Gıcık olmakta haksız mıyım? fikirleriniz benim için çok önemli!

valla canım bende hediyeleşmeyi çok severim ama dediğin gibi ağzıyla isteyene sinir olurum
benim eşimin aileside böyle...
yaa tabi abisi ister ama artık evlendi bu abi durumu var mı yokmu eşi ne der diye düşünülmesi lazım öncelikle amainsanlar bu kadar düşüncesiz olunca üzülen siz oluyorsunuz canım

Tabi ki haklisin canim oylede olmaz yani. Evlisiniz kendinize gore bir butceniz var bunu kizkardesinin bilmesi ondan once ailesinin bilipte kizi uyarmasi lazim yani.. Esinle konussan belkide onu kiskandigini ailesini sevmedigini dusunur erkeklerin o huyu vardir genelde.. Oyle alismis kardesi demekki aliskanliktan vazgecememis. Esin ne diyor bu duruma peki ?

Görümcemin istekleri abarti birsey degilse, beni hic rahatsiz etmezdi.
Hatta bundan mutlu bile olabilirdim, esimin ailesine sahip cikan düsünceli biri olmasi beni mutlu ederdi.
Üstelik abisi, ona söylemeyecekte kime söyleyecek?!
Söyle düsünün, bir kizkardesiniz var, iyi anlasiyorsunuz ve üniversite ögrencisi.
Sizden parasi bittiginde para istemesi, güzel buldugu birseyi "abla cok begendim" alir misin
demesi sizi rahatsiz edermiydi?
Bence etmemeli, kardes bu insanin gözbebegi, maddi durumunuz elverisli degilse kirmadan kibarca izah edersin,
eger elverisliyse cikarir verirsiniz. Üc bes kurus kimseyi batirmaz, aksine insan olan icin iliskiye manevi bir yatirimdir.
(Tabi burada iyi niyetli olan isteklerden bahsediyorum, sömürü amacli olmayandan).
Sömürü amacli oldugu takdirde, uygun bir dille enayi olmadigimi ilan ederdim

''ne kadar bonkör abin var maşallah keşke benim de böyle abim olsaydı'' de sinsi bakışlar altında belki işe yarar da utanır azcık :)))

seni çok iyi anlıyorum.aynı şeyleri gırtlağa kadar borçluyken ben de yaşadım.ha sonrasında kıymet bilseler....nerdeeeeee

Esimin degilde kendi kardesimin benden para istedigini yada begendiklerini almami istedigini düsünüyorum da esim kizar mi diye düsünmem seve seve yaparim. Ancak maddi durumum elverisli degilse buna, yeni evliysem ve birikim yapip ev almak gibi düsüncelerim varsa bunu elbette kardesimde bilir ve bir sey istemez bile.

Eger ki maddi durumum iyiyse kendi kardesime gösterdigim özeni esimin kardesine de gösterirdim istemesine gerek bile kalmadan geldiginde alisverise bile götürürdüm. Ne yazik ki günümüzde yasadigimiz ekonomik sorunlar bizi böyle duygulardan da mahrum birakiyor. Onun icin ister istemez hak veriyorum, ben kendimden kisarken sirf simariklik olsun diye esimin kardesinin gönlü olsun diye skntiya girmekte istemez gicik olurdum. Simdi ki gencler bir tuhaf düsüncesizler. Ha abim ha babam diye düsünüyor olabilir art niyetli degildir belki onun icinde bence en dogrusu esinizle konuyu konusmaniz o da kardesiyle ne sekilde konusmasi gerektigini biliyordur zaten.

Ha su da olabilir. Babanin üniversite icin ayirdigi belli bir bütce vardir ancak ögrenci kizimiz okuldu kitapti yeme icme giymeydi derken onu car cur etmis giyim kusamina daha fazla bütce ayirmak istemis ve babasindan isteyemeyecegine karar vermis abisinden istiyordur. Bu durumda da yine önce es ile konusmak lazim.

üniversite ortamı farklı,onu yalnız bırakmakta olmaz.Size yanlış gelen istekler o yaş grubu için öncelikli şeyler.Eşinizle restleşmeden uyarın,kontrollü davransın.Kardeşi bu tavrınızı hissederse hep bir soğukluk olur.Ortada aile mefhumu kalmıyor.çocuklarımız var.Akrabalık bilmeli.ileriyide düşünün.

daha öncede dediğim gibi insan sorumluluklarını bilmeli. kızın ailesinin durumu iyiymiş. zaten bir baba kızını asla aç açıkta bırakacığını düşünmüyorum. bence tamamen görümcenin şımarıklığını. insan istiyo ama hiç düşünmüyo. bana 50 100 ne kadarsa artık istedim gönderdi acaba zor durumdamı kaldılar. paraları varmıydı diye. ben ailemden para isterken bile utanırım isteyemem. o yüzden ailemde bana istememe gerek kalmadan her ayın belli tarihinde para gönderiyo. o yüzden aramızda hiç para konusu acılmıyo.

bazı arkadaslar gönderecek tabi abisi demiş. tamam abisi göndersin ama tüm parasını gezmeye eğlenmeye süslenmeye harcıyacaksa yazık değilmi abiye de. benim eski ev arkadaşım vardı o da görümcenşz gibi abisinden sürekli bişeyler isterdi. üsteli abisi yeni evliydi ve eşi hamileydi. kaç kere erkek arkadaşıyla gece dışarı çıkmak için kitap alcam bahanesiyle abisinden para istediğine şahit olmuşumdur. sınıfı geçtiğinde pahalı bi telefon istemişti. ben olsam isteyemezdim hem yengen belki kızar dediğimde abim değilmi yapacak hem yengem ne karısır demişti

ihtiyacımız olduğunda tabi ki insan ister ama keyfi nedenler için istenmemeli. görümcesinin gercekten ihtiyacı olduğu düşünseydi eminim konu sahibi eşinin gödermesini ister destek olurdu.

Evlenince adam atsın kardeş ana baba zaten.
Kardeşi üniversite okuyormuş abisi de para gönderiyormuş ve burda da haklısınız diye çok yorum geleceği için rahatsınız.
Bazı insanların duygularına şaşırıyorum.
Şoka sokuyor beni burası.
Size birşey diyeyim mi eşiniz de para olmasa kardeşine yok der . Abisi cebinde ver ki sorun etmiyor gönderiyor.
Ah böyle eşler yok mu ?
Eşim üniversite okuyan kardeşine para gönderiyor değil kardeşi para istiyor. Nalet kız birde denmiş ki fena görümceye çarptın.
El insaf be kız okuyormuş belki babadan olsada istiyemiyor.
Niyetler ne kadar kötü .
Hayatta bitanecik abim var allahıma şükür yengem ki abla derim sizler gibi değil.
Kendi hesabından bile para gönderdiğini bilirim , bu arada evleneli 3 ay oldu.
Abimden de sıkıştığımda istediğim olur eğer yoksa yok abicim elimde karttan al sen der.
Kardeşlerne gizli gizli para akıtan bayanlar yok mu burda acaba.
Kardeşiniz istese ne hoş değil mi ?
Ama adamın kardeşi de kimmiş.
Eğer burada ki konu ''Üniversite okuyan kadeşİm benden para istiyor ama eşim vermeme kızıyor '' olsaydı gelecek yorumları tahmin edebiliyorum.
''Olur mu öyle şey , o kardeşiniz tabi '' , '' Kardeşinizin yanında olun ihtiyacı olmasa istemez '' , '' Tavrınızı koyun , rest çekin ''
Düşmanımın başına vermesin sizin gibisini.

Son düzenleyen: Moderatör:
Konu başlığına özel olarak cevap vermek gerekirse ; Gıcık olmakta haksızsınız , aksine size gıcık olması gereken brileri var.
Bu fikrinizden eşinize bahsetmeyin bari de size tavır takınmasın , yarın öbür gün aileniz paraya ihtiyaç duyar veremezsiniz.
Bu sefer de eşinizin adı cimriye çıkar.

yeni evli biri olarak sunu söyleyeilirim,ev kurmak zor,yürütmek daha zor....zora düştüğünüzde birilerinden istemeye yüzünüz yoksa sıkışıp kalıyorsunuz.konuyu açan arkadaşım da her evli bayan gibi önce evim olsun düşüncesiyle birikim yapmak istiyor,kendi çalıştığı halde harcamalarını kısıyor ama eşi kardeşine hediye almış..ya burada niyet çok önemli görümcesini en iyi kendi bilir..ama sen kardeşine yap ben kardeşime yapayım dersek bu devirde zooooooooooooor birikim yapmak...görümcesi abisine güvenerek okula başlamışsa haklı kız, içinden geldi hediye desem kız istiyo, sevap desem babasının parası var...VAR BÖYLELERİ

Yanmissin canim sen hemde kara kara bi an once tavrini koy yoksa tepene s...r o gorumce senin babasina aldirsin ne munasibet abisinden istiyo ayni dert bendede var ustelik benim kaynim evli 2 cocuk babasi yakinda ailecek nufusumuza alicaz onlari kismetse :) ama yemezler 15 gunluk gelinken cikardin cingari simdi nahhh ister

bir insanın kardeşinin olmaı başka birşey ,kardeşinin ondan sürekli para stemesi başka birşey..
kardeşim ne yapalım tabiki vereceğim diye saçma bir mantık olamaz..
evlendiysen eşine ,çocuklarına karşı sorumluluklarn var ..
bugün bunu isteyen yarın kimbilir neler ister.
ev araba istese de kardeştir vereceğiz mi diyeceğiz.
onların rızkından kesip kızkardeşine yediremezsin.
kardeş kardeş olsa zaten abisinden maddi durumu iyi olduğu halde paraistemez.
abii mecburmu onu yedirip içirip giydirmeye.
madem ihtiyaçları var babasından istesin yok olmadı çalışsın parasını kazansın ..
evlennce 3.şahısların evli çiftlerin hayatına böyle sereserpe girmesinden nefret ediyorum...
yalnız sizde de suç bunun önüne baştan geçecektiniz hala da geçebilirsiniz ,eşinizle konuşun yoksa başını alamzsınız ,
artık eşiniz kazanıp kardeşine yedirmeye başlar..
öyle yağma yok ,herkes sorumluluğunu bilsin ,kardeş çok istiyrsa çalışsın kazansın ,abi dmek banker castelli demek ,sağılacak inek demek değildir..

Son düzenleyen: Moderatör:
benimde sorumsuz bir kaynım var başımda saçma sapan borçlara girer sonra ödeyemez icralık olur benim koca da arkasını toplar 10 yıldır düzen böyle hep bu son verişim der kocam ama asla o son gelmez daha dün 900 lira verdi.keşke kaynım biraz akıllansa borç yapmasa hadi neyse diyeceğim ama yok bu işin sonu nereye varacak bilmiyorum ama benim de sabrım kalmadı bir taraftan kaynım evli zor durumdalar acıyorum ama diğer taraftan da sorumsuzluğuna çok kızıyorumsana sadece görümceni ve eşini bu şekilde alıştırma derim sonra hiç önüne geçemeyebilirsin

Bence sonuna kadar haklısın.Eşinin kardeşi düşüncesizce davranıyor...
Kimse kimseye mecbur değil.Eşin evlenmiş kendine göre sorumlulukları var.
Hatta sen diyorsun ben kendime bir şey alamıyorum kıyamıyorum borcumuz var diye.
Babası hayattayken abisine düşmez.Babasında isteyemiyor gibi birşey de olamaz.
Sonuçta babası göndermedi mi üniversiteye sorumluluğu babasına düşer.

Kardeşlik öyle maddiyata dökülemez zaten, hangi iyi niyetli kardeş abisini dara sokmak için para isteyebilir ki? Ki babası hayatta ve maddi gücü varken.

Benim de biricik kardeşim var, babam vefat etti, ben kardeşime sırf alışveriş yaptırmak için şehirler arası yolculuk yapıp yanına giderim. Sırf morali düzelsin diye gezdiririm masraftan kaçmam.

Ama şu da var ki benim maddi durumumu en iyi kardeşim bilir, bana masraf yaptırdı diye 3 kuruşluk bursunu paylaşmaya çalışır, "abla yola çıkacaksın, çok masraf yaptın" der cebime para koymaya kalkar.

Ama ben rahatım, bakmakla yükümlü olduğum bir eşim yok, evim yok. Paramın hesabı bana bakar.

Karımın maaşını borca yatırıp elimizdeki 3 kuruşu da kardeşime yedireyim, lüksünden olmasın demem. Karım üstüne başına bir şey alamazken kardeşim bol keseden giyinsin demem.

Benim kardeşim de benim borcum olsa kalkıp her ay yakama yapışmaz. Evinin, eşinin, çocuğunun masrafını bırak bana çalış demez.

Kardeşlik abiden abladan zor durumdayken para didiklemek demek değildir. Kardeş senin en yakınındır, senin maddi durumunu da en iyi o bilir. Kardeş halden anlar.

İşte kardeş var kardeş var. Allah bencillikten uzak etsin ne diyelim.

Herkes kendi yaşamına göre birşeylere tepki verir.Bu yüzden abartıp abartmama konusuna birşey diyemem ama abisiyle olan diyaloguna karışmanızın doğru olmadığını düşünüyorum.

Belki abisinden istemek onu mutlu ediyordur ve abinizde sizden kesip ona vermiyorsa, son parasını harcamıyorsa neden olmasın ki ?

Giyim kuşamdan kesilerek ev alınması çok zordur zaten..
Maddi durumu çok iyi olmayan kişiler hariç zaten her ay kıyafet alınmaz.
Dolayısıyla buradan kesilen paraylada ev alınmaz. Bu konuda kendinizi bu kadar zorlamayın diye yazmak istedim bunu.

Konuyu ilk okuduğumda ne varki abisi okuyan kardeşine harçlık vermiş çok mu dedim ama konu sahibinin diğer yorumlarını okudukça fikrim değişti. Çünkü dayatma hissettim abi bu desteği vermezse hem kardeşinden hem ailesinden tepki görecek ve oklarını konu sahibine de yöneltecekler gibi de geldi bana.

Bende sevmiyorum böyle parasal destek dayatmalarını, iki taraf içinde geçerli. Empati yapıyorum abim yeni evlenmiş, borcu var, eşi ile para biriktirip ev almak istiyorlar her ay para isteyemezdim. Arada bir olan yardıma kimse bir şey diyemez. Ama maddi durumu iyi babası varken abisi sürekli destek olmak zorunda değil. Çünkü ayrı bir evi düzeni var, kaldı ki evlendikten sonra karı-kocanın parası bütçesi ortaktır bana göre. Bir insan para biriktirebiliyor diye ihtiyacı olmadığı anlamına gelmez. Belki bir hedefi var belki araba alacak, belki yatırım yapacak, ev için peşinat biriktirecek. Parasının kahyası olamaz kimse dilediği istediği gibi harcar karı-koca kazandığı parayı. Bunların hepsini geçtim "abisi değil mi verecek tabi dayatması" vardır ya çok itici geliyor bana.

Konu sahibine de önerim eşiyle konuşması, görümcesi düşüncesizlik etmiş olsa bile, eşine bunu lanse etmeden görümcesini kötülemeden yermeden anlatması. Ve ben çevremde dikkat ediyorum, aileler oğlundan daha rahat istiyor oğlum kazanır gelin ne karışırmış diye de kendilerini savunuyorlar. Ama kızlarından isteyemiyorlar, neden damat laf eder kızımızın huzuru kaçmasın. Damatların ailelerde gördüğü itibarı gelinler aynı derece de görmüyor ne yazık ki. Hala kız-erkek ayrımı yapıyoruz.

Son düzenleme:

Farklı durumlar bence, o konuda borç verilen geri ödenmeyen bir kaç kere verilmiş bir miktar para var, ve konu sahibi parasını geri istiyor. Konuya sadaka olsun geri isteme diye yorum yapanlar ne var ki onlar senin ailen eşinden gizli vermeye devam et demediler sanırım. Ayrıca geri istemesini söyleyenlerin yanında ailesinin onu kullandığını söyleyenler de oldu. Burada görümceye borç verilmiş bir para olsaydı ve geri istenseydi yine helal et diyenler de çıkacaktı, ama diğer konuya helal et diye yaklaşıp bu konuda iste diye aynı kişiler yorum yapsa evet objektiflikten uzak yanlı yorum yapılmış olurdu. (kaldı ki bu konuda da konu sahibini haksız bulan yorumlar var). Değişmeyen tek şey bana göre her iki konuda da aileler düşüncesiz. Burada görümce, diğer konuda anne-baba.

Kesinlikle doğru ve bunu yine kadınlar yapıyor. Kendi hemcinslerimize, dolayısıyla kendimize ikinci sınıf insan muamelesi yaptırıyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…