Gıcık olmakta haksız mıyım? fikirleriniz benim için çok önemli!

ya istedikleri çok değil diyosunuzda, o istediklerini insanlar kendilerine bile almıyoken, mesela arkadaş kendine kıyafet alamıyoken aman borç var açılmayalım diyoken, neden kızkardeşe alınıyomuş alcak olsa kendine alır kıyafet ama alamıyosa kızkardeşte almayıversin...

Son düzenleme:

o sorunca siz almak zorunda degilsiniz ki esinizde biter is alamam param yok vs diyebilir her istediginde aliyorsa ben olsam bende agbimden isterim,
belkide babasi fuzuli harcamalarina izin vermiyor oda agbisinden istiyor yada hem babadan hem agbiden istiyor olabilir :26:

Abisi isteyebilir benimde kardeşim benden istiyor
Ama abide olmadığın da yok demeyi bilmeli
Babam 45 yaşında kardeşi hala ondan her ay para istiyor
Yok şu yok bu alışkanlık haline gelmemeli eğer gelirse sorun olur

yok arkadaş seninki bildiğin abartmış..bu ihtiyaç filan değil ki..marka güneş gözlüğüymüş..ben de bi ihtiyacı var sandım herkesi kendimiz gibi biliyoruz..

Canım maddi durumunuz kötü değilse, borç altında değilseniz (ki borcumuz var dememişsin, para biriktirmek için kısıyoruz demişsin) o halde çokta sorun etmemen gerekir. Senin kardeşin de olabilirdi yardımcı olduğunuz.

Benimde abim çok iyi bir markanın mağaza müdürüydü düşün yani, personel indirimleri v.s leri. Ama ben hiç bir şey istemedim, yıllar sonra sadece 1 tane çanta beğenmiştim o markanın bir şubesinde ama üstümde pek para olmadığı için alamamıştım. Tekrar gittiğimde de kalmamıştı. Ama abiciğim sağolsun bulup bana almıştı. Düşün bir tane çanta için insan bu kadar mutlu olabilir mi ? Ben çoook mutlu olmuştum. Yıllar geçti hala da unutmadım. Diyeceğim o ki, şevkini kırma kızın. Boşver iki parça tişört yada az miktarlarda para ise bırak mutlu olsun üstelik daha öğrenci.

iyide bu yardımcı olmak değilki zaten kızın babasının durumu iyiymiş, kız abisinden de alıyo ohh o keyfine bakıyo bence hem babadan hem abiden çok güzel geçinip gidiyo valla maşallah... kendini bilse istemez, benim kızkardeşlerim asla istemiyolar ablam evli artık kocası vermesini istemez belki diye düşünüyolar, üniversiteye giden bi kızda bunları düşünebilir bence, abimin eşi ne der acaba demeli ama onun keyfi yerinde neden düşünsünki borcu harcı.....

olur mu canım borcumuz var tabi kide... yeni evlendik biz, eşimin ailesi bişeyler aldı ama biz de çok borç yaptık. gelinliğimi bile biz aldık, eşimin ailesi gelinliğimi ilk kez düğünde gördü. borç ödüyoruz, kalırsa altın alıyorum dedim, kalmadığı da oluyor. yani param kalınca hadi kendime kıyafet alayım demiyorum, giydiğim tüm kıyafetler bekarken alındı bana, evlendikten sonra hiçbişey almadım. kira ödemek istemediğim için ev almak istiyorum ama burda ev kirası da kendi fiyatı da çok pahalı. istisnasız her akşam eşimle kira sözleşmemiz bitince şu kadar para biriktirmiş olsak, şu kadar kredi çeksek, ne kadar öderiz diye hesap yapıyoruz.
kız öyle basit bi tişörtle kalmıyor herzaman, çok pahalı bir güneş gözlüğü istiyor mesela, hadi al mı diyeyim. ben kendime alamadım o marka, şimdi buna ne denir ki?

Pardon canımcığım, ben o pahalı güneş gözlüğü isteme kısmını kaçırmışım.
Zaten gözlüğü duyunca bir "öhhh yani" dedim. Demek ki alışkanlığa çevirmiş.

haklısın bence. seni çok iyi anlıyorum. insanın canı acıyor. sen çalışıyorsun ediyorsun yeri geliyor kendine alacağın 5 liralık badiyi alamıyorsun.bu tarz şeyleri ben de yaşadım. bence yaşamayan da anlayamaz.herkesin başında anası babası var. olmasa neyse. ya da abisi kendi içinden gelerek para gönderse, hediye alsa o da neyse....
ama bu farklı. ne demek marka gözlük falan. kim kaybetmiş o buluyor marka gözlüğü.... benim de kardeşlim var üni de okuyan ben de her ay ona para falan göndermek isterim hediyeler almak göndermek isterim ama dur bakalım eşimin gerçekten rızası var mı?? ( bu arada ben de çalışıyorum)evlilikte bunlar önemli bence...

bence tatlı dille anlatın durumu eşiniz de yanınızdayken
tatlım olsa dünyayı alırız sana malum bizimde borçlar var sen bir süre babandan iste ihtiyaçlarını gider elimiz bollaşsın sen demeden biz sana her şey alırız olur mu, zorda kalınca abinde üzülüyor gibi şeyler diyin belki dana istemekten utanır

Sonuna kadar haklisin.Haksizsin abi kardes arasina girme diyenleri bosver...Olur mu oyle sey??? Parasi varsa alicak,yoksa babasindan isteyecek vs vs..Ama senin esin evli biri.Bekar degil.Senin gonlun olmadigi seyi yapamaz.Rahatsizligini belirttinmi esine,ne dedi?Soylemediysen tatli dille uyar derim...Eger sen susarsan,kiz istemeye,esin almaya devam eder.Sende sinir oldugunla kalirsin...

Sen ordan burdan kisip kendine almiyorken o kiz kim oluyor???Boyle cikarcilar cok malesef.Eminim bir nasilsin demek icin aramiyordur esinizi!Anca isi dustugunde.Nefreet ederim bu tiplerden.
Ki paraniz olsa bile,sen istemiyorsan boyle bir seyi bitmistir olay!!! Gorumcenle mesafeli ol biraz bence.Sevmedim kendisini

Son düzenleme:
bilemedim ki şimdi..:26: bir yanım haklısın diyor,bir yanım haksızsın.. babasının durumu iyi olsa bile abisinden istiyor olması problem değil.. abisi evlendi diye birşey isteyemeyecekse ne anladım o işten, kardeş sonuçta....
ama yeni evlisin, borcun var, kendine göre harcaman var.. kim bilir temel ihtiyaçlarından da belki kıstığın zamanlar oluyordur... sen birşeyleri düşünürken böyle detaylı -sıkıntı çekmemek için- bir de extradan lüks harcamaya paranızın gidiyor olması da sorun.... bilemedim arkadaşım zor durum gibi geldi bana.. Ama eşinle konuş bakalım onun fikri neymiş bu konuda..

Aaa ayıp ettin ama arkadaşım. Ne de olsa abisi, her istediğini almalı haksız mıyım?

Sen giymeyeceksin, görümceni giydireceksin. Sana evlendikten sonra kıyafet alınmamışsa alınmamış ne olacak ki, senin yerine görümce giyinir.

200 lira da azmış, yatır maaşını görümceye ki iyi gelin olasın.

E ama 200 tl bile bana göre fazla yani. Ben bu miktara çerez parası diyemiyorum yani kusura kalmasınlar. Yeni evliyken hele 50 lira bile aranabilir. Çok borç var diyor, tut ki olmasın bu insanların evi yok, birikim yapmak isteyebilirler. Daha gençler , gelecek için yatırım yapmak istiyorlar.
Ne yapsın yani görümceye mi yatırım yapsın? He o da yarın eline sağlık yengeciğim der zaten

görümceniz sizi merkez bankası sanmış galiba,ye kürküm ye modunda .arada bir para yollanır,hediyede alınır ki bizde k.biraderime okurken böyle yardımlar yapıyorduk ve hiç gocunmuyordum ama bu durum süreklilik aldıysa hiç hoş değil.herkesin de bütçesi belli.

dediğiniz gibi biriktiyo. kendinden kısıp biriktirmeye calısıyo. bende ünivesitede okuyorum . allaha cok sükür maddi durumumuz kötü değil. beş kardesiz ve ben 4. cocugum. ablamalr okumus iş sahibi insanlar ama birkere ble bişey istemedim. sonucta ne kadar kardes olunursa olunsun herkesin kendi hayatı var. herkes kendi geleceğini düşünmeli. bence konu sahibide kendi gelecekleri için isteklerinden vazgecip para biriktiryorsa , görümcesinin yaptığı sımarıklığın gözüne batması cok doğal.. ben hak veriyorum. tabi gercektek görümcesinin ihtiyacı olur ister o baska. ama anladığım kadarıyla böyle bi durum değil.

bence 200 tl hiçte az bi rakam değil. biraz öncede yazmıstım benim ablamlar ve calısıyolar yani 2 tanesi çalısıyo. bir ablamında hasta bi bebeği var ona bakıyo. inanın 5 kurusun hesabını yapıyo. cocugumun geleceği diyo.

Bence haklısınız..
Tahmin ediyorum sizin nasıl dişinizden tırnağınızdan artırarak birikim yapmaya çalıştığınızı..
Babası da zaten zengin diyorsunuz..
Gitsin babasından istesin canımm senin eşinin sorumlu olduğu bir aile var sonuçta...

buna benzer değiik durumlar hepimizde var azda cokta olsa simdi bu kardesler asırı müdehae istek ve zıvanadan cıkmıs halde dahil oluyor larki sonucta kardese de kırmamak iin eşler malum bişey diyemiyor kardes kardese kötü olmak istemiyolar bir yandan kardesleri kıramamak gbi bişey fala zırt pıt ama olgun sevieli düzgün bir kardes olsalar bunları istemezler ne kurulmus yuvayı sıkarlar ne abisini ablasını arada bıakırlar insanlarda azcık beyin süzgeci olmalı ben sahsen böyle bir durumda utanırım abiden işeyler tavizler iseyip durmaya ama bazısı byle maalesef hadi bir iste 2 hadi 3 devamlıda gercekten sıkar sonucta oda bekarda değil yani birde babası duruken

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…