Gerçekten siz olsanız ne yapardınız özellikle anne olanlar...

Bu olayı abarttığınızın ve bu abartmanın normal olmadığının siz de farkındasınız ki psikoloğa gitmeyi düşünmüşsünüz ama burada düşünüş biçiminizin hatalı olduğunu açıklamaya çalışan üyelere de ofansif cevaplar veriyorsunuz. Evet, herkesin çocuğu kendisi için önceliklidir. Kaldı ki, daha önce hiç mi sosyal ortamlarda buna benzer “haksızlık”lara uğramadınız ve bu tip “bencillik”lerle karşılaşmadınız da bu kadar travmatize oldunuz, anlayamadım. Sorunuzun cevabına gelecek olursak; evet, bunu bu kadar abarttığınız için psikoloğa gitmelisiniz.

İnsanlar sizin çocuğunuzu düşünmek zorunda değil hele emziren bir anne asla değil. Madem çocuğunu çok düşünen sorumluk sahibi bir annesiniz, ciddi derecede pişik olmuş çocukla AVM'ye gitmeyip evinizde çocuğunuzla ilgillenseydiniz yada doktora götürseydiniz.

Ben sana hak verdim o bahsettiğin yer bebek emzirme yeri değil alt değişme yeri. Uzun uzun kullanıma uygun değil orası. Ayrıca emzirmeyi kesip 2 dakika bebeğinin altını açabilirdin sonra yine devam edebilirdi. Psikolog ihtiyacı olan öyle bencil insanlar. 2 çocuk emzirdim asla öyle kaka temizlenen yerde bebeğimi emzirmedim. Neyse bir daha başına gelirse orası bebek alt açma yeri emzirme yeri değil. Ben çocuğumun altını açayım istersen emzirmeye devam edersin diyebilirsin

Doluyken neden girilir ki zaten bebek bakım odasına orda koltukta oturup emziriyor olsaydı sizde aynı yerde bebeğinizin altını mı açacaktınız ? İçerdeki insanada saygısızlık bence 10 dk bekleseniz veya başka kata baksanız ne olur sanki ben istemezdim şahsen

Her annenin önceliği kendi bebeğinin ihtiyaçlarıdır, o arada elbette anneler birbirine yardımcı olsa iyi olur lakin her anne üzerine alınmasın ama son birkaç yıldır 0-5 yaş grubu annelerinin bir kısmında saygısızlık mı desem benmerkezcilik mi desem hangi kelimeyi kullansam doğru olur bilemedim ama böyle nasıl desem bir bencillik hali var, çarşıya pazara gidiyorum müsade eder misiniz demek yerine bebek arasıyla bacaklarıma vurarak geçmeler, parklarda başka çocukları ağlatarak kendi çocuklarını oyun alanlarına sokmalar vs vs.

Çocuk doğuruyor olmak bizi üstün ve kutsal yapmadığı gibi bebeklerimizi de başka bebeklerden farklı yapmıyor.

Karşılıklı anlayış ve saygıya özen göstermeliyiz ki bebeklerimiz de başkalarına anlayışlı ve saygılı olmayı öğrenerek büyüsün.

Emzirirken nasıl acele edecek kadın anlamadım. Bir anda çocuğun ağzına mı fışkırtacak sütü?
Başka bakım odası varmış zaten, oraya gidebilirdiniz.

Bebek doğduğundan beri herkes bebeğinizin etrafında dört dönüyordur eminim. Gerçek hayatla karşılaşınca sinirleriniz bozulmuş.
Siz ve aileniz için sizin bebeğiniz önemli, emziren kadın ve arkadaşı için onların bebeği önemli, bir başkası için ikinizin bebeği de yerine göre önemli veya önemsiz.
Bunu kabullenirseniz bu kadar siniriniz bozulmaz.

Ben size hak verdim kesinlikle. Alt açma yerini işgal etmiş kadın. Öncelik sizsiniz. Altını değiştirirdiniz sonra emziriyorsa emzirsin

Empati kurun ve şöyle düşünün zar zor emen ve çok acıkmış çığlık çığlığa ağlayan bir bebeğiniz var. Sadece o pozisyonda alıyor memeyi ağzına. O an aldı ve emziriyorsunuz, o sırada başka bir anne bebeğiyle geldi biraz acele eder misiniz çocuğum pişik altını değiştiricem dedi. Siz napardınız?
Şahsen ben izin verirdim alt değiştirmesine. Çünkü orası bunun için yapılmış, öncelik bu şekilde.
Emzirme ne kadar sürer kim bilir. Millet onun keyfini mi beklesin?

Dünya benim etrafımda dönüyor demiyorum zaten..ama ben alt değiştirme yerinde bebeğimi emzirsem ve alt değiştirmek için bebeği ağlayan biri gelse tedirgin olurdum onun yerini işgal ediyorum diye..o yüzden onlarda ki rahatlik beni rahatsiz etti..ama yazılanlardan şunu anladım evet orası bebek odası ve isterse orda emzirri.benimde aynı durum başıma gelse benim de tedirgin olmamam lazım..sorun ben de benim rahat olmayı öğrenmem lazım.. çünkü karşı taraftan benim gibi olmasını bekleyemem ve bunun için sinirlenemem.haklsiiniz.daha kuralcı baktım hani orası alt değiştirme yeri ona rağmen neden emzirme yerinde emzirmiyor gibi ama daha geniş bakınca evet isterse kapıyı bile kitler ve beklemek zorundaydım yani..haklsiinz
Sevindim bakış açınızı değiştirmenize
Sağlıkla büyüsün bebiş

Keyfi bir durum yok ki? O da anne bu da anne. Sen de emziren bir annesin. Demekki o şekilde verebilmiş memeyi.
herkes belki şöyle belki böyle demiş. O zaman ben de ekleyeyim belki de kadın bencilin tekidir. Ki bence öyle. Dili mi bağlanmış? Hem kadına ayrılan bölümü işgal etmiş hem sıfır mahçubiyet

O da anne bu da anne diyorsunuz ama hiç konu sahibi anne gibi davranılmamış. Bi tek emziren kadın savunulmuş konu sahibinin yaşadığı sıkıntıyı görmezden gelmiş herkes

herkes belki şöyle belki böyle demiş. O zaman ben de ekleyeyim belki de kadın bencilin tekidir. Ki bence öyle. Dili mi bağlanmış? Hem kadına ayrılan bölümü işgal etmiş hem sıfır mahçubiyet
valla o durumda car car kavga edeceğime çıkar çocuğumla ilgilenirim acilen şöyle olurdu böyle olurdu derdine girmem

valla o durumda car car kavga edeceğime çıkar çocuğumla ilgilenirim acilen şöyle olurdu böyle olurdu derdine girmem
Ben burda diğer kadının bu kadar tutulmasına anlam veremedim bazen gerçekten konu sahibini linçlemek için linçliyor insanlar

Bu kadın değil de emziren kadın konu açsa bu kez o yerden yere vurulurdu ama burda canhıraş savunuluyor

Alt açmak 5 dk bile değil emzirmek kim bilir kaç dk.
Kadın alt açma yerini işgal etmiş yahu. Kimse yokken orda emzirebilir ama o ihtiyaç için biri gelirse paşa paşa kalkacak ordan. Konu sahibine bebeğin pişikse avmye gitme denmiş. O kadının bebeği de madem öyle emiyor başkalarının hakkına gireceğine o evinde otursun mesela

X