hayırlı olsun :) rüya yorumu dediniz ilgimi çekti ben sadece Mehmet Emin Kırgil den dinliyordum yani çıkan rüyalarınız var mı merak ettim ona göre bende belki araştırma yapabilirim hihi
Günaydın öncelikle hayal ettiğimizinde ötesinde keyifli, kolay ve ağzımızı kulağımıza vardıracak güzellikte bir hafta diliyorum.
Rüyayla ilgili şöyle bir örnek vereyim; bir gece denetimden sorumlu kişiyle ekrandan bir rapora bakarken karşı camda patronumla ofisten kız arkadaşımı sevişirken görüyoruz ve o kadar şaşırıyoruz ki. Rüya tabi dedim geçtim ama etkiledi beni epey ne alaka işyerinde nasıl yapıyorlar diye. Aradan iki gün geçti; haftasonu eğlenmeye gittiğimiz bir yer var. Detaya girmiyim oranın işletmecisiyle bir kızı üst katta sevişirken gördük arkadaşımla. Şimdi burada rüya yorumlarken iç mekan-dış mekan yanınızdaki kişi ve en önemlisi his-duygu çok önemli. Rüyamda gördüğüm şaşkınlıkla reelde yaşadığım aynıydı mesela. Çok yakın bir kız arkadaşım geçenlerde bir rüyasını paylaşmıştı. Çok çok eskiden duygusal bir his beslediği bir adamın kendisini arayıp evliliğiyle ilgili sıkıntı yaşadığı için onunla paylaşmak istediğini "hissediyor" acaba boşandılar mı diye aklından geçiriyor.. Bir kaç gün sonra eski bir kız arkadaşıyla telefonda konuşuyor ve mutlaka kız arkadaşı görüşelim diyor. Tabii o arada rüyayı hatırlamıyor yani konuyla bağdaştırmıyor diyelim.. Ve dedim ki acaba eşiyle ilgili sorunları var seninle mi paylaşacak du bakalım. Ve tam olarak öyle olmuş. Boşanmanın eşiğinden dönmüşler vs. Yalnız burda şöyle bir şey var. Rüyada siz kadın suretiyle görürsünüz ama işin özünde başrolumuz erkek olabilir. O yüzden rüyaların özellikle yazılmasını savunuyorlar. Çabuk unutuyoruz, eksik hatırlıyoruz..
Dedektif gibi olmak lazım. Varsa bir simge ne anlama geliyor neyi çağrıştıyor, nasıl hissettiriyor seni bir yere götürüyor mu geçmişte daha önce öyle hissetmiş miydin vs. Çok detay. Nusret Kaya videolarını ve kitaplarını da okuyabilirsiniz. Ancak Nusret Hoca'nın dili biraz karışık bir kaç kez okumak durumunda kalıyorum kitabı..
Ne demiş Leman Sam;
-Daha gidecek çok yolumuz var güzel yarim
Dünya derya deniz. Bilginin ucu bucağı yok.
Daha neler göreceğiz görelim bakalım.