herkese merhaba,
Ben nişanlıyım 1 senedir. 2 ay sonra Allahın izniyle düğünüm var. Ama size 2 gün önce yaşanan bir olaydan bahsetmek ve fikirlerinizi almak istiyorum. Çünkü ne yapacağımı bilmiyorum.
Nişan yüzüğü almak için, nişanlımın ailesinin yanına ben ve nişanlım gittik. Yüzük seçmek içindi. Ama gitmişken bilezik vs alındı. Daha ilk gidişimde çekindim açıkçası. Herşeye olur dedim, yada pahalı diye gerek yok dedim. Tuğra seçmemi istediler bende çok pahalı olunca insanlık namına kolye beğendim. Ve onu aldılar. Neyse gel zaman git zaman kayınpederim nişanlımın büyüğe ne yaptıysak küçüğe de onu yapıcaz diyip hiç bişey yapmadılar. Herşeyi ya benim annem yada nişanlım yaptı. Biz hep fazla yük olmayalım diye yaklaştık annemle. Düşünün nişan masraflarımın hepsini annem karşıladı. (elbise,organizasyon,kuaför.)
Eltimin ise nişanına kadar yapmışlar. Kendileri anneme anlattılar. Buda annemin zoruna gitti haklı olarak. Benim kızım niye eksik diye. Geçenlerde kv ile konusurken alınan zinciri yollayayım tura takın dedi. KV ise ağzının kenarıyla bişeyler dedi ama pek anlamadık. 2-3 gün sonra nişanlım arayıp, sonradan niye muhabbetler çıkıyor, yok ne tuğtaymış vs gibi şeyler söyledi. Çok zoruma gitti. Halbuki ben kimseye yük olmamak için elimden geleni yaptım. Sanki ben diretmişim gibi söylendi bana. Bende ona hiç bişey istemiyor. Böyle şeylere sende karışma annemle annen konuşsun. Kv dese yapamıyoruz benim annem asla diretecek bir insan değil. Zoruma gitti. Hiç mi tanıyamamış beni nişanlım. Bana sanki paragöz iması yaptı. Şimdi kendisi şehir dışında iş sebebi ile, ne zaman gelir belli değil.
Sizce geldiğinde nasıl bir tutum sergilemeliyim. Ne demeliyim?