- Konu Sahibi balkonkusu
-
merhaba arkadaşlar .sizlere bir sorum olacak bilenler yardımcı olursa çok sevinirim..
halk eğitim kurslarında 30.000 .tl kreedi veriyomu bir bilginiz varmı.hangi işi yapmak istiyosan o iş üzerine kursa gidiyomuşsunuz ve devlet size geri ödemesiz 30 bin tl kredi veriyo açtığınız dükkanıda denetim altında tutuyo böyle bir şey duydunuzmu ..mesaj yazan arkadaşlarada şimdiden teşekkür ederim...
Halk eğitim kursları değil KOSGEB veriyor. Üzerine eğilmek istediğiniz iş ile ilgili sizi kursa alıyor sonra projeniz yeterli bulunursa destek kredisi veriyor, bir kısmı geri ödemesiz bir kısmı da ödemeliydi galiba. Kurduğunuz işletmeyi düzenli olarak ziyaret edip rapor tutuyorlar falan. İsterseniz burayı inceleyin, ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.
KOSGEB
teşekkür ederim canım cevabın için.bn bu gün başka bir ilçeye gittim orda akrabalarım var onlardan öğrendim.halk eğitim kursundan bilgi almışlar.geri ödemesizmiş diğer bilgiler aynı açtığınız işletmeyi gelip denetliyolarmış falan..geri ödemesiz nasıl olacakki bu devirde kim kime veriyo 30. bini.mantıklı geldi ama .
Kadin girişimciyi ve istihdamı desteklemek için veriyorlar. Sen Pazartesi KOSGEBi bı ara daha net bilgi verirler
çok teşekkür edrim ..verdiğin bilgi için..benim kafama takılan kısmıda geri ödemesiz olması..Yeni İş Kurana KOSGEBden 30 Bin TL Hibe
KOSGEB Başkanlığı tarafından yeni iş kurmak isteyen girişimcilere verilen ve üst sınırı 27.000 TL olan hibe desteği 30.000 TLye çıkarıldı. Ayrıca işini büyütmek isteyenlere 2 yılı ödemesiz 4 yıl vadeli 70.000 TL geri ödemeli destek verilecek.
Ekonomik ve sosyal anlamda son derece hayati işlevleri yerine getiren girişimcilerin desteklenmesi, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması ve girişimciliği gençlere bir kariyer fırsatı olarak sunmak amacıyla KOSGEB tarafından verilen Girişimcilik Destek Programında önemli değişiklikler yapıldı.
Buna göre; KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinden mezun olarak, işini kuran girişimcilere verilen 27.000 TL geri ödemesiz KOSGEB Yeni Girişimci Desteği 30.000 TLye çıkarıldı. Ayrıca 60 saat olarak verilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin süresi de, işini kurmak isteyen girişimcilerin, iş kurma sürecinde hangi hedefler için neleri nasıl ve ne zaman yapacağını belirlemesi amacıyla başarılı iş planı hazırlamaları için toplam 70 saate çıkarıldı.
YENİ GİRİŞİMCİ DESTEĞİ 27.000 TLden 30.000 TLye ÇIKARILDI.
Kendi işyerini kurmak isteyen için bir nevi başlangıç sermayesi desteği olan Yeni Girişimci Desteği kapsamında verilen hibe desteği 27.000 TLden, 30.000 TLye çıkarıldı. KOSGEB İcra Komitesinde alınan kararla, girişimcilerin kuracakları işletme için, işletme kuruluş giderleri desteği 3.000 TL, Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat, Ofis Donanım ve Yazılım Desteği 15.000 TL, İşletme Giderleri Desteği 12.000 TL olmak üzere toplam 30.000 TL olarak uygulanacak. Böylece, Yeni Girişimci Desteğinin 30.000 TLsi geri ödemesiz, 70.000 TLsi de geri ödemeli olmak üzere toplam 100.000 TLye çıkarılmıştır.
UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİNİN SÜRESİ ARTTIRILDI.
İş arayanlar başta olmak üzere kadınlar, gençler, özürlüler gibi tüm grupların yeni bir iş kurması amacıyla, gerek KOSGEB olarak, gerekse çeşitli kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapılarak verilen 60 saatlik Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin süresi de 70 saate çıkarıldı. Alınan kararla, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri elektronik ortamda da gerçekleştirilebilecek.
ÜNİVERSİTELERDE GİRİŞİMCİLİK DERSİ ALANLAR DA, KOSGEB DESTEĞİ ALACAK.
Alınan kararla, üniversiteler tarafından, örgün eğitim kapsamında verilen girişimcilik derslerinin bir akademik yıl içerisinde en az 56 saat olarak uygulanması kararlaştırıldı. Bu dersleri alan girişimci öğrenciler, KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifikası alıp, hibe şeklinde verilen 30.000 TLlik girişimcilik desteğinden de faydalanacak. Faizsiz 70.000 TLlik geri ödemeli destekten de yararlanabilecektir.
Sürdürülebilir kalkınma için girişimcilerin tüm gücünü kullanmak ve başarılı işletmelerin kurulması için destek mekanizmaları kurmanın gereklilik olduğunu vurgulayan KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan; ''Ülkemizde yeni kurulan işletmelerin finansmana erişimde karşılaştıkları zorluklarını bildiğimiz için 2010 yılında başlattığımız KOSGEB Yeni Girişimci Desteği, girişimcilerin işletme kuruluş döneminde yaşadıkları sıkıntıları aza indirmek için verdiğimiz bir destek niteliğindedir. Bu kapsamda, girişimcilere verdiğimiz hibe desteğini 27.000 TLden 30.000 TLye çıkarttık. Geri ödemeli destek limiti olan 70.000 TLyle birlikte bu desteğimiz 100.000 TLye çıkmıştır. Yeni Girişimci Desteğinde, destek oranı 1. ve 2. bölgeler için % 60, 3. ve 4. bölgeler için %70tir. Kadınlar ve özürlüler için bu oranlar (+) %10 olarak uygulanmaktadır. Girişimcilerimizin bu desteğe başvurabilmeleri için eğitim sürecini tamamlamış olmaları ve kabul edilebilir bir iş planı sunmaları gerekmektedir.dedi.
tam olarak süreçten haberim yok.
üst komşumuz krediyi aldı.
kendine giyim mağazası aldı.
danışmanlık ücreti falan da varmış. ne yapsam diye düşünmemen için yardım ediyorlarmış.
Canım ben o kursa gittim, girişimcilik kursu ismi.
Şöyle anlatayım; benim gittiğim kurs haftada 2 ve 3 er gün gittim, toplam 9 gün sürdü. kurs tamamen ücretsiz hatta kursa katıldığından dolayı sana günlük 20 lira veriyorlar.
Kursta proje yazmayı öğretiyorlar, aklında bi iş olması senin için daha iyi olur. örneğin ev yemekleri satan bi yer açmayı düşünüyosan bununla ilgili proje yazmayı öğretiyorlar.
Kurs bittikten sonra sınav yapmadan sertifikanı alıyosun. sonra aklındaki işi kurup, sana öğrettikleri gibi projeyi yazıyosun. projen onaylanırsa sana yaptığın harcamaların %70 ini hibe olarak veriyorlar. geri ödemiyorsun bunu.
Aklına takılan bi soru olursa sorabilirsin
teşekkür ederim arkadaşım bn baya bi mantıklı buldum kırediyi benim aklımda kırtasiye var ama .korkuyorum acaba yürütebilirmiyim diye korkuyorum..yürütemediğim zaman nolacak o kısmınıda merak ediyorum açıkçası ve nereye başvuracağımıda..nerden alacağım bn bu parayı yani..
Ben şu dönem kendi işimi kuruyorum. Bi reklam ajansı açıyorum yaklaşık 20 bin tl harcadım. Mobilyalar, Mac, fotoğraf makinası, laptop, açılış işlemleri vs...
herşeyimi tamamlayıp projemi yazıcam ve kosgebe sunucam. Eğer onaylarsa 20 bi tl nin %70 ini ödeyecekler (kdv ler hariç).
Ama kesinlikle kosgebe güvenip açmadım yani, projenin onaylanmaması gibi bi durumda var. o yüzden belli bi sermayen olması gerekiyo. Bu arada kosgebin ödeneleri herşeyi kapsamıyo örneğin; açacağın kırtasiyede yazarkasanı, bilgisayarını sandalyeni gibi şeyleri karşılar. Ama satacağin malzemenin parasını karşılama z(sen kalem satacaksan kalemin parasını vermez)
Onun dışında kiranı, elektiriğini, açılış işlemlerini falan %70 e kadar karşılıyo
çok teşekkür ederim canım verdiğin bilgiler için ...bn kastamonuda oturuyorum küçük bir ilçe .halk eğitim kursları falan açılıyo ama burda verirlermi bilmiyorum..bize yakın bi başka ilçede veriliyomuş acaba olabilirmi illa o ilçede oturuyor olmak şartmı yani..işlemler için.. ne kadarını verirse kardır bnce çünki gerçekten büyük sermaye gerekiyo dükkan açmak için..birde yürütebilirmiyim korkusu oluyo..of şaşırdım napacağımı.
Halk eğitim kursları vermiyor, kosgebin sitesinde numaraları var orayı arayıp en yakın eğitim merkezini öğrenebilirsin. Nerde oturduğun farketmez, benim gittiğim kursa Sakaryadan bile arkadaşlar geliyodu. Bence korkma , en azından kursa git eğitimde zaten düşüncelerin netleşiyor. Herşeyi anlatıyorlar hatta bize eğitim veren kurumun sahibi gelip konuşma yapmıştı aklımda kalan tek cümlesi '' Biz burda size işinizi kurmayı öğretmiycez, ne yaparsanız batarsınız onu öğreticez'' demişti Gerçekten herşeyi riskleriyle anlatıyorlar, ve size ödevler veriyorlar (işinizin risklerini, size getirilerini, artılarını eksilerini araştırmaya dayalı) bu ödevler sayesinde de kararını veriyorsun.
Ayrıca sertifikanı aldığında hemen şirket açmak zorunda değilsin, belki şimdi düşündüğün işden vazgeçeceksin fakat 2 sene sonra başka bi fikirle iş kuracaksın o zaman da kullanabilirsin. Elinin altında bulunsun zararı olmaz yani, bence her bayan gitmeli bu kursa.
Korkularına gelince; herşeyde mutlaka risk vardır. Yapacağın işin piyasasını çok iyi bilmen gerekiyor. Ben 5 senedir reklam piyasasının içindeyim ve müşterilerden gelen talep doğrultusunda işimi kurmaya karar verdim. Korkmuyo değilim, uyuyamadığım geceler oluyor stresden. Daha yolun başındayım, bu beni hayalimdi ve gerçekleştirdim. İyi olurda başarırsam ne mutlu bana, fakat batarsam bile en azından aklımda soru işareti olmayacak, denedim ama olmadı diyeceğim. Yaşlandığımda keşke yapsaydım demeyeceğim.
Ayrıca kırtasiye açmak iyi bir fikir, sonuçta ihtiyaç yani. Benim risklerim daha çok emin olinsanlara reklam gereksiz bi harcama gibi gelebiliyo fakat kırtasiye öyle değil. İşini açacağın yerde çok önemli.
kızlar ben küçük bir yerde yaşıyorum istanbulun bir mahallesi diyim kısaca mahallemizin en büyük avantajı deniz kenarında olması ben buraya bii cafe açmak istiyorum ama ama içeriğini biraz farklı düşünüyorum nereden başlayacağımıda hiç bilmiyorum ama sayenizde az çok fikrim oldu bi cafe açmak için ne kadar para lazım olur bana
Malesef özelden cvp veremiyorum :)
Bildiğim kadarıyla sertifikanın geçerlilik süresi 3 sene.
Umarım batmazsın, verilen hibeyle aldığın eşyaları 3 sene boyunca satamıyosun. 1 sene de kapatmaman gerekiyo iş yerini. 1 sene öncesinde kapatırsan ödemek zorunda kalabilirsin. Ama batmaman için onlar gereken desteği veriyorlar. Kiranın, elektiriğin, suyun, internetin..vs aylık giderlerin de %70 ini ödüyorlar. hatta yanında çalıştırdığın elemanın bile maaşının bi kısmını ödüyorlar. 1. dereceden yakının olmadığı sürece.
Tabiki herşeyi enine boyuna düşünmek gerekiyo ama kötü olacak diye düşünme iyi düşün, dua et Allah rızkını verir ki zaten toki civarında açacağını söyledin avantajın çok büyük. Açmadan önce bi piyasa araştırması yapıp, kaliteli mal getirirsin ve çok kar marjı koymazsın ilk zaman. İlerleyen zamanlarda müşterinin ayağı alışmış olur devamlı sana gelirler. Güleryüzlü olursan 1-0 önde olursun ( nacizhane fikirlerim)
Rahatsızlık vermiyosun aklına gelen şeyleri sor bildiğim kadarıyla cevaplarım, ben bu aralar devamlı kosgebe gidip geliyorum bilmediklerimi onlarada danışır sana söylerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?