girişimcilik kredisi.

İnşallah hayırlısı olur hakkında :) haberdar et merakla bekliyorum

canım biz araştırdık akrabam kursa giden birisine sormuş çok ilgi olmadığı için artık müracat yapılmıyomuş bir daha gelmiyecekmiş koskep kursu bahsettiğim ilçeye..bizim bulunduğumuz ilçeye hiç gelmez sanmıyorum daha küçük biyer burası..yani benim belge olayı tarihe karıştı..hayırlısı olsun kısmet değilmiş diyorum..
sen neler yaptın canım .

:2: ayy ciddimisin yaa off çok üzüldüm ama sen yine ayda bi kosgebi ara sor belki talep olur açılır falan haberdar ol yinede.
Benim işlerim şükür tıkırında, eksiklerde yavaştan tamamlanıyo sıra geldi proje yazmaya.

çok sevindim canım işlerinin yolunda olmasına inş hep böyle gider..

merhaba, benim hala mesaj hakkım yok maalesef işlerim şimdilik yolunda sayılır fakat bu işler göründüğü kadar kolay değilmiş. daha projemi kosgebe sunamadım yoğunluktan :) sen nasılsın, varmı fikrinde bi değişiklik. Hala ben o kursa katılmandan yanayım...

selam kızlar bende kosgeb sertifikası aldım bugün dükkanımın acılısını vericem yarında projemi sunucam bakalımmm hayırlısııı

meraba :)
uzerinden 4 yil grcmis ama simdi isiniz ne durumda cok merak ettim :)
yazdiklarinizi okudum fikir verdiniz bana da cok tesekkurler.
ben kpss hazirlaniyorum iibf mezunuyum
bana direk vermezler dimi o sertifikayi
illa egitim almam sart yani
benim de gecmisten hep bi istegim vardi genclerin takilcagi şık sirin bi cafe :)
kpss olmazsa acaba bendr mi gitsem iskur anlasmali kosgep kursuna diye dusunmedim degil....

Vermezler.Kursa katılacaksınız önce.

tesekkurler bulca
o halde Miyav_su bu konu hakkinda bilgi verebilir misin
riskleri elbette var mesrla is yeri actim ya batirirsam....
devlet sana verdigi hibeyi geri almiyor kesinlikle degil mi ??
buraya kafam takiliyor
ayrica devket hadi veriyor geri odemesiz 30 tl is yeri acmak icin yetermi ki bu miktar
illa kenarda para olmasi sartmi

Zaten dükkanı pat diye kapatamıyorsun bir yıl bekliyorsun arkadaşım birde evet sermayen olması lazım belli bir miktar bütün aldığını verdiğini fatura yapıyorsun mülakattan geçiyorsun ben hak kazandım ama piyasaları güvenip dükkanı açmadım Kasım'da sürem bitiyor zaten düşünmüyorum

Evet eğitim almadan verilmiyordu bu sene değişecek bence bir KOSGEB uzmanına danışın ben eğitimi aldım proje hazırlamadım çünkü şuan piyasalar çok kötü birde kafe düşünüyorsunuz sanırım o kadar çok kapanan kafe varki zaten açınca KOSGEB size hemen kapatmanızı müsade etmiyor çok iyi düşünün kuracağınız işi

tinyrose iyi düşün taşın ona göre hareket et benim sermayem 70bin tl kadardı ama riske atmadım piyasalar çok kötü gerçekten ve akrabanın eşini çalıştaramıyorsun o işletmede öyle birmiş kur ki pastadaki dilimin büyük olsun iş yerin sapa bir yerde olmasın anacadde üzerinde olsun

Önce dükkanı açıp öyle alıyorsun o zaman paranı değil mi projeni kabul ederlerse ödüyorlar etmezlerse ödemiyorlar önce sen cebinden harcıyorsun.

aa oyle mi neden ne guzel kazanmissiniz acsaydiniz keske
ama iste risklerini dusununce cidden kenarda ciddi bi sermaye olmasi lazim sanirim.
ve o kadar emegin bosa gitmesi durumu da var
bende cok kararsizim
zaten bi dukkan acsam bile kirasi var bj dr aylik 7 8 milyar diyelim.bu kirayi devlet karsilamiyor degil mi artik o kadar da degildir heralde diyr dusunuyorum ama siz ne dusunuyosunuz ?

Önce dükkanı açıp öyle alıyorsun o zaman paranı değil mi projeni kabul ederlerse ödüyorlar etmezlerse ödemiyorlar önce sen cebinden harcıyorsun.
nasil yani e ben yardim almadan dukkani acabiliyosam onu goz onune aliyosam zaten kenarda ciddi param vardir yardima da cok ihtiyacim kalmaz
yani erger oyleyse cok sacma.
cunku ben diyelimki kenarda benim 10 milyarim var cafe acicam diyelim e ben simdi o parayla anca ivir zivir tabak canak alabilirim devlette bana yardim etsin ki dukkani acabileyim bilgisayar vs.... alabileyim..
yani madem ev kadinlarina is imkani veriliyor o halde devlet bana dukkani acmama yardim etmeli ben zaten kendi basima acabiliyosam gerek yok yani
ben boyle dusunuyorum

oyle uzerinde cok.dusunmedim ama cok guzel olurdu kendime ait bi cafem olmasi
kpss hazirlaniyorum bu sene zaten ama malum kpss de degiscek seneye deniyo o yuzden tirsuyorum acikcasi ozel sirket olayindan da biktim igreniyorum ozel sirket prosedürlerinden artik
acaba dedim olabilir mi boyle bisey
aslinda elim lezzetlidir kurabi pogaca yapardim el isi yetenegim de var bebek patigi yelegi ormustum bayagi
ama iste boyle oyalayici ugraslar da istemiyorum oyle tikir tikir degilim yavasimdir . el ugraslarinda boyle bi dezavantaj da maddi acidan kayba ugratir beni
basta boyle ufak tefek satislar yapip daha so ra cafeye donusturebilirim aslinda ama cok yorulucam pogaca kurabiye falan bi de alan olcak mi o var
cidden riskli
benim kenarda oyle 70 yok 10 var o da az o halde
kosgep danismanina gitmeyi isterim ama gidip ne dicrm daha kafamda tasarladigim bisey yok kafama yatmali cebime uymali ki hazir oldugumda gitmeliyim
ya ama iste bir dr eli deki oarayi da kaybetme durumu var zor ya offf
acan nasil aciyo beceriyo ayakta alkisliyor gercekten...

ana cadde uzerinde olmasi icin devlet bana kira odemede yardim etmesi lazim cunku kenarda 70 80 olsa bile kira odemeye gucum yetmez yine de kiralar cok pahali ana caddede bulundugum yerde degil ama anca merkezde acabilirim cafe o da ciddi bi kira bedeli var aylik 15 20 milyar gibi
kira fikri zaten beni vazgeciriyo..
cunku bildigim kadariyla bi cafe acmak istesem devletin bana verdigi 30 milyar cerez kaliyo aslinda..nette okudum geri odemeli olursa 97 milyara kadar cikiyomus ama o da yetmez ki bi cafe merkrzde 1 trilyon falan..
ama sunu da bilmiyorum devlet sana yardim ederim amadukkan sana ait olmali mi diyo yoksa dukkani devralsan da olur mu diyo sart var mi ???
gerci iki durumda da zor ya devralsan kirasi var satin alsan zaten alamazsin 1 trilyon nasil alcan... hadi 1 trilyon olmasin 500 milyar olsun yine imkansiz...zaten o kadar oaram olsa kendime ev alirdim...
cevpalar icin tesekkur ederim sanirim vazgeciyorum malesef....
ama belki bi gun kursuna giderim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…