- 3 Kasım 2011
- 15.931
- 9.383
- 448
[video=youtube;RyI6EfAiRMU]http://www.youtube.com/watch?v=RyI6EfAiRMU[/video]
Milyon defa konulmuştur ama yine hatırlatalım.
Yok görmüyor duymuyorlar :44:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
[video=youtube;RyI6EfAiRMU]http://www.youtube.com/watch?v=RyI6EfAiRMU[/video]
Milyon defa konulmuştur ama yine hatırlatalım.
Yasalar ne zaman ciddiye alinacak.
Dagilin uyarisindan sonra grup dagilmazsa polisin mudahale yetkisi vardir.
Gerçekten içilmiş mi camide içki?
Eki Görüntüle 744344
Midem bulanıyor artık atılan bu iftiralardan.
İçki içilse ne olur ayrıca?
Bu direnişçilerin pis-kaka olduğunun yegane göstergesi midir?
Yok görmüyor duymuyorlar :44:
siyaset biliminin faydalı olup olmadığını tartışmadım ben farkında iseniz,
her bölüm mutlaka faydalı olduğu için açılıyordur üniversitelerde
ben sadece siyaset okuyan bir gencin birgün vali olursam;
1)polisi kaldırıcam
2)devlet diye birşey yoktur
3)millet ve vatan diye birşey yoktur
4)devlet hiçbir şekilde özgürlüklere karışamaz
5)demokraside polis müdahelesi olamaz gibi söylemleri üzerine dedim nasıl ders görüyorlar diye?
Ben bireysel yaşantıdan kesitler sunup genelleme yapmaktan bahsediyorum , bu bizi doğruya ulaştırmaz .
Yoksa herkes gördüklerini kendi penceresinden yorumlar , bunu yapmayacaksan forumda ne işimiz var değil mi arkadaşım ?
İbadethanelerde öpüşülmez denmiş bir yerde. Hatalı bir bilgilendirme.
ibadet esnasında ibadeti bozacak davranışlarda
bulunulmaz. Bir Müslüman olarak namaz kılarken, namazı bozacak davranışlardan
kaçarız. İbadethane, ibadetin toplu yapılmasına olanak tanıyan yerlerdir. İnanışlar
gereği, belli ritüller uygularız. Ayakkabıyla girmek, yüksek sesle konuşmak, ibadet
edenleri rahatsız etmek dini bir yasak değil, bir saygı, inanış gereğidir. İnanlara
saygının gereğidir.
Bu insanların ibadet amacı ile burada değil. Bir zorunluluk nedeni ile camiye giriş
yapılmış. Yaptıkları tasvip edilmeyen durumlar belli ama durumların nedeni de belli.
Bu duruma hassasiyeti olanların tepkisi ne denli normalse, korkmuş ve zorunda
kalmış insanların orada bulunması da o derece normaldir.
Benim eklemek istediğim, oradaki birkaç saniyelik öpücüğün, ahlaksızlık boyutuna
taşınması. Hassasiyet dahilinde, orada bu denli samimiyet olmasaydı keşke
deyişlerini anlıyorum da sanki fuhuş yapılırcasına kamuoyuna lanse edilişini anlamıyorum.
Gezi'deki proovakatörlerin eyleminden farksız bulduğumu da üzülerek belirtiyorum...
Yeteri kadar süreden kastım parka müdahale için geldiklerinde tanıdıkları süre değil hanımefendi ,
O parkta çadır eylemi hangi tarihte başlamış , polis müdahaleye hangi tarihte dahil olmuş , bir bakınız .
27 mayıs - 30 mayıs arası bence gayet imtiyazlı ve yeterli bir süre .
Halk neye tepki verdi ?
Devlet yasal olmayan bir şey başlatmadı .Bu bilgilere ulaşmak çok kolay.
Gezi parkında yasal süreç devam ederken , yargı kararı beklenirken ;
devlet topçu kışlası ve gezi parkının yıkımı için değil , bakın burası çok önemli , yargıdaki mesele için değil ; yol düzenleme çalışması için sadece 5 adet ağacın yerini değiştirdi ve bir duvarın bir kısmını yıktı .
Sonrada eylemciler ''devlet yasal süreci beklemeden gezi parkını yıkıyor '' diyerek parkta konuçlanmaya başladı.
Bu kadar bilgi kafidir sanırım .
Ne nasıl başladı biliyorum..Bilmeden biliyorum diye ahkam kesmem.Yaşamadan yaşadım demem.Bakış açılarımız farklı.
Madem yanlış anlaşılma vardı neden baştan söylenmedi?
Madem yol çalışması vs. idi neden istediğimi yaparım yaparken sizemi soracam diye diklenildi?
Böcek gibi gazladılar kimyasalları kullandılar.Baktılar olay büyüdü halk toplandı gençlere destek verdi.4 ölü,11 organ kaybı,binlerce yaralı sonrası,
Eee biz yol genişletiyorduk vs.Pardon yani.
'Özgürlük' adına eylem yapan arkadaşlar; şu paylaşmış olduğum sayfadaki videoyu izleyiniz.
Düşünüz, düşününüz tekrar düşününüz, sonra tekrar düşününüz
BAŞBAKAN
İbadethanelerde öpüşülmez denmiş bir yerde. Hatalı bir bilgilendirme.
ibadet esnasında ibadeti bozacak davranışlarda
bulunulmaz. Bir Müslüman olarak namaz kılarken, namazı bozacak davranışlardan
kaçarız. İbadethane, ibadetin toplu yapılmasına olanak tanıyan yerlerdir. İnanışlar
gereği, belli ritüller uygularız. Ayakkabıyla girmek, yüksek sesle konuşmak, ibadet
edenleri rahatsız etmek dini bir yasak değil, bir saygı, inanış gereğidir. İnanlara
saygının gereğidir.
Bu insanların ibadet amacı ile burada değil. Bir zorunluluk nedeni ile camiye giriş
yapılmış. Yaptıkları tasvip edilmeyen durumlar belli ama durumların nedeni de belli.
Bu duruma hassasiyeti olanların tepkisi ne denli normalse, korkmuş ve zorunda
kalmış insanların orada bulunması da o derece normaldir.
Benim eklemek istediğim, oradaki birkaç saniyelik öpücüğün, ahlaksızlık boyutuna
taşınması. Hassasiyet dahilinde, orada bu denli samimiyet olmasaydı keşke
deyişlerini anlıyorum da sanki fuhuş yapılırcasına kamuoyuna lanse edilişini anlamıyorum.
Gezi'deki proovakatörlerin eyleminden farksız bulduğumu da üzülerek belirtiyorum...
camide içki içilmiştir içilmemiştir, öpüşülmüştür öpüşülmemiştir... tartışılmaya devam edilen bir konu. yazmayı bırakmıştım ama arkadaşlar beni rahatsız eden burada bunu bazı arkadaşların normalleştirmeye çalışması. bu kesinlikle ne durumda olursa olsun kabul edilebilir normal görülebilir bişey değil. eğer böyle bişey varsa kimse can havliyle birbirini öpmez arkadaşlar veya can havliyle içmez camide. hassasiyetleri dikkate alalım bunu normalleştirmekten vazgeçelim lütfen. cami bir ibadethane insanların sadece ibadet için gittiği kutsal mekanlar. yaralı tedavisi zaruri bir durumdur. panikle ayakkabıyla girilmiş olabilir. ama kalanlar zaruri ihtiyaçlar değil. bunu normalmiş gibi kabul ettirmeye çalışmak beni endişelendiriyor açıkçası.
Canım karşı gelinmese idi hepimizin bildiği gibi ne istiyorsa yapacaktı.Yol genişletmesi vs sonradan çıkma.Çevir kazı yanmasın yaptılar.Döndüler yani.