Bebeğimin ilerlemiş pişik gibi bir sağlık sorunu varken, avmlerde gezmeye çıkmam mesela direkt cevap vereyim başlıktan. Önce düzelmesini beklerim itina ile bakarak, sonra gezerim oraya buraya. Bu olayda da hadi haklı olun, nolacak? Kadınla tartışsanız, haksızsın deseniz diretseniz de nolacak mesela? Siz tartışırken, pişiğin acısıyla bir köşede ağlayan yine sizin bebeğiniz olacak. Bebek arabasında değiştirebiliyormuşsunuz işte, tamam yapmışsınız bitmiş.
İnsanlardan umduğunuz tepkileri bulamazsınız her zaman; çünkü size görünenin ardını bilmiyorsunuz ve aynı tip de düşünmüyoruz hepimiz. Siz acele edermişsiniz, onlar etmiyorlar işte bir sebepten.
Çok basit bir örnek vereyim, trafikte motorluyum. Bazı kavşaklarda arkamdaki araçlar "Yol müsait hadi be ne bekliyorsun!" minvalinde korna çalarlar, ama o kavşaktan defalarca geçmişimdir daha önce. Eğimli, gelen aracın ani hız arttırma riski var ve altımdaki motor çabuk hızlanamıyor kalkışta. Kendi arabası için hesapladığı geçiş, benim motorumla yapacağım geçişle bir değil. Onun kornasına uysam "Aman bekletmeyeyim" diyerek yola atılsam ve kaza yapsam, canlı çıkamam. Ama arkamda korna çalan yola atlayıp kaza yapsa canlı çıkar çünkü ondaki araba, bendeki motor ve ben motoruma göre düşünmek zorundayım. "Bekleyin çok da tın" diyorum bazen, 2 dk beklemekten geç kalacaklarsa gidecekleri yerlere, evden 2 dk daha önce çıksalardı bana ne diyorum, canımdan önemli mi?
Herkes planını kendine göre yapar anlayacağınız. Sizin bebeğinizin altı pişik diye, oradaki bir başka anne de bebeğini yarım yamalak aç koyarak ağlatmak istemez. Sizin planlarınız da başkalarına bağlı olmasın, birkaç pratik planla çıkın dışarı. Bebekli hayat böyledir.