Düğün Gerdekten önce namaz şartmı?

bende çokmerak etderidm ahhat böyle bikonuda açmıştım..ama ben dini nıkahtan sonra diye biliyorum mesela düğünden önce dini nıkahınız kıyıldıktan sonra kılınabilir diye biliyorum ben..

ablamınkınde ,enıstemler ablamı almaya eve geldıkten sonra annem biraz sakınlesip şükür namazı kılmıstı , telii duvaklı gelın etım kızımı sukurler olsun die..
ablamla enıstemde dugun gecesı kılmıslar..

bizde oyle yapıcaz eşimle kılıcaz namazlarımızı , şükür namazı sonucta şart değil..

bizde kılmıştık eşimle..kılmak isteyen kılar zaten 2 rekat Allahım bana sevdiğim insanla yuva kurmayı nasip etmiş 2 rekat namaz kılmışım çok mu.

bizde kılmıştık eşimle, önce yatsı namazı sonrada 2 rekat şükür namazı, o gece ettiğin duaların kabul olduğunu söylemiştiler ve çok dua etmiştim, Allah ıma binlerce kez şükürler olsunki o geceki dualarım oldu.
Makyajı yıkaması zor oldu tabi gelinliğimle çok zor oldu, ama sonuçta o geceyi 1 kez yaşadık vede değdi, hemde o kadar makyajla uyuyamacağım için önceden temizlemekde iyi olmuştu.

en iyisi düğün sonrasında, gerdek öncesinde bir duş alıp namaz kılmak...ondan sonrasıda malum...

ınancım var ama biz kılmadık..Dini nikahtaki ettiğimiz dualar yeterli diye düşündük..Normalde de namaz kılamıyorum ...

zorunlu olması önemli değil ben kılmanın çok anlmalı ve güzel olcağını düşünüyorum
ve allah kısmet ederse nişanlımla kılmak istiyoruz
sonuçta şükür etmek dua etmek o akşam manevi bi huzur bizim için
ama açıkçası gelinlikle olmasından çok gelinliği çıkartıp bi duş alıp ondan sonra kılmak daha mantıklı geliyor ne bilim gelinlikle zor olmaz mı yaa
ayy şimdi hayal ettimde sevdiğim adamla onu paylaşmak gözünün içine bakarak yanında olduğuna şükretmek çok farklı bi duygudur inş nasip eder allahım 7 ay sonra...

bence kılınması gerekiyor o gece edilen bütün kabul olur diye biliyorum Allahın huzurunda karı koca oluyorsun bu yüzden çok mübarek bi gece 2 rekat namaz kılıp şükretmenin eminim evlilik hayatımıza katkısı olur diye düşünüyorum yer gök dua üzerine....

bizde kadında erkekte kılar
erkek kadının duvağında kılar
kadında erkeğin ceketinde kılar

bizdede böyledir annemde babamda kılmış annemin duaları kabul olmuş.2oğlan bi kız istemiş mutluluk huzur istemiş allaha şükür onlarda oldu.bende kılarım öyle bişiy olsaopuyorumnanaktan

çOk güzel bir adet.biz de kılıcaz.Rabbim o günleri görebilmeyi nasip etsn inşaLLahh..

bence çok güzel bi gelenek yeni kurdugumuz yuva için dua edip şukretmek bence çok mantıklı bı baslangıç.o günü görmek nasip olursa bende namaz kılmayı dusunuyoum ınsallah

gelinlikle kılmak zorunlu mu acaba?. gelinlikle zor olur makyaj temizlemek, abdest almak filan :)

Gelinliğin içine jartiyer filan giyiyoruz. O şekilde namaz kılınırmı ki!!
Birde o gece içki içeceğiz. O zaman nasıl namaz kılacağız. bilmiyorumkismile

Şükür namazıdır bu namaz...
Gelinlikle felan durulmuyor ki onunla namaz kılınsın..
Eve gidince zaten ondan bir an önce kurtulmak istiyor insan robot gibi gelinliğin içindesin bütün gün akannehir
Güzelce duş alıp, abdestini alıp kılarsın namazını...
Tabi zorunlu olmadığını biliyorum bende kadın için..

ben de kılınırsa çok iyi olur diye düşünüyorum..
çok özel birgün ve hayatında tek..birdaha aynı duygularda olmak
çok zordur..hem şükretmek vuslata erdiğimiz için hem de
dua etmek isteriz yarınımız için..
inşaallah bizde şükür namazımızı atlamadan yeni bir
hayata baslamayacağız..hayalim hep bu yönde..
en güzeli de bu değil mi..zaten yogun birgün..
gelip duşunu alıp rahatlamalısın önce
sonrasında abdest ve namaz derken hersey huzur içinde
ilerler..gönül rahatlığıyla..herkesin hoşnutluğunu sağlayarak..

müstehaptır bu namaz ..yani kılarsan sevap kılmazsan bir sorumluluğu yok ...isteyen herkes kılabilir ..kadın da erkek de kılabilir...

gelinlikle nasil namaz kiliniliyor ben onu anlamadim...
gelinlikle abdest alican sonra namaz kilican...
bunu becerebilene helal diyorum :)

bende mecburi degil diye biliyorum, ama o gece ettigin dualar kabul olurmus o yüzden neden kilinmasin ki?
2 rekat namaz alt tarafi...
onu bile kilmaya üseniyorsak vay halimize :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…