• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün Gerdekten önce namaz şartmı?

Gelinliğin içine jartiyer filan giyiyoruz. O şekilde namaz kılınırmı ki!!
Birde o gece içki içeceğiz. O zaman nasıl namaz kılacağız. bilmiyorumkismile

Düğün gecesi o mübarek gecede tüm melekler yanınıza iniyormuş biz içki bulundurmayacağız olduğumuz yerde bence çok önemli :21::71:

heycandan hic bisi anlamadim ki :77::1: nisan pastami bende yiyememistim

Kıyamam sana yaw:60:insan ister istemez heyecan yapar ya.isterse 10 yıllık sevgilisi olsun evlendiği.zaten heyecan olmasa sevgide olmazki.güzeel duygudur heyecan.heyecan geçince sıradanlaşma başlıyor.kime sorarsam sorayım.evlendiklerinin ilk zamanları herşeyden güzeldi derler.heyecan,utangaçlık,yoğun hisler...:1:bakalım biz nolcaz:)

Resulallah ( s.a.v ) soylerde güzel olmaz mı ..
çok güzel bir sünnet ..

inşallah Allah bızlerede sevdıgımızle o namazı kılmayı nasip eder.

mrb arkadaşlar bugün kaydoldum ve ilk konuya katılımım,,, walla biz ilk gecenin heyecanından olsa gerek tamamiyle unutmuşuz:69::69::69:

sart değil tabıkı istege baglı.. biz kılmıstık eşimle.. önce bi guzel duş aldım temızlendım abdestınımıde aldım kıldık 2rekat değilmi sonucta.. ;)

isteğe bağlı birşey 2 rekat namaz birde dua 10 dk toplasan ancak alıyor.
bence kılınsa güzel olur

benimde merak ettigim ve arastirdigim bir konudur.

Buldugum guvenilir bir kaynakta asagidaki belirtilmis:

Resulullah efendimiz, Hazret-i Fatıma’yı Hazret-i Ali’ye tezvic ettiklerinde buyurdu ki:

'Ya Ali! Gelini kendi evine götürdüğün zaman, çorabını ayağından çıkar. Ayağını yıka. O suyu evin bütün köşelerine saç. Böyle yapınca, Allahü teâlâ senin evinden yetmiş türlü fakirliği dışarı çıkarır. Yetmiş türlü bereketi evine dahil eder. Yetmiş rahmeti sana nazil kılar. O gelin ile ve onun bereketi evin köşelerine erişir. O gelin, delilikten ve diğer hastalıklardan emin olur'

Peygamberimiz der de yapmaz miyiz?
Insallah allah'in nasip eder bu gunleri... :nazar: :nazar:

---
Bu da bir diger paragraf ayni kaynaktan:
Bu gece, iki rekat nafile namaz kılıp dua edilir. Gelinin ayağı bir leğende yıkanır, odanın köşelerine serpilir. Bugünlere kavuşmanın şükrü ve gelecek günlerin saadeti için, Allahü teâlâya dua edilir. Bu arada, oturup, bir müddet sohbet etmeli. Böylece, fazla heyecan atılmaya çalışılır.

---

Erkegin ustune cook gorev dusuyor!!
Allah onlarin da yardimcilari olsun! :8:

benimde merak ettigim ve arastirdigim bir konudur.

Buldugum guvenilir bir kaynakta asagidaki belirtilmis:

Resulullah efendimiz, Hazret-i Fatıma’yı Hazret-i Ali’ye tezvic ettiklerinde buyurdu ki:

'Ya Ali! Gelini kendi evine götürdüğün zaman, çorabını ayağından çıkar. Ayağını yıka. O suyu evin bütün köşelerine saç. Böyle yapınca, Allahü teâlâ senin evinden yetmiş türlü fakirliği dışarı çıkarır. Yetmiş türlü bereketi evine dahil eder. Yetmiş rahmeti sana nazil kılar. O gelin ile ve onun bereketi evin köşelerine erişir. O gelin, delilikten ve diğer hastalıklardan emin olur'

Peygamberimiz der de yapmaz miyiz?
Insallah allah'in nasip eder bu gunleri... :nazar: :nazar:

---
Bu da bir diger paragraf ayni kaynaktan:
Bu gece, iki rekat nafile namaz kılıp dua edilir. Gelinin ayağı bir leğende yıkanır, odanın köşelerine serpilir. Bugünlere kavuşmanın şükrü ve gelecek günlerin saadeti için, Allahü teâlâya dua edilir. Bu arada, oturup, bir müddet sohbet etmeli. Böylece, fazla heyecan atılmaya çalışılır.

---

Erkegin ustune cook gorev dusuyor!!
Allah onlarin da yardimcilari olsun! :8:

ben ayak yıkamayı bilmiyordum ama kayınvalıdem sagolsun nısanlımla benı karsısına alıp konusur bunları namaz kılmayı sabah erken kalkıp el öpmeye gitmeyi (sabahın köründe el öpmeye gidicez yani..:)

ben ayak yıkamayı bilmiyordum ama kayınvalıdem sagolsun nısanlımla benı karsısına alıp konusur bunları namaz kılmayı sabah erken kalkıp el öpmeye gitmeyi (sabahın köründe el öpmeye gidicez yani..:)

inanmıyorum sana cidden sabah uyanıp kaynanamı gidicen???çok enteresan ne o öyle biz işi hallettik der gibi.ayrıca bu ne kabalık böle.siz yeni evlenmişsiniz hiç olmadı 3-4 gün evde eşinle evliliğin tadını çıkarmaya hakkın var:SSS çok şaşırdım canım.ama bana kalırsa gitme derim ne o öyle yaa.siz artık evlenmişsiniz bi rahat bıraksınlar.kusura bakma canım böyle şeylere sinir oluyorumda o yüzdn belki biraz sert yazmış olabilirim.

geçenlerde kaynanamlardaydım.oturuyoruz falan işte muhabbet balayından çıktı kaçta gideriz diye.dedim sabah kalkar kahvaltıyı yapar çıkarız.yada yapmayız pastahaneden bişeler alır geçiştiririz falan.nişanlımda demezmi anam hazırlar bize kahvaltı öyle tepem attıki:@ o an onu öldürebilirdim:) bende dedim olur bende annemlere giderim kahvaltı etmeye sonra sen beni alırsın dedim.kaldıki peşimde bukadar koştun ilk günümüzde bana kahvaltı hazırlamaya layık görmüyorsan bende sana ne kahvaltı ne yemek yapmaya layık görmüyorum dedim falan filan baya bi kavgamız oldu kaynanamı bi gör şokta.ben kadına suç bulmadım onada bişey demedim.nişanlımın dengesizliği.şimdi beni orda kızdırdığı için balayına giderken uğrayıp el falan öpmüycem.taki döndüğümüzde.oda birdaha bana emri vaki yapmamayı öğrendi.ağzından çıktığı içinde çok pişman:)))ama ben onun cahilliğine verdim.çünkü adetmiş oymuş buymuş hiçbişeyden haberi yok neolur olmaz bilmiyor.bu konuda çok cahil.hoş erkeklerin çoğu bilmezde neyse anlıycan öyle.sende sakın ilk güğnden gitme derim hiç olmadı 2 gün evinizde kalın bacım ya.bu günler birdaha gelmiyorki istesende o heyecanı yakalayamassın zaten.balayına gidiceksende dönüşte gidersiniz elöpmeye.daha sonrada davet edersiniz falan filan.bu işler böyledir.ilk günden el öpme falan yok yani.

mecbur değil sanırım emin olmamakla birlikte ama kılarsan senin için iyi olur çünkü duaların kabul olduğu bir namazdır herkes bol dua ister gelinden hatta:)
ben kılmıştım eşimde kılmıştı 2 rekat sadece sonuçta bu kadar acaba dencek bişey yok.

arkadaslar namaz kilmak iyi hos ta.. gelinligin icinde, nasil olcak o bilemiyorum...
yani ben isterim ki, eve gelelim, esim yavas ve narince cikarsin gelinligimi:17::16:

ama simdi namaz icin abdest almak gerek! abdest almak ta tabiiki nerdeyse dus almak gibi bisi olcak... o makyaj anca banyo suyuyla cikar, lavabo sokmez gibi geliyo bana:1::1:

e diyelim ki, gelinligi cikarttik, banyo yaptik veya yapmadik... namaz kildik...
e hani nerede bunun cazibesi? nerde gelinlik esin cikarmasi icin? :2::2:

gelinligi bidaha giymek te abes olur sanki... :19:

ay bilemedim... tecrubeli hatunlar yorum yapiiiin!! :nazar:

Bizde kılmıştık ve eşimle birlkte namaz kılmak ç.ok hoşuma gitmişti benim hem duyduklarıma göree o gece tüm dualar kabul olurmuşş

evett bende cok ınanarak dua etmıstım. hatta yazıcıdan dualar buldum cıkardım bırsuru ... en az bır saate yakın belkıde gecmıstır dua etmıstım. esım tabı okdr etmedı bende ızın ıstedım tabı dedı :D

Canım valla biz pek romantik gelinlik çıkarma filan yapmadık eşim yardım etti çıakrdım ve sonra sarılıp uyuduk çünkü düğün kına günlerce sürdü onca yol yatağa zar zor düşmüştük zaten ertesi gün namazlarımızı kıldık ve :17:

arkadaslar namaz kilmak iyi hos ta.. gelinligin icinde, nasil olcak o bilemiyorum...
yani ben isterim ki, eve gelelim, esim yavas ve narince cikarsin gelinligimi:17::16:

ama simdi namaz icin abdest almak gerek! abdest almak ta tabiiki nerdeyse dus almak gibi bisi olcak... o makyaj anca banyo suyuyla cikar, lavabo sokmez gibi geliyo bana:1::1:

e diyelim ki, gelinligi cikarttik, banyo yaptik veya yapmadik... namaz kildik...

arkadasım budusuncende haklısın aslında:D:d hep hayal ederdım bende esım cıkarcak gelınlıgı falan dıe. ama ole olmadı yanı bıraz ole oldu. sacı bası cozduk ama namaz kılıncak falan ya. ee gelınlıkle olma ztabı yanı ben ole kılamadım arkadasım ole kılmıs. sonra mecbur o sacla nasıl abdest alcaksın banyo yaptım . sonra namaz falan. esım dedı namazsız elımı surmem:D sonra da namaz bıttı yanı degısık oluo ole:Dromantıklıgı kacıo bence. bıde zaten ılk gun romantıklıkden cok heycan oluyokı. ben dugun salonunda basladım heycana hıc cıkmadıkı aklımdan

Sart olup olmadigini bilmiyorum ama benimde duyduklarim o gece evlenen ciftin tüm dualari kabul olur tüm günahlari silinirmis en dogrusunu Allah bilir tabi ki...

Dügünden sonra banyo yapip makyajdan ter kokusundan kurtulup geceligimi giyerim...

Esimde illede beni soyacaksa geceligimi cikarsin ne var sanki ha gelinlik ha gecelik :)))

iyide canım gelinliği çıkardı diyelim bir duş yapmıcakmısınız o ter koku ustunuzdeyken başka işe gecilirmi :51: zaten o gelinlik cıkacak yıkanıp paklancaksınız namazda kılıverin ne olcakki ?

biz kılmıştık eşimle hatta eş önde oluyor kadında bir kaç adım arkasında olması lazım gene yanyana duruluyor ama kadın geride duruyor ... ben böyle biliyorum ...

Back