Gerçekten siz olsanız ne yapardınız özellikle anne olanlar...

kadin emzirirken nasil acele edebilir zaten oraya takildim ben iki memeyi birden cocugun agzina tepim hizli em cabuk em diyemeyecegine göre.
Herkesin bebeginin türlu türlu huyu var ve anneler bunu bilir ona göre reaksiyon alır.
Sizde bebeginizin pişik olduğunu biliyormuşsunuz mesela o an bir b planiniz olmalı ki alt degistirme unitesi kirik vs de olabilirdi bebek arabasıda gayet yerinde bir secenek
Çocuk sadece o pozisyonda emiyorsa diger kadinin da yapabilecegi pek bir şey yok maalesef.
Birde bebek bakim odalarinin her katta olmasinin sebebi biri dolu iken 2.ailye secenek sunmaktir aslinda o kadin oradayken girmemeniz gerekiyor kadin sizin yaninizda memeleri acik cocugunu emzirmek zorunda degildi.
Burada hatali sizsiniz icerisi dolu ise oraya girilmez boyle ortamlarda
Haklısınız düşününce ben de bunu anladım zaten..

Bence psikoloğa gidin dünya sizin etrafınızda dönmüyor bir uzmandan duyun bunu
Dünya benim etrafımda dönüyor demiyorum zaten..ama ben alt değiştirme yerinde bebeğimi emzirsem ve alt değiştirmek için bebeği ağlayan biri gelse tedirgin olurdum onun yerini işgal ediyorum diye..o yüzden onlarda ki rahatlik beni rahatsiz etti..ama yazılanlardan şunu anladım evet orası bebek odası ve isterse orda emzirri.benimde aynı durum başıma gelse benim de tedirgin olmamam lazım..sorun ben de benim rahat olmayı öğrenmem lazım.. çünkü karşı taraftan benim gibi olmasını bekleyemem ve bunun için sinirlenemem.haklsiiniz.daha kuralcı baktım hani orası alt değiştirme yeri ona rağmen neden emzirme yerinde emzirmiyor gibi ama daha geniş bakınca evet isterse kapıyı bile kitler ve beklemek zorundaydım yani..haklsiinz

Bebeğimin ilerlemiş pişik gibi bir sağlık sorunu varken, avmlerde gezmeye çıkmam mesela direkt cevap vereyim başlıktan. Önce düzelmesini beklerim itina ile bakarak, sonra gezerim oraya buraya. Bu olayda da hadi haklı olun, nolacak? Kadınla tartışsanız, haksızsın deseniz diretseniz de nolacak mesela? Siz tartışırken, pişiğin acısıyla bir köşede ağlayan yine sizin bebeğiniz olacak. Bebek arabasında değiştirebiliyormuşsunuz işte, tamam yapmışsınız bitmiş.

İnsanlardan umduğunuz tepkileri bulamazsınız her zaman; çünkü size görünenin ardını bilmiyorsunuz ve aynı tip de düşünmüyoruz hepimiz. Siz acele edermişsiniz, onlar etmiyorlar işte bir sebepten.

Çok basit bir örnek vereyim, trafikte motorluyum. Bazı kavşaklarda arkamdaki araçlar "Yol müsait hadi be ne bekliyorsun!" minvalinde korna çalarlar, ama o kavşaktan defalarca geçmişimdir daha önce. Eğimli, gelen aracın ani hız arttırma riski var ve altımdaki motor çabuk hızlanamıyor kalkışta. Kendi arabası için hesapladığı geçiş, benim motorumla yapacağım geçişle bir değil. Onun kornasına uysam "Aman bekletmeyeyim" diyerek yola atılsam ve kaza yapsam, canlı çıkamam. Ama arkamda korna çalan yola atlayıp kaza yapsa canlı çıkar çünkü ondaki araba, bendeki motor ve ben motoruma göre düşünmek zorundayım. "Bekleyin çok da tın" diyorum bazen, 2 dk beklemekten geç kalacaklarsa gidecekleri yerlere, evden 2 dk daha önce çıksalardı bana ne diyorum, canımdan önemli mi?

Herkes planını kendine göre yapar anlayacağınız. Sizin bebeğinizin altı pişik diye, oradaki bir başka anne de bebeğini yarım yamalak aç koyarak ağlatmak istemez. Sizin planlarınız da başkalarına bağlı olmasın, birkaç pratik planla çıkın dışarı. Bebekli hayat böyledir.

Bebeğimin ilerlemiş pişik gibi bir sağlık sorunu varken, avmlerde gezmeye çıkmam mesela direkt cevap vereyim başlıktan. Önce düzelmesini beklerim itina ile bakarak, sonra gezerim oraya buraya. Bu olayda da hadi haklı olun, nolacak? Kadınla tartışsanız, haksızsın deseniz diretseniz de nolacak mesela? Siz tartışırken, pişiğin acısıyla bir köşede ağlayan yine sizin bebeğiniz olacak. Bebek arabasında değiştirebiliyormuşsunuz işte, tamam yapmışsınız bitmiş.

İnsanlardan umduğunuz tepkileri bulamazsınız her zaman; çünkü size görünenin ardını bilmiyorsunuz ve aynı tip de düşünmüyoruz hepimiz. Siz acele edermişsiniz, onlar etmiyorlar işte bir sebepten.

Çok basit bir örnek vereyim, trafikte motorluyum. Bazı kavşaklarda arkamdaki araçlar "Yol müsait hadi be ne bekliyorsun!" minvalinde korna çalarlar, ama o kavşaktan defalarca geçmişimdir daha önce. Eğimli, gelen aracın ani hız arttırma riski var ve altımdaki motor çabuk hızlanamıyor kalkışta. Kendi arabası için hesapladığı geçiş, benim motorumla yapacağım geçişle bir değil. Onun kornasına uysam "Aman bekletmeyeyim" diyerek yola atılsam ve kaza yapsam, canlı çıkamam. Ama arkamda korna çalan yola atlayıp kaza yapsa canlı çıkar çünkü ondaki araba, bendeki motor ve ben motoruma göre düşünmek zorundayım. "Bekleyin çok da tın" diyorum bazen, 2 dk beklemekten geç kalacaklarsa gidecekleri yerlere, evden 2 dk daha önce çıksalardı bana ne diyorum, canımdan önemli mi?

Herkes planını kendine göre yapar anlayacağınız. Sizin bebeğinizin altı pişik diye, oradaki bir başka anne de bebeğini yarım yamalak aç koyarak ağlatmak istemez. Sizin planlarınız da başkalarına bağlı olmasın, birkaç pratik planla çıkın dışarı. Bebekli hayat böyledir.
Çok teşekkür ederim mükemmel yorumunuz için..çok haklısınız.. gerçekten bazı yorumlar o kadar iyi geldi ki bu da onlardan biri..inanın derdim haklı olmak değil..öfke ile buraya yazdım konuyu..ve evet nihayetinde haksizizm bu kadar sinirlenmekte..ama bana burda saldıranlarinda çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum.. herkesin önceliği tabiki kendi yavrusu..ben sadece ama orası alt açma yeri diğer koltukta emzirse de olabilir kafası ile yaklaştığım için ve arkadaşının o üslubuna çok ofkelendim..yoksa emziren kadın bana sadece bu pozisyonda emiyor dedikten sonra zaten bekledim ve hiçbir şey denedim..ben beklediğim halde arkadaşının o tepkisi hayret ettirdi..ama ettirmemesi gerekiyormus çünkü evet kendi arkadaşıni düşünüyor..sizin de dediğiniz gibi aynı durumu yaşasam ben de rahat olmalıyim..anladım belki ifade edemedim çok iyi bir şekilde aman anladım sizi. Teşekkür ederim

Ben sizi anladım bebeğiniz acı çekiyor siz de o acıyı anlayıp hırçınlaşıyorsunuz. Bunu anne olarak hepimiz yapabiliyoruz bazen. Ama empati yapın sizin çocuğunuz da emmeyi reddetmiş bir bebek. Bir an tuttu memeyi içinizden ne kadar mutlu olduğunuzu düşünün bi. Belki o anne o an onu yaşadı çünkü başka türlü emziremiyo bilgisine sahip olacak kadar açıklama yapmış. Kadın da strese girmiş ki arkadaşı onu rahatlatmak için acele etme demiş. Herkesin bebeğinin durumu kendine acil ama bu emzirme konusunda öyle durumlar gördüm ki mesela arkadaşımın bebeği sadece arabada giderken emiyordu. Düşünsenize ne kadar zor. Belki bebeği için uğraştı iki saat o pozisyonda kabul ettirebildi. Siz de elbette o alanın kullanım amacına göre hareket etmek istediniz bebeğinizin de canı acımış ama bu şekilde bakarsanız o anneye sinirlenmezsiniz. Emin olun o kadının yerinde olsanız siz de acele etmezdiniz pozisyon anne için çok rahatsız olduğu halde emzirebildiği için devam eder siz de öyle yapardınız altını şurda bir yerde de değiştirebilir dersiniz. Sinirlenmenizi anlıyorum ama bu şekilde düşünürseniz hemen geçer siniriniz. Açıkçası git tedavi ol bilmem ne cümlelerini doğru bulmuyorum anlık bir sinir ve empati yapamamak hepimizin başına geliyor. Hangi anne çocuğu bas bas bağırıp ağlarken başkasını düşünüyor ki ? Bu durumları çokça yaşayacağız bunu kabullenmek lazım.

Tutturmussunuz bir haksız görülmeye tahammülünüz yok diye..buna tahammülüm olmasa buraya konu açıp yardım istemem..tabiki ben haklıyım der önüme bakarım..haksız olduğumu ve aydinlanma yaşadığımı birçok arkadaşımın yorumuna yazdım..faakt bu şekilde her olayı ti ye alan saygısız insanlara gerçekten tahammülüm yok.. bir durum beni rahatsiz etmiş ve paylaşmak istemişim her türlü görüşe de açığım fakat bu saldırgan yorumlar neden cidden hayret ediyorum.. çok düzgün bir üslupla haksız olduğumu ve kesinlikle karşı tarafın haklı olduğunu yazan herkese de ayrıca saygı duydum ve birçoğunu da hakli buldum..ama bu yaklaşım doğru değil..evet gerekirse psikoloğa da gitcem..ama bence yapılan yorum çok saygısızca kendince dalga geçmek istemiş ama hiç yeri değil..
6 sayfayi birden okumadim ama saygisizliga saygisizlikla yanit veren biri olmadigim icin sizi anlayamiyorum uzgunum. O uye size saygisizlik yaptiysa o da hatalidir ama siz de hatalisiniz.

Sırf bu konu için psikoloğa gitmeyi düşünüyordum..aklıma burası geldi üye olup hemen danışmak istedim insan insana muhtaç birinizin yazdığı bir şey belki bana iyi gelir..
Olay yakın zamanda oldu..avmdeyiz bebeğimin poposu pişik kakasını yapmış nasıl çığlık atıyor.. koşarak bebek odasına girdik annemle ve alt değiştirme yerinde bir kadın bebeğini emziriyor (başka hiçbir pozisyonda emmiyormis bebeği )
Kızımın çığlık attığını görüyorlar emziren kadın açıklama yaptı ama hiçbir hareketlenme yok bebeği almıyor ordan.. diğer tarafta bebeğini emziren arkadaşi da diyor ki acele etme emsin çocuk..ben bu olayı hazmedemiyorumm.. abartıyorum diye de psikoloğa gitmeyi düşündüm ciddi anlamda.cunku orda çok ofkelendim..aynı durumda ben olsam hemen bebeğimi kucağıma alıp müsade ederdim çünkü..hem vicdansız hem arsız insanlar beni çıldırtıyor.. gerçekten benim yerimde olsanız nasıl davranırdiniz..o arada annem gel bebek arabasinda degiselim dedi bu arada o an çaresizlikle tamam dedim ama şu an diyorum ki keşke bebeğinizi alır mısınız deseydim gerekirse kavga etseydim ayyy bilemiyorum...içim içimi yedi onlara hiçbir şey diyemedim ya
Baştan sona hatalısınız. Sizin çocuğunuz gibi onunkide kıymetli. Oda beslenmesini önemsiyor neden rahatını bozsunki? Ben olsam belki aynısını yapardım. Başka alternatif olarak muhtemelen bakım odası var her katta. Beklemekten yada başka yere gitmekten başka çareniz yoktu.

Dünya benim etrafımda dönüyor demiyorum zaten..ama ben alt değiştirme yerinde bebeğimi emzirsem ve alt değiştirmek için bebeği ağlayan biri gelse tedirgin olurdum onun yerini işgal ediyorum diye..o yüzden onlarda ki rahatlik beni rahatsiz etti..ama yazılanlardan şunu anladım evet orası bebek odası ve isterse orda emzirri.benimde aynı durum başıma gelse benim de tedirgin olmamam lazım..sorun ben de benim rahat olmayı öğrenmem lazım.. çünkü karşı taraftan benim gibi olmasını bekleyemem ve bunun için sinirlenemem.haklsiiniz.daha kuralcı baktım hani orası alt değiştirme yeri ona rağmen neden emzirme yerinde emzirmiyor gibi ama daha geniş bakınca evet isterse kapıyı bile kitler ve beklemek zorundaydım yani..haklsiinz

Milyonlarca defa yazılmış.
Orasi sadece alt değiştirme yeri değil.
Bebek bakim odasi.
Bebeğin karnini doyurmakta bakim.
Siz niye dolu bebek bakim odasida girdiniz?

Bu konuyu bu kadar içselleştirmeniz çok garip yani psikoloğa gidecek kadar 🙄 Velhasıl bebeğiniz pişik olmuş ve çığlık çığlığa ağlıyor lakin o kadının çocuğu da açlıktan ağlıyor olabilir, bu zamanda insanlar benlik kavramını o kadar abartıyor ki eskidendi o önce komşum doysun sonra ben fedakarlıkları, şimdi herkes ben diyor ve kimseyi de böyle düşündüğü için yargılayamayız ,bu sosyolojik bisey , insanlar bir günde bu hale gelmedi , ben olsaydım bir bebek karşımda çığlık çığlığa ağlıyorken kayıtsız kalamazdım, bebeğimi ayakta emzirir ve müsaade ederdim ama bu benim herkes benim gibi olmak zorunda değil, toplumun bu haline alışsanız iyi olacak zira dünya ve insanlar eskisi gibi değil artık, herkes kendi hakkı olanı tırnaklarını çıkararak alma duygusu içerisinde, insanların kimseyi anlamaya ne tahammülü ne de vakti var , böyle bir zamanda bu isyanınız beni güldürdü açıkçası, maalesef alışmak zorundasınız..

Tabiki öyle fakat orası alt değiştirme yeri emzirme yeri değil..ve orda açıdan bağıran bir bebek var..
Hayır hanımefendi orası aynı zamanda emzirme yeri. Adı bebek bakım odası. Hatta emzirebilelim diye koltuk falan da oluyor büyük çoğunluğunda. Sizin çocuğunuzu bağırması kimseyi ilgilendirmiyor, herkesin çocuğu kendine öncelikli. Nerden biliyorsunuz siz gelmeden 2 dakika önce diğer bebeğin açlıktan feryat figan ağlamadığını mesela. Siz içerde olsaydınız başka biri gelip bebeğim ağlıyor diye odadan çıkmanızı isteseydi eminim karşı taraftan beklediğiniz bu tavrı siz de sergilemeyecektiniz.
Terapi ihtiyacınız olduğunu fark etmeniz iyi bişey bence. Hiç ertelemeden başlayın. Dünyadaki tek bebek sizin değil, tek anne de siz değilsiniz.

Ben çocuklarımı hiç o odalarda emzirmedim. İğrenç yerler. Altlarını da evden çıkmadan alırım. Zaten bebekleri asla avmye götürmem. Değiştireceksem arabada değiştiririm.
Çok da takmayın. Bebek anında pişik olmaz sizin ihmalkarlığınız var maalesef. Bekletmişsiniz yavrucağı. Alışverişinizden daha önemli olsn şey bebeğiniz. Başkasına değil bu kadar geç kaldığınız için kendinize bilenmeniz lazım diye düşünüyorum

Her kaka sonrası ılık su ile yıkayın poposunu iki bezle iyice kurulayın bephantol sürün geçer. Ama her kaka da ılık su önemli
Ben de böyle yapıyorum çok iyi geliyor, bir de uzun süre çişli ve kakalı bırakmamak gerekiyor, ben kakasını yaptığı gibi değiştiriyorum bu zamana kadar cok az sorun yaşadım lakin besin alerjisi önemli bir durum , annenin her an tetikte olması ve bebeği pis bırakmaması lazım...

Haklısınız gerçekten sanırım canı çok yanıyor diye çok fevri davrandim..ama bence asıl konu şu kendimde aşamadığim ben de öyle rahat olabilmek istiyorum..ama ben öyle değilim karşı tarafta böyle rahat olunca ki evet dediğiniz gibi doğru olan o zaten..o zaman da ben gergin oluyorum sanırım sorunumu çözdüm.. çünkü diyorum ya orda ben emzirio olsam neden bilmiyorum ama orası alt değiştirme yeri diye bı tedirgin olurdum..kendimi anlatabildim mi bilmiyorum ama benim derdim haklılık filan değil yani.. birçok kişiye de hak verdim zaten..
Kendinizi boşuna üzmeyin, bundan sonra daha tecrübeli olacaksınız 🙃

6 sayfayi birden okumadim ama saygisizliga saygisizlikla yanit veren biri olmadigim icin sizi anlayamiyorum uzgunum. O uye size saygisizlik yaptiysa o da hatalidir ama siz de hatalisiniz.
Saygısızlık yapmadım. Başka bir üye ile durumu değerlendirdik. Anlamak istediğini anlıyor sadece. Keşke gerçekleri anlayabilse.
Hep kendi haklı. Sadece bana değil herkese giydirme derdinde.

Annelik böyle birşey sanırım kendini bırakınca birazda özşefkatle ilgili bir sorun varsa hep kendini sorgulama haline girebiliyor insan. Neden bu kadar kızdınız? Aslında bunu abarttığınızı biliyorsunuz ama kızmaktan kendinizi alamıyorsunuz acaba sebebi nedir? Bebeğinize hızlı müdahale edemediniz diye mi acaba bu kadar kızdınız yoksa başka bir sebep mi var? Bunu bir düşünün.

Zaten arkadaşlar demiş geri kalanını.

Çok değişik bir bakış açınız var . Sizde bebek arabasinda alt değiştirebilirsiniz . Belki o çocukta çok ağladı aç bir cocugu memeden çekersen o da ortalığı yıkar. Cocugunuz çok pisikse lütfen eve gidin altını sürekli havalandırın . Hatta iyi bir eczacı bulursanız cok güzel merhem kariyorlar ama güvenilir bir yer olması lazım . O an sinirlenirsiniz ama birde o kadın tarafından bakmayı deneyin

Sırf bu konu için psikoloğa gitmeyi düşünüyordum..aklıma burası geldi üye olup hemen danışmak istedim insan insana muhtaç birinizin yazdığı bir şey belki bana iyi gelir..
Olay yakın zamanda oldu..avmdeyiz bebeğimin poposu pişik kakasını yapmış nasıl çığlık atıyor.. koşarak bebek odasına girdik annemle ve alt değiştirme yerinde bir kadın bebeğini emziriyor (başka hiçbir pozisyonda emmiyormis bebeği )
Kızımın çığlık attığını görüyorlar emziren kadın açıklama yaptı ama hiçbir hareketlenme yok bebeği almıyor ordan.. diğer tarafta bebeğini emziren arkadaşi da diyor ki acele etme emsin çocuk..ben bu olayı hazmedemiyorumm.. abartıyorum diye de psikoloğa gitmeyi düşündüm ciddi anlamda.cunku orda çok ofkelendim..aynı durumda ben olsam hemen bebeğimi kucağıma alıp müsade ederdim çünkü..hem vicdansız hem arsız insanlar beni çıldırtıyor.. gerçekten benim yerimde olsanız nasıl davranırdiniz..o arada annem gel bebek arabasinda degiselim dedi bu arada o an çaresizlikle tamam dedim ama şu an diyorum ki keşke bebeğinizi alır mısınız deseydim gerekirse kavga etseydim ayyy bilemiyorum...içim içimi yedi onlara hiçbir şey diyemedim ya
Benim bebeğim doğduğundan beri acıktığında mamasını hemen yetiştirmezsem ağlama krizine girer, o kadar zor sakinleşir ki geri, kendimi aşırı kötü gergin hissederim.. Belki o bebek de öyledir ve annesi de o an başka bi alternatif düşünemedi.. Her iki anne de bebeklerinizi düşünmüşsünüz, bunda kavga edecek bir şey yok.. Psikoloğa gidip ne diyeceksiniz? Sizi bu denli düşündüren şey pasif davrandığınızı düşünmeniz sanırım..

Amma varoşsun

X