- 16 Şubat 2009
- 34.816
- 123.223
- 1.123
- Konu Sahibi balkonkusu
-
Sadece 4 ay kira ,elektrik karşılıyorlar zaten dükkanım var benim başka sektörde şuan sıkıntılı Açacağım iş başkaydı şuan burada nadir bir iş KOSGEB o yüzden onay verdi birde sermayem yüksek olunca ciddiye aldılar ama ben riske atmadım İnan açmak çok basit ama kapatırken bile haftalık uzman geliyor seninle konuşuyor müsaade etmiyorlaraa oyle mi neden ne guzel kazanmissiniz acsaydiniz keske
ama iste risklerini dusununce cidden kenarda ciddi bi sermaye olmasi lazim sanirim.
ve o kadar emegin bosa gitmesi durumu da var
bende cok kararsizim
zaten bi dukkan acsam bile kirasi var bj dr aylik 7 8 milyar diyelim.bu kirayi devlet karsilamiyor degil mi artik o kadar da degildir heralde diyr dusunuyorum ama siz ne dusunuyosunuz ?
Cafe tarzı yerler 3 ay Yeni açıldığı için iyi oluyor sonra insanlar Yen'i yerler arıyorlar yada her sene iç mimar ile değiştiriyorsun konsepti ki bizim arkadaş üniversiteye yakın yerde yeri var her sene 500 milyara içini değiştiriroyle uzerinde cok.dusunmedim ama cok guzel olurdu kendime ait bi cafem olmasi
kpss hazirlaniyorum bu sene zaten ama malum kpss de degiscek seneye deniyo o yuzden tirsuyorum acikcasi ozel sirket olayindan da biktim igreniyorum ozel sirket prosedürlerinden artik
acaba dedim olabilir mi boyle bisey
aslinda elim lezzetlidir kurabi pogaca yapardim el isi yetenegim de var bebek patigi yelegi ormustum bayagi
ama iste boyle oyalayici ugraslar da istemiyorum oyle tikir tikir degilim yavasimdir . el ugraslarinda boyle bi dezavantaj da maddi acidan kayba ugratir beni
basta boyle ufak tefek satislar yapip daha so ra cafeye donusturebilirim aslinda ama cok yorulucam pogaca kurabiye falan bi de alan olcak mi o var
cidden riskli
benim kenarda oyle 70 yok 10 var o da az o halde
kosgep danismanina gitmeyi isterim ama gidip ne dicrm daha kafamda tasarladigim bisey yok kafama yatmali cebime uymali ki hazir oldugumda gitmeliyim
ya ama iste bir dr eli deki oarayi da kaybetme durumu var zor ya offf
acan nasil aciyo beceriyo ayakta alkisliyor gercekten...
Cafe tarzı yerler 3 ay Yeni açıldığı için iyi oluyor sonra insanlar Yen'i yerler arıyorlar yada her sene iç mimar ile değiştiriyorsun konsepti ki bizim arkadaş üniversiteye yakın yerde yeri var her sene 500 milyara içini değiştiriroyle uzerinde cok.dusunmedim ama cok guzel olurdu kendime ait bi cafem olmasi
kpss hazirlaniyorum bu sene zaten ama malum kpss de degiscek seneye deniyo o yuzden tirsuyorum acikcasi ozel sirket olayindan da biktim igreniyorum ozel sirket prosedürlerinden artik
acaba dedim olabilir mi boyle bisey
aslinda elim lezzetlidir kurabi pogaca yapardim el isi yetenegim de var bebek patigi yelegi ormustum bayagi
ama iste boyle oyalayici ugraslar da istemiyorum oyle tikir tikir degilim yavasimdir . el ugraslarinda boyle bi dezavantaj da maddi acidan kayba ugratir beni
basta boyle ufak tefek satislar yapip daha so ra cafeye donusturebilirim aslinda ama cok yorulucam pogaca kurabiye falan bi de alan olcak mi o var
cidden riskli
benim kenarda oyle 70 yok 10 var o da az o halde
kosgep danismanina gitmeyi isterim ama gidip ne dicrm daha kafamda tasarladigim bisey yok kafama yatmali cebime uymali ki hazir oldugumda gitmeliyim
ya ama iste bir dr eli deki oarayi da kaybetme durumu var zor ya offf
acan nasil aciyo beceriyo ayakta alkisliyor gercekten...
Eğitim içinde seçiliyorsun öyle herkesi pat diye almıyorlar canım ben mülakata girdim 500 kişilik içimizden 30 kişi seçtilerana cadde uzerinde olmasi icin devlet bana kira odemede yardim etmesi lazim cunku kenarda 70 80 olsa bile kira odemeye gucum yetmez yine de kiralar cok pahali ana caddede bulundugum yerde degil ama anca merkezde acabilirim cafe o da ciddi bi kira bedeli var aylik 15 20 milyar gibi
kira fikri zaten beni vazgeciriyo..
cunku bildigim kadariyla bi cafe acmak istesem devletin bana verdigi 30 milyar cerez kaliyo aslinda..nette okudum geri odemeli olursa 97 milyara kadar cikiyomus ama o da yetmez ki bi cafe merkrzde 1 trilyon falan..
ama sunu da bilmiyorum devlet sana yardim ederim amadukkan sana ait olmali mi diyo yoksa dukkani devralsan da olur mu diyo sart var mi ???
gerci iki durumda da zor ya devralsan kirasi var satin alsan zaten alamazsin 1 trilyon nasil alcan... hadi 1 trilyon olmasin 500 milyar olsun yine imkansiz...zaten o kadar oaram olsa kendime ev alirdim...
cevpalar icin tesekkur ederim sanirim vazgeciyorum malesef....
ama belki bi gun kursuna giderim
4 ay da cok kisaSadece 4 ay kira ,elektrik karşılıyorlar zaten dükkanım var benim başka sektörde şuan sıkıntılı Açacağım iş başkaydı şuan burada nadir bir iş KOSGEB o yüzden onay verdi birde sermayem yüksek olunca ciddiye aldılar ama ben riske atmadım İnan açmak çok basit ama kapatırken bile haftalık uzman geliyor seninle konuşuyor müsaade etmiyorlar
ooo oyle mi zaten beni secmezlerdi kenarda parasi yok diye kesin :)Eğitim içinde seçiliyorsun öyle herkesi pat diye almıyorlar canım ben mülakata girdim 500 kişilik içimizden 30 kişi seçtiler
Neden vazgeçiyorsun ki ben sadece uyardım canım insanın kendi işi gibisi yok şöyle hesap yapacaksın aylık asgari ücretliden fazla kazanıyorsan o çok iyi ama asgari ücret ve daha az ise demek ki kazancın iyi değil herşeyi ayrıntısı ile düşün zaten Kosgeb proje istiyor senden mali proje ona göre zaten sen yapıp yapacağını görüyorsun4 ay da cok kisa
ama devlet nereye kadar yardim ypar o da muamma yani..
ev hanimlari icin degil de erkekler icn boyle bi uygulama daha yerinde olurmus..
ev hanimi disinden tirnagindan biriktirip is yeri acmaya kiyamaz ki hakli olarak.
ev hanimi da olsan is yeri acmak icin maddi durumun cok iyi olmasi sart anladigim kadariyla
nasip diyelim en iyisi kpss devam
zaten cafe dedigin ya merkezde olucak ya okula uniye yakin olucakCafe tarzı yerler 3 ay Yeni açıldığı için iyi oluyor sonra insanlar Yen'i yerler arıyorlar yada her sene iç mimar ile değiştiriyorsun konsepti ki bizim arkadaş üniversiteye yakın yerde yeri var her sene 500 milyara içini değiştirir
Maalesef Türkiye'de herşey pahalı kira ve malzeme pahalı olunca mecbur müşteriye yansıtıyorsun fiyatlar ile bunu müşteri anlamaz birde laf söylüyorlar yerli müşteri risk almadan da olmuyor bu işlerzaten cafe dedigin ya merkezde olucak ya okula uniye yakin olucak
bastan risk alabilsem zaten sonrasi gelir ama bastan zorluyo zaten.
hadi cafe actin demirbaslari aldin bi de calistirmak icin adam lazim.dedigin gibi ic mimar lazim bi tonpara devlete givenip acamam sanirim cafe falan cafe her halukarda tutar eminim ama dedigim gibi bastan zorluyo maddiyat.kiralar coook ucuk
sagol cmm beni aytinlattigin icin ama esimin de bana tam gaz destek vermesi sart riskleri goz onune almasi sart yoksa aksi halde bosanmaya kadar giden tartismalar yasariz onu da goz onune alamiyorumNeden vazgeçiyorsun ki ben sadece uyardım canım insanın kendi işi gibisi yok şöyle hesap yapacaksın aylık asgari ücretliden fazla kazanıyorsan o çok iyi ama asgari ücret ve daha az ise demek ki kazancın iyi değil herşeyi ayrıntısı ile düşün zaten Kosgeb proje istiyor senden mali proje ona göre zaten sen yapıp yapacağını görüyorsun
aynen kenarda cok iyi param olcak ki risk alabileyim cnm ama kursa gitmek iaterim cidden daha ufkum acilir belkiMaalesef Türkiye'de herşey pahalı kira ve malzeme pahalı olunca mecbur müşteriye yansıtıyorsun fiyatlar ile bunu müşteri anlamaz birde laf söylüyorlar yerli müşteri risk almadan da olmuyor bu işler
Yani haklısın bu işler belli olmayan işler dediğim gibi pat diye sana para verilmiyor sende sermaye olmalı önce mülakat sonra eğitim sonra proje ondan sonra dükkanı açıyorsun Kosgeb ona göre para veriyor ama sistem değişecek diye söylenmişti sen yinede yeniyılda bir uzmana git tavsiyemsagol cmm beni aytinlattigin icin ama esimin de bana tam gaz destek vermesi sart riskleri goz onune almasi sart yoksa aksi halde bosanmaya kadar giden tartismalar yasariz onu da goz onune alamiyorum
gecem sene calisiyordum bu sene calismiyorum kendimi kpss verdim olmazsa artik bakicam zaten eliyolarmis kurs icin bile denerim sansimi bende artik
tesekkurler daniscam cnmtinyrose zaten değişecekti kurallar yeniyıldan sonra bir Kosgeb uzmanına danış hakkında hayırlısı
ilgin icin cok sagol cnm senden bayagi bilgi aldim ama kpss girip puanima gore bi yol izlicem artikYani haklısın bu işler belli olmayan işler dediğim gibi pat diye sana para verilmiyor sende sermaye olmalı önce mülakat sonra eğitim sonra proje ondan sonra dükkanı açıyorsun Kosgeb ona göre para veriyor ama sistem değişecek diye söylenmişti sen yinede yeniyılda bir uzmana git tavsiyem
Evet eğitim kursu çok faydalı 500 milyara sermaye ile gelen bile vardı bu yurtdışı mobilya malzemesi için düşün 5 bin sermayesi olanda vardı akvaryum açmak için neler vardı aklın durur dediğim gibi cafe ile takılı kalma alternatif üretaynen kenarda cok iyi param olcak ki risk alabileyim cnm ama kursa gitmek iaterim cidden daha ufkum acilir belki
Evet eğitim kursu çok faydalı 500 milyara sermaye ile gelen bile vardı bu yurtdışı mobilya malzemesi için düşün 5 bin sermayesi olanda vardı akvaryum açmak için neler vardı aklın durur dediğim gibi cafe ile takılı kalma alternatif üretaynen kenarda cok iyi param olcak ki risk alabileyim cnm ama kursa gitmek iaterim cidden daha ufkum acilir belki
Umdunu kırmak istemezdim gerçekleri söyledim çalıştırdığın personelin SGK yapacaksın öyle personel maaşı veriliyor sadece onunla kalmıyorsun vergisi ,stopajı iş bitmiyorilgin icin cok sagol cnm senden bayagi bilgi aldim ama kpss girip puanima gore bi yol izlicem artik
muhasebede caliatim cnm az cok biliyorum oyle seyleri aynen coook is varUmdunu kırmak istemezdim gerçekleri söyledim çalıştırdığın personelin SGK yapacaksın öyle personel maaşı veriliyor sadece onunla kalmıyorsun vergisi ,stopajı iş bitmiyor
Mülakat için önce evrak veriyorlar eline işte ne işi kurakcaksın sermayen var mı sonra seni bir odaya çağırıyorlar 2 kişi sana sorular soruyor işin hakkında orada öyle insanlar vardık ki çoğu bedava para veriyorlar diye gelmişler düşün sonrada aradan 1 hafta geçince seni telefonla arıyorlar sende eğitime gidiyorsun 1 hafta sabah 08.00 akşam 15.00 kadar ondan sonra senden proje istiyorlar onu yapıyorsun veriyorsun sen işletmeyi kuruyorsun 1 ay içinde komiteye çıkıyorsun tekrar mülakattan geçiyorsun ve aldığın bütün malzemeleri fatura yapıyorsun fırçayı bile fazladan fatura yapanları aileden birini çalıştırıyorsan para vermiyorlar bazı malzemeyi karşılamıyorlarmuhasebede caliatim cnm az cok biliyorum oyle seyleri aynen coook is var
yok cnm aksine iyi oldu bilgilendim
mulakati neye gore yapiyolar cnm konusmasi duzgun mu falsn diye klasik mulakat mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?