• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gıcık olmakta haksız mıyım? fikirleriniz benim için çok önemli!

bahsettiğiniz şeyler çokmu tutuyor ki... onu anlayamadım. yani bugunün parasıyla ne kadardan bahsetiyorsunuz. bunu yazarsanız daha net konuşulabilecektir.

belki babasından isteyince sorun oluyor oda abisinden istiyor ya ben bu olaylara kızmıyorum tabiki kız kardesi alıcak parada yollıycak sahsen benimde kz kardesim olsaydı bende yollardım para ve esim buna tepki gosterseydi sogurdum ondan

karı koca olduykan sonra abi kardeşten ziyade abiyenge - kardeş ilişkisi vardır bence sonucta eşinin kardeşi seninde kardeşin olur.. benimde abim cok alır bana ama cok üzülürüm aman almasın parasını tutsun kendisi karısıyla kirada oturuyo biran önce ev alsınlar diye .. ttabi istedikleri milyarlar tutmaz ama damlaya damlaya da göl olur

muhakkak dediklerine katılıyorum. ama bu denli abartacak deli gibi sinir olacak bir durum görmüyorum ben... sanırım bakış açılarımız farklı...

kızlar asıl sorun şu; hiç düşünmeden istediği için bozuluyorum. önce bi düşün, paraları var mı? yeni evlendiler, borçları var mı? en azından mecburmuşuz gibi davranma, çünkü değiliz.

evlenince değişiyo valla arkadaşlar benimde kızkardeşim var üni.de okuyo ama ben ona para gönderemiyorum artık borcumuz var diye kıyafet alamıyorum, ama ben bekarken ne isterse alıyodum para veriyodum evlenince ben kardeşime bişey alamıyosam kocamda abisine ablasına para veremez, ben anneme veremiyosam oda annesine veremez, ikimizde çalışıyoruz çok şükür ama borç ödüyoruz benim kardeşime verilmiyosa onunkinede verilmez kısıyosak heryerden kısalım.......

kızlar asıl sorun şu; hiç düşünmeden istediği için bozuluyorum. önce bi düşün, paraları var mı? yeni evlendiler, borçları var mı? en azından mecburmuşuz gibi davranma, çünkü değiliz.

o üniversitede,çalışıp para kazanmıyor ve de ayakları yere basmıyor..istedikleri de 1000 tl lik bişi olmadığı için sorun olacağını düşünmemiştir.
nasılsa çalışıyor abisi:)

simdi suda var aile ilişkileride cok onemli kimisi ailesinden hicbirsey gormez ailesi manevi maddi yardım etmez ama adam veya kadın kendini parcalar para yollar kosturur durur bide tam tersi aileden manevi maddi destek gordugu icin yapanlar vardır..biraz ona gorede dusunmek lazım

Son düzenleme:
bence görümceniz çok düşüncesiz abisi evli ve sorumlulukları var arada sırada çok sıkıştığında para istese tamam ama sık sık para istemek ve özellikle şunu beğendim alırmısın demek bence yanlış babasından istesin. benim kızkardeşimde şehir dışında üniv. okurken ( babam rahmetli oldu bu arada ) ben çalışıp didinip para gönderiyodum abilerim var hepsi evli durumlarıda iyi sayılır . 4 yıl boyunca kız kardeşim bi defa bile para istememiştir çok zorluk çektik hatta kardeşim bi dönem orda cafede çalıştı harçlığını çıkarabilmek için . abilerde ne o ne de ben bi kere bile istemedik onlarda düşünmediler göndermediler. demem o ki görümcen çok şımarık bence kibarca yavaş yavaş söyleyin bizde sıkışığız bu aralar gibi şeyler söyleyin anlar belki. ayrıca konu sahibi arkadaşı kesinlikle haklı buluyorum o kendinden kısarken evin dışından birine niye versin kii

Canım bir genç kız o detayları düşünemez.
Aklı havadadır onun şimdi.
Babası para isteyince fırçalıyorsa,abisinden yüz buluyordur.

Valla bu çok göreceli bi arkadaşın dediği gibi 50-100 liraysa ben de (istanbul şartları için söyleyim) 3000-4000 alıyorsam totalde sorun olmaz..ama ihtiyacı yok babasının diyor o da göreceli kimse kimsenin içini durumunu bilemez..aydan aya değişiyor maddi durumlar..yeni evliyken herşey batar biraz bence beklemek durumu iyice anlamak gerekir..saolsun eşim ihtiyacı olan benim akrabam mı sennki mi demez ben de..ihtiyacı varsa ele bile veriyosun..

evlenince değişiyo valla arkadaşlar benimde kızkardeşim var üni.de okuyo ama ben ona para gönderemiyorum artık borcumuz var diye kıyafet alamıyorum, ama ben bekarken ne isterse alıyodum para veriyodum evlenince ben kardeşime bişey alamıyosam kocamda abisine ablasına para veremez, ben anneme veremiyosam oda annesine veremez, ikimizde çalışıyoruz çok şükür ama borç ödüyoruz benim kardeşime verilmiyosa onunkinede verilmez kısıyosak heryerden kısalım.......

bunda kesinlikle haklısını,yani ucu ucuna yetişen bi paradan kimse sebeplenemez.ama konu shibinin anladığım kadarıyla maddi sıkıntısı çok fazla değil.yani borç ödüyorlar ama ,altın falan da alıyorum dediğine göre biriktirecek kadar var..

Haklısınız bence,ben de olsam bozulurdum.

Ama burda haksız olan eşiniz ya da kayınvalide ve kayınpederiniz,onlar uyarmalılar,siz bir şey diyemezsiniz ki...

Valla bu çok göreceli bi arkadaşın dediği gibi 50-100 liraysa ben de (istanbul şartları için söyleyim) 3000-4000 alıyorsam totalde sorun olmaz..ama ihtiyacı yok babasının diyor o da göreceli kimse kimsenin içini durumunu bilemez..aydan aya değişiyor maddi durumlar..yeni evliyken herşey batar biraz bence beklemek durumu iyice anlamak gerekir..saolsun eşim ihtiyacı olan benim akrabam mı sennki mi demez ben de..ihtiyacı varsa ele bile veriyosun..:51:

ya herkes almak ister kardeşine bişiler yapmak ister ama imkanlar ölçüsünde, bende eşimin yeğenlerine alırım mesela kıyafet ama varsa yoksa kimse bişi beklememeli

Son düzenleme:
Valla bu çok göreceli bi arkadaşın dediği gibi 50-100 liraysa ben de (istanbul şartları için söyleyim) 3000-4000 alıyorsam totalde sorun olmaz..ama ihtiyacı yok babasının diyor o da göreceli kimse kimsenin içini durumunu bilemez..aydan aya değişiyor maddi durumlar..yeni evliyken herşey batar biraz bence beklemek durumu iyice anlamak gerekir..saolsun eşim ihtiyacı olan benim akrabam mı sennki mi demez ben de..ihtiyacı varsa ele bile veriyosun..:51:

aslında kısmen katılıyorum kısmen katılmıyorum şöyle ki, insan yeni evlendiğinde gerçekten borcun içine batar,yok mobilya yok beyaz eşya taksiti ev kirası vs. vs. üç kuruş kenara atalım, ev alalım diye kırk takla atılır kendimden biliyorum arkadaşın da dediği gibi insan kıymaz ki kendine birşey alsın. tabi böyle bir durum ortadayken borç olduğu herkesce biliniyorken bu tarz isteklerde bulunulması şımarıklıktır kesinlikle. ama durumum iyidir borcum etrafa yoktur, o zaman zevkle alırım görümcelerime kayınvalideme. özel günlerde hediye almayı severim hatta bazen eşim unutur ben hatırlatırım bugün kardeşinin doğum günü hadi gidip birşey alalım diye...

bazı arkadaşlar sormuşlar, her ay şu kadar gönderiyo gibi bir durum yok ama ortalama ayda 200 tl oluyor ama şu anda benim cüzdanımda işyerimin bana verdiği iş için kullanmam gerekenden başka para yok, aynısı eşim için de geçerli. sırf iki maaş alıyoruz diye durumumuz iyi sanılıyor ama çok da borcumuz var. ha tabi kızın istediği ama benim almasına müsade etmediğim için almadığı şeyler de var, benim paraya kıyıp da alamadığım marka güneş gözlüğü gibi. eşim biliyor ki onu alırsa aramızda ciddi problem olur.

camın boş ver o istiyosa sende iste o zaman fark edecektir eşin eğer eşin düşünmüyorsa borçları sende düşünmüyürmuşsun gibi davran o zaman eşin düşünmek zorunda kalır bence :1::34::1:

Back