Gerekirse ailem isterse beraber yaşarım..?

Bence çok gereksiz olmuş böyle bir durumda bal böyle hastalık olayları olursa ben evimde ağırlamam etmem lafları hiç yakışık değil hele hele ben aileni sevmem sadece saygı gösteririm falan hiç olmamış niye sevemeyeceksiniz ki onlarda eşinin ailesi ve bir sorununuz da yok tutup sizinle yaşayacak halleri yok sizin o laflarınız üzerine sinirlenip öyle demiş yani. Adam ameliyat olacak nişanlınızın morali bozuk baştan konuşalım falan ne kadar gereksiz. Hem baştan hüküm veriyorsunuz yok 1 ay kalırlarsa istemezmişsiniz falan.

Siz öyle durup dururken konu açarsanız o da ailesini tutar kim olsa tutar o da oğulları yani şimdi evleneceği insan ben sevemem ben evimde istemem derse ne yapacak. Diyelim sizin anneniz ağır bir ameliyat geçirdi kızı olarak senin bakman lazım eşin evde istemedi ne yaparsın. Bir de ezik demişsiniz ya lütfen evleneceğin insanları seçim yapmak zorunda bırakmayın ne zaman bu kadar vicdansız olduk biz.

Şimdiki gençler istiyor ki kapımı kapatayım kimse gidip gelmesin hasta da olsalar banane ben bakmam. Yarın bir gün sizde ebeveyn olacaksınz değerlerimizi mi yitiriyoruz 1 ay hasta bakmak evliliğiniz aşınmaz o da çok aileci olmaz. Anne bana çocuklarına ne şartlarda büyütüyor da erkekler evlenince kapısını kapatıp banane diyecek çok enteresan ayrıca gayette izin alıp gidebilirdiniz.

Siz bence sapsız üzüm bulun ailesi olmayan. Size normalde beraber yaşayacağız demmiş ki siz öyle bir çıkış yapınca onlar ailem gerekirse kalırlar demiş sinirle. Hastalık halinden sözetmiş sizde bir adam hastaneye yattı diye etekleriniz tutuşmuş pes..

Bana çok mantıksız bir tartışma geldi. Sanırım buradaki konulardan çok etkileniyorsunuz.
Zaten babasını ziyarete gitmeniz gerekiyor birden çıkışmanız kötü olmuş. Ayrıca fıtık zor bir ameliyattır. Adam sizinle dertleşmek üzüntüsünü paylaşmak istemiş belki bir güzel söz duyar diye ama siz yok gidemem, bakamam falan diye ortalığı karıştırmışsınız.
Soruyorum size babanız ameliyat olsa ve nişanlınız size dese ki "ay abartma altı üstü bir fıtık ameliyatı " zorunuza gitmez mi?
İnsanlar basit bir ameliyatta ölüyorlar. Sizi hatalı buldum ben.

eskiden erkek ailesi yanında yaşayan kadınlar çok çektiği için şimdiki kızlar birlikte yaşamak istemiyor. eğer o zamanlar insanlar mutlu olsaydı bugüne de yansırdı. ayrıca erkekler evlenince kapısını kapatacak diyorsunuz yıllarca kadınlar kapıyı kapattılar ailelerine o konuda tek kelime etmemişsiniz?

aile bir tek erkekte mi var?

ne kadar bencilce bir yaklaşım. erkek ailesi binbir emekle büyüttü de kızın ailesi güle oynaya mı büyüttü?
ve evet hasta da olsalar kadının görevi erkek ailesine bakmak değildir. elbette gidecekler ziyaret edecekler yanlarında olacaklar ancak kızın ailesinden birisi hasta olsa kocası bakacak mı?

Bu olayda haksızsınız bence. Babası sonuçta tabiki endişelenecek. Sizden sadece destek beklemiş.

Bende mi bir gariplik var yoksa sizlerde mi anlamadım gitti. Ben evlenirken hiç düşünmedim gelip ne kadar kalırlar, ne kadar kalabilirler vs vs diye. Eşimin ailesi öyle bir imaj bırakmadı ondan mı acaba?

Ha evlenmeden önce konuşmanız iyi olmuş orası ayrı ama daha yumuşak bir şekilde söyleyebilirdiniz. Nişanlınız söyleme tarzınız yüzünden de demiş olabilir istedikleri kadar kalabilirler diye. Öncesiin bilmiyorum tabii, ilk baştan pat diye istedikleri gibi gelip kalırlar va demişse durum değişir tabii

Sanirim sorun sadece zamanlama.
Yani soyledikleriniz evlenmeden once konusulmasi gereken seyler kesinlikle.
Ama ortada hastalik ameliyat gibi bir durum varsa insan daha da hassaslasiyor.
Siz araya sıkıştırayım da demedi demesin mantığındasınız anladığım kadarı ile.
Bir ay -hastalik gibi bir durum olmadigi surece- cok ama cok uzun bir sure zaten. Bir ayi gecen bir hastalik mevzuunda da hastayi kendi evinde, uzman bir bakiciya emanet etmek lazim. Bu sekilde ifaade etseydiniz daha şık olurdu. Mantıken haklı, usluben haksızsınız yani.

Bir de burada yazılan şeyler ile insanlari yargilamamak lazim. Insan rahatlamak icin en uç dusuncelerini bile yaziyor buraya. Anlik olarak hangimiz gozumuzu karartmiyoruz ki?

Eski konularinizi bilmiyorum ama bence bir sans daha isterse geri cevirmeyin. Soylediklerinizin arkasinda oldugunuzu ama uslubunuzun ve zamanlamanin yanlis oldugunu kabul ederek siz de bir adım atin. Simdi bitti diyorsunuz ama dugune 2 ay kala bitirmek o kadar kolay olmasa gerek. Neyse hakkinizda hayirlisi...

Üffff bir kapat o ağzını ya.. sanki eski konuları biliyorsunda at bol keseden..

Ne kadar terbiyeli olduğunuz zaten size hak vermeyenlere verdiğiniz cevaplardan belli. O zaman konu açmayacaksınız buraya gayette haksızsınız bunun eski konularla alakası yok. Adam ameliyata girecek anında tutuşmuş pazarlık yapmışsınız elbette o da ailesini savunup hasta olurlarsa evine çağıracağını söylemiş. Neyse iyi ki bitmiş yoksa zaten bu rahatlık sevdanız ve tavırlarınızla üslup bilmez konuşmalarınızla hayatı zindan ederdiniz. Umarım bir gün bakılacak duruma düşmezsiniz o zaman da gelininiz ben istemem ne yaparsa yapsın dediğinde bugünler aklınıza gelsin.

bu ailelerin, çocukları evlenirken yardım etme gibi bir zorunluluğunu ortadan kaldırmak isteyen zihniyetler ya abilerinden çok çekmiş(yani erkek kardeş yada abileri anne babalarını maddi yıpratmış) yada herşeyini kendileri yaptığı için böle konuşuyorlar.

çoğumuz anneyiz burda tüm imkanlarımızı seferber edip büyütüp okutup kurslara yollayıp iş güç sahibi olduklarında iş evliliklerine gelince neden ebeveynler kenara çekilmek zorunda.Şunuda belirteyim maddi anlamda ciddi zorluk yaşayanları kastetmiyorum adamın evi yok kendisi kirada aldığıyla karnını anca doyuruyor bir beklenti olamaz kendilerini geçindirdiklerine şükretmek lazım.

Ancak bir anne olarak (eşimde aynı fikirde)koca koca adam oldular körmü evlensinler mantığını kabul edemiyorum.nasıl kıyacaksınız bir başlarına bırakmaya evlilik yolunda daha en baştan 1-0 yenik başlatmaya nasıl gönlünüz razı olacak.okul bitti iş hayatına atıldı evlenmek istiyor körmü biriktir evlen demeyi içiniz el verecek.büüyütmek okutmak bunlar ana babanın vazifesi bi lütüf değil bu çocuklarına.aynı evlendirmekte bir lutuf değil vazifesi.gücünün yettiği kadar vazifelerini yerine getirmek zorundalar.oğlum kızım beyaz eşyalarından benim imkanım dahilinde şunu alabilirim keza düğün masraflarından bir miktar karşılayabilirim imkanım bunlar demek kurulan bir yuvaya fayda sağlar.bugun düğünlerde altınlar neden takılıyor bir yuvaya destek mahiyetinde kaldıki el altınla destek oluyorsa ailelerde misafir gibi gelip gitmemeli diye düşünüyorum.çocuklarımızı okuyup iş sahibi olana kadar anne baba değiliz bizler. ebeveynlikten emeklilik diye bir durumda yok.ölene kadar anne babayız bizler.her daim arkalarında olduklarımızı bilmeleri onları güçlü yapar.

bu ailelerin, çocukları evlenirken yardım etme gibi bir zorunluluğunu ortadan kaldırmak isteyen zihniyetler ya abilerinden çok çekmiş(yani erkek kardeş yada abileri anne babalarını maddi yıpratmış) yada herşeyini kendileri yaptığı için böle konuşuyorlar.

çoğumuz anneyiz burda tüm imkanlarımızı seferber edip büyütüp okutup kurslara yollayıp iş güç sahibi olduklarında iş evliliklerine gelince neden ebeveynler kenara çekilmek zorunda.Şunuda belirteyim maddi anlamda ciddi zorluk yaşayanları kastetmiyorum adamın evi yok kendisi kirada aldığıyla karnını anca doyuruyor bir beklenti olamaz kendilerini geçindirdiklerine şükretmek lazım.

Ancak bir anne olarak (eşimde aynı fikirde)koca koca adam oldular körmü evlensinler mantığını kabul edemiyorum.nasıl kıyacaksınız bir başlarına bırakmaya evlilik yolunda daha en baştan 1-0 yenik başlatmaya nasıl gönlünüz razı olacak.okul bitti iş hayatına atıldı evlenmek istiyor körmü biriktir evlen demeyi içiniz el verecek.büüyütmek okutmak bunlar ana babanın vazifesi bi lütüf değil bu çocuklarına.aynı evlendirmekte bir lutuf değil vazifesi.gücünün yettiği kadar vazifelerini yerine getirmek zorundalar.oğlum kızım beyaz eşyalarından benim imkanım dahilinde şunu alabilirim keza düğün masraflarından bir miktar karşılayabilirim imkanım bunlar demek kurulan bir yuvaya fayda sağlar.bugun düğünlerde altınlar neden takılıyor bir yuvaya destek mahiyetinde kaldıki el altınla destek oluyorsa ailelerde misafir gibi gelip gitmemeli diye düşünüyorum.çocuklarımızı okuyup iş sahibi olana kadar anne baba değiliz bizler. ebeveynlikten emeklilik diye bir durumda yok.ölene kadar anne babayız bizler.her daim arkalarında olduklarımızı bilmeleri onları güçlü yapar.

KESİNLİKLE !

Yorum yapılacak gibi değil.. Şu güzelliğim yerinde sözü.... Bana birini hatırlattı. Fazla egodan kendini dünyanın merkezi sanıp, Ben ne kaynana ne de kayınpeder dinlerim diyen bi kuzen. Kocası 3 ay katlandı ve boşadı, asla vazgeçilmez değilsin diye... Ondan sonra çooook yalvardı o dinlemem dediği kv ye kp e ama asıl onu kimse dinlemedi, güzelliğine rağmen!!!!

Bişey söylim mi bencilsin bence. 1 ay kalır en fazla nedır ya ? Bence onun sana yüzüğü göndermesi gerekıyo. Bunun hastalığı var ölümü var gerçekten çok ayıp Bence sen sırf kendını ispatlamak uğruna rest çekmişsin. Onlar naptı onu biz aldık bunu nişanlım aldı. Hiç kimse sana hiç birşey yapmak zorunda değil. Sen hürmetini maddiyatla mı ölçüsyosun.

Evli olsaydık babamı yanıma getiridim demek, simdi bakicim hizmetcim yok ondan getiremiyorum demek.
Cidden şimdi getirsin yanına. Eee ama şimdi bakacak kadın yok. Erkeğin ailesine de kadın bakmalı sonuçta. Zihniyete gel.

Bu arada erkek ailesine tabi bakacak diyorsunuz da, erkek mi bakıyor Allah aşkına ailesine? Kadın hizmet ediyor, yıkıyor, yemeğini, çamaşırını, bulaşığını yıkıyor. Erkek mi bakmış oluyor yani?

Bence ikiniz de hatalısınız fakat hatanın büyüğü biraz sizde . Sizin gibi düşünen bir arkadaşım vardı aileler konusunda , biraz da zenginliğin getirdiği şımarıkla eşinin ailesini evden kovmuştu basit bir tartışmadan dolayı ben çekemem ben dayamam tavırlarıyla 2 yıl içinde ailesi ters düz oldu oturdukları evi dahi sattılar kiraya çıktılar kirasını ödeyemediler arkadaşım ismi filiz utancından kocasına bir şey diyemiyordu ama kocası merhametli biri çıktı eşine dahi söylemeden kendi evlerine aldı eşinin ailesini biraz durumları düzelene kadar beraber kaldılar oda 2 yıl sanırsam bu hayatta kimin ne yaşayacağını bilemezsiniz ve kesinlik önyargıyla yaklaşıp büyük konuşmamak gerekir kişisel düşüncemdir.

Ya karsindakide sana aynı lafı söylese hoşuna gider mi diyenlere özellikle soruyorum kızlar ... Genelde bu gibi şeyler hep erkeğin ailesinde olmuyor mu kendi acinizdan düşünün anneniz babanız uzak olanlar istisna hanginizin evinde gelipde günlerce kaliyorAma erkeğin ailesi sanki babalarının evi gibi istediği zaman girip çıkıyorlar . Kızın ailesi böyle bir mantıksızlık yapmaz ki kız da erkeğe soylesin erkek kabul etmesin tartiasinlar. Genelde tartışmalar erkeğin ailesinin yüzünden oluyor malesef. Ha sana gelince de canım keşke hemen pes etmeseydin yuva yıkmak kolay Ama kurmak zor yuzmus yuzmus sonuna gelmissin maalesef bu gibi sorunlar bayanların olmazsa olmaz sorunları sen bu sorunu yaşarsın başkası başka sorun yani sorunsuz inan ki yok dünyada. Sanki başka adamla evlensen nisanlansan sorunun olmayacak mi sanıyorsun. İmtihan dünyası yapacak birşey yok. Dua et karsindaki gene net adammış ki söylemiş nişanlı iken seni gecistirip evli iken de bunu dillendirebilirdi bunu da dusun. Kısacası keşke yüzüğü gondermeseydin

Sizin gibi dusunmuyorum, ailelerin vazifesi cocuklari 60yasina gelene kadar devam mi edecek? Cocuklari kendi ayaklari uzerinde duramaz ki sizin dediklerinizi yaparsa. Dugunde takilan altin olayi cok farkli bir konu. O bir hediye. Arti her altin hediye eden gelip evine mi yerlessin yeni evli insanlarin? Sizin dusunceniz kendinize elbette ama bu dusunce yuzunden cocuklar 20 yasinda ailesine yaslana yaslana evleniyor, ev aldirtiyor araba aldirtiyor ve ebeveynlerin yasli halleriyle yillarca borc odemesine nefes alamamasina ve emeklilik tadini cikaramamasina sebep oluyor. 31 yasinda kendi imkanlarimla evlendim,esim de ayni sekilde. Kimseden koltuk kanepe beyaz esya istemedim,ev araba istemedim. Simdi bir oglum var, oglum 30 yasina geldiginde ben 62 yasinda olacagim. O saatten sonra emekliligimin tadini cikaramayacaksam, gezip tozamayacaksam ne anlami kaldi hayatin? Benden ev esya bekleyecek mi bu cocuk diye endise etmek istemiyorum. Vazifem oglumu okutmak ve egitmek. Evlendirmek degil. Onu da kendi yapsin bir zahmet,ben nasil yaptiysam babasi nasil yaptiysa o da yapsin cok sey mi istiyorum hayattan?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…