Söz Kesimi Gidiciyim Galiba ^_^

elizanelizan

Guru
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2011
1.297
526
323
Önceki konumdaln beni bilen bilir... Uzaktan bir akrabamızda evlilik gibi bir durumumuz var. Düne kadar çok kararsızdım. Olmayacağını, olamayacağını düşünüyordum. Nedeni ise ilk görüşmemizde bir şey hissedemediğimi düşünmemdi...

Dün yine geldiler evimize görüşmek için. ONlar gelene kadar dua ettim Allah'a;

" N'olur Yarabbi..! " dedim, " N'olur hakkımda hayırlı ise O, gönlüme muhabbet tohumlarını ek, sorduğum her soruya verdiği cevaplarla, oturmasıyla kalkmasıyla, tutumlarıyla o tohumu yeşert, kalplerimiz arasında o görünmeyen bağı kur, hayırlı değilse bunu ayın 14'ü gibi apaçık hissettir, ayân et bana" diye...

Ve geldiler, öncekinden çok çok güzel geçti ailemle muhabbetleri. Aynı masada yemek yediler, sohbet ettiler, daha sıcak daha samimiydi her şey. Espiriler, şakalar...
Ailemin bu kadar olumlu tutumlarının olması çok mutlu etti beni. Sonra Onunla konuştuk dakikalarca. Zaman nasıl geçti, anlamadım. Sordum, sordum , yine sordum. Her verdiği cevapla mutmain etti beni. Sonra aileme açıkça ifade etti kendini, çekinmeden sıkılmadan... Hiç bitmesin, biraz daha konuşalım istedim...

Günün sonunda artık kararsız değildim. Başlarda (ki bundan önceki 4 senelik dilim içerisinde) eğitim durumumuz, yaşantımız, düşüncelerimiz, aile yapılarımız -çok mühim olmasa da fiziksel yapımız - dahi birbirine denk olmasına ragmen birşeyler eksikti. Dün itibarı ile o eksik olan taş da gediğine oturdu...

Çok uzatmayayım..
Bayramdan sonra söz istiyorlar. Muhtemelen olacak da... Mesele şu ki; ben sözde ne takılır ne edilir hiç bilmiyorum. Sanırım genelde tektaş ve ince alyans tercih edilirmiş. Erkek içinde gümüş bir yüzük... Gümüş yüzüğü ben Ona, tektas ya da ince alyansı da O almalıymış bana...

Seçmemi istedi internetten bir önfikir olması için . Bu ince alyanslara baktım. Hiç hoş gelmediler bana. Tektaş bakayım dedim.

"Tektaşı senelerden beri almak istiyordum ben sana, onu zaten alacağım, sen bunun dışında başka bir şeye bak" dedi. Masrafa gerek yok, tektaş yeterli sözyüzüğü niyetine dediysem de dinletemedim. İçimde ukte kalmamalıymış.

Şimdi sormak istediğim şu, ince alyans ve tektaşa alternatif olarak tamtur düşünüyorum. Sizce söz için uygun olur mu? Yoksa tavsiye edebileceğiniz başka bir model yüzük varsa resimiyle, markasıyla (ki reklam olmayacaksa ve sıte kurallarına uygunsa) koduyla beraber önerilerinizi bekliyorum...

KK hatunlarının zevklerine güveniyorum..

öncelikle şimdiden hayırlı uğurlu olsun

ben de yavaş yavaş bu heyecanları yaşamaya başlayan biriyim ve ben de alyans modelleriyle bu aralar epey haşırneşirim..

Sözden ayrıca bir de nişan töreni yapılacak mı daha sonra?

bir de neden ince alyans bakıyorsunuz sözde ince alyans takılıp sonra nişanda başka alyans mı takılacak anlamadım :26:

ben genellikle kalın ve taşlı alyanslara bakıyorum onun fotoğrafını ekliyim, altınbaş era koleksiyonundan...

hem sizin istediğiniz gibi tamturla birleşik gibi bi model

Eki Görüntüle 535801

Çok teşekkür ederim. Sana da hayırlı olsunn

Evet nişan da olacak ama ona bayağı zaman var gibi gorunuyor. BU yüzden sözde ince alyans veya tamtur düşünüyorm. Nişanda da senin resmini paylaştığın gibi kalın ve taşlı alyans düşünüyorum.

Dediğim gibi ince alyanslar çok sıradan görünüyor. Alternatif arıyorum

Maşallah canım.. Öncelikle hayırlı uğurlu olsun inşallah.. Rabbim utandırmasın.

Benimde ağustos ayında nişanım oldu, farklı şehirlerde yaşadığımız için söz olmadı..

1kez tanışmak için geldiler, daha sonra isteme arkasından aile arasında nişan yaptık..

Bana da söylediler istediğin yüzüğü seç alalım diye.. Nişanlım daha önce teklifte tektaş almıştı bana, tek bir yüzük aldım nişan için.

Evlendiğimiz zaman da değiştirmek istemiyorum dedim.. Benim alyansım sarı altın beyaz değil;

Tamturlara bayılıyorum... Daha önce burda alyans için konu açmıştım.. Tamtur çok istedim ama alyans gibi durmadığı için vazgeçtim ileride alırım belki..

Eğer söz için istiyorsan kesinlikle çooook güzel olur diyorum.. Şart değil ya ince alyans olması, senin zevkine kalmış

o zaman kesinlikle tamtur almalısın derim, iki tane alyansın olacağına ilerde tamturu da kullanabilirsin alyansının yanında

Çok haklısın canım tamtur başka zaman da kullanılabılır alyans gıbı olmadıgından... Bu yüzden benimde aklıma yatan tamtur. Ama yine de başka alternatifler olabilir mi diye sormak istedim sizlere.

Balbocegı cok guzelmıss bu resımdekııı gerçektenn

Zümrüt, safir, yakut taşlı yüzükler gibi renkli bir yüzük uygun olur mu acaba sizce kızlar ? :S :18:

selam öncelikle hayırlı olsun bende 23 haziranda nişanlandımkısmetse mayıs 2013 de allahın izniyle evlenmeyi düşünüyoruz...
bana sözde pırlanta tektaş takıldı canım bizde sözde erkek yüzük takmazmış nitekim onlardada takılmazmış bu yüzden sadece bana tektaş takıldı sözde nişanda alyans seçtik klasik model alyansta taş sevmediğim için sade model seçtik bunun yanında bana nişanlım 5 taş pırlanta taktı dediğin tamtur yüzüğü düğünde takıcaklarmış alyans niyetine eğer söz ile nişan arası uzun olmayacaksa sadece sana tek taş taksınlar nişanda istediğiniz alyansı seçip alırsınız belki sözde kayınvaliden sana bir kelepçe bilezik falan takar hayırlı olsun tekrardan

Sizi hatırladım. İnanın çok sevindim. Umarım hakkınızda hayırlısı olur. :)

Bizim buralarda artık şu şekilde yapıyorlar. Sözde bayana tek taş erkeğe söz yüzüğü takılıyor. Nişanda da alyanslar takılıyor. Arkadaşlar söylemiş zaten, almak istiyorsa tamtur alsın. Çok hoş oluyor onlar.

eğerki tercihini yüzükten yana kullanacaksan nişanda nasılsa kalın bir alyans takacaksınız onun yerine dedğin safir,zümrüt,yakut taşlı yüzükler isteyebilirsin ben nişanımda zümrüt set istemiştim iyikide istemişim çünkü gerçekten çok şık duruyor tamturunu ilerde kendin bile alırsın düğün paralarıyla

çok teşekkür ederim canım benim... Bayağı uzun olacak bizim söz-nişan-düğün aralarımız büyük ihtimalle. Bende sadece nişanda erkek takar diye biliyordum ama sözde de takılıyormuş bizlerde...

Tektaş yeterli diyorum bende Ona ama o illa ki ayrı biz söz yüzüğü alacağım deyip duruyor. Kaşınıyor kendisi.. Bende çok masraf olsun yükleneyim istemiyorum daha şimdiden. Ev aldı, onun taksitleriyle uğraşıyor malum... Sanırım tamtur olacak kanaatim. Tek taşı da artık söz günü mü takacak sonra mı takacak ne yapacak bilmiyorum. Senelerdir bir evlilik teklifi hayali var da kendisinin Benim haberim olmadan bayağı hayal biriktirmiş kendi kendine zavallım

.................................................

Amin inşallah çok teşekkür ederimmm Bence de çok şık oluyor hele ki şu altın ve bombeli 3 -4 sıra olanları

Hayırlı uğurlu olsun. Allah tamamına erdirsin inşallah.

Tek taşın yanına çok ince küçük taşlarla süslenmiş alyans alabilirsiniz. Son zamanlarda benim çok hoşuma gidiyor.

İmkanım olsa evlilik yüzüğümü tarif etttiğim yüzükle değiştireceğim.

oy oy oy... başlığı okuyunca, yüreğim ağzıma geldi, hastalık var, dermansız dert var sandım.
hayırlı olsun :)

o zaman tamtur iste canım madem kendide teklif etmiş o zaman tamtur uygun olur tektaşı belki evlenme teklifi yapınca takar,benimki daha evlenme teklifi bile etmedi ev almış olması süper olmuş ev çok sorun oluyor çünkü benim nişanlımda evimizi almış süpriz yaptı bana şuan evimizin içini yaptırıyoruz canım darısı size olsun inşallah tez vakitte kavuşursunuz sizde allah ev isteyen herkese ev nasip etsin koca isteyenlerede koca iyi akşamlar hoş sohbetler dilerim

amin amin inşallah evet tektaşı sanıyorum ki teklif ettiğinde takacak. Gerçi formalite bir teklif olacak ama neyse hevesini kırmayalım

işte benim istediğim yüzük

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…