• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gıcık olmakta haksız mıyım? fikirleriniz benim için çok önemli!

sonuna kadar haklsiniz, ben para isteyen insana cok gicik olurum. kardes olsun kim olursa olsun zaten senin görümcenin cok ihtiyaci varsa sen de söylemeye bile kalmadan vermen lazim ama istemek bana cok ayip gelyior. benim kardesim universite okuyor gecen kamera da gördüm buzdolabini tamtakir kuru bakir, ben de yemek yiyodum o an da valla bogazim da dügümlendi. annemler yettigi kadar yolluyor, ay ablacim yolliyim sana aylik gelen de dedim. yok abla bakma bu ay hazir yedik ondan dolabimiz bos diyor.para felan istemem diyor. fakir ama gururlu tavrindan vazgec dedim.:37: ayni sekil de esimin yegeni askere gidiyordu ya da okuyan yegenleri var. esime söylerim harclik verdinmi cebine onlar genc söyletme sen amcasin dayisinvs vs diye. ama ayni sekilde kardesim bile olsa benden para istese verecegim varsa da vermem yani gicik olurum.

yorumları genel olarak değerlendirirsem; abi kardeşin arasına girmek gibi bi niyetim yok. benim abimin de bende çok emeği, hakkı var ama nişanlanana kadardı o. eşim bekarken çok ihtiyacını karşılamış, eyvallah. ama artık evli, hem de yeni evli, borcu var. evet eşim bişey demiyor, çünkü parasız kalmıyor. sonuçta benim de maaşım var, işte ben o maaşı kendim için harcayamıyorum. eşime veriyorum bi kısmını, borcunu kapatıyor. kalırsa da altın alıyorum. maaşı alalı 10 gün oldu, tek kuruş param kalmadı. eşimin de öyle. fakat bugün alışverişe gittiler, kredi kartından alacak, aybaşında biz ödeyeceğiz.

cok haklısınız, sız bılmıyomusunuz gıyınmeyı kusanmayı sız kısarken ıdare edelım derken, görümcenın yaptıgı cok ayıp sımarıklık:30:

bencede çok haklısınız,sölediğinize göre babasının durumuda iyiyse babası dururken neden abisinden isterki....

görümcenizde evlensin onuda göreceksiniz üzülmeyin kendi görümcesi para istesin bakalım kıyametleri koparıyor mu koparmıyor mu bu insanların sorumsuzlukları nedir böyle karşında ki evli be ahmak evli parası var mı yok mu bir düşün ama nedense bazı insanlar abisini yada oğlunu yolunacak kaz olarak görüyor:37:

Karakter meselesi bende abimden istememem bişeyl mesela ama istenir tabi sürekli olmamak kaydıyla abartmış

bütün yorumları okudum haklısın haksızsın denilmiş ama genel itibariyle kıza topluca sinir olunmuş...

forumda tamda bu konuya benzer bir konuda kadın kendi ailesine bir çok sefer eşinden gizli bir şekilde borç vermiş...kadının ikiz bebekleri var ve işsiz...kadının ailesi borcu da geri ödemiyor oraya yapılan yorumlar şöyle;

ya helal et isteme parayı sadaka olsun sonuçta onlar senın ailen ihtiyacları vamış onlar bizim herşeyimiz denmiş...

peki bu konuda da fuzuli yere harcama yaptığı düşünülen bir kız kardeş var...
kocada açık açık eşinden hiç birşey gizlemeden eşinden gizli para biriktirmeden kardeşe para gönderiyor...

ne oldu?
ne değişti?
helal etsinler o zaman bu kıza da...
sadaka etsinler madem...

sizinki ailede erkek tarafının ki patlıcan mı sevgili hanımlar? hani objektifliğinize ne oldu diye sorarlar ama adama....

bu forumda gerçekten gıcık görümce kaynana ve koca konuları okuyoruz ama sizde objektif olun bence...
bu konuya böyle yorumlar geliyorsa diğer konu sahibine de borcunu istemesini söyleyebilirdiniz...

canım haklısın ama abi kardeş arasındaki ilişkiyi bilemeyiz belki çok yakınlar şımarıklığından istiyor
şunu yapabilirsin şurda bir kazak gördüm abi alırmısın dediğinde, aa bende gördüm onu çok güzeldi ama alamadım biraz kısmamız gerekiyor hep idare ediyorum işte diceksin
insan olan anlar

bütün yorumları okudum haklısın haksızsın denilmiş ama genel itibariyle kıza topluca sinir olunmuş...

forumda tamda bu konuya benzer bir konuda kadın kendi ailesine bir çok sefer eşinden gizli bir şekilde borç vermiş...kadının ikiz bebekleri var ve işsiz...kadının ailesi borcu da geri ödemiyor oraya yapılan yorumlar şöyle;

ya helal et isteme parayı sadaka olsun sonuçta onlar senın ailen ihtiyacları vamış onlar bizim herşeyimiz denmiş...

kocada açık açık eşinden hiç birşey gizlemeden eşinden gizli para biriktirmeden kardeşe para gönderiyor...

ne oldu?
ne değişti?
sadaka etsinler madem...

sizinki ailede erkek tarafının ki patlıcan mı sevgili hanımlar? hani objektifliğinize ne oldu diye sorarlar ama adama....

bu forumda gerçekten gıcık görümce kaynana ve koca konuları okuyoruz ama sizde objektif olun bence...
bu konuya böyle yorumlar geliyorsa diğer konu sahibine de borcunu istemesini söyleyebilirdiniz...

Orada yorum yapanlarla buradakiler aynı kişiler mi ona göre konuşmak lazım.

Ben kendi adıma buradaki görümceyi haksız buluyorum, aslında görümceden ziyade hayır diyemeyen abisini haksız buluyorum demek daha doğru olur. Neticede görümce çok gençse abisinin kendi maddiyatı konusunda düşünceli olamayabilir.

Bahsettiğiniz konuda kadının kocasından habersiz, kocasının parasını başkasıyla paylaşmasını kabul edemezdim ben. Zaten o konuda hakkını helal edecek kişi kadın değil, kocasıdır.

Şimdi evliliklerde senin paran-benim param kavramı hoş karşılanmasa da gerçekte böyle bir ayrım var ne yazık ki, en azından benim için. Erkek evin geçimini sağlamakla yükümlü olan bireydir bizim adetlerimize, hatta dinimize ve hukukumuza göre. Tabi bugün yeri geliyor kadınlar maddi anlamda kocalarının büyük destekçisi oluyor, olmalı da zaten çünkü günümüzün ihtiyaçları bunu gerektiriyor, yalnız mecburiyet olmadan.

Bu konuda kocasına maddi anlamda destek çıkan bir bayan söz konusu, buna karşılık kendisi üstüne başına bir şey alamazken görümcesine her ay ortalama 200 tl harcama yapılması demek bu bayanın hakkının görümceye geçmesi demektir. Hal böyleyken bu kadın burada söz sahibi.

Ha dese ki "Ben çalışmıyorum, kocam benim 'karşılaması gereken ihtiyaçlarımı emsalleri ölçüsünde' karşılıyor, beni eksik bırakmıyor, ama ailesine yardım yapmasını da istemiyorum", o zaman haklı diyemezdim.

Ya da "Ben çalışıyorum, paramız yetiyor, benim paramdan bana kalıyor, kocam da arttırdığından ailesine yardım ediyor ama ben istemiyorum", yine haklı diyemezdim.

Burada maddi payı olmasına rağmen kendi ihtiyacından kısıp başkasına "lüksü için" yedirme durumu var ki o başkasının kardeş mardeş olması işi değiştirmez. Bir kadının kocasından gizli kocasının parasını başkasına, hatta kendi ailesine vermesi bile işi değiştirmez, her iki durumda da ortada bir haksızlık var.

Son düzenleme:
Orada yorum yapanlarla buradakiler aynı kişiler mi ona göre konuşmak lazım.

Ben kendi adıma buradaki görümceyi haksız buluyorum, aslında görümceden ziyade hayır diyemeyen abisini haksız buluyorum demek daha doğru olur. Neticede görümce çok gençse abisinin kendi maddiyatı konusunda düşünceli olamayabilir.

Bahsettiğiniz konuda kadının kocasından habersiz, kocasının parasını başkasıyla paylaşmasını kabul edemezdim ben. Zaten o konuda hakkını helal edecek kişi kadın değil, kocasıdır.

Şimdi evliliklerde senin paran-benim param kavramı hoş karşılanmasa da gerçekte böyle bir ayrım var ne yazık ki, en azından benim için. Erkek evin geçimini sağlamakla yükümlü olan bireydir bizim adetlerimize, hatta dinimize ve hukukumuza göre. Tabi bugün yeri geliyor kadınlar maddi anlamda kocalarının büyük destekçisi oluyor, olmalı da zaten çünkü günümüzün ihtiyaçları bunu gerektiriyor, yalnız mecburiyet olmadan.

Bu konuda kocasına maddi anlamda destek çıkan bir bayan söz konusu, buna karşılık kendisi üstüne başına bir şey alamazken görümcesine her ay ortalama 200 tl harcama yapılması demek bu bayanın hakkının görümceye geçmesi demektir. Hal böyleyken bu kadın burada söz sahibi.

Ha dese ki "Ben çalışmıyorum, kocam benim 'karşılaması gereken ihtiyaçlarımı emsalleri ölçüsünde' karşılıyor, beni eksik bırakmıyor, ama ailesine yardım yapmasını da istemiyorum", o zaman haklı diyemezdim.

Ya da "Ben çalışıyorum, paramız yetiyor, benim paramdan bana kalıyor, kocam da arttırdığından ailesine yardım ediyor ama ben istemiyorum", yine haklı diyemezdim.

Burada maddi payı olmasına rağmen kendi ihtiyacından kısıp başkasına "lüksü için" yedirme durumu var ki o başkasının kardeş mardeş olması işi değiştirmez. Bir kadının kocasından gizli kocasının parasını başkasına, hatta kendi ailesine vermesi bile işi değiştirmez, her iki durumda da ortada bir haksızlık var.

Çok güzel anlatmışsın :46::46::46::46::46::46::46: Ben de senin gibi düşünüyorum :ssz::ssz:

bence haklisiniz...
yeni evlisiniz...borclariniz vardir kendinize gore odemeleriniz harcamalariniz vardir, eviniz de yokmus ustelik...
esinizin babasinin durumu da iyiymis...
e bu durumda bu gorumce ne demeye surekli sizden para istiyor?
bende babasindan aldigi para yetmiyor hanimefendiye, universite genci tabii rahatca para harcamak ister arkadaslarindan geri kalmamak icin cok ust bas ister, bunu da babasindan tamamini koparamadigi icin sizden istiyor belli ki...
eger babasinin maddi durumu yerindeyse "surekli" sizden bir seyler istemesi dogru degil...
yeni evlisiniz siz kendinize yeni duzen oturtacakken bir de gorumceyi mi besleyeceksiniz yani annesi babasi beslesin...
haklisiniz ben size hak veriyorum...

ihtiyaclari yokken (aciliyet olur zorunlu gereklilik olur tamam) ama sirf keyif icin evli ciftlerin evi barki olmayan ciftlerin boyle somurulmesine sinir oluyorum, birakin gencler paralari varsa kenara koysun gorumcelere kayinlara harcamak yerine...

Bence haksızsınız.
Abisi kardeşine bişey alır yada almaz buna evli olsanız da karışamazsınız. Çok büyük şeyler istemediği sürece.

Son düzenleme:
Üzüldüm şimdi böyle düşünüdüğünüz okuyunca, bende aynı şekilde üniversite okuyorum Bir ablam evli ve çalışıyor o yüzden paraya sıkıştığımda verir, birşeyi çok istiyorsam alır. Bİr isteğim varsa ona söylerim. Çünkü anne-baba sana belli bir bütçe ayırıyor ve onunla idare etmeni bekliyorlar bu tarz ufak tefek ekstra istekler için abi-abladan para istemek bana garip gelmiyor.
Eniştemle bile öyledir bizim ilişkimiz, o yurtdışına çıkacağı zamanlarda arayıp şakayla karışık beğendiğim renkleri filan söylerim ordan ufak tefek birşeyler getirmesini isterim ülkenin meşhur birşeyi yoksa oranın marketlerinden alınma birkaç farklı yiyecek filan getirmesini isterim, sağolsun getirir o da, üstündeki unisex tişörtü çok beğendim diye gidip bana birkaç farklı renginden almıştı bir defasında. Gizli gizli bu kız bizim paramızı harcıyor ne yüzsüz diye düşünüyorsa üzülürüm valla :9:

Bence eşinizin kardeşi de ona olan yakınlığından yapıyordur, öyle aman aman bir para istediğini düşünmüyorum öğrenci haliyle ayda 100ü-200ü geçmiyordur ki kardeşler arasında lafı olmamalı bence. Evlendiğiniz adamın sizden öncede bir hayatı vardı ailesi, çevresi vardı ve bence şuan evlilik nedeniyle kardeşiyle olan ilişkisini değiştirmesini bekliyorsunuz.

Bence çok haksızsınız ve böyle düşünmenize üzüldüm.benimde şehir dışında kızkardeişim okuyor ve gerçekten çok zor ve masraflı bir olay .Ailem para yolluyor elbet ama belli masraflar var karşılamk oldukça zor, yurt parası yemek içmek giynmek kitap yol parası gibi.bizim iki abimiz var ve heray düzenli para gönderirler kardeşime yengemlerinde haberi var ve destekliyorlar.ayrıca alıveriş magazlarına giderlersede şayet, mutlaka abilerimin eşileri kardeşime üst baş alırlar.bunlar çok doğal şeyler siz herhalde görümcenize gıcıksınız aranızdaki ilişki iyi olsa böyle şeyleri dert etmeyip bir öğrencinin maddi manevi yanında olmanın mutluluğunu yaşardınız.

Evet aslinda seni anliyorum.kendi agziyla böyle seyleri kardeste olsa isteyenden ben de sinir olurm.kendimde yapmam.abim yok ama keimseden annemden bile istemem.her neyse onlarin iletisimide böyleymis.Artik karissan sen kötü olursun.
Bence sende o zaman kendine iyi davran ve bazi fedakarliklari yapmaktan vazgec.bayansin.al,giy.

Kesinlikle size hak veriyorum.. Bazı arkadaslar buna hakkiniz olmadıgını düşünsede ben buna katılmıyorum.. Evlilik musterek birlikteliğin resmiyete döküldüğü yeni aile olgusuysa hersey ortaktır esler arasında !! kisi kendinden kisitlarken bakma yükümlülüğü olmayan kardeşine para harcarsa ortak birlikteliği sıkıntıya sokar bu sakınmak değildir sadece bazı insanların minnet duygusu gelismemistir ve karşısındaki istediğini yapmaya mecburmuş gibi yuzsuzce istekte bulunyorsa ekstra rahatsızlık verir sanırım sizi rahatsız eden en büyük sorunda bu..

ne oldu?
ne değişti?
sadaka etsinler madem...

tam da bunları yazacaktım canım:16:

Bence de haksızınız, eşinizin okuyan kardeşine harçlık, vs. Vermesinden daha doğal ne olabilir?

iki tarafında kendine göre haklılık payları var tabi... eşi evin en büyük çocuğuysa daima koruma iç güdüsü olur kardeşe karşı ve kaç yaşına gelirse gelsin o kardeş daima küçüktür onun gözünde. benim de en küçük kardeşim 22 yaşında benim gözümde hala minicik. öğrenci ayrıca ben de zaman zaman destek oluyorum ufak ufak. annemin babamın ihtiyacı asla yok ama bu kardeşler arasında bir bağdır. görümcesi küçük daha ve her zaman böyle olduysa yani ilşkileri rahatsa henüz evlendiklerinin ciddiyetine varamamış. bilinçli olduğunu sanmıyorum. zamanla oturacaktır. ilk dönemde hemen bunu dile getirme derim ben çok maliyetli değilmiş ve zaten kız şehir dışındaymış bi de aynı şehirde olup sizinle kaldığını düşün topikte var öyle arkadaşlar yeni evli görümce/kayın okul durumdan kalıyor mecburen gibi gibi... şükretmek lazım biraz...
senin açından da evet yeni evli olunca borçlar dağ gibi görünür kendine almazsın bir önce bitsin diye bu şekilde gidişi acıtır. ama canım evliliğim bin türlü şekli şemali var..aramıza hoş geldin diyorum...bekle azcık zaman geçsin olmadı yumuşak bir şekilde dile getirirsin.

Valla haklımısınız haksızmısınız pek bişey diyemiyorum yani olayı birde senin kardeşin senden istese hayır alamam diyebilcek misin birde öyle düşün sonuçta genç kız belki heves etmiştir çok garipsememek lazım benim kayınvalidemde eşimden bilet parası istemişti başlarda çok kızmıştım işte kocası var alabilir filan diye ama benim annem istese benden önce eşim verir böyle şeyler için birbirinizi kırmaya değmez boşver sonuçta onlar kardeş benim kardeşim benden yaşça küçük öğrenci ama sürekli görüştüğümüzde bir bakarım çantama para atmış ne var bunda :52: onlar abi kardeş siz eşinize verme yapma etme dedikçe problemleriniz artar

sanırım bu her ailede böyle...
durumu olmasa haksızsınız istemesi normal derdim ama babasınında durumu varmış ne gereği var ki bir iki defa olsa neyse hoş görülebilir ama her defasında olması benimde sinirimi bozuyor arada bende yaşıyorum bu sıkıntıları benimkiler öğrenci bile değil biri evli olduğu halde böyle gıcıkkkk oluyorum.:27::47:

Back