Gerekirse ailem isterse beraber yaşarım..?

beraber oturusunuz,oturmazsınız,1 ay bile kalamazsınız,bunu anlarım, tamam da...ameliyat olan birine,üstelik,ileride eşiniz olacak insanın babasına,1 saat bile izin alıp,gidemeyecek kadar önemli olan işiniz nedir anlayamadım.

Hayır cidden merak ediyorum ben mi haklıyım o mu ? Bence gayet iyi payladım.

Sen haklısın.
Ben de benzer cümleleri kayınvalideme söylemiş insanım. Ki eşim de bana hak verir.
Hep söyler herkesin kendi evi olmalı. Hasta bakmak bile zor hastalıkta da en iyisi bakıcı yardımıyla yakın bir ayrı evde bakmak diye.
Bu nedenle diyorum yanlış evlilik yaparsın bunla evlenirsen

Aman iyi yapmışsın nankör olan bir insan her zaman nankör dür evlenince daha da nankör olur tabi ki hangimiz isteriz 1 aydan fazla yatılı misafir hiç kimse merhametsiz felan demesin şimdi ki zaman bunu kaldırıyor.. nişanlın ailesi çok düşkün bunun için şimdiden sana rest çekip onları savunuyorsa ilerisini düşün mutsuz bir evlilikten se ya yolu koy yada yüzü yere takma

Şuan bekar evi 4 arkadaşı var onlarla yaşıyor. Ondan mı getirmiyor acaba ?

Güzel arkadaşım maşallah her kavganızda ikiniz de içinizde ne varsa ortaya döküyorsunuz. Ne birikti yani?
Bakın aile ile yaşanmaz, misafirliğin 1 ayı bile uzun. Ama bunlar babanın ameliyat olacağı gün söylenmez. Ne kadar basit ameliyat olursa olsun. Bunlar zaten düğüne 2 ay kala konuşulacak şeyler de değil. Nişanlınız sizi tanıyorsa böyle bir şeyi kabul etmeyeceğinizi bilir, yani ben 3 konudan asla böyle bir şey kabul etmeyeceğinizi bilecek kadar tanıdım sizi. Siz de onu tanımışsınızdır böyle bir şey teklif edecek biri mi? Öyle biri ise zaten babasının ameliyatını beklemeniz hata bu konuyu konuşmak için. Hiç ameliyat olmasaydı babası hiç konuşmayacaktınız yani bu saçma konuyu.
Bence barışırsınız. Yüzüğü göndermeniz bitti anlamına gelmiyor. Ailesi gelir, ailenizle konuşur barışırsınız. Ama siz daha çok konu açarsınız evlendikten sonra benden söylemesi.

Sanki erkekler isten cikiyorlar evde oturup da ailelerine bakiyorlar da. Olan evdeki kadina oluyor. Bir aile erkeklerde var cunku. Bakimevi diye bir sey var, bakici diye bir sey var,neden coluguna cocuguna yikilir ki insanlar ben anlamiuorum. Bize baksinlar diye mi yapiyoruz biz bu cocuklari acaba? Vakti saati gelince tutarim bakicimi otururum evimde. Durumum yoksa da devletin huzurevine gider yerlesirim. Niye cocugumun evini huzursuz edeyim ki?

Evlenmeden bu konunun ortaya çıkması ve nisanlinizin fikrini öğrenmeniz iyi olmuş. Her ne kadar yersiz ve zamansız bir tartışma olmuş olsa da sizin için faydalı olduğu kanaatindeyim. Evlendikten sonra çok sıkıntı yasardiniz. Herkesin bakış açısı farklıdır bu konuda kimi der ki eşimin ailesi sonuna kadar bakarım kimi der ki ben bakamam yapamam kimseyi düşüncesinden dolayı yargilayamayiz siz bakamayacaginizi soylemissiniz ikiniz için de hayırlısı olmuş bence. İkiniz de kendinize uygun başka insanlarla yola devam etmelisiniz. Sizin hatalı olduğunuz tek yer ameliyat zamanında bunu belirtmeniz olmuş daha önce konussaydiniz keşke aynen bu cümlelerle kesin bir şekilde ifade etseydiniz kendinizi daha iyi olurmuş.

Bencede sen yanlış düşünüyorsun. Aile ise mecbur yapmak zorunda Ha yapmiyorlarsa da onların vicdanına kalmış birşey Gerçi birşey yapmayıp sonra da herşeyi yaptık ettik moduna giren gurursuzlari hiç söylemiyorum. Bizede zerre kadar destek olmadılar eşimi zamanında okutmamislar esin biraz istikrarlı olmasaymis eğer ne yapardık bilmiyorum yani onlar sadece dünyaya getirmekle mükellef olmuşlar küçüklüğünden bu yasa kadar da yalnız başına mücadele etmiş esim ve şu anda da aynı şekilde ediyoruz benim ailem destekcimiz yok diye ellerinden gelenin fazlasını yaptı yapiyorlarda ama onun ailesine bakıyorum elde var sifir ama sahiplenmeye sıra gelince de en başta sahipleniyorlar ya bu durum da beni çile den çıkarıyor borç ödemekten kendimize harçlık dahi kalmıyor ama o yüzsüzler hiçbirşey yapmadıkları halde gene bizden harcamaya çalışıyorlar şimdi ben düşünüyorum nasip olursa oğlum olacak ona her şekilde destek olcaz bize olmadılar o yüzden onların yaptıklarını biz yapmicaz annelik babalık sadece çocuk yapmakla olmuyor bakacaksin buyuteceksin okutacaksin gerekirse yuva kurmasına destek olacaksin. Gelip kalmaya sıra gelince yuzsuzluk yaparlar gelirler kalırlar ama harcamaya sıra gelince kızlarına taşırlar yok öyle bir dünya

Au bu erkekler .vicdanli bi insan olduğundan bahsetmiş ya gelme deseler de kim ne derse desin giderdi .onunki sadece iç rahatlatma bence. boşver ondan bişey olmaz yolun başından dön

Merlin ben geldim. Sen benim neler dusundugumu biliyorsun zaten. Ben baska bir konuya deginecegim. Ameliyat sonrasi hastaya destek icin zibilyon kisinin hasta odasina dolusmasindan ben hoslanmiyorum. Bir kisi iki kisi kim yardimci olacaksa onlar gelmeli, ilk birkac gun hasta dinlenmeli sonra tercihen telefonla gecmis olsun dilekleri sunulmali. Diger turlusu hastaya da bakana da eziyet oluyor. Benim tecrubelerim bu yonde.

Vallahi buradaki olayları ve yorumları gördükten sonra ben de asla yardım etmem. Eşyasını alıcam, evi dayayıp döşeyeceğim vs. sonrasında evine gittiğimde surat asan bir gelin veya damat. Yok yaaaaaa, yıllardır ben bunları görmek için mi çalışıp çabaladım.
Doğurdum, baktım, büyüttüm, meslek sahibi ettim. Evlenirken takarım altınını iş biter. Bana nankörlük edecek ihtimali karşısında ben gardımı alırım.
Madem çocuklar anaya babaya bakmak hatta evinde misafir bile etmek zorunda değiller o zaman ana babada evlenirken masraflarını karşılamak zorunda değil. Nokta.
Burası beni cidden tam anlamıyla kaynana yaptı.

+1
+1

Hem erkek hem de kadın aileleri için geçerlidir bu konu. İllaki kadın bakacak diye kimse söylemiyor. Benim eşim babam hastanedeyken oturdu baktı babama. Erkek kardeşim olduğu halde. Bir an bile "neden ben kalıyorum oğlu var o kalsın" demedi. Annem hastalandı o zaman bile yanında kaldı. Olmadı dönüşüm yaptırdı. Bir an ayrılmadı hastaneden. İncileri mi döküldü eşimin. Aynısını bende onun ailesine yaptım. Hayatta olsalar gene yaparım.
Evlilikte aileleri sevmemek ne demek yahu, yada baştan kurallar koymak. Tamam da bu çocuklar ağaç kovuğundan mı çıktılar. Annelere, babalara, kayın valide ve kayınpederlere bu sevgisizlik nedendir anlamadım.
Rahmetli annem derdi, olmam sizin gibi olursunuz benim gibi diye. İnşallah bir gün evlatlarınıza, gelin veya damatlarınıza muhtaç olmazsınız.

Bırak bir ayı belki bir hafta bile zorunluluk olmadan bir arada kalınmaz kendi annem babam geldi kaldı bana Afakanlar bastı

Ama bu Ada'mın babası ameliyat olurken ve ortada babasının size gelip kalma ihtimali bile yokken bu üslupla söylenmez

Karşılıklı iletişim sıkıntınız var

Zaman'ı ve yeri önemlidir cümlelerin

İyice zaten aileler yapmadıkları için biz gelinler bu hale geliyoruz yada sürekli herseyimize dahil oldukları için aramizi bozduklari için bu şekilde düşünüyoruz yani hircinlastiriyorlar. Ama herşeyimize destek olsalardı nerde konuşulacak nerde susualcak bilselerdi böyle olmazdı canım yani gelinler nankör değil gelinleri bu hale getiren etkenleri düşün. Onlar buyukluklerini gosterselerdi zamanında bizde nerede ne yapmamız gerektiğini bilirdik çok şükür helal süt emmisiz. Ayrıca sen gene düğününde takarim başka birşeye karışmam diyon bana onu dahi yapmadılar düğünde bir tane çeyrek altın bile takmadilar bileziklerimi yapmadılar ya yemin ediyorum bana düğün bile yapmadılar götürdüler evlerine akşam da kendi evime ağlaya ağlaya gittim gel şimdi sen bunların yüzlerine bak

Sizinbahsettiginiz durum apayri. Okutmayip yuzune bile bakmayip evlendirince de herseyi biz yaptik moduna giren yalanci bir aileden bahsediyorsunuz.

Nişanlına büyük iyilik yapmışsın çünkü senin gibi birisi ile muhtemelen mutlu olmayacaktı zaten.

Ben burda yüzük atacak kadar bişey görmedim, daha ortada bişey yokken varsayımlar üzerinden tartışmışsınız, oğlanın babası ameliyat oluyor üzüntüsü varken birde sizle tartışmış
Daha önceki birikimler mi var bilemem ama burda olay gereksiz büyümüş bence

Muhatabiniz esiniz ama
Kaynana kayinpederle evlenmiyorsunuz,esinizle evleniyorsunuz. Dugun yapmadiysa esiniz yapmadi. Ailesinin sucu yok.

Muhatabiniz esiniz ama
Kaynana kayinpederle evlenmiyorsunuz,esinizle evleniyorsunuz. Dugun yapmadiysa esiniz yapmadi. Ailesinin sucu yok.
Hayır canım esim çok mücadele etti ama sırf masraf olmasın diye eşime de izin vermediler esim bunalıma girdi artık aramızda kalmaktan banada hak veriyordu sonuçta genç bir kizim ilk defa evleniyorum çok birşey istemiyorum düğün normal birşey demi ama ona da engel oldular kendileri de yapmadılar bu yüzden nefret ediyrum. Ayrıca ailesinin suçu yok diyosun ama onların bütün suçu birşey yaptıkları ettikleri yok ama bize de engel oldular. Esimin maaşının hepsini nişanlı iken dahi alıyorlardı demiyorlardiki sen evleneceksin birikim yap bari biz yardım etmiyoruz sen birikim yap bu umurlarında değildi hamam takımımı dahi eşime aldirmislar ve ben bunu şu anda öğreniyorum hamam takımının borcunu da şu anda ödüyorum diğer borçları hiç söylemiyorum bile.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…