Ahuu14
Teşekkür ederim toparlanmaya çalışıyorum. Yoğun bir bayram haftasıydı esasında. 15 Temmuzda gelip çalıştım tatil olmasına rağmen. Kafam dağılsın, yarım kalan işlerimi halledeyim diye. Dün bütün gün evden çıkmadım. Yattım, kalktım, temizlik yaptım, sonra 1 seansım vardı. Ve dedim ki ne kadar berbat hissedersen hisset, senin bilmediğini bilmeyen binlerce insan var. En azından bir başkasını kolaylaştırabilirim.
Sıkıştım ben kızlar. Bu duygumu ve hissimi nasıl ifade etsem doğru olur bilemiyorum. Sanırım bunları hissetmeye ihtiyacım var. Jung, personadan bahseder. Maskelerimizden. Uyumlu hallerimizden. Sakındıklarımızdan. Bu günlük hayata uyumlanmaya çalışırken takındığımız maskeler. Kabul edelim, hayat her zaman istediğimiz yöne akmıyor. Ve dürüst olayım, beni yalnızlığım da çok yoruyor. Toplumdan, aileden gelen yargılar, bakış açılarını da satın aldığımı fark ediyorum. Ama hayatıma da kimseyi almıyorum, görüşmüyor ve flört etmiyorum. Bu bir seçim mi gerçekten? Gölge yanlarımıza ışık tutmak, evet benim böyle bir parçamda var diyebilmek kolay olmuyor. Rüyalarla ilgili çalışmaya başladıktan sonra düştüm iyice. Acayip bir dünya. Dinlenmeye ihtiyacım var. Bu yalnızlığı seçiyor olmanın temelinde yatan korkuyu da rüyam aracılığıyla fark ettim geçen haftaki seansta. İnanın berbat bişey bu farkındalık. Rüyalarımı hatırladığım kadarıyla yazıyorum. Daha derinden neler çıkacak göreceğiz.
Demiş ya şair; Anladık iyisin ama ne yarıyor iyiliğin?
Biz isteriz ki hep birileri ışık tutsun, yolu aydınlatsın ama seans aldığım hocam diyor ki" hayat senin, sen seçim yapacaksın, şimdi bu farkındalıkla ne yapmak istiyorsun". Öylece kalıyorum. Farkındalığın tek başına yararı yok zira. Hepimiz herşeyi biliyoruz, kilo vermek için yemeyeyi biliyoruz ancak hayata uyumlu hale getiremiyoruz. Bu da böyle birşey.
"Dönüşümü gerçekliğe taşımak ancak teoriyi pratiğe, niyetleri eylemlere, sözleri davranışlara taşıma iradesiyle mümkündür."
Şimdi yazarken de fark ediyorum ki ben şuan kimim? Kim kendini böyle hisseden? Gerçekten bu bedene bu sıkışılığı hapseden kim? Kimi kopyalıyor, kimin duygu ve düşüncelerini satın alıyorum?
GERÇEK bütün sınırlamaların ötesine kolaylıkla geçen olmak için ve bedenim hangi enerji, alan, bilinç ve seçim olabilirz?
Bundan daha iyi nasıl olur?