• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nasıl davranmalıyım?

anneniz haklı olarak bir şeye bozulamaz haklı değil çünkü. Nişanı zaten kız tarafı yapar. Bu her yerde böyledir. Belki eltinizin ailesinin durumu yoksa veya yapmak istemediler bilemeyiz. Durumunuz yoktuysa siz de yapamıyoruz deseydiniz. Ayrıca size sormuşlar tuğra alalım mı siz yok demişsiniz. Ağzınız var isteseydiniz. İstemeyince yapılmadı oluyor şimdi düğüne kalmış 2 ay tuğra muhabbetini açmak çok gereksiz olmuş.
Nisani kiz tarafi yaparmis evet bunu bende kendini evlilik hazirligimda ogrendim. Heryerde ayni deil malesef sizin dediginiz gibi. Bizde herseyi erkek tarafi yapar. Abimin nisan kina tum herseyi benim ailem karsiladi. Ellerini ceplerine atmadilar. Bendede ailem erkek tarafindan bekledigi icin cok sorun oldu ama hicbir sekilde yapmadilar. Zaten olmasi gereken oyleymis nisani kiz tarafi yatak odasi gibi bazi ihtiyaclari kiz tarafi karsilarmis ama bu heryerde boyle degil

Nisani kiz tarafi yaparmis evet bunu bende kendini evlilik hazirligimda ogrendim. Heryerde ayni deil malesef sizin dediginiz gibi. Bizde herseyi erkek tarafi yapar. Abimin nisan kina tum herseyi benim ailem karsiladi. Ellerini ceplerine atmadilar. Bendede ailem erkek tarafindan bekledigi icin cok sorun oldu ama hicbir sekilde yapmadilar. Zaten olmasi gereken oyleymis nisani kiz tarafi yatak odasi gibi bazi ihtiyaclari kiz tarafi karsilarmis ama bu heryerde boyle degil

Siz benimle aynı şeyi söylüyorsunuz. Neye karşı çıkmaya çalıştığınızı anlayamadım o yüzden. Sözümün arkasındayım nişanı kız tarafı yapar bu her yerde aynıdır. Her yerde aynıdır demekten kasıt yöreye göre vs değişmez. Usül budur. Siz bir istisna olmuşsunuz. Yengenizin ailesine ellerini ceplerine atmayınca sizin aileniz yapmak durumunda kalmış kendi istekleriyle. Bu istisnai durum genel kaideyi bozmuyor

Herkes kendi işine geldiği gibi davranır.
İstemem yan cebime koy demeyin madem isteyorsanız zamanında söyleyin.
Sonrasında lafı açmak hoş olmamış.

Aile eşit davranıp iki geline de eş fırsatlar sunmuş. Siz istememissiniz sonra öteki geline alinanlari sucluyorsunuz. Kimseyi yonetemezsiniz. Elti de siz istemediniz diye sizin gibi davranmak zorunda değil. Olduğunuz gibi davranırsanız sorun kalmaz. Siz cici kız olmak istemissiniz.

herkese merhaba,
Ben nişanlıyım 1 senedir. 2 ay sonra Allahın izniyle düğünüm var. Ama size 2 gün önce yaşanan bir olaydan bahsetmek ve fikirlerinizi almak istiyorum. Çünkü ne yapacağımı bilmiyorum.
Nişan yüzüğü almak için, nişanlımın ailesinin yanına ben ve nişanlım gittik. Yüzük seçmek içindi. Ama gitmişken bilezik vs alındı. Daha ilk gidişimde çekindim açıkçası. Herşeye olur dedim, yada pahalı diye gerek yok dedim. Tuğra seçmemi istediler bende çok pahalı olunca insanlık namına kolye beğendim. Ve onu aldılar. Neyse gel zaman git zaman kayınpederim nişanlımın büyüğe ne yaptıysak küçüğe de onu yapıcaz diyip hiç bişey yapmadılar. Herşeyi ya benim annem yada nişanlım yaptı. Biz hep fazla yük olmayalım diye yaklaştık annemle. Düşünün nişan masraflarımın hepsini annem karşıladı. (elbise,organizasyon,kuaför.)
Eltimin ise nişanına kadar yapmışlar. Kendileri anneme anlattılar. Buda annemin zoruna gitti haklı olarak. Benim kızım niye eksik diye. Geçenlerde kv ile konusurken alınan zinciri yollayayım tura takın dedi. KV ise ağzının kenarıyla bişeyler dedi ama pek anlamadık. 2-3 gün sonra nişanlım arayıp, sonradan niye muhabbetler çıkıyor, yok ne tuğtaymış vs gibi şeyler söyledi. Çok zoruma gitti. Halbuki ben kimseye yük olmamak için elimden geleni yaptım. Sanki ben diretmişim gibi söylendi bana. Bende ona hiç bişey istemiyor. Böyle şeylere sende karışma annemle annen konuşsun. Kv dese yapamıyoruz benim annem asla diretecek bir insan değil. Zoruma gitti. Hiç mi tanıyamamış beni nişanlım. Bana sanki paragöz iması yaptı. Şimdi kendisi şehir dışında iş sebebi ile, ne zaman gelir belli değil.
Sizce geldiğinde nasıl bir tutum sergilemeliyim. Ne demeliyim?
Ee sizde nişanı kiz tarafı yapar ? Benim sadece teyzem yaptı oda kız tarafı adet demesin diye kendisi yaptı.Maddi durumu yoktu.Kiz tarafı doğulu diye altını çok isterler diye.Ama özendi organizasyon kıyafet vs.
Ben nisanimi organizasyon kendim yaptım.2 adet yaş pasta yaptırdık.Yemek içecek ve şehir dışından geldi 20 kişi eşimin ailesi sabah kahvaltısı verdik.Erkek tarafı kuaför parasını ödedi.Sade elbise almadım diye kaynana tantana yaptı.Esime takım elbise alınmadı diye de tantana yaptı.Bu haziran ayında
Tekrar Ekim gibi ben işten çıkmak için eşim istedi bunu.Nikah yaptık.Nikah masraflarını yani yeme içme onlar karşıladı.Bana nisanimda bilezik takılmadı.Alyans taktılar.Birde kolye.Evlilik teklifinde tektaş gördüm.Bayramda çeyrek altın bileklik gördüm.Dugun alışverişinde alem ettiler kulem ettiler herşey ortak olacak adetimiz diye bizde düğünü erkek tarafı yapar.Gelinlik alacaklardı almadılar ben gittim babamla kiraladım.Ama zoruma giden almamaları olmadı.Fakirler çünkü.Ama gidipte kaynanamın 3 takım elbise 3 ayakkabı alıp bana giyilmiş gelinlik giymeme teklif etmesine deli oldum.

nişanı kız tarafı yapar zaten genelde, eltinize eltiniz yapamayacağı için yapmışlardır.
sizi zaten kuyumcuya götürmüş ve tuğra seç demişler. siz seçmemişsiniz, sanki kendileri almamış gibi davranıyorsunuz. yük olmamak için ya da fiyatı fazla geldi diye istemediyseniz bu onların problemi değil ki? sonradan annenizin bu zinciri göndereyim de tuğra takın demesi bana mantıksız geldi. ben de oradaki kayınvalide olsam "biz yapalım dedik yapmayın dedi, sanki biz istememişiz gibi sonradan iş çıkarıyorlar" derim. nişanlınız da size "baştan istemedin şimdi kimin dolduruşuna geliyorsun" demek istemiştir para gözden ziyade.

Siz benimle aynı şeyi söylüyorsunuz. Neye karşı çıkmaya çalıştığınızı anlayamadım o yüzden. Sözümün arkasındayım nişanı kız tarafı yapar bu her yerde aynıdır. Her yerde aynıdır demekten kasıt yöreye göre vs değişmez. Usül budur. Siz bir istisna olmuşsunuz. Yengenizin ailesine ellerini ceplerine atmayınca sizin aileniz yapmak durumunda kalmış kendi istekleriyle. Bu istisnai durum genel kaideyi bozmuyor
Benim biseye karsi cikmaya calistigim yok biz bilerek yaptirmadik adetimiz bu diyorum. Evet olmasi gereken sizin dediginiz gibi ama her yer ayni deil. Erkek tarafi kendiliginden ustleniyor bu durumu kizin ailesi karismiyor diye deil. Nişan istemediler mesela biz zorla yaptik dugun gibi oldu salonda yaptik😃 bizimki de ayri delilik zaten adettir diye güya. Aman neyse ne ayni seyi savunuyoruz sonucta karsilikli anlamada sorun olsada he he deyip gecelim birbirimize 🤷

Benim biseye karsi cikmaya calistigim yok biz bilerek yaptirmadik adetimiz bu diyorum. Evet olmasi gereken sizin dediginiz gibi ama her yer ayni deil. Erkek tarafi kendiliginden ustleniyor bu durumu kizin ailesi karismiyor diye deil. Nişan istemediler mesela biz zorla yaptik dugun gibi oldu salonda yaptik😃 bizimki de ayri delilik zaten adettir diye güya. Aman neyse ne ayni seyi savunuyoruz sonucta karsilikli anlamada sorun olsada he he deyip gecelim birbirimize 🤷

Ellerini ceplerine attırmadık deseydiniz özellikle sizin yapmak istediğinizi anlayabilirdim ama sizin yazdığınızdan onlar yapmadı mecbur biz yaptık gibi bir anlam çıkıyor, bilerek yaptırmadığınız anlaşılmıyor. Nerelisiniz? Hayatımda ilk kez duyuyorum nişanı erkek tarafının yaptığını da o yüzden soruyorum

Ellerini ceplerine attırmadık deseydiniz özellikle sizin yapmak istediğinizi anlayabilirdim ama sizin yazdığınızdan onlar yapmadı mecbur biz yaptık gibi bir anlam çıkıyor, bilerek yaptırmadığınız anlaşılmıyor. Nerelisiniz? Hayatımda ilk kez duyuyorum nişanı erkek tarafının yaptığını da o yüzden soruyorum
Onlarda ogullarini evlendirirken kiz tarafina tek kurus ödetmedi cunki burda boyle lafi bile olmaz bastan beri anlatmaya calistigim bu ama neyseee yanlis anlatmis olabilirim su an hcg testi verdim kafam orda😃. Kastamonu

bu ülkede anne baba olmak ne zor yav
besleyip büyütüyorsun yetmiyor gelinin altınlarına kadar alıyorsun
10tane bilezik evini bastan asagi düzdük. Nisani dugun gibi oldu kinasi dugunu ayri bayramlar da takisi kurbani ayri alindi. Hahh noldu 5senedir anam gille gorusmuyo istemiyo 🤷🤦

herkese merhaba,
Ben nişanlıyım 1 senedir. 2 ay sonra Allahın izniyle düğünüm var. Ama size 2 gün önce yaşanan bir olaydan bahsetmek ve fikirlerinizi almak istiyorum. Çünkü ne yapacağımı bilmiyorum.
Nişan yüzüğü almak için, nişanlımın ailesinin yanına ben ve nişanlım gittik. Yüzük seçmek içindi. Ama gitmişken bilezik vs alındı. Daha ilk gidişimde çekindim açıkçası. Herşeye olur dedim, yada pahalı diye gerek yok dedim. Tuğra seçmemi istediler bende çok pahalı olunca insanlık namına kolye beğendim. Ve onu aldılar. Neyse gel zaman git zaman kayınpederim nişanlımın büyüğe ne yaptıysak küçüğe de onu yapıcaz diyip hiç bişey yapmadılar. Herşeyi ya benim annem yada nişanlım yaptı. Biz hep fazla yük olmayalım diye yaklaştık annemle. Düşünün nişan masraflarımın hepsini annem karşıladı. (elbise,organizasyon,kuaför.)
Eltimin ise nişanına kadar yapmışlar. Kendileri anneme anlattılar. Buda annemin zoruna gitti haklı olarak. Benim kızım niye eksik diye. Geçenlerde kv ile konusurken alınan zinciri yollayayım tura takın dedi. KV ise ağzının kenarıyla bişeyler dedi ama pek anlamadık. 2-3 gün sonra nişanlım arayıp, sonradan niye muhabbetler çıkıyor, yok ne tuğtaymış vs gibi şeyler söyledi. Çok zoruma gitti. Halbuki ben kimseye yük olmamak için elimden geleni yaptım. Sanki ben diretmişim gibi söylendi bana. Bende ona hiç bişey istemiyor. Böyle şeylere sende karışma annemle annen konuşsun. Kv dese yapamıyoruz benim annem asla diretecek bir insan değil. Zoruma gitti. Hiç mi tanıyamamış beni nişanlım. Bana sanki paragöz iması yaptı. Şimdi kendisi şehir dışında iş sebebi ile, ne zaman gelir belli değil.
Sizce geldiğinde nasıl bir tutum sergilemeliyim. Ne demeliyim?
Bizde nişanı ve kınayı kız tarafı yapar tabi her yerin adeti farklıdır. Ama size başta tuğra seç demişler kendiniz istememişsiniz kendi ailenize onlar bana seç dedi ben pahalı diye kolye aldım deseydiniz. Kısacası kendi kendinize kaşınmışsınız karşı tarafa suç bulmak yanlış bence annenizde olayların detayını bilmeden karşı tarafa bozulmuş. Bence herşeyi açık açık ben istemedim diye anlatın insanlar birbirlerine boş yere kinlenmesin.He bide ben damat adayı yerinde olsam nişanlıma şunu derdim 'sen değil miydin istemeyen şimdi bu tuğra aldın almadın meselesi ne ikilimi oynuyorsun ' derdim.

herkese merhaba,
Eltimin ise nişanına kadar yapmışlar. Kendileri anneme anlattılar. Buda annemin zoruna gitti haklı olarak. Benim kızım niye eksik diye. Geçenlerde kv ile konusurken alınan zinciri yollayayım tura takın dedi. KV ise ağzının kenarıyla bişeyler dedi ama pek anlamadık. 2-3 gün sonra nişanlım arayıp, sonradan niye muhabbetler çıkıyor, yok ne tuğtaymış vs gibi şeyler söyledi. Çok zoruma gitti. Halbuki ben kimseye yük olmamak için elimden geleni yaptım. Sanki ben diretmişim gibi söylendi bana. Bende ona hiç bişey istemiyor. Böyle şeylere sende karışma annemle annen konuşsun. Kv dese yapamıyoruz benim annem asla diretecek bir insan değil. Zoruma gitti. Hiç mi tanıyamamış beni nişanlım.
Bir kere zaten her şeyi biz yaparız demişsiniz. Sonra neden eltinin nişanına kadar yapıyor olması canını sıkıyor?

Back