yorumları genel olarak değerlendirirsem; abi kardeşin arasına girmek gibi bi niyetim yok. benim abimin de bende çok emeği, hakkı var ama nişanlanana kadardı o. eşim bekarken çok ihtiyacını karşılamış, eyvallah. ama artık evli, hem de yeni evli, borcu var. evet eşim bişey demiyor, çünkü parasız kalmıyor. sonuçta benim de maaşım var, işte ben o maaşı kendim için harcayamıyorum. eşime veriyorum bi kısmını, borcunu kapatıyor. kalırsa da altın alıyorum. maaşı alalı 10 gün oldu, tek kuruş param kalmadı. eşimin de öyle. fakat bugün alışverişe gittiler, kredi kartından alacak, aybaşında biz ödeyeceğiz.
bütün yorumları okudum haklısın haksızsın denilmiş ama genel itibariyle kıza topluca sinir olunmuş...
forumda tamda bu konuya benzer bir konuda kadın kendi ailesine bir çok sefer eşinden gizli bir şekilde borç vermiş...kadının ikiz bebekleri var ve işsiz...kadının ailesi borcu da geri ödemiyor oraya yapılan yorumlar şöyle;
ya helal et isteme parayı sadaka olsun sonuçta onlar senın ailen ihtiyacları vamış onlar bizim herşeyimiz denmiş...
peki bu konuda da fuzuli yere harcama yaptığı düşünülen bir kız kardeş var...
kocada açık açık eşinden hiç birşey gizlemeden eşinden gizli para biriktirmeden kardeşe para gönderiyor...
ne oldu?
ne değişti?
helal etsinler o zaman bu kıza da...
sadaka etsinler madem...
sizinki ailede erkek tarafının ki patlıcan mı sevgili hanımlar? hani objektifliğinize ne oldu diye sorarlar ama adama....
bu forumda gerçekten gıcık görümce kaynana ve koca konuları okuyoruz ama sizde objektif olun bence...
bu konuya böyle yorumlar geliyorsa diğer konu sahibine de borcunu istemesini söyleyebilirdiniz...
Orada yorum yapanlarla buradakiler aynı kişiler mi ona göre konuşmak lazım.
Ben kendi adıma buradaki görümceyi haksız buluyorum, aslında görümceden ziyade hayır diyemeyen abisini haksız buluyorum demek daha doğru olur. Neticede görümce çok gençse abisinin kendi maddiyatı konusunda düşünceli olamayabilir.
Bahsettiğiniz konuda kadının kocasından habersiz, kocasının parasını başkasıyla paylaşmasını kabul edemezdim ben. Zaten o konuda hakkını helal edecek kişi kadın değil, kocasıdır.
Şimdi evliliklerde senin paran-benim param kavramı hoş karşılanmasa da gerçekte böyle bir ayrım var ne yazık ki, en azından benim için. Erkek evin geçimini sağlamakla yükümlü olan bireydir bizim adetlerimize, hatta dinimize ve hukukumuza göre. Tabi bugün yeri geliyor kadınlar maddi anlamda kocalarının büyük destekçisi oluyor, olmalı da zaten çünkü günümüzün ihtiyaçları bunu gerektiriyor, yalnız mecburiyet olmadan.
Bu konuda kocasına maddi anlamda destek çıkan bir bayan söz konusu, buna karşılık kendisi üstüne başına bir şey alamazken görümcesine her ay ortalama 200 tl harcama yapılması demek bu bayanın hakkının görümceye geçmesi demektir. Hal böyleyken bu kadın burada söz sahibi.
Ha dese ki "Ben çalışmıyorum, kocam benim 'karşılaması gereken ihtiyaçlarımı emsalleri ölçüsünde' karşılıyor, beni eksik bırakmıyor, ama ailesine yardım yapmasını da istemiyorum", o zaman haklı diyemezdim.
Ya da "Ben çalışıyorum, paramız yetiyor, benim paramdan bana kalıyor, kocam da arttırdığından ailesine yardım ediyor ama ben istemiyorum", yine haklı diyemezdim.
Burada maddi payı olmasına rağmen kendi ihtiyacından kısıp başkasına "lüksü için" yedirme durumu var ki o başkasının kardeş mardeş olması işi değiştirmez. Bir kadının kocasından gizli kocasının parasını başkasına, hatta kendi ailesine vermesi bile işi değiştirmez, her iki durumda da ortada bir haksızlık var.
bütün yorumları okudum haklısın haksızsın denilmiş ama genel itibariyle kıza topluca sinir olunmuş...
forumda tamda bu konuya benzer bir konuda kadın kendi ailesine bir çok sefer eşinden gizli bir şekilde borç vermiş...kadının ikiz bebekleri var ve işsiz...kadının ailesi borcu da geri ödemiyor oraya yapılan yorumlar şöyle;
ya helal et isteme parayı sadaka olsun sonuçta onlar senın ailen ihtiyacları vamış onlar bizim herşeyimiz denmiş...
peki bu konuda da fuzuli yere harcama yaptığı düşünülen bir kız kardeş var...
kocada açık açık eşinden hiç birşey gizlemeden eşinden gizli para biriktirmeden kardeşe para gönderiyor...
ne oldu?
ne değişti?
helal etsinler o zaman bu kıza da...
sadaka etsinler madem...
sizinki ailede erkek tarafının ki patlıcan mı sevgili hanımlar? hani objektifliğinize ne oldu diye sorarlar ama adama....
bu forumda gerçekten gıcık görümce kaynana ve koca konuları okuyoruz ama sizde objektif olun bence...
bu konuya böyle yorumlar geliyorsa diğer konu sahibine de borcunu istemesini söyleyebilirdiniz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?