kadar tepkiyle karşılaşacağımı beklemiyordum açıkçası. Ayrıca kendi alanımda deneyim kazanmaya başlamıştım ve iyi bir ritim tutturmuştum. Diğer işyerinde farklı yöntemler ve teknolojiler kullanıldığı için burada öğrendiklerim bir işime yaramayacak. Ayrıca amirimin ikinci kez gitmemi istemediğini onu zor durumda bıraktığımı yerime birini bulmalarının uzun süreceğini böyle kısa sürede gideceksem niçin geldiğimi vs söylemesi çok dokundu. Bir tarafta ailem bir tarafta işimdeki memnuniyetim diğer tarafta vicdanimla tam bir iç çatışma yaşıyorum. Benim için doğru kararın ne olacağını bir türlü kestiremiyorum. Yaşadığım yer ailemin yaşadığı yere 5 saat uzaklıkta. Arkadaşım yok burda. İşin kötüsü bir de amirimden çok hoşlanıyorum ama elbette bunu bir tek ben biliyorum. Gitsem bir kaç ay sonra unutmaya başlayacağımı düşünüyorum. Ama içim rahat değil. Sizce ne yapmalıyım?

Selam kızlar. Hayatımı kökten değiştirecek bir karar arefesindeyim. Ancak bir türlü emin olamıyorum. O nedenle size danışmak istedim. Ben bekar ve ailemden ayrı bir şehirde 8 ay önce kazandığım sınav sonucunda işe başladım. İlk bir iki ay boyunca çok zorluk çektim ama sonrasında hem işi biraz öğrendim hem de iş arkadaşlarıma ve amirlerime alıştım. Ama bu 8 ay sonunda kendi memleketimde çıkan bir fırsat sayesinde aynı pozisyonda çalışma imkanı buldum. Ancak hiç beklemediğim bir sitemle karşılaştım. Şaşırdım elbette bu duruma. Beklemiyordum çünkü. Halbuki vazgeçilemez bir çalışan değilim. Ama bu habersiz ayrılma planım amirimi epey rahatsız etti çünkü daha birkaç sene kalacağımı söylemiştim ve o da benden memnun olduğunu söylüyordu sık sık. Yani biraz ihanet etmiş gibi hissediyorum kendimi. Ayrıca iyi ve anlaştığım amirlerim ve ekip arkadaşlarım var. Onlar da tepki gösterdiler. Bir de zaten memlekette ailemden farklı bir evde yaşamayı planlıyordum. Yani yine kira faturalar vs buradan çok da farklı olmayacaktı. Bir de geçiş yapacağım yerde aynı okuldan ve bolumden mezun olduğum ve küs ayrıldığım bir kızla aynı birimde çalışmak zorunda kalacağım. Annem bu habere çok sevindi ve dört gözle gelmemi bekliyor ama ben çok mutsuzum ve vicdanım rahat değil. Bu kadar tepkiyle karşılaşacağımı beklemiyordum açıkçası. Ayrıca kendi alanımda deneyim kazanmaya başlamıştım ve iyi bir ritim tutturmuştum. Diğer işyerinde farklı yöntemler ve teknolojiler kullanıldığı için burada öğrendiklerim bir işime yaramayacak. Ayrıca amirimin ikinci kez gitmemi istemediğini onu zor durumda bıraktığımı yerime birini bulmalarının uzun süreceğini böyle kısa sürede gideceksem niçin geldiğimi vs söylemesi çok dokundu. Bir tarafta ailem bir tarafta işimdeki memnuniyetim diğer tarafta vicdanimla tam bir iç çatışma yaşıyorum. Benim için doğru kararın ne olacağını bir türlü kestiremiyorum. Yaşadığım yer ailemin yaşadığı yere 5 saat uzaklıkta. Arkadaşım yok burda. İşin kötüsü bir de amirimden çok hoşlanıyorum ama elbette bunu bir tek ben biliyorum. Gitsem bir kaç ay sonra unutmaya başlayacağımı düşünüyorum. Ama içim rahat değil. Sizce ne yapmalıyım?
Ailenizin bulunduğu şehire gitmeniz hiç mantıklı değil. Üzgünüm. Bence kalmalısınız. Çünkü iş ortamı, şartlar, imkanlar açısından şu anda bulunduğunuz yer daha mantıklı görünüyor.

Amiriniz de bir yerde haklı kusura bakmayın. Kırılmışsınız ama. Tamam kimseye söz vermediniz, işten ayrılmak en doğal hakkınız ama, bazı yazılı olmayan kurallar vardır. Etik değeri olan kurallar. Birkaç ay çalışıp, yerinize birini bulmadan ayrılmak pek hoş olmaz.

Kafam rahat, mutlu çalıştığım iş yerini tercih ederim her zaman.

Biraz daha profesyonel davranmaya çalışın.

Son düzenleme:
sıze sıtem ettıler dıye ınsanlara gore hayatınızı sekıllendırecek degılsınız heralde
aynı duzene devam mı degısıklık mı bunu ancak sız bılırsınız annenız heyecanlı veya amir sıtem edıyor dıye karar vermeye kalkmayın yanı kendınız nerede calısmak ıstedıgınıze karar verın

Ben amirden tarafım valla
Çocuk oyuncağı gibi habersiz gitmeye kalkmanız hiç uygun olmamış

Diğer yandan da amirinize olan ilginiz işinizi etkileyecekse gitmeniz en doğrusu
İşimi etkilemiyor çünkü ben biraz işkoliğim. Zaten o nedenle gitmemi istemiyor bence. Ekip 4 kişilik. Bir tanesiyle de anlaşamıyor ve ona iş vermeyerek pasifize ediyor. Şimdi ben de gitmeye kalkınca panikledi biraz.

Çalışma hayatında mutlu bir ortam çok önemli. Nerede huzurlu hissettiğiniz de . Bu durumu düşünerek hareket edin derim .
Aynen ben de böyle düşündüğüm için çok arada kaldım. Önceki işyerimde bana hayatı zindan eden bir amir vardı ve ayrılmak için çok uğraştım. Hatta bu nedenle mahkemeye başvurmayı bile düşündüm.

Aile önemli ama kariyeriniz de önemli eksilerini artılarını iyi düşünün.. Nerede daha çok gelişir, yükselirsiniz ona bakın..
Amirinizin haklı olduğu taraf büyük bir taraf var o da yaptığınızın iş etiğine uygun olmaması..

Mutlu işyeri her zaman bulunmuyor. Bulunduğunuz şehirde rahatsaniz kalın bence. Memleketiniz çok da uzak değilmiş aslında. Ayrı evde yaşayacaksınız oyum iş yerinizden yana

Çalışan bir şeyi tamir etmeye çalışma demişler. Çalıştığınız birimde mutluysanız boşuna macera aramayın. Kararlarınızı da iş arkadaşlarınız ya da aileniz değil siz verin. Zira yaptığın işi sevmek hayat kalitesini çok yükselten bir şey.

Burda mutluysanız kalın bence, huzurulu mutlu işyeri bulmak çok zor. Diğer gideceğiniz yerde mutlu olacağınız kesin mi? Burda bir ritm tutturdum gidiyorum demişsiniz madem bırakmayın. Yanlış yaparsınız.

Aslında şu an için düşündüğüm diğer bir konu da eğitimim. Doktorada tez aşamasına yeni geçtim ve danışmanım memleketimde kaldı. Belli bir sürede bitirmek zorundayım tezi ve danışmanımla çok görüşemiyoruz uzakta olduğum için. Ama yine de dediğiniz gibi insanın hayatı işyerinde geçiyor ve psikolojik durumunu doğrudan etkiliyor. Diğer yandan amirimin hayatına birisi girerse ve evlenmeye kalkarsa birlikte çalışmaya devam edebilir miyim onu da bilmiyorum. Ama şimdi gidersem içim rahat olmayacak ve bana güvenen insanlara ihanet ettiğim hiç aklımdan çıkmayacak. Üstelik dürüst insan olarak tanınıyorum etrafımda ve bu yaptığımın bana yakışmayacağını düşünüyorum. Keşke işyerimi memlekete taşıyabilseydim. :110:

Isyerindekilere ihanet ederim diye hic dusunme, zor durumda kalırlar diye de ilerde pişman olursun. Isten çıkarılırken onlar bu detayları inan hiç düşünmüyorlar ihbar tazminatını verip bu is hayati diyorlar. Is hayatinda gerçekten duygusallığa yer yok. Nerde mutlu olacaksan orda calis yer konusunda ora bura diyemem.

Back