Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Amaç belli ülkeyi sağ-sol diye bölmek .

Peki Allah için konuşun burda gelip savunanlar başbakan böyle mi olmalı , böyle mi konuşmalı ?
Evetse cevabınız kusura bakmayın ama körü körüne bağlanan insanlarsınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Memleketin her yerinde bu kadar insanı aynı anda meydanlara çıkaracak;Polis müdahalesi altında günlerce ayakta tutacak bir parti ya da örgüt yok.Evet insanlar kendiliğinden sokaklara döküldü.Kendiliğinden eylem yaptı.Ne için?Halkı ikiye böldükleri için.’Bizden olanlar‘ ve ’olmayanlar‘ diye ötekileştirdikleri için.Kendilerinden olmayanlara yaşam hakkı tanımadıkları için.Halkı ’şu yasak‘, ’bu yasak‘ diyerek yasaklara boğdukları için.Özgürlüklerini inanılmaz derecede kısıtladıkları için.Herkese tepeden bakarak küçümsedikleri için.Halkın arasına kin ve nefret tohumları saçtıkları için.Kutlayamadığımız 29 Ekim‘ler, 19 Mayıs‘lar için.T.C.‘yi kaldırmaya kalktıkları için...Ve daha da önemlisi ’hoşgörülü‘ olmadıkları için;onlardan olmayanlara karşı takındıkları düşmanca tavır için.Gördüğünüz gibi mesele ’ağaç‘ değil.
Bilmem anlatabildim mi?

Sizin çocuğunuz mışıl mışıl uyuyacak diye bizim çocuğumuz, kardeşimiz ölüm kalım savaşı veriyor. Biz onlar için de döküldük sokaklara, dolaylı olarak sizin de faydanıza aslında. Ne oldu susuyorduk da insanlar ölmedi mi yaralanmadı mı? Yıllardır teröre kurban edilenlerin haddi hesabı yok, o zaman sorun yoktu değil mi? Şehitler için katıldığım yürüyüşlerin sayısını bilmiyorum, on senedir adam gibi eylem yaptık da ne sonuç aldık? Hala terör bitti bitecek. Kaç senedir kimi özlük hakları için sendikalarla çalıştık da ne oldu, aldığımız şey koca bir hiç. Ben artık haklarımı kazanmak için on sene daha bekleyemem.

Hanımefendi, o gece uyuyamayan çocuğunuza bir istismar oldursa hakkınızı bulamayınca sokaklara dökülmeyin o zaman, alabiliyorsanız yasal yollardan alın.
Yahut eşinizle bir probleminiz olduğunda ve tehditte bulunduğunda şikayette bulunun ama elinize koca bir hiç geçecek çünkü korunamayacaksınız. Biz bunlar için de yürüdük, Ünzile için de şarkı söyledik. Şu an elimizde ne var peki? Koruma talep etmesine rağmen katledilen onlarca kadın.
Sizin çocuğunuz hakettiği mevkiyi başkasının torpiline kaptırınca açın davanızı bakalım elinize ne geçiyor? Biz açtık elimize geçen tehditten başka bir şey değil.
Siz oğlunuz şehit olduğunda ona kelle denmesini sindirin bakalım sindirebiliyorsanız.
Başbakanın onca hakaretini sineye çekin.
Ben çekemiyorum.

Aslında şöyle bir dönüp bakarsanız hükümetin sebep olduğu cinayetlerin bilançosu daha büyükken kalkmış iki günün kargaşasının faturasını kesmek ilginç oluyor.
Hem de biz burada provokasyonu önlemeye, yakıp yıkmaya prim vermemeye çalışırken hala neyin kavgasındasınız?

Göz mü korkutmak istiyor ne yapıyor anlamadım :S
Bu nasıl bir zihniyet nasıl böyle bir laf eder .

Sen yaparsan bende yaptırtırdım mesajı veriyor

Aaaa olur mu ablam hiç öyle şeyler yapmaz inceden uyarıyor
Ülkeyi kendi bölüyor sonra suçu provakatörlere cehapeye atıyor tek yaptığı bu
Halk kendi başına iş yapamaz zaten

Halkı ne olarak görüyorsa artık..

Cevabını alacak nasılsa ...

arkadaşlar cevap vermeyin ben de kendimi zor tutuyorum ama topiğin bekası için görmezden gelmek durumundayız eylemler devam edecek sanırım buradan yine yardım çağrıları yapılabilmesi için cevap vermeyin. sokakta halkın arasına gidip bunları söyleyemediklerinden burada yazıyorlar provokasyona gelmeyin.

ne diyelim o zaman, çalın oynayın demekten başka birşey kalmıyor geriye.
varacağınız yeri ben de merak ediyorum (bir yere varacağınız da yok ya),
hadi hep beraber görelim.
ben şükür evimdeyim, kimseye bir zararım yok, zararı olanlar düşünsün.
sevgiler , en önemlisi saygılar :)

böyle bir ego yok
halkına faşist diyen bir başbakan!!

hala %50 yi zor tutuyorum diye tehditler savuruyor biraz onulu gururlu olsun da istifa etsin
ama nerde???

4 gündür taksim ve beşiktaştaydım
böyle bir şiddet yok

polis resmen zevk olsun diye halka eziyet ediyor

medyaya yansıyan görüntülerde var bi tabii araçları yakanları onaylamıyorum elbet ama halk isyan etmiş durumda

bir sokak düşünün bir ucunda toma su sıkıyor bir ucunda polis gaz bombası atıyor sokağın ortasında kalan 100 lerce kişi ne çıkabiliyorlar nede birşey yapıyorlar tek suçları slogan atmak

bayılanlar, polislerin kasten üstüne attığı biber gazları ile yaralananlar ama ambulansa geçiş izni vermiyor apartmandan insanlar koşuyor yardımlarına

hatta polis hızını alamayıp yardım eden 1. kattaki evin birine gaz bombası atıyor. camından içeri biber gazı sıkıyor

hadı canım abarta diyenleri http://delilimvar.tumblr.com adresine davet ediyorum

kimse polis işini yapıyor demesin

beşiktaşta gözlerimle şahit oldum 1 otobüs dolusu polisin önünden geçerken önümüzdeki yaşlı bir teyze ''oğlum günah sağduyulu olun yapmayın türkü , türke kırdırıyorlar ayıp bu yaptığınız'' diye bağırdı

tepki ne mi? otobüsün içinde o annesi yaşında teyze ile alay eden hareket çeken onlarca polis!!

hadi bana şimdi savunun polis haklı diye!!!

bakın bunların hepsi gerçek:
yazıklar olsun bizim vergilerimizle maaş alıyorlar
bu nasıl kin nasıl öfke
çokluk çocuk yaşlı genç demeden günlerdir eziyet ediyorlar

Polisin biber gazı tuzağı bir eylemciyi böyle hedef aldı - YouTube

hala polisini(!) savununan varsa lütfen şu siteye bir girip bakın http://delilimvar.tumblr.com/page/3

insanları zıvanadan çıkartan polisin ta kendisi

taksimde yaralanan arkadaşımıza ambulansın gelmesine izin vermedi
türk polisine saldıran şerefsizlere türk ambulansını göndermeyiz gerekçesi ile

biraz sağduyu
medya işine geleni gösteriyor 4 gündür orda olan biri olarak söylüyorum halk cmt ye kadar olabildiğince sakindi

yediğimiz biber gazlarından bayılcak durumda iken bile durun yaralı var diye bağıran arkadaşlara tazzikli su sıktılar
hatta o da yetmedi o suyun içine karıştırdıkları kimyasal her ne ise ıslandıktan sınra saatlerce canımız yandı asit dökülmüşçesine

bu ne bir partinin işi ne de bir faşizsanlık

bu bir sivil direniş

ben en çok insanları kaale almamasına sinirlendim konuşmasında neden bu alaycı tavır ya intikam mı almak amacınız tamam gerçekten muhafazakar kesime çok baskı yapıldı zamanında ama şuan bunu yaparak ne geçecek ki elinize ülke bölünse kim mutlu olacak başbakan olarak evlerindeki %50 vatandaşı zor tutuyorum dememelisin dersen olmaz dersen taraf tutuyorsun demektir, insanları üstünüze salarım diye tehdit ediyorsun demektir yapma bunu ya yapma ben ki sakin bir insanım ideolojim uğruna kimseye savaş açacak kadar bencil değilim ama bu kadar kışkırtmayla ben bile zor tutuyorum kendimi ya!

güle güle..

Buradaki hiç kimse şiddeti tasvip etmiyor ki.
Hiç kimse durup dururken yakıp yıkmıyor ki.
Hükumetin polisleri, göstericilere durup dururken saldırmasaydı,
Bu kadar fazla şiddet kullanmasaydı,
İnsanları dağıtmak yerine kıstırmasaydı,
Onları kimyasala maruz bırakmasaydı,
Başbakan çıkıp kışkırtıcı açıklamalar yapmasaydı,
Bunların hiçbiri olmazdı. Suçladığınız insanları bu hale getirenleri suçlayın önce.

Ben kursun sıkılsın demedim ki asla..
Ama benim yasadigim yerde polise bu sekilde davranildiginda polis kopegi saldirisina maruz kalinir.. Cok ileri gidilince kacinilmaz son tabiki.
Orda gercek amac icin eylem yapana bende destegim. Ben kisla yapilmasina karsi degilim ama istemeyenede saygim var. Tepki vermekte ozgur. Ama onlarin amaci baskalarina tuz biber oldu artik.
Ic savas cikarmak icin elinden geleni yapana destek olmaya basladi eylem..

Tiryandafila cevap verir misin hadi halkın tavrı yanlış bu duruma zemin hazırlayan başbakanın 3 gündür yaptığı konuşmalar doğru mu ?

Valla insan gibi eylem yapıyorlardı zaten.AMa polis onlara insan gibi davranmadı.Olaylar bu noktaya kadar geldi şimdi gelmiş insan gibi eyleminizi yapın diyorsunuz.trajikomik

Rte'nin olayları sakinleştirmesi gerekirken, gider ayak yine fitili yakmasını hala aklım almıyor. hayır, basın danışmanları falan da bu derece mi başarısız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…