- 19 Mart 2012
- 3.869
- 14
- 108
Eşimin şehir dışında üniversite okuyan kız kardeşinin eşimi arayarak "abi param yok" demesine, her geldiğinde mutlaka "abi falanca mağazada şunu beğendim, alır mısın?" demesine, ailenin de buna hiçbir şey dememesine -ki ben abimden bir şey istesem benim ailem çok kızar, asla izin vermez- gıcık oluyorum. Yeni evli olduğumuzu, bu meselenin ilk olarak evliliğimizin ilk haftasında gündeme geldiğini, kayınpederimin maddi olarak istese hepimizi cebinden çıkarabileceğini de belirtmek istiyorum. Ben aman para biriktirelim, ev alalım diye giyim kuşamımdan kısarken bu kızın açıkça istemesinden rahatsız oluyorum. Ben hediyeleşmeyi severim ama ağzıyla isteyenden nefret ederim. Haksız mıyım kızlar, çok mu abartıyorum?
Eşimin şehir dışında üniversite okuyan kız kardeşinin eşimi arayarak "abi param yok" demesine, her geldiğinde mutlaka "abi falanca mağazada şunu beğendim, alır mısın?" demesine, ailenin de buna hiçbir şey dememesine -ki ben abimden bir şey istesem benim ailem çok kızar, asla izin vermez- gıcık oluyorum. Yeni evli olduğumuzu, bu meselenin ilk olarak evliliğimizin ilk haftasında gündeme geldiğini, kayınpederimin maddi olarak istese hepimizi cebinden çıkarabileceğini de belirtmek istiyorum. Ben aman para biriktirelim, ev alalım diye giyim kuşamımdan kısarken bu kızın açıkça istemesinden rahatsız oluyorum. Ben hediyeleşmeyi severim ama ağzıyla isteyenden nefret ederim. Haksız mıyım kızlar, çok mu abartıyorum?
bir insanın kardeşinin olmaı başka birşey ,kardeşinin ondan sürekli para stemesi başka birşey..
kardeşim ne yapalım tabiki vereceğim diye saçma bir mantık olamaz..
evlendiysen eşine ,çocuklarına karşı sorumluluklarn var ..
bugün bunu isteyen yarın kimbilir neler ister.
ev araba istese de kardeştir vereceğiz mi diyeceğiz.
onların rızkından kesip kızkardeşine yediremezsin.
kardeş kardeş olsa zaten abisinden maddi durumu iyi olduğu halde paraistemez.
abii mecburmu onu yedirip içirip giydirmeye.
madem ihtiyaçları var babasından istesin yok olmadı çalışsın parasını kazansın ..
evlennce 3.şahısların evli çiftlerin hayatına böyle sereserpe girmesinden nefret ediyorum...
yalnız sizde de suç bunun önüne baştan geçecektiniz hala da geçebilirsiniz ,eşinizle konuşun yoksa başını alamzsınız ,
artık eşiniz kazanıp kardeşine yedirmeye başlar..
öyle yağma yok ,herkes sorumluluğunu bilsin ,kardeş çok istiyrsa çalışsın kazansın ,abi dmek banker castelli demek ,sağılacak inek demek değildir..
bütün yorumları okudum haklısın haksızsın denilmiş ama genel itibariyle kıza topluca sinir olunmuş...
forumda tamda bu konuya benzer bir konuda kadın kendi ailesine bir çok sefer eşinden gizli bir şekilde borç vermiş...kadının ikiz bebekleri var ve işsiz...kadının ailesi borcu da geri ödemiyor oraya yapılan yorumlar şöyle;
ya helal et isteme parayı sadaka olsun sonuçta onlar senın ailen ihtiyacları vamış onlar bizim herşeyimiz denmiş...
peki bu konuda da fuzuli yere harcama yaptığı düşünülen bir kız kardeş var...
kocada açık açık eşinden hiç birşey gizlemeden eşinden gizli para biriktirmeden kardeşe para gönderiyor...
ne oldu?
ne değişti?
helal etsinler o zaman bu kıza da...
sadaka etsinler madem...
sizinki ailede erkek tarafının ki patlıcan mı sevgili hanımlar? hani objektifliğinize ne oldu diye sorarlar ama adama....
bu forumda gerçekten gıcık görümce kaynana ve koca konuları okuyoruz ama sizde objektif olun bence...
bu konuya böyle yorumlar geliyorsa diğer konu sahibine de borcunu istemesini söyleyebilirdiniz...
Konuyu ilk okuduğumda ne varki abisi okuyan kardeşine harçlık vermiş çok mu dedim ama konu sahibinin diğer yorumlarını okudukça fikrim değişti. Çünkü dayatma hissettim abi bu desteği vermezse hem kardeşinden hem ailesinden tepki görecek ve oklarını konu sahibine de yöneltecekler gibi de geldi bana.
Bende sevmiyorum böyle parasal destek dayatmalarını, iki taraf içinde geçerli. Empati yapıyorum abim yeni evlenmiş, borcu var, eşi ile para biriktirip ev almak istiyorlar her ay para isteyemezdim. Arada bir olan yardıma kimse bir şey diyemez. Ama maddi durumu iyi babası varken abisi sürekli destek olmak zorunda değil. Çünkü ayrı bir evi düzeni var, kaldı ki evlendikten sonra karı-kocanın parası bütçesi ortaktır bana göre. Bir insan para biriktirebiliyor diye ihtiyacı olmadığı anlamına gelmez. Belki bir hedefi var belki araba alacak, belki yatırım yapacak, ev için peşinat biriktirecek. Parasının kahyası olamaz kimse dilediği istediği gibi harcar karı-koca kazandığı parayı. Bunların hepsini geçtim "abisi değil mi verecek tabi dayatması" vardır ya çok itici geliyor bana.
Konu sahibine de önerim eşiyle konuşması, görümcesi düşüncesizlik etmiş olsa bile, eşine bunu lanse etmeden görümcesini kötülemeden yermeden anlatması. Ve ben çevremde dikkat ediyorum, aileler oğlundan daha rahat istiyor oğlum kazanır gelin ne karışırmış diye de kendilerini savunuyorlar. Ama kızlarından isteyemiyorlar, neden damat laf eder kızımızın huzuru kaçmasın. Damatların ailelerde gördüğü itibarı gelinler aynı derece de görmüyor ne yazık ki. Hala kız-erkek ayrımı yapıyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?