Hayır cidden merak ediyorum ben mi haklıyım o mu ? Bence gayet iyi payladım.
Aman iyi yapmışsın nankör olan bir insan her zaman nankör dür evlenince daha da nankör olur tabi ki hangimiz isteriz 1 aydan fazla yatılı misafir hiç kimse merhametsiz felan demesin şimdi ki zaman bunu kaldırıyor.. nişanlın ailesi çok düşkün bunun için şimdiden sana rest çekip onları savunuyorsa ilerisini düşün mutsuz bir evlilikten se ya yolu koy yada yüzü yere takmaKızlar bir nişanlı kızce savaşından düğüne 2 ay kala yine bir sorun ve yine merhaba hepinize.
Biliyorum üstüme gelen kişiler benim iyiliğim için. Ama ciddi anlamda son yaşadıklarımı anlatmak istiyorum.
Yüzüğü çıkardım Kargoya verdim bulunduğu şehre.
Artık burama kadar geldi..
Babası ameliyat oluyor bugün.
Kendisi başka şehirde ailesi benim bulunduğum şehirde.
Bana diyorki vicdanım el vermiyor ben orada değilim. Evli olsaydık şimdi babamı Boluya getirirdim burada ameliyat olurdu. (Basit bir fıtık ameliyatı)
Bende ne gerek var adamı yoracaksın sen izin alır gider ilgilenirsin babanla dedim.
Sonra işte eniştemler (ablalarının eşleri) ilgileniyor içim acıyor ben vicdanlı adamım filan dedi.
Eee bende izin al gel ilgilen babanla o zaman dedim. Sonuçta basitte olsa ameliyat. Diyor ki ananesi ablaları gelme filan demiş.
Bu sefer bana diyor ki sen gidersin kuzum seni görsün destek ol. (Ben içten içe çıldırıyorum tabi)
Ben işten nasıl izin alayım akşama babamlarla gideriz dedim. Tamam dedi bi bozuldu sanki neyse.
Sonra ben ilişkinin en başındaki konuyu açtım. Bak dedim hastalık olur acil bişe olur gider ilgilenirsin sonuçta baban.
Ama benden büyük beklentiler içine girme canım olur mu dedim.(Tutamadım kendimi genelde aklıma geleni söylerim)
Bu Ne diyosun sen yani ailene sevgi göstermem ben saygı gösteririm sadece mi diyosun dedi. Bende evet dedim aynı şey senin yaklaşımın Benim ailem içinde olabilir dedim.
Ben evimde en fazla hastalık vs. Hariç 1 ay misafir edebilirim dedim.
Bu sefer bu kudurdu. O benim ailem ben nasıl onlara en fazla 1 ay diyebilirim. Onlar istediği sürece benim yanımda sonsuza dek kalırlar yaşarlar dedi. Sanki ben öyle bişe söyle dedim..
Dengeyi koruması mahiyetinde söyledim.
Benim tepem attı tabi iyice.
Baştan bunu söylememiştin ne oldu dedim.
Sonra sustu.
Ben evlenmek istemiyorum bu konuda böyle düşünen bir adamla yapamam dedim. Yine ses Yok.
Sabah mesaj atmış iki medeni insan gibi konuşalım diye. Bu adam 32 yaşında kızlar ben 26 o kadar ailem ve ben fedakarlık ettik kendisinin ekonomik bir şeyi Yok güzelliğim her şeyim yerli yerinde.. Nankör bi çocuk.
Ezik gibi bazen. Bana diyorki köylü kızları gibi düşünüyorsun. Ailesi bana Ne kadar iyiymiş. Benim yaptığım terbiyesizlikten başka bir şey değilmiş.
Ailesi bi salon tuttu.
Eşyaları ben aldım. Beyaz eşyaları nişanlıma aldıracaklar.
Bilezikleri nişanlım yapmış bekarken.
Ne yapmış ailesi ben anlamadım..
Trafik kazası geçirdi kendi babası önce arabanın kaskosu var mı diye soruyor.. Bunları görüyor.
Benim ailem koştu parası yoktur çocuğun diye arabasını yaptırıyor. (Karşılıksız) buna rağmen nankör beni üzüyor her bi konu açıldığında anlayışsız, itiraz.
Ve katlanamıyorum düğüne 2 ay kalmış her ne desem sorun ediyor.Ben ona hep destek oldum her konuda.
Yüzüğü çıkardım kargoya verdim. Hiç bir şekilde onunla artık konuşmuyorum.
En fazla bir ay üzülürüm. Sonra geçer..
(Şu güzelim lafını genel olarak kullandım da neden bazıları saçma sapan düşünüyor.. rica ediyorum ego anlamında söylemedim ben onu genel geçer bir şeydi.)
Şuan bekar evi 4 arkadaşı var onlarla yaşıyor. Ondan mı getirmiyor acaba ?Cidden şimdi getirsin yanına. Eee ama şimdi bakacak kadın yok. Erkeğin ailesine de kadın bakmalı sonuçta. Zihniyete gel.
Bu arada erkek ailesine tabi bakacak diyorsunuz da, erkek mi bakıyor Allah aşkına ailesine? Kadın hizmet ediyor, yıkıyor, yemeğini, çamaşırını, bulaşığını yıkıyor. Erkek mi bakmış oluyor yani?
Birikti birikti
Sanki erkekler isten cikiyorlar evde oturup da ailelerine bakiyorlar da. Olan evdeki kadina oluyor. Bir aile erkeklerde var cunku. Bakimevi diye bir sey var, bakici diye bir sey var,neden coluguna cocuguna yikilir ki insanlar ben anlamiuorum. Bize baksinlar diye mi yapiyoruz biz bu cocuklari acaba? Vakti saati gelince tutarim bakicimi otururum evimde. Durumum yoksa da devletin huzurevine gider yerlesirim. Niye cocugumun evini huzursuz edeyim ki?Cidden şimdi getirsin yanına. Eee ama şimdi bakacak kadın yok. Erkeğin ailesine de kadın bakmalı sonuçta. Zihniyete gel.
Bu arada erkek ailesine tabi bakacak diyorsunuz da, erkek mi bakıyor Allah aşkına ailesine? Kadın hizmet ediyor, yıkıyor, yemeğini, çamaşırını, bulaşığını yıkıyor. Erkek mi bakmış oluyor yani?
Bencede sen yanlış düşünüyorsun. Aile ise mecbur yapmak zorunda Ha yapmiyorlarsa da onların vicdanına kalmış birşey Gerçi birşey yapmayıp sonra da herşeyi yaptık ettik moduna giren gurursuzlari hiç söylemiyorum. Bizede zerre kadar destek olmadılar eşimi zamanında okutmamislar esin biraz istikrarlı olmasaymis eğer ne yapardık bilmiyorum yani onlar sadece dünyaya getirmekle mükellef olmuşlar küçüklüğünden bu yasa kadar da yalnız başına mücadele etmiş esim ve şu anda da aynı şekilde ediyoruz benim ailem destekcimiz yok diye ellerinden gelenin fazlasını yaptı yapiyorlarda ama onun ailesine bakıyorum elde var sifir ama sahiplenmeye sıra gelince de en başta sahipleniyorlar ya bu durum da beni çile den çıkarıyor borç ödemekten kendimize harçlık dahi kalmıyor ama o yüzsüzler hiçbirşey yapmadıkları halde gene bizden harcamaya çalışıyorlar şimdi ben düşünüyorum nasip olursa oğlum olacak ona her şekilde destek olcaz bize olmadılar o yüzden onların yaptıklarını biz yapmicaz annelik babalık sadece çocuk yapmakla olmuyor bakacaksin buyuteceksin okutacaksin gerekirse yuva kurmasına destek olacaksin. Gelip kalmaya sıra gelince yuzsuzluk yaparlar gelirler kalırlar ama harcamaya sıra gelince kızlarına taşırlar yok öyle bir dünyaSizin gibi dusunmuyorum, ailelerin vazifesi cocuklari 60yasina gelene kadar devam mi edecek? Cocuklari kendi ayaklari uzerinde duramaz ki sizin dediklerinizi yaparsa. Dugunde takilan altin olayi cok farkli bir konu. O bir hediye. Arti her altin hediye eden gelip evine mi yerlessin yeni evli insanlarin? Sizin dusunceniz kendinize elbette ama bu dusunce yuzunden cocuklar 20 yasinda ailesine yaslana yaslana evleniyor, ev aldirtiyor araba aldirtiyor ve ebeveynlerin yasli halleriyle yillarca borc odemesine nefes alamamasina ve emeklilik tadini cikaramamasina sebep oluyor. 31 yasinda kendi imkanlarimla evlendim,esim de ayni sekilde. Kimseden koltuk kanepe beyaz esya istemedim,ev araba istemedim. Simdi bir oglum var, oglum 30 yasina geldiginde ben 62 yasinda olacagim. O saatten sonra emekliligimin tadini cikaramayacaksam, gezip tozamayacaksam ne anlami kaldi hayatin? Benden ev esya bekleyecek mi bu cocuk diye endise etmek istemiyorum. Vazifem oglumu okutmak ve egitmek. Evlendirmek degil. Onu da kendi yapsin bir zahmet,ben nasil yaptiysam babasi nasil yaptiysa o da yapsin cok sey mi istiyorum hayattan?
Vallahi buradaki olayları ve yorumları gördükten sonra ben de asla yardım etmem. Eşyasını alıcam, evi dayayıp döşeyeceğim vs. sonrasında evine gittiğimde surat asan bir gelin veya damat. Yok yaaaaaa, yıllardır ben bunları görmek için mi çalışıp çabaladım.bu ailelerin, çocukları evlenirken yardım etme gibi bir zorunluluğunu ortadan kaldırmak isteyen zihniyetler ya abilerinden çok çekmiş(yani erkek kardeş yada abileri anne babalarını maddi yıpratmış) yada herşeyini kendileri yaptığı için böle konuşuyorlar.
çoğumuz anneyiz burda tüm imkanlarımızı seferber edip büyütüp okutup kurslara yollayıp iş güç sahibi olduklarında iş evliliklerine gelince neden ebeveynler kenara çekilmek zorunda.Şunuda belirteyim maddi anlamda ciddi zorluk yaşayanları kastetmiyorum adamın evi yok kendisi kirada aldığıyla karnını anca doyuruyor bir beklenti olamaz kendilerini geçindirdiklerine şükretmek lazım.
Ancak bir anne olarak (eşimde aynı fikirde)koca koca adam oldular körmü evlensinler mantığını kabul edemiyorum.nasıl kıyacaksınız bir başlarına bırakmaya evlilik yolunda daha en baştan 1-0 yenik başlatmaya nasıl gönlünüz razı olacak.okul bitti iş hayatına atıldı evlenmek istiyor körmü biriktir evlen demeyi içiniz el verecek.büüyütmek okutmak bunlar ana babanın vazifesi bi lütüf değil bu çocuklarına.aynı evlendirmekte bir lutuf değil vazifesi.gücünün yettiği kadar vazifelerini yerine getirmek zorundalar.oğlum kızım beyaz eşyalarından benim imkanım dahilinde şunu alabilirim keza düğün masraflarından bir miktar karşılayabilirim imkanım bunlar demek kurulan bir yuvaya fayda sağlar.bugun düğünlerde altınlar neden takılıyor bir yuvaya destek mahiyetinde kaldıki el altınla destek oluyorsa ailelerde misafir gibi gelip gitmemeli diye düşünüyorum.çocuklarımızı okuyup iş sahibi olana kadar anne baba değiliz bizler. ebeveynlikten emeklilik diye bir durumda yok.ölene kadar anne babayız bizler.her daim arkalarında olduklarımızı bilmeleri onları güçlü yapar.
+1Sanki erkekler isten cikiyorlar evde oturup da ailelerine bakiyorlar da. Olan evdeki kadina oluyor. Bir aile erkeklerde var cunku. Bakimevi diye bir sey var, bakici diye bir sey var,neden coluguna cocuguna yikilir ki insanlar ben anlamiuorum. Bize baksinlar diye mi yapiyoruz biz bu cocuklari acaba? Vakti saati gelince tutarim bakicimi otururum evimde. Durumum yoksa da devletin huzurevine gider yerlesirim. Niye cocugumun evini huzursuz edeyim ki?
+1Bencede sen yanlış düşünüyorsun. Aile ise mecbur yapmak zorunda Ha yapmiyorlarsa da onların vicdanına kalmış birşey Gerçi birşey yapmayıp sonra da herşeyi yaptık ettik moduna giren gurursuzlari hiç söylemiyorum. Bizede zerre kadar destek olmadılar eşimi zamanında okutmamislar esin biraz istikrarlı olmasaymis eğer ne yapardık bilmiyorum yani onlar sadece dünyaya getirmekle mükellef olmuşlar küçüklüğünden bu yasa kadar da yalnız başına mücadele etmiş esim ve şu anda da aynı şekilde ediyoruz benim ailem destekcimiz yok diye ellerinden gelenin fazlasını yaptı yapiyorlarda ama onun ailesine bakıyorum elde var sifir ama sahiplenmeye sıra gelince de en başta sahipleniyorlar ya bu durum da beni çile den çıkarıyor borç ödemekten kendimize harçlık dahi kalmıyor ama o yüzsüzler hiçbirşey yapmadıkları halde gene bizden harcamaya çalışıyorlar şimdi ben düşünüyorum nasip olursa oğlum olacak ona her şekilde destek olcaz bize olmadılar o yüzden onların yaptıklarını biz yapmicaz annelik babalık sadece çocuk yapmakla olmuyor bakacaksin buyuteceksin okutacaksin gerekirse yuva kurmasına destek olacaksin. Gelip kalmaya sıra gelince yuzsuzluk yaparlar gelirler kalırlar ama harcamaya sıra gelince kızlarına taşırlar yok öyle bir dünya
Hem erkek hem de kadın aileleri için geçerlidir bu konu. İllaki kadın bakacak diye kimse söylemiyor. Benim eşim babam hastanedeyken oturdu baktı babama. Erkek kardeşim olduğu halde. Bir an bile "neden ben kalıyorum oğlu var o kalsın" demedi. Annem hastalandı o zaman bile yanında kaldı. Olmadı dönüşüm yaptırdı. Bir an ayrılmadı hastaneden. İncileri mi döküldü eşimin. Aynısını bende onun ailesine yaptım. Hayatta olsalar gene yaparım.eskiden erkek ailesi yanında yaşayan kadınlar çok çektiği için şimdiki kızlar birlikte yaşamak istemiyor. eğer o zamanlar insanlar mutlu olsaydı bugüne de yansırdı. ayrıca erkekler evlenince kapısını kapatacak diyorsunuz yıllarca kadınlar kapıyı kapattılar ailelerine o konuda tek kelime etmemişsiniz?
aile bir tek erkekte mi var?
ne kadar bencilce bir yaklaşım. erkek ailesi binbir emekle büyüttü de kızın ailesi güle oynaya mı büyüttü?
ve evet hasta da olsalar kadının görevi erkek ailesine bakmak değildir. elbette gidecekler ziyaret edecekler yanlarında olacaklar ancak kızın ailesinden birisi hasta olsa kocası bakacak mı?
Sizinbahsettiginiz durum apayri. Okutmayip yuzune bile bakmayip evlendirince de herseyi biz yaptik moduna giren yalanci bir aileden bahsediyorsunuz.Bencede sen yanlış düşünüyorsun. Aile ise mecbur yapmak zorunda Ha yapmiyorlarsa da onların vicdanına kalmış birşey Gerçi birşey yapmayıp sonra da herşeyi yaptık ettik moduna giren gurursuzlari hiç söylemiyorum. Bizede zerre kadar destek olmadılar eşimi zamanında okutmamislar esin biraz istikrarlı olmasaymis eğer ne yapardık bilmiyorum yani onlar sadece dünyaya getirmekle mükellef olmuşlar küçüklüğünden bu yasa kadar da yalnız başına mücadele etmiş esim ve şu anda da aynı şekilde ediyoruz benim ailem destekcimiz yok diye ellerinden gelenin fazlasını yaptı yapiyorlarda ama onun ailesine bakıyorum elde var sifir ama sahiplenmeye sıra gelince de en başta sahipleniyorlar ya bu durum da beni çile den çıkarıyor borç ödemekten kendimize harçlık dahi kalmıyor ama o yüzsüzler hiçbirşey yapmadıkları halde gene bizden harcamaya çalışıyorlar şimdi ben düşünüyorum nasip olursa oğlum olacak ona her şekilde destek olcaz bize olmadılar o yüzden onların yaptıklarını biz yapmicaz annelik babalık sadece çocuk yapmakla olmuyor bakacaksin buyuteceksin okutacaksin gerekirse yuva kurmasına destek olacaksin. Gelip kalmaya sıra gelince yuzsuzluk yaparlar gelirler kalırlar ama harcamaya sıra gelince kızlarına taşırlar yok öyle bir dünya
Nişanlına büyük iyilik yapmışsın çünkü senin gibi birisi ile muhtemelen mutlu olmayacaktı zaten.Kızlar bir nişanlı kızce savaşından düğüne 2 ay kala yine bir sorun ve yine merhaba hepinize.
Biliyorum üstüme gelen kişiler benim iyiliğim için. Ama ciddi anlamda son yaşadıklarımı anlatmak istiyorum.
Yüzüğü çıkardım Kargoya verdim bulunduğu şehre.
Artık burama kadar geldi..
Babası ameliyat oluyor bugün.
Kendisi başka şehirde ailesi benim bulunduğum şehirde.
Bana diyorki vicdanım el vermiyor ben orada değilim. Evli olsaydık şimdi babamı Boluya getirirdim burada ameliyat olurdu. (Basit bir fıtık ameliyatı)
Bende ne gerek var adamı yoracaksın sen izin alır gider ilgilenirsin babanla dedim.
Sonra işte eniştemler (ablalarının eşleri) ilgileniyor içim acıyor ben vicdanlı adamım filan dedi.
Eee bende izin al gel ilgilen babanla o zaman dedim. Sonuçta basitte olsa ameliyat. Diyor ki ananesi ablaları gelme filan demiş.
Bu sefer bana diyor ki sen gidersin kuzum seni görsün destek ol. (Ben içten içe çıldırıyorum tabi)
Ben işten nasıl izin alayım akşama babamlarla gideriz dedim. Tamam dedi bi bozuldu sanki neyse.
Sonra ben ilişkinin en başındaki konuyu açtım. Bak dedim hastalık olur acil bişe olur gider ilgilenirsin sonuçta baban.
Ama benden büyük beklentiler içine girme canım olur mu dedim.(Tutamadım kendimi genelde aklıma geleni söylerim)
Bu Ne diyosun sen yani ailene sevgi göstermem ben saygı gösteririm sadece mi diyosun dedi. Bende evet dedim aynı şey senin yaklaşımın Benim ailem içinde olabilir dedim.
Ben evimde en fazla hastalık vs. Hariç 1 ay misafir edebilirim dedim.
Bu sefer bu kudurdu. O benim ailem ben nasıl onlara en fazla 1 ay diyebilirim. Onlar istediği sürece benim yanımda sonsuza dek kalırlar yaşarlar dedi. Sanki ben öyle bişe söyle dedim..
Dengeyi koruması mahiyetinde söyledim.
Benim tepem attı tabi iyice.
Baştan bunu söylememiştin ne oldu dedim.
Sonra sustu.
Ben evlenmek istemiyorum bu konuda böyle düşünen bir adamla yapamam dedim. Yine ses Yok.
Sabah mesaj atmış iki medeni insan gibi konuşalım diye. Bu adam 32 yaşında kızlar ben 26 o kadar ailem ve ben fedakarlık ettik kendisinin ekonomik bir şeyi Yok güzelliğim her şeyim yerli yerinde.. Nankör bi çocuk.
Ezik gibi bazen. Bana diyorki köylü kızları gibi düşünüyorsun. Ailesi bana Ne kadar iyiymiş. Benim yaptığım terbiyesizlikten başka bir şey değilmiş.
Ailesi bi salon tuttu.
Eşyaları ben aldım. Beyaz eşyaları nişanlıma aldıracaklar.
Bilezikleri nişanlım yapmış bekarken.
Ne yapmış ailesi ben anlamadım..
Trafik kazası geçirdi kendi babası önce arabanın kaskosu var mı diye soruyor.. Bunları görüyor.
Benim ailem koştu parası yoktur çocuğun diye arabasını yaptırıyor. (Karşılıksız) buna rağmen nankör beni üzüyor her bi konu açıldığında anlayışsız, itiraz.
Ve katlanamıyorum düğüne 2 ay kalmış her ne desem sorun ediyor.Ben ona hep destek oldum her konuda.
Yüzüğü çıkardım kargoya verdim. Hiç bir şekilde onunla artık konuşmuyorum.
En fazla bir ay üzülürüm. Sonra geçer..
(Şu güzelim lafını genel olarak kullandım da neden bazıları saçma sapan düşünüyor.. rica ediyorum ego anlamında söylemedim ben onu genel geçer bir şeydi.)
Muhatabiniz esiniz amaİyice zaten aileler yapmadıkları için biz gelinler bu hale geliyoruz yada sürekli herseyimize dahil oldukları için aramizi bozduklari için bu şekilde düşünüyoruz yani hircinlastiriyorlar. Ama herşeyimize destek olsalardı nerde konuşulacak nerde susualcak bilselerdi böyle olmazdı canım yani gelinler nankör değil gelinleri bu hale getiren etkenleri düşün. Onlar buyukluklerini gosterselerdi zamanında bizde nerede ne yapmamız gerektiğini bilirdik çok şükür helal süt emmisiz. Ayrıca sen gene düğününde takarim başka birşeye karışmam diyon bana onu dahi yapmadılar düğünde bir tane çeyrek altın bile takmadilar bileziklerimi yapmadılar ya yemin ediyorum bana düğün bile yapmadılar götürdüler evlerine akşam da kendi evime ağlaya ağlaya gittim gel şimdi sen bunların yüzlerine bak
Hayır canım esim çok mücadele etti ama sırf masraf olmasın diye eşime de izin vermediler esim bunalıma girdi artık aramızda kalmaktan banada hak veriyordu sonuçta genç bir kizim ilk defa evleniyorum çok birşey istemiyorum düğün normal birşey demi ama ona da engel oldular kendileri de yapmadılar bu yüzden nefret ediyrum. Ayrıca ailesinin suçu yok diyosun ama onların bütün suçu birşey yaptıkları ettikleri yok ama bize de engel oldular. Esimin maaşının hepsini nişanlı iken dahi alıyorlardı demiyorlardiki sen evleneceksin birikim yap bari biz yardım etmiyoruz sen birikim yap bu umurlarında değildi hamam takımımı dahi eşime aldirmislar ve ben bunu şu anda öğreniyorum hamam takımının borcunu da şu anda ödüyorum diğer borçları hiç söylemiyorum bile.Muhatabiniz esiniz ama
Kaynana kayinpederle evlenmiyorsunuz,esinizle evleniyorsunuz. Dugun yapmadiysa esiniz yapmadi. Ailesinin sucu yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?