Geri gelmeyen çeyiz!

Umarım arkandan , bak gördün mü senin arabanı paranı alınca nasıl terk etti diye konuşmuyorlardır !

Hala taksitlerini ödediğin eşyaları tabi ki de alacaksın. Ama sen arama .

Aile büyüklerinden biri arasın.

Bir de nişanda sana takılan ne varsa , alınan hediyelerde dahil onlarıda toparlayın . Hem onları iade etmeye hem senin eşyalarını almaya gitsinler . Sen gitme .

Ne onların bi çöpü sende kalsın ne senin onlarda
Nisanlimla seni okadar çok seviyorsa bırak herşeyi git seni ıcguveysi alsınlar ya da abinin sevgilisi gibi nikahsiz gelip otursun cok asiksa gibi laflar söylemiş.nisanlim benim ailemin bunu asla kaldirmayacagini nikahsız beraber kalamayacagimizi söylediğinde ya bırak o köylü kurnazlari seni saf buldu ayak yapıyor gibi laflar etmiş. İzmirde yaşıyorum memur kızıyım ne koyluyum ne kurnaz ne fakir.Kendi kazancım da var ama eşyamı istemeye çekinir oldum o laflardan sonra Allah kahretsin

Kayinbabaya bak seni paraci olmakla sucluyor ama ceyizlerin ustune yatmislar. Allah islah etsin boylelerini kendilerini ne zannediyorlarsa. Gidin alin sizde esyalarinizi bu devirde ceyiz yapmak kolay bi ismi masrafli.

Nisanlimla seni okadar çok seviyorsa bırak herşeyi git seni ıcguveysi alsınlar ya da abinin sevgilisi gibi nikahsiz gelip otursun cok asiksa gibi laflar söylemiş.nisanlim benim ailemin bunu asla kaldirmayacagini nikahsız beraber kalamayacagimizi söylediğinde ya bırak o köylü kurnazlari seni saf buldu ayak yapıyor gibi laflar etmiş. İzmirde yaşıyorum memur kızıyım ne koyluyum ne kurnaz ne fakir.Kendi kazancım da var ama eşyamı istemeye çekinir oldum o laflardan sonra Allah kahretsin

Yok artık dedim.

Nasıl insanlar(!).

Sahi insanlar mı bunlar? Tövbe Estağfurullah.

Para diye diye ölecekler belli !

Kurtulduğuna şükret bu aileden .

Ama yazdığım gibi sende tek bir çöpleri kalmasın , hepsini topla annen/baban vs götürsün , gelirkende senin eşyaları alsınlar

Turk filmi gibi gercekmi bu ya?? Baba parasiyla gecinen baba elini cekincede biyerleri tutusan adamdan kocada olmaz babada .bosver sen onu esyalarinida gidip al madem zenginlermis tenezzül etmezler heralde iki eşyaya

Bunları sana nişanlı olduğun şahıs mı anlatıyor!!!!
Pes yani bence o aile komple sıkıntılı nişanlın da dahil..
Kurtulduğuna sevin şu anda canın yansa bile inan ki geçer bu günler...
Ausencia Ausencia arkadaş yazmış katılıyorum ona kesinlikle sana takilanlari iade et eşyalarını da all...
Geçmiş olsun...

Neden istemedi kp ? Madem istemedi neden nişan taktı ? Eşyalar gelir gelmesine de tek derdin bu mu ? Yani ağlaya ağlaya ayrılmışşın (severek) sen nasıl dusundun şimdi bunu ? :/
Ee ne yapsin. Hayat devam ediyor.adam babasinin lafiyla nisan atiyor. Kiz aglayarak ayrilmis evet ama ne yapsin? Yari yolda birak adamin arkasindan bide ahitmi yaksin? (Yanlış anlama oyle yazdin diye kizmiyorum) birden bunlar gecti aklimdan.

Ceyizini biran önce geri al kardesim. Degmeyen insanlar icin ne kendini uz. Nede aldiklarini onlarda birak.

Adamın ne olduğu başından belliydi ama sevgim için katlandım...Mayısta düğün olacaktı. Neden bukadar acele ediyo o kız, sana asık mi sanıyorsun gözü paramızda falan demiş nisanlima.. Ki ben sözleşme imzalamayı kabul etmiştim. Ailemi karşıma almisim senin aklına bunlar yeni mi geldi? Nisanlim tepki gösterince de evin arabanın anahtarını alıp maaşını kesmiş. Ve benim gözümde büyüttüğüm o adam 1 hafta parasız kalınca gelip ayaklarıma kapandı, ağlayarak ayrılalım dedi...
Oha afedersin .... turk filmi .... kiz bacim bu neyyy alma esyalari baban harcligini keserse satar gecinirsin benden sana kiyak olsun de ...

Pes dogrusu.. seytani ozendirmisler resmen.
Abisinin sevgilisinede ayni seyleri yapmislar demekki.
Dost hayati yasasinlar nikah olmasin, istediig an şutlasinlar baslari agrimadan. Yani kadin hic birseye hakki olmasin diye.

Ne adi seref yoksunu. Cirkef insanlarmis.

Esyalarini al bu arada takilan takilar kizin hakkı nisani onlar bozmus bide.televizyonda avukat anlatiodu ordan biliorum takilan takilari vermeyebiliosun ayrica verme de.gerekirse mahkemeye git verme sen kazanirsin nasilsa acima böyle pisliklere bir genc kizin duygularıyla oynamak neymis görsünler:sinirli:

Ee ne yapsin. Hayat devam ediyor.adam babasinin lafiyla nisan atiyor. Kiz aglayarak ayrilmis evet ama ne yapsin? Yari yolda birak adamin arkasindan bide ahitmi yaksin? (Yanlış anlama oyle yazdin diye kizmiyorum) birden bunlar gecti aklimdan.

Ceyizini biran önce geri al kardesim. Degmeyen insanlar icin ne kendini uz. Nede aldiklarini onlarda birak.
Arkadaşı cevapladıgn için çok teşekkür ederim insan başına gelmeyince anlamıyor. Kp nisanda 10 dakka durdu gitti evet istemiyordu ama engel de olmadı 2 hafta öncesine kadar. Olsaymış benimki çoktan birakacakmis demek ki:KK43: Evet eşyalarımı düşünüyorum çünkü hayallerim yıkıldı ailem mahvoldu bizi muhatap alıp konuşan bile olmadı. Çöpe bile atarım orda bırakmam

Ben de nişan attım. Ben kesinlikle sonrasına karışmadım. Ailem arayıp eşya alışverişinde bulundular ben hiç görmedim, konuşmadım. Usulü de budur. Bizimkiler ufak parçalardı zaten hayrına dağıttık ama. Onda kalacağına bir muhtaç insana veririm diye düşündüm.
Takılar da nişanı kim atarsa karşı tarafta kalır derler. Bana borcu olmasına rağmen ben verdim gitti hepsini.

Pes dogrusu.. seytani ozendirmisler resmen.
Abisinin sevgilisinede ayni seyleri yapmislar demekki.
Dost hayati yasasinlar nikah olmasin, istediig an şutlasinlar baslari agrimadan. Yani kadin hic birseye hakki olmasin diye.

Ne adi seref yoksunu. Cirkef insanlarmis.
Aynen öyle abisinin sevgilisi rahat bir kiz. Yarın ayrılsa başkasıyla da kalabilir ve ayrılık acısı falan çekecek biri değil. Ailesi de biliyor durumu ama normal karşılıyor sanırım. Kayinpeder bunu gerçek aşk diye yorumluyor ya da oğullarına öyle göstermek istiyor. Madem öyle senin kızın neden nikahlı? Demek isterdim ama lanet olsun

Arkadaşı cevapladıgn için çok teşekkür ederim insan başına gelmeyince anlamıyor. Kp nisanda 10 dakka durdu gitti evet istemiyordu ama engel de olmadı 2 hafta öncesine kadar. Olsaymış benimki çoktan birakacakmis demek ki:KK43: Evet eşyalarımı düşünüyorum çünkü hayallerim yıkıldı ailem mahvoldu bizi muhatap alıp konuşan bile olmadı. Çöpe bile atarım orda bırakmam
Onlar sizin neden almayasanizki? Ben olsam bende alirim.

Aynen öyle abisinin sevgilisi rahat bir kiz. Yarın ayrılsa başkasıyla da kalabilir ve ayrılık acısı falan çekecek biri değil. Ailesi de biliyor durumu ama normal karşılıyor sanırım. Kayinpeder bunu gerçek aşk diye yorumluyor ya da oğullarına öyle göstermek istiyor. Madem öyle senin kızın neden nikahlı? Demek isterdim ama lanet olsun
Bosver. Uzulme. Takma. ALLAHLARINDAM bulsun. Merak Etme. Birgun hayatlarina oyle biri girerki. Butin mal varliklarini kaybederler.

Ben de nişan attım. Ben kesinlikle sonrasına karışmadım. Ailem arayıp eşya alışverişinde bulundular ben hiç görmedim, konuşmadım. Usulü de budur. Bizimkiler ufak parçalardı zaten hayrına dağıttık ama. Onda kalacağına bir muhtaç insana veririm diye düşündüm.
Takılar da nişanı kim atarsa karşı tarafta kalır derler. Bana borcu olmasına rağmen ben verdim gitti hepsini.
Aileler arası büyük bir problem olmadı demek ki. Ne güzel bazı şeylerin seviyeli olması. Benim erkek kardeşim suan nisanlimı bulup birseyler yapma peşinde. Babam desen ben zaten istemiyordum sözümü dinlemedin diye çokta yanımda değil açıkçası. Kayınpeder istemeye geldiğinde de bizi hareketleriyle sinir etmişti babam ozman dan beri bana da mesafelı. Şu 2 haftalık sessizlik hepimizin psikolojisini alt üst etti.

Aileler arası büyük bir problem olmadı demek ki. Ne güzel bazı şeylerin seviyeli olması. Benim erkek kardeşim suan nisanlimı bulup birseyler yapma peşinde. Babam desen ben zaten istemiyordum sözümü dinlemedin diye çokta yanımda değil açıkçası. Kayınpeder istemeye geldiğinde de bizi hareketleriyle sinir etmişti babam ozman dan beri bana da mesafelı. Şu 2 haftalık sessizlik hepimizin psikolojisini alt üst etti.
Problemli ayrıldık biz, uzun süre tehdit edildim, yakamdan düşmek bilmedi ama büyükler arasında sıkıntı olmadı. En azından kendilerini bilen insanlarmış ki problem yaşanmadan haklar helal edildi ve bitti.
Anneniz annesiyle konuşup eşyaları almaya geleceğini söyleyebilir. Babalar genelde uzak dururlar zaten.

X