- 28 Mayıs 2021
- 1.290
- 482
- 73
- 34
- Konu Sahibi Hayallerdeyim
-
Ona yakın olsun diye değil yanlış ifade de bulunmuşum burda kiralar olağandan pahalı yani yakın derken samimiyet anlamında dedimDüğününüzde bulunmamış sonrasında gelip tebrik etmemiş,ayrılık mevzu olunca evinde misafir etmiş.....Siz niye kendi kafanızdan gelin güvey oldunuz onun kiralık evine doğalgaz baglatip borca girdiniz.Oturup konuşmadan birlikte kalma planı yapmışsınız, onunda işine gelmiş ucuz yollu doğalgaz bağlanmış evde sizi istememiş.İsi bitince kapıyı göstermiş , hâlâ ona yakın olsun diye pahalı ev kiralıyor,onun promosyon parasında , söz sahibi olmak istiyorsunuz İkinizde fazlaca sorunlusunuz .Ben burada arkadaşlık göremedim.....
Samimiyiz anlamında. Promosyon parası yatacakken off napıcam bu kadar parayı haram demişti ben de birazcık verir misin kullanmazsan evden çıkacağım diye yani yakın arkadaşız diye ben onun parasına niye göz dikeyimOna yakın olsun diye değil yanlış ifade de bulunmuşum burda kiralar olağandan pahalı yani yakın derken samimiyet anlamında dedim
Samimiyiz anlamında. Promosyon parası yatacakken off napıcam bu kadar parayı haram demişti ben de birazcık verir misin kullanmazsan evden çıkacağım diye yani yakın arkadaşız diye ben onun parasına niye göz sikeyim.Ona yakın olsun diye değil yanlış ifade de bulunmuşum burda kiralar olağandan pahalı yani yakın derken samimiyet anlamında dedim
Bilmiyorum aynı şeyleri o yaşasaydı ben fedekarlık gösterebilirim demek ki o çok yakın görmemiş ev zaten 3 artı 1 çok büyükAynı evde yaşadıktan sonra böyle şeyler olabiliyor. Çok normal. Aynı evdeyken sorunlar olunca içine atmıştır, tatsızlık olmasın diye. Sonra da kendince mesafe koymuştur. Biriyle aynı evde yaşamak kolay bir şey değil. Öğrenciyken falan insan idare ediyor ama bir yaştan sonra özellikle zor.
Hayır ben aradım hatta konuştum kendisi dedi bir yıl burda kal istersen seneye de kalırız dedi o demezse zaten asla kalmazdımKiz sizi yanina ev arkadasi almamis anladigim ev bulunca giderim diye girip kalmişsiniz. Baskasi sizin kredisini taksidinizi düşünmek zorunda degil o sizin probleminiz. Arkadaşta olsa bi yerde sizin aileniz değil bu insan ve yalniz yaşamaya da alistiysa ddvamli evde insam istememiş olabilir.
Zaten size 1 sene iyilik edip evini acmis bedava degil yarisini ödedim diye dusunuyor olabilirsiniz ama almasa almazdi siz de yari yariya degil baştan daha yuksek öderdiniz. Yani zaten yapacagini yapmis ustune parasindan vermedi diye triplenmenin alemi yok.
Kırgın olma hakkınız bence yok. Onun tercih ve hassasiyetleri de sizi ilgilendirmez. Siz müşkül durumda iken belirli bir süre size zaten destek olmuş kendiniz söylüyorsunuz size bile anlatmak açıklamak istemediği sebepleri olabilir veya sadece artık sizin için daha fazlasını yapmak istemiyor olabilir.Kızlar size yine bir konu açıyorum çünkü tarafsız olamıyorum. Ben önceki sene eşimden ayrılma aşamasında evi terk edip arkadaşımın evine gitmiştim. Sonra da ev bulamadığım için bu en yakın arkadaşımın evinde kalmaya başladım. Kirayı her şeyi birlikte ödedik eve doğalgaz bağlattık, pek cesaret edemiyordu ben o sırada araba da aldım ve kredi çektim neyse artık yıl sonu bitti ben bu sene içinde birlikte kalırız diye düşünüyordum o kadar doğal gaz bağlattık diye arkadaşım da kem küm etti . Daha sonra bir kaç kez sordum çünkü hem kredi ödüyorum hem de ayrı borcum vardı söyledim. Burası malesef deprem bölgesinden dolayı kiralar pahalı. Yazın tercih zamanı kalayım o zaman ev tutayım 2 ay en azından kira parası geç veririm dedim ev sahibine söyleriz dedim o da sadece 2 hafta kalacaktım onu istemedi ve malesef ben evden çıktım ve çok pahalı bir ev tuttum çünkü ev yok burda ama bu arkadaşıma da yine yakınız bu ev çıkma muhabbetleri olurken bize bankadan promosyon parası yattı ben de tekrar ev tutacağım o sırada arkadaşım bu promosyon parasını günah diye harcamıyor .Paranın hepsini bir arkadaşı diş yaptırıyormuş hepsini ona gönderdi ben o zaman çok bir şey istememiştim yani evden çıkacağım depozito vs madem harcamıyorsan eve çıkacağım maaşımın yarısı kredi ödüyorum kira zaten pahalıydı , evden çıkıyorum diye istedim laf arasında.Geri kalanı da arkadaşına gönderirsin demiştim. Ama hiç vermedi.Sonra hiç düğünüme gelmedi,düğünden sonra hediye vs almadı ne bileyim böyle düşününce aslında çok yakın olarak görmediğini düşündüm. Ve ben onu çok yakın görüp samimiydim şimdi yine samimiyim ama ben biraz salağım galiba. Bilmiyorum ona da hak veriyorum ev de istemiyor olabilir ama işte çok yakınız felan diyordu şimdi de ev kirasını tek ödüyor ondan şikayetçi doğalgaz faturası çok geliyormuş arabası bozuldu yeni arabaya almaya çalışıyor para çok biriktiremiyormuş .Bana dert yanıyor.Ben olsam onun yerinde bu kız evlendi kocasından neler çekti ayrıldı kaç yıllık arkadaşım idare edelim derdim elimden geldğince yardım ederdim bilmiyorum bu sene tayinciyim zaten boşver diyorum ama bir yanımda kırgın.
Bilmiyorum deprem zamanı ben yurtta kaldım okullar açıktı malum hiç çağırmadı eve ya da oturmaya. Ne bileyim ben galiba onu daha çok yakın görmüşüm.Aynı evde yaşaması zor biri misiniz acaba? Mesela benim çok yakın bir arkadaşım var gerçekten onu çok seviyorum yazın ziyarete yanımıza geldiler 3 gün yatılı ve kendi kendime dedim aynı evde yaşasak kesin ipler koparmış diye. Yakın olmak başka aynı evde yaşamak başka. Ve arkadaşınız diğer konularda size karşı nasıl yakın ve samimi mi?
Hayır ben aradım hatta konuştum kendisi dedi bir yıl burda kal istersen seneye de kalırız dedi o demezse zaten asla kalmazdım
Çok zor durumda kaldım zaten gelince deli gibi ev aradım çok mecbur kalmasam zaten demezdim o da baktı bulamıyorum kendisi kaldı ben sığıntılık yapmadım ama.Evine almış,elinden geleni yapmış.Herkes evini başkasıyla paylaşmak istemez.Yani sonunda kırmadan artık birlikte kalamayacağınızı belirtmiş.Kirilacak birşey yok bunda.Bu kişi konu açsaydı 'arkadasim uzun zamandır bende ama artık aynı evi paylaşmak sıkıntı oluyor nasıl davranmam gerekiyor 'diye,kimse demezdiki kalsın ne olacak.Uygun bir dille aynı evi paylaşmak istemediğini söyle diyeceklerdi.Düğün konusu artık geçmiş gitmiş, çünkü sonrasında gidip kaldiysan zaten o konuyu kapatmışsın demektir.
Allah kolaylık versin,sizin durumunuz da zor.Çok zor durumda kaldım zaten gelince deli gibi ev aradım çok mecbur kalmasam zaten demezdim o da baktı bulamıyorum kendisi kaldı ben sığıntılık yapmadım ama.
Teşekkür ederim az kaldı ama borcum bitiyor inşalah Allah yokluğa düşürmesin kimseyi .Allah kolaylık versin,sizin durumunuz da zor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?