Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Z zerema çok güzel bir paylaşım olmuş, çok teşekkür ediyorum. Ahmet abi ve Silva tekniğini izledim çok beğendim bunu da ayrıca belirteyim.. Kucak dolusu sevgiler
Aşağıda güzel bir yazı var beğendim paylaşım yapmak istedim. Katkı olur umarım.
BAŞARIDA SAĞ BEYİN VE İMGELEME GÜCÜ
Bursa Söylem Gazetesindeki Yazım- sEMRA kOZANLI
Hayat her gün yeniden başlıyor. Hiçbir an bir ötekiyle aynı değildir. Dün dünde kaldığına göre, geçmiş tecrübeler de birer öğrenmedir. Ancak yarını imgeleme gücüyle istendik bir şekilde inşa etmek varken neden geçmişe takılıp kalalım?Yaratıcı canlandırma da denilen imgeleme; belirli bilinç durumlarını, olayları, şartları zihinde hayal etmek demektir.Başka bir tanımla yaratıcı imgeleme, yaşamımızda olmasını istediğimiz şeylere ulaşmak için hayal gücünü kullanma yeteneğidir.İmgeleme; zihinde bir fikir ya da resim yaratma yeteneğidir. İmgeleme ile fiziksel, duygusal, zihinsel ya da ruhsal düzeyde ne istiyorsak elde edebiliriz.
Etkin bir zihinsel canlandırma tüm fiziksel duyuları kullanmayla gerçekleşir. Örneğin canlandırdığımız her ne ise onu görmeye, duymaya, koklamaya, tatmaya, hissetmeye, ona dokunmaya çalışalım. Beyin; gözden gelen verileri, birbirine eklenmiş film karelerinin toplamı olarak algılar. Bunu yaparken önce uyarıları temel biçimlere, verilere, desenlere ayırır. Sonra bunları hafızamızda kayıtlı verilerle karşılaştırıp bunları duygularla, önceden yüklenmiş anlamlarla ilişkilendirir ve gördüğü her şeyi boyar.
Gerçek diye algıladığımız şeyler, sadece beynin bir işleviyse, beyni etkili kullanarak, istediğimizi yaşayabiliriz.
Bilim adamları; bir kişinin bir nesneye bakarken veya onu hayal ederken, beyin çıktılarını ölçtüklerinde, her iki durumda da beynin aynı bölgelerinin etkinleştiğini bulmuşlar.
Kısaca; bir şeyi beyinde resmedip, imgelediğimizde, gerçekmiş gibi aynı beyin dalgaları üretebiliyorsak, beynimizi ikna edip istediğimiz hayatı yaşayabiliriz.
Son yapılan bilimsel çalışmalar ve kuantum felsefesi de bunları doğruluyor. Ancak beynin bilinç düzeyi dediğimiz beta frekansından çıkarıp, alfa frekansına geçirmemiz gerekir. Çünkü beta frekansı ya da bilinç düzeyi ancak 5 duyunun algılayabildiği ile sınırlıdır. 5 duyunun ötesine geçebilmek için beyni alfa frekans düzeyine getirmek gerekir. Derin bir biçimde gevşeyip, sakin, huzurlu bir ruh haline eriştikten sonra, istediğin şeyi zihninde canlandır. Ne istiyorsan onun sana getirdiklerini hisset. Ona yoğunlaş. Ona sahip olmuş gibi hayal et. Ve normal hayatına devam et. Zamanı geldiğinde dileğin gerçek olacaktır.
Sakin, huzurlu olmanın sebebi; bilinç ile bilinçaltını dengede tutmak, hatta bilincin sesini kesip bilinçaltında alfa frekansına geçmektir.
Örneğin bir yandan para istiyorsun, bir yandan ona kötü etiketler yapıştırıyorsun. Bir yandan gelsin diye hayal kuruyorsun, bir yandan ‘bu durumda gelmez ki’ diye yorum yapıyorsun. Bir yandan para isterken öte yandan ona kötü de olsa enerji yüklüyorsun. Bu durumda parayı elde edemezsin. Bu nedenle kötü duygu ve düşüncelerden özgürleşip, nötr hale gelmek için, zihnimizi meditatif duruma getirmeliyiz. Üniversite sınavı öncesi bir öğrencim sınava çok iyi hazırlanmış, başarılı bir öğrenciydi. Ama sınavda stres, heyecan ve kaygı nedeniyle oluşacak kötü sonuçtan korkuyordu. Ona imgeleme gücüyle zihninde iki film yaşattım. Gereksiz yaşanan korku, stres ve heyecanla olabilecek en kötü sonucu hayalinde olmuş gibi yaşadı. Daha sonra olabilecek en iyi filmi yani rahat, sakin huzurla soruları çözdüğünü keyifle sınavı bitirdiğini ve başardığını zihninde yaşadı. Daha sonra yine imgelemenin gücünü kullanarak kötü filmi zihinde küçültüp tamamen yok edinceye kadar sildi. Daha sonra ikinci filmi olabildiğince güçlendirdi. Sınavdan sonra görüştüğümüzde tam da zihninde canlandırdığı ikinci filmi yaşadığını ve çok mutlu olduğunu söyledi. Ve sonuçta istediği bölümü kazandı.
Siz de; bir kez imgeleme gücünü kullanarak, buna benzer bir başarı elde edince, yaşamınızda mucizelere tanık olabilirsiniz.
Çok güzel bir paylaşımİnsanlar acımızı alsınlar diye bıkmadan usanmadan onlara hikayeler anlatıyoruz.
-Sen benim ne çektiğimi bilmezsin, hep çile hep çile. İşte görüyorsun mücadele ediyorum ama pes etmem! Allah sabrını veriyor.
Öyle bir yerden işlemeye başlıyor ki hayat tam dillendirdiğin yerden. Sabır isterseniz sabırla sınanacak şeylerle imtihan olacaksınız. Hayat böyledir. Kime nasıl bakarsanız kendinizi görürsünüz. Ne yani o pislikle ben aynı mıyım? Elbet değilsin ama o insanı hayatına neden dahil ettin ve seni nasıl aynalıyor oraya bir bak. Öfke duymadan, nefesine odaklanarak. Kuş bakışı. O insanın gerçekten size söyleyeceği bir şey olsaydı ne olurdu? Ne ararsan içinde ara diyorlar. Sorun bakalım burda alıp kabul etmediğiniz nedir?
Ne yapıyoruz? Psikologa gidiyor ve eşim böyle, annem şöyle deyip dem vuruyoruz. Yorulmak bilmeden onların hayatımızı nasıl boktan bir hale getirdiklerini anlatıyoruz. Gerçek bu doğru mu? Ve böyle mi gerçekten? Peki ben bu hayatın neresinde söz sahibiyim?
Mutluluğunuz bir başkasının kontrolünde olmasın. Gücünüzü dışarıya-olaylara vermeyin. Böyle olursa mutluyum yoksa herşey berbat halinden bir çıkın ne olur. O elbiseyi giymek için de özel bir günü beklemeyin.
Canım Halis Şahiner hocam hep der ki;
-Bugün seni ne neşeli kılardı?
-Bugün seni ne mutlu ederdi?
Günün keyfini ve hediyesini yakalayın. Onu siz gerçekleştirin. Şarta bağlı mutluluk, mutluluk değil bir sonuçtur.
Kabul edilmeli ki; hayat ne geçmiş, ne gelecektir. Tam olarak şuan'dan ibarettir.
Şifa andadır.
Keyfinizi ve ağzınızı kulağınıza vardıracak güzellikleri görebilmeniz dileğiyle efendim.
Sevgiler.
“Bilinç ve birlik herşeyi kapsar ve hiçbir şeyi yargılamaz. Bu başkalarının hayatını yargılamadan kendi hayatınızın, her anında var olarak yaşayabilme yeteneğidir. Herşeyi alıp kabul edebilmek, hiç birşeyi yargılamadan, tüm evrenin olduğu gibi olmasına izin verebilmek yeteneğidir. Eğer hiç bir şey hakkında yargınız yoksa, herşeyi sizin olması gerektiğini düşündüğünüz şekilde değil, nasıl olsa daha iyi olurlarsa öyle değil, sadece her neyse aynen oldukları gibi görebilirsiniz. Bu alanda herşeyi değiştirip dönüştürebilir ve hayatta arzu ettiğiniz her şeyi şimdi sahip olduklarınızdan ve hayal edebileceklerinizin de ötesindeki herşeyi yaratabilirsiniz.”
– Gary Douglas, Access Consciousness®’ın Kurucusu-