- 24 Kasım 2007
- 1.169
- 287
- 688
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bebeğini senden koparmak için, sana muhtaç olmasın diye mama vermek istiyor. Çünkü seni değil bebeğini istiyor. Ayrılırsan bebeğini vermemek için.
Sana inanasım gelmiyor nedense
İnanılmıcak kadar kötü çünkü.. gerçek olmamasını çok isterdim..Sana inanasım gelmiyor nedense
İlk torunu değil, ama ilk torununa bu kadar düşmemiş, benim kızıma neden bu kadar düşkün, sanki anası gibi davranıyor ben anlamadım
canım insallh durumun düzelir ama düzelmesse nbile kendine güven orası turkiye gibi degil istesen tekrar ealırsın devlet yetkilileri hallederÇocuk parasını da, eşim kendi kontosuna almış, bana sormadan etmeden ???
Bebegin anneyle iletisiminde beraber vakit gecirme cok onemli. Gunde en az bir saatini bebegini sevmeye ten temasina onunla oynamaya ayir. Yapmazsan evladin ilerde sana karsi soguk olurAynen birde zaten kalabalığız, bebeğime vakit ayıramıyorum sürekli onların kucağında, çamaşır, yemek, bulaşık, temizlik herşey bende 1 evde 8 kişi yaşıyoruz, bu işlere yetişmem zor oluyor
ayrı eve taşının.Bütün KV'ler aynı. Hele benim KV cadı gibi zaten. Sindiremediğim, KV'nin ikidebir bebeğime "Hazır Mama" vermek istemesi. Ama bende kesin tavrımı koydum. Evde olur, olmaz diye Doktor'dan Deneme Maması almıştım. Hanımefendi almış mamaları koymuş 2-3 tanesini çantasına, "Mama yapalım, hangisini yapsam acaba?" diye hepsini gözümün önüne getirince bende hepsini yırttım yırttım çöpe döktüm, sonra da bi kudurdu bi kudurdu, çocuğu kucağına alıp, ağlamalar, bağırmalar bana bela okumalar, nasıl cinnet geçirdi bi görseniz, resmen kendini bıçaklayacak zannettim. Sonra bende "Çocuğa mama verilmeyecek, veremedin ya kudurdun sen galiba" dedim. (Biliyorum biraz ağır konuştum, ama gerçekten doğumumdan beri "Mama verelim, mama verelim" diyor, ben ise emzirmek istiyorum, bebeğim için en iyi olanını istiyorum.) Kv'yi görseniz cinnet geçirecek sanki, hayretler içinde seyrettim yeminle. "Sen ayrı eve çıkmak için, bana herşeyi yaparsın!" diyor. "Evet" dedim. Önceden ne yaparsa, yapsın seslenmezdim. Herşeyine "Şeker Hastası" deyip, ağzımı yumuyordum. Ama konu "Bebeğim" olunca, hassaslaşıyorum, sinirleniveriyorum. KV severken "Annem, Bitanem, Annesinin Çiçeği, vs vs.." diye seviyor, içten içe ona da çok sinirleniyorum, çünkü geçenlerde bana "İnşallah sen ölürsün de o bebek bana kalır" demişti, ama ona da bişey diyemedim. Bilmiyorum neden böyle yapıyor, amacını bir türlü anlayamıyorum ama bebeğin annesi benim. O niye "Annem" diye seviyor. İlerde bebeğim Babaannesine "Anne" der mi? Acaba beni Annesi bilmez mi? Tanımaz mı? Bundan korkuyorum???
Birde iki de bir "Benim memelerde süt olsa emzirirdim kuzum seni, ama yok." diyor. Ne demeye getiriyor yani lafı? Misafirler geldi mi hemen "Çocuğu getir bana ver!!" diyor.? Millete "Çocuğa Babaannesi bakıyor" dedirtecek yani?? Ben anlamadım ya bu kadının amacını KP'ye hemen beni şikayet etti "umut_kelebeqi bana "Mama veremedin diye kudurdun galiba sen" dedi" dedi. KP'de "Hayır o çocuk 2 sene anne sütü emecek, niye mama verilecekmiş, olmaz öyle şey" dedi. KV'de bi güzel ağzının payını aldı ama ne yazık ki hala akıllanmadı hala "Bir yere yedek mama koyalım" diyor. Bende her defasına "Kendin ye o mamayı" diyorum. Bişey diyemiyor. Çünkü artık o konuda ne kadar hassas olduğumu biliyor. Çocuğun Doktor termini oldu mu "Bende geleceğim, bende geleceğim" diyor. Yurt dışında yaşıyoruz ya "Sen bişey anlamazsın, ben sana tercüman olurum" diyor. Bende "Merak etme çocuğumun derdini, sıkıntısını anlayabilecek, ve anlatabilecek kadar Almancam var" dedim. Şimdi kızlar siz söyleyin. Ben mi çok abartıyorum, yoksa ciddi anlamda burda başka bi niyet var mı KV'nin? Birde bebeğim ilerde beni tanımaz da Babaannesini "Annesi" bilir mi?
Fikir verin gözünüzü seveyim ?
Kusura bakmayın acele ile yazınca, eksik ve biraz da terbiyesiz bi üslupla yazmışım, ama inanın o da bi sinirle oldu.
Yine geçenlerde bebeğimin bezini değiştirirken, bezi yatağın üstüne değil de, Laminant'ın üstüne koymuştum, KV "Kaldır o bezi ordan, Laminant kokar" dedi, bende bebeğimin altını ne zaman değiştirecek olsam altına her zaman bi örtüsünü sererim, aldım bezi örtünün üstüne koydum. KV "Ne yapıyorsun ya, hiç mi terbiyen yok, yatağın üstü koktu" dedi, bende "Bebeğin altını açık bırakıp bezi atmaya gidemem ki?" deyince, bebeğime dönüp "Ne yapar kızım bu anan? "Pis Karı" de şuna Annem" diyor. Bu olaya çok sinirlenince birden buraya nasıl yazdığımı bilemedim affedin.
Bazılarınız "Sen gideceksin zaten, tek bu mu kaldı derdin?" diyorlar. Doğrudur. Gideceğim. Ama azıcık daha "ZAMAN" ...
Çünkü benim için zor olacak. Ama bu sefer gururumu ayaklarım altına alıp bu vicdansızlara boyun eğmeyeceğim ve kızım için ben en iyisini istiyorsam hep, bu seferde onun iyiliği için gideceğiz, bu evliliği bitireceğim. Ama şu an sadece az "ZAMAN'A" ihtiyacım var.
Hepinize teşekkür ederim. İyi geceler
Malesef gerçekİnanılmıcak kadar kötü çünkü.. gerçek olmamasını çok isterdim..
Tavsiyem sana inanmıyorum diyen insanlara yorum yaparak zamanını ve psikolojini kaybetme, ben bir konuya inanmıyorsam tenezzül edip yorum yapmıyorum arkadaşlara da bunu öneririm. Kaldı ki insanların ne kadar kötü olabileceğini ancak hayatta tecrübe sahibi olmayan ve hiçbirşey yaşamamış sadece yaş almış insanlar bilemez ancak başlarına kötü birşey geldiğinde ağlar dururlar. İnsanlar ne hayatlar yaşıyorlar ve burası gelip insanların derdiyle eğlenilecek bir mekan olmamalı. Hergün kadın cinayetleri yaşanan bir ülkedeyiz sokağa çıksa taciz eve gitse dayak, işe girse mobbing.
Konu sahibi boşanmayı düşünüyorsun zaten ve haklısın eşin yanında olmadıktan sonra kv melek de olsa bu hayat çok zor olur sen ve bebeğin için. En ufak sıkıntı da suçlu olursun hıncını senden çıkarır gibi duruyor. Çünkü bazı erkekler egolarını tatmin için aşağılamak için evleniyorlar, öyle düşünüyorum. Bu fırsatı ona vermemeni güçlü olmanı dilerim kolay olmadığını biliyorum ama sen kendine değer verirsen kimse sana değersiz hissettiremez bunu bil. Gitmeyi düşünmen senin kendine ve çocuğuna olan saygından, inşallah vazgeçirmezler ve inşallah gittiğin yerde mutlu olursun.
Benim kayınvalidem ve çevremdeki kv lerden çoğu torunlarının aç olduğuna inanıyor, kendi sütlerinin bolluğunu anlatıp duranlar mı dersin, mama ver diye başında bekleyenler mi, kv oldukları için değil gerçek anneliği sadece emzirmek olarak gördükleri için herhalde. Allah'ın verdiği bulunmaz nimet anne sütü fakat ahlak, vicdan, edep, saygı gibi değerleri öğretememişse verdiği sütle övünüp durur işte, ki çoğu örnek de bunu gösteriyor. Ona evladı veren de rızkını veren de Allah nesiyle övünüyorsa. Sen onlara uyma, sakinleş Ya Sabır çek gidene kadar.
diğer konularını bilmiyorum ama haklısın
bebeğini babannesinden uzak tutmanın bi yolu var mı?
Bebegin anneyle iletisiminde beraber vakit gecirme cok onemli. Gunde en az bir saatini bebegini sevmeye ten temasina onunla oynamaya ayir. Yapmazsan evladin ilerde sana karsi soguk olur
valla allah yardımcın olsunAyrı Ev. Ama ben artık istemiyorum. Zaten en yakın zamanda gideceğim
Benim eltim yillarca kayinvalidemlerle yasadi.cocuklar babanesine hep anne dediler evde herkes anne dedigi icin.Annelerine de adiyla hitap ettiler.Hicte bir sorun olmadi.Cocuklar er yada gec annelerini taniyorlar.Hatta annelerine gayette baglilar ,duskunler.Eltim kayinvslidemize hic senin gibi karsiluk vermedi.bizde vermeyiz.o da bir anneydi.Sizin ne farkiniz var?
Bu ara da bizlerde Almanyadayiz.
Bence sorun baska yerlerde.Siz ayri bir eve cikin.Cunku bunu kaldiracak gucte ve dusunce de degilsiniz.baksaniza kayinvalidenize neler soyluyorsunuz?