• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gerekirse ailem isterse beraber yaşarım..?

Hayır canım esim çok mücadele etti ama sırf masraf olmasın diye eşime de izin vermediler esim bunalıma girdi artık aramızda kalmaktan banada hak veriyordu sonuçta genç bir kizim ilk defa evleniyorum çok birşey istemiyorum düğün normal birşey demi ama ona da engel oldular kendileri de yapmadılar bu yüzden nefret ediyrum. Ayrıca ailesinin suçu yok diyosun ama onların bütün suçu birşey yaptıkları ettikleri yok ama bize de engel oldular. Esimin maaşının hepsini nişanlı iken dahi alıyorlardı demiyorlardiki sen evleneceksin birikim yap bari biz yardım etmiyoruz sen birikim yap bu umurlarında değildi hamam takımımı dahi eşime aldirmislar ve ben bunu şu anda öğreniyorum hamam takımının borcunu da şu anda ödüyorum diğer borçları hiç söylemiyorum bile.
Esiniz kendisi parasini vermemeliydi. Yine suclu esiniz. Ailesine yardim edebilir elbette nisanliyken,ama bunun bir olcusu vardir. 5 bin lira maas aliyordur mesela bin lirasini ailesinin gecimine katki amaciyla verebilir. Ama 4 bin lirasini ailesinin avcuna veriyorsa, kendisinin eline bir sey kalmiyorsa ozur dilerim ama esinizin zekasindan suphe etmek lazim. Velhasili esiniz orta yolu bulamadiysa,maddi manevi isteklerinizi karsilamayi beceremediyse,karsilikli konusmaniza ragmen ailesini sizden ustun tuttuysa evet sucludur.

Hayır canım esim çok mücadele etti ama sırf masraf olmasın diye eşime de izin vermediler esim bunalıma girdi artık aramızda kalmaktan banada hak veriyordu sonuçta genç bir kizim ilk defa evleniyorum çok birşey istemiyorum düğün normal birşey demi ama ona da engel oldular kendileri de yapmadılar bu yüzden nefret ediyrum. Ayrıca ailesinin suçu yok diyosun ama onların bütün suçu birşey yaptıkları ettikleri yok ama bize de engel oldular. Esimin maaşının hepsini nişanlı iken dahi alıyorlardı demiyorlardiki sen evleneceksin birikim yap bari biz yardım etmiyoruz sen birikim yap bu umurlarında değildi hamam takımımı dahi eşime aldirmislar ve ben bunu şu anda öğreniyorum hamam takımının borcunu da şu anda ödüyorum diğer borçları hiç söylemiyorum bile.
Bir de esiniz dugun icin ailesinden izin mi aliyor? O halde boyle biriyle evlenmemeliydiniz. Evlenip de sonradan sikayet etmek neden? Biz 30yasindan sonra evlendik her seyimizi kendimiz yaptik neden ailelerimiz karsimiza dikilip yok dugun size diyemedi? Cunku parasini kendimiz oduyorduk. Anlatabilmisimdir umarim. Hayatta her seyi zamaninda yapmak guzel. Ben evleniyorum demek maddi manevi evliligin her turlu sorumlulugunu ve gerekliligini karsilayabiliyor demek. Ben evleniyorum diyen ailesinin eline bakmaz,bakmamali. Bakarsa da aha sonuc sizin hamam takimina doner. Hem istersiniz,alinsin ha alinsin diye, alinir sonra da parasini vermek zor gelir. Kendi paranizi verip de alamayacaginiz seyi baskasindan keske istemeseydiniz

Sizinki kadar saçma sapan bir ilişki görmedim , yarına kalmaz barışırsın bunu sen de biliyorsun. Bugün de bol hakaret küfürleşme gününüz olur rutin. Böyle bir nişanlılıktan nasıl bir evlilik çıkacak beklemedeyim, düğünden sonra hesabı kapatıp gitme sakın

Bir de esiniz dugun icin ailesinden izin mi aliyor? O halde boyle biriyle evlenmemeliydiniz. Evlenip de sonradan sikayet etmek neden? Biz 30yasindan sonra evlendik her seyimizi kendimiz yaptik neden ailelerimiz karsimiza dikilip yok dugun size diyemedi? Cunku parasini kendimiz oduyorduk. Anlatabilmisimdir umarim. Hayatta her seyi zamaninda yapmak guzel. Ben evleniyorum demek maddi manevi evliligin her turlu sorumlulugunu ve gerekliligini karsilayabiliyor demek. Ben evleniyorum diyen ailesinin eline bakmaz,bakmamali. Bakarsa da aha sonuc sizin hamam takimina doner. Hem istersiniz,alinsin ha alinsin diye, alinir sonra da parasini vermek zor gelir. Kendi paranizi verip de alamayacaginiz seyi baskasindan keske istemeseydiniz
Ben bu şekilde olduğunu evlendikten ben
Ben bu şekilde olduğunu evlendikten sonra öğrendim onlar kendileri alıyormuş gibi aldılar ne bileyim ileride bizim üzerimize kalacak. Esim iki tarafida kirmak istemeyen bir insan ailesi de cirkef insanlar yüzsüzler istedikçe istiyorlar kendi eşiniz adına düşünün ailesi esinizden istese vermez mi vermiyorum mu der. Çoook tartışmalar yaşadım cook sorunlar yaşadım evet esimde suçlu çünkü herşeylerini evet demiş karışık durumlar ışte şu anda da evime geliyorlar yemin ederim yüzlerine bakacak kadar dahi sevgim kalmadı nefretin ötesindeyim ama esim her fırsatta evime çağırma derdinde gene tartışma gene sorun yani o bitmiyor ki sorunlar

Ben bu şekilde olduğunu evlendikten ben

Ben bu şekilde olduğunu evlendikten sonra öğrendim onlar kendileri alıyormuş gibi aldılar ne bileyim ileride bizim üzerimize kalacak. Esim iki tarafida kirmak istemeyen bir insan ailesi de cirkef insanlar yüzsüzler istedikçe istiyorlar kendi eşiniz adına düşünün ailesi esinizden istese vermez mi vermiyorum mu der. Çoook tartışmalar yaşadım cook sorunlar yaşadım evet esimde suçlu çünkü herşeylerini evet demiş karışık durumlar ışte şu anda da evime geliyorlar yemin ederim yüzlerine bakacak kadar dahi sevgim kalmadı nefretin ötesindeyim ama esim her fırsatta evime çağırma derdinde gene tartışma gene sorun yani o bitmiyor ki sorunlar
Elbette vermez esim, adam elindeki avcundakini neden ailesine versin ki? Yardimci olmak baskadir, kazancini komple vermek baskadir. Herkes ailesine para verebilir,ama bu durum evlilik hayatini zora sokacaksa olmamali. Herseyin bir dozu var,fazlasi zarar yani.

Yaptığınız şey susup susup sonra yüzüne pat pat söylemek değil. Ne zaman, nerede ve nasıl konuşmanız gerektiğini bilmediğinizden kaynaklanıyor. Bu konuyu bunca zaman konuşmayıp babasının ameliyat olacağı zamanı mı beklediniz konuşmak için? Kaldı ki, ailesi hiçbir şey yapmıyor benim ailem karşılıksız yapıyor lafları da hiç hoş değil. Bana kalırsa nişanlınız kendini ezik görmüyor siz onu ezik görüyorsunuz.

Elbette vermez esim, adam elindeki avcundakini neden ailesine versin ki? Yardimci olmak baskadir, kazancini komple vermek baskadir. Herkes ailesine para verebilir,ama bu durum evlilik hayatini zora sokacaksa olmamali. Herseyin bir dozu var,fazlasi zarar yani.
Evet haklısın hemde çok çok haklısın. Hadi diyorum bu 18 yaşından beri çalışmaya başlamış çocukmuş vermiş yani evlenene kadar vicdanlı bir aile der ki oğlum çalışıyor verdiği paranın bir kısmını da ona biriktireyim ama bunlar aile değil bildiğin yamyam esim şu anda pişman zoru gördü ya sıkıntıya girdi ya ailesi de zerre kadar destek olmadi. Ama son pişmanlık fayda etmez. Bu saatten sonra da cirkeflerin her defasında benim evime gelip gitmelerine tahammül edemiyorum. Üstelik düğünden sonra ben bu konuyu açtım neden düğün yapmadınız diye sitem ettim diye suçlu ben oldum rezil insanlar. Bizde bir laf var ya bu deveyi gudeceksin ya bu diyardan gudeceksin. Işte bir kere girdik bu yola yoksa şahı gelse bu pisliklerin yaptıklarına tahammül edemezdi. Bu taraftan annem babam üzülmesin diye susuyorum bu taraftan eşimi seviyorum ama bu sorunlari da her defasında yasiyorum

Neden yanlış olsun söyledikleri, evlenmeden düşüncesini söylemesi dürüstçe bir yaklaşım. Ses çıkarmasaydı ve evlendikten sonra nişanlısı ailesini sürekli evlerinde kalmak için çağırsaydı ve konu sahibi itirazını o zaman etseydi. Sen hatalısın evlenmeden önce şartlarını söylemen gerekirdi denilirdi. Şu kk da bir öyle bir böyle yorumlar :işsiz:

Bence senin sorunun bencillik biraz. kimse kendi ailesi söz konusu olduğunda onları kenara atamaz. adam senden babasına ilgi göstermeni istemiş. izin alamayabilirsin ama anlattığın tepkileri veriyorsan bunu güzel bi şekilde açıklamamışsın demektir.
maddi olarak bir şey yapamayabilirler. Varsa da yapmayan bir sürü aile var. Sakın eşinle maddiyat için kötü olma.
ama ılımlı ol derim çünkü senin gibi bir karakter senin ailene böyle tavır alsa ortalık yıkılır.
yüzüğü göndermeden gel görüşelim deseydin yüz yüze konuşur o zaman bitirirdin. Bariz saygısızlık olmuş artık resmen topu kucaklamışsın suçu sırtlamışsın gibi.

bu ailelerin, çocukları evlenirken yardım etme gibi bir zorunluluğunu ortadan kaldırmak isteyen zihniyetler ya abilerinden çok çekmiş(yani erkek kardeş yada abileri anne babalarını maddi yıpratmış) yada herşeyini kendileri yaptığı için böle konuşuyorlar.

çoğumuz anneyiz burda tüm imkanlarımızı seferber edip büyütüp okutup kurslara yollayıp iş güç sahibi olduklarında iş evliliklerine gelince neden ebeveynler kenara çekilmek zorunda.Şunuda belirteyim maddi anlamda ciddi zorluk yaşayanları kastetmiyorum adamın evi yok kendisi kirada aldığıyla karnını anca doyuruyor bir beklenti olamaz kendilerini geçindirdiklerine şükretmek lazım.

Ancak bir anne olarak (eşimde aynı fikirde)koca koca adam oldular körmü evlensinler mantığını kabul edemiyorum.nasıl kıyacaksınız bir başlarına bırakmaya evlilik yolunda daha en baştan 1-0 yenik başlatmaya nasıl gönlünüz razı olacak.okul bitti iş hayatına atıldı evlenmek istiyor körmü biriktir evlen demeyi içiniz el verecek.büüyütmek okutmak bunlar ana babanın vazifesi bi lütüf değil bu çocuklarına.aynı evlendirmekte bir lutuf değil vazifesi.gücünün yettiği kadar vazifelerini yerine getirmek zorundalar.oğlum kızım beyaz eşyalarından benim imkanım dahilinde şunu alabilirim keza düğün masraflarından bir miktar karşılayabilirim imkanım bunlar demek kurulan bir yuvaya fayda sağlar.bugun düğünlerde altınlar neden takılıyor bir yuvaya destek mahiyetinde kaldıki el altınla destek oluyorsa ailelerde misafir gibi gelip gitmemeli diye düşünüyorum.çocuklarımızı okuyup iş sahibi olana kadar anne baba değiliz bizler. ebeveynlikten emeklilik diye bir durumda yok.ölene kadar anne babayız bizler.her daim arkalarında olduklarımızı bilmeleri onları güçlü yapar.
+1

Yersiz, zamansız, saçma sapan bir muhabbet olmuş. Sayenizde tabii. Adamın babası ameliyata girecek, siz tutmuş evlendikten sonra ne kadar kalabilirlerin pazarlığını yapıyorsunuz. Çok itici. Ayrılmanız iyi olmuş bence.

Kendi anne ve babaniz dahil olmak uzere kimseden bir sey beklemeyin huzurla yasayin. Sonra ben bunu yaptim, sunu yaptim diye beklenti icine girebilirler. Kafam rahat bu konuda. Kimse seni evlendirdim boyle yaptim demiyor. Altin bile taktirmadim ben. Burada da goruyorum ben bakip buyutup, evlendirecegim sonra bana bakmayacak olduuu dusuncesindeki anneleri. Ben bunu yillardir savunuyordum, bu derken evlenirken kimseden yardim almamayi. Burada benimle hemfikir insanlarin olmasi cok guzel.

Kendi anne ve babaniz dahil olmak uzere kimseden bir sey beklemeyin huzurla yasayin. Sonra ben bunu yaptim, sunu yaptim diye beklenti icine girebilirler. Kafam rahat bu konuda. Kimse seni evlendirdim boyle yaptim demiyor. Altin bile taktirmadim ben. Burada da goruyorum ben bakip buyutup, evlendirecegim sonra bana bakmayacak olduuu dusuncesindeki anneleri. Ben bunu yillardir savunuyordum, bu derken evlenirken kimseden yardim almamayi. Burada benimle hemfikir insanlarin olmasi cok guzel.
Ben bakip buyutecegim evlendirecegim sonra bana bakmayacak olduuuu diyen o insanlara ileride gelinleri laf soyleyince kizacaklar ama;) kaynanam 50 yasinda gencecik ama cocuguma bakmiyor diye sayacak o gelinler, kayinpederim 50 yasinda emekli maasi var ayda 2500 ama bize ev almir bize bakmir diye yaygara yapan gelinlere kizmayi biliyorlar, iste oyle oglunu kizini hersey dahil evlendirirsen o da senin emekli ayligina,kiradaki evine, mutfaginda yaptigin tadilata laf soyler goz diker gelir kkda konusur uste ey kaynana adaylari ;)

Bu işler belli olmaz. Nereden bilebilirsin ki bir gün senin ailenin senin evinde kalmaya ihtiyacı olmayacağını? Gereksiz bir tepki olmuş.

Back