Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yasalar ne zaman ciddiye alinacak.
Dagilin uyarisindan sonra grup dagilmazsa polisin mudahale yetkisi vardir.

Polis elinden gelip kocani alsa annene tecavuz etse o zaman sorgulamadan dusunmeden yasalari ciddiyemi alicaksin? Komik duruma dusme lutfen...
Elimde gaz maskesi ile sokakta gezebilirim YASAL olarakta bir sakincasi yok ve polis gelip elimden almaya kalkiyor kavga ediyoruz bu yaptiginiz usulsuz diyorum bana sorduklari soru su napicaksin gaz maskesini ? Sanane kardesim sanane yasalar sana bunu sorgulama hakki vermiyor istedigimi yaparim Taksim Besiktas cevresi biber gazli saganak yagisli bende korunmak icin aldim sizemi sorucagim dedim?
Biz polisiz ne istiyorsak aliriz ver sunu diye diretti bende vermiyorum isterseniz gozaltina alabilirsiniz dedikten sonra benle ugrasmayi kesti ve yanimdan ayrildi.
Demek istedigim Polis=Yasa diye birsey yok polis bildigin emir eri onun amiri ne derse yapar amiri sokaktaki kadini vur dese vuracak halde bir polise sahibiz..

Son düzenleme:

Tamam iste okuduklarimi anlamadiniz saniyorum. Devlet, vatan, millet olmadigini savunan sistemler de var efendim. Devletin hicbir sekilde insan özgürlüklerine karismamasi gerektigini düsünenler dünyanin her yaninda mevcut. Yüzlerce siyasetci, filozof, düsünür, yazar vs bulabilirsiniz bu arkadasin görüslerine katilabilecek. Bu arkadas okumus, arastirmis, ögrenmis, buna kanaat getirmis. Ne var bunda? Bu sizin bunlar nasil ders görüyorlar diye yargilamaniza neden olmamali dedim ben de. Size siyaset bilimi insana degisik bakis acilari kazandirdigini da bu sebepten acikladim. Iyi ki siyaset bilimi egitimi var, iyi ki insanlar farkli görüslere sahipler bu sebepten dedim. Her siyaset bilimi okuyan ögrencinin devlet, vatan, millet diye birsey var demesi absürd olurdu aslinda bir de bu acidan bakin demek istedim.

Bu arkadas da tabi bu 5 maddeden genel bir yargiya varmak istemem ama anarsizmi dogru buluyor olabilir. Buyrun: https://tr.wikipedia.org/wiki/Anarşizm

Anarsizm de ders kitaplarinda yer alir, siyaset bilimi okuyan bir insanin, bunu bilmesi gerekir. Bu bahsettiginiz arkadas okuduklarinin sonucunda bunun dogruluguna karar vermis olabilir. Cok normal seyler bunlar.

Sevgiler.

İbadethanelerde öpüşülmez denmiş bir yerde. Hatalı bir bilgilendirme.
ibadet esnasında ibadeti bozacak davranışlarda
bulunulmaz. Bir Müslüman olarak namaz kılarken, namazı bozacak davranışlardan
kaçarız. İbadethane, ibadetin toplu yapılmasına olanak tanıyan yerlerdir. İnanışlar
gereği, belli ritüller uygularız. Ayakkabıyla girmek, yüksek sesle konuşmak, ibadet
edenleri rahatsız etmek dini bir yasak değil, bir saygı, inanış gereğidir. İnanlara
saygının gereğidir.

Bu insanların ibadet amacı ile burada değil. Bir zorunluluk nedeni ile camiye giriş
yapılmış. Yaptıkları tasvip edilmeyen durumlar belli ama durumların nedeni de belli.
Bu duruma hassasiyeti olanların tepkisi ne denli normalse, korkmuş ve zorunda
kalmış insanların orada bulunması da o derece normaldir.

Benim eklemek istediğim, oradaki birkaç saniyelik öpücüğün, ahlaksızlık boyutuna
taşınması. Hassasiyet dahilinde, orada bu denli samimiyet olmasaydı keşke
deyişlerini anlıyorum da sanki fuhuş yapılırcasına kamuoyuna lanse edilişini anlamıyorum.

Gezi'deki proovakatörlerin eyleminden farksız bulduğumu da üzülerek belirtiyorum...

Son düzenleme:
Ne nasıl başladı biliyorum..Bilmeden biliyorum diye ahkam kesmem.Yaşamadan yaşadım demem.Bakış açılarımız farklı.
Madem yanlış anlaşılma vardı neden baştan söylenmedi?
Madem yol çalışması vs. idi neden istediğimi yaparım yaparken sizemi soracam diye diklenildi?
Böcek gibi gazladılar kimyasalları kullandılar.Baktılar olay büyüdü halk toplandı gençlere destek verdi.4 ölü,11 organ kaybı,binlerce yaralı sonrası,
Eee biz yol genişletiyorduk vs.Pardon yani.

çevir kazı yanmasından önceeeeee kendi yazdıklarımızı bir okuyalım kiiii çelişkiyeee düşmeyelimmm sonraaa sevgili Ausencia.

'Özgürlük eylemi' yapan arkadaşlar; şu paylaşmış olduğum sayfadaki videoyu izleyiniz. Linke bastığınızda karşınıza çıkan sayfanın Yazılı kısmının altında göreceksiniz videoyu.

Lütfen İzleyiniz, sonra Düşünüz, Düşününüz tekrar Düşününüz, sonra tekrar Düşününüz.
Bu soruları duyun ve duymak isteyin!

Sizin arzu ettiğiniz özgürlük bu mudur?

Ey Türk Milleti uyanın! Gerçeklere kulağınızı kapamayın!

BAŞBAKAN

Son düzenleme:

Yelkenim kaldı ki "öpüşüyorlar" diye koyulan video ortada.
Çocuk başka bir yere gidiyor ve kız arkadaşını 1 saniyeliğine öpüyor.

Nasıl bu kadar çarpıtılabilir olaylar aklım almıyor.

Ellerinde bunlardan başka tutunacak bir şey yok, anlıyorum bu psikolojiyi, ama bu karalamalar haddi aştı artık.

Tamam işte , tam da yukarıda yazdığım gibi o zaman .

Devlet yasal süreci ihlal etti diyerek konuya başlamıştınız , bende bunu izah ettim .
Madem biliyordunuz o zaman bu şekilde yazmanıza gerek yoktu .

Devlet yasal süreç devam ederken yasal süreci ihlal ettiği için değil , Başbakan çıkıp ''yapacağım , edeceğim '' diye beyanda bulunduğu için , eylem grupları da yargı sonucunu beklemeden ''sokaklarda yerleşke kurmayı'' ve ''saat ve izin kavramlarını hiçe sayarak'' eylem yapmayı uygun bulduğu için deseniz , sizi asıl nedeni bilmemekle itham etmezdim elbette.

Yelkenim, hay agzini öpeyim diyecegim, yanlis anlasilir mi ki?
Hayir bir de kapatmislar ya öpüsme görüntüsünü, dedim ne oluyor????
Kiyafetleri üzerlerinde, öpüsmede öyle saatler sürmemis ki..

Resmen kiskirtma :)

Son düzenleme:
camide içki içilmiştir içilmemiştir, öpüşülmüştür öpüşülmemiştir... tartışılmaya devam edilen bir konu. yazmayı bırakmıştım ama arkadaşlar beni rahatsız eden burada bunu bazı arkadaşların normalleştirmeye çalışması. bu kesinlikle ne durumda olursa olsun kabul edilebilir normal görülebilir bişey değil. eğer böyle bişey varsa kimse can havliyle birbirini öpmez arkadaşlar veya can havliyle içmez camide. hassasiyetleri dikkate alalım bunu normalleştirmekten vazgeçelim lütfen. cami bir ibadethane insanların sadece ibadet için gittiği kutsal mekanlar. yaralı tedavisi zaruri bir durumdur. panikle ayakkabıyla girilmiş olabilir. ama kalanlar zaruri ihtiyaçlar değil. bunu normalmiş gibi kabul ettirmeye çalışmak beni endişelendiriyor açıkçası.

Canım karşı gelinmese idi hepimizin bildiği gibi ne istiyorsa yapacaktı.Yol genişletmesi vs sonradan çıkma.Çevir kazı yanmasın yaptılar.Döndüler yani.

[video=youtube;JXVgMCr8bv0]http://www.youtube.com/watch?v=JXVgMCr8bv0[/video]

Herkesi sakinlige davet ediyorum :)

MUNEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE :):):):):):):):):)
Gelip ortami bir yatistirsan cok sevaba girecek valla

Sinirler tavan yapacak yoksa

Son düzenleme:

Yasak değil diyen varsa gitsin denesin, bir zahmet sonuçlarıda buraya yazarlarsa çok memnun olurum.

Ben artık şundan adım gibi eminim ki dünyada iletişim bu kadar yaygın olmasaydı,dünyanın gözü üzerimizde olmasaydı,o meydanlardaki eylemcilerin hepsi kurşuna dizilirdi.

Canım karşı gelinmese idi hepimizin bildiği gibi ne istiyorsa yapacaktı.Yol genişletmesi vs sonradan çıkma.Çevir kazı yanmasın yaptılar.Döndüler yani.

Bilemem , tabii ki de söylemleri doğru değildi .İlk günden beri Başbakanın da yersiz bir gövde gösterisi içinde olduğunu yazıyorum zaten .

Ama yargı sürecini beklemeden o parkı yıkamazlardı , yargı sürecine müdahale edebilirler miydi dersen ?

Tarihte olmamış şey değil , bizde kuvvetler ayrılığı biraz ters orantılı .

Ama zaten şu saatten sonra mevzu bu değildi , asıl direnişin beklentisi için ne yapması gerek ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…