- 24 Ağustos 2022
- 4.191
- 13.210
-
- Konu Sahibi hilalaylaylay
Aynı şey araba sürmekte de geçerli en basitinden. Arkadan sürekli korna basan biri seni acele ettirirse ya da telaşa neden olursa arabayı o anki stresle pat diye vurursun. Park ederken ya da dönerken kimseyi görmemen takmaman gerekiyor. Yani aslında her duruma uydurulabilir bu rahatlık :)İkna oldum :) zaten konuyu açma amacım haklı çıkmak değildi..sorunu bulmaktı..sorunu buldum..sorun benim rahat olamamam.evet kadın haklı yanialt açma yeri olabilir ama o emziriyor sonuçta..sıkıntı şu o kadının yerinde ben olsam tedirgin hissederdim..ama hissetmemek lazım.. az önce aynı şeyi bir arkadaşta söyledi..yani ben rahat olamam diye onlarda rahat olmasın istemek benim ki sanırım..ama hatalı benim doğru..sadece asmam gereken konu benim de öyle rahat olmayı öğrenmem.. teşekkür ederim.. gerçekten yargısız bir şekilde yaptığınız yorumlar aydınlattı beni .
Cidden teşekkür ederim..kendimi sorguladim ve aslında anladım..Aynı şey araba sürmekte de geçerli en basitinden. Arkadan sürekli korna basan biri seni acele ettirirse ya da telaşa neden olursa arabayı o anki stresle pat diye vurursun. Park ederken ya da dönerken kimseyi görmemen takmaman gerekiyor. Yani aslında her duruma uydurulabilir bu rahatlık :)
Uykusuzluk var mı, bebeğiniz uyumayan huzursuz bebek mi? Gerginliğinizin sebebi bu olabilir. Bebeğiniz pişik değil sebepsiz yere de çığlık çığlığa ağlayabilir. Kaç aylık yazmamışsınız ama kolik, diş çıkarma evreleri falan bunlar çok ağlamalı süreçler. Herkes yolu açsın biz geçeceğiz şeklinde davranırsanız kimse dönüp bakmaz umurlarında bile olmazsınız. Sakin kalmak istiyorsanız alternatif üretin. Emzirmeniz gerekseydi ve bebek odaları dolu olsaydı emzirebilmek için bir kuytu köşe bulacaktınız değil mi? Çocuk açlıktan ağlamayacaktı. Bakın benim çocuklar iki kez acıktıkları için meme istese bir kez de sadece temas etmek için meme isterdi. Yani meme emmek sadece doymaya yaramıyor.Bilmiyorum gerginim ve sinirlerim bozuk sanırım.. haklısınız..
Haklısıniz.. bebeğim çok ağlayan bir bebek evet..ama doğru söylüyorsunuz ben orda kavga etsem de bir çözüm olmiycak..çare bulmak ve sakin kalmak lazım..az önce söyledim size de söyleyim aslında mesele benim rahat olamamam..yani aynı durumda orda emziren ben olsam tedirgin olurdum rahat olamazdım ben öyle olduğum için onlardan da onu bekledim..halbuki çok saçma bir beklenti..ben mesela bana orası alt açma yeri alır mısınız derler diye daha onlar bir şey dememden belki açıklama yapardım..sorun ben de..benim bunu asmam lazımUykusuzluk var mı, bebeğiniz uyumayan huzursuz bebek mi? Gerginliğinizin sebebi bu olabilir. Bebeğiniz pişik değil sebepsiz yere de çığlık çığlığa ağlayabilir. Kaç aylık yazmamışsınız ama kolik, diş çıkarma evreleri falan bunlar çok ağlamalı süreçler. Herkes yolu açsın biz geçeceğiz şeklinde davranırsanız kimse dönüp bakmaz umurlarında bile olmazsınız. Sakin kalmak istiyorsanız alternatif üretin. Emzirmeniz gerekseydi ve bebek odaları dolu olsaydı emzirebilmek için bir kuytu köşe bulacaktınız değil mi? Çocuk açlıktan ağlamayacaktı. Bakın benim çocuklar iki kez acıktıkları için meme istese bir kez de sadece temas etmek için meme isterdi. Yani meme emmek sadece doymaya yaramıyor.
Bebek alt açma yeri değil orası, bebek bakım odası. Dolayısıyla bebekle ilgili her şey yapılabilir. Ben bebeğimde pişik gibi bir durum varsa avmye gitmezdim zaten.Yani siz bebek alt açma yerinde bebek emziriliyorken ve sizin bebeğiniz çok canı yandığı için ağlıyorken sadece orda siranizi mi beklerdiniz..ve arkadaşı gayet lakayit bir şekilde emzir acele etme derken..hani orası bebek alt açma yeri ya..bu tavır karşısında sadece bekler miydiniz onlara hak verip.bakin gerçekten soruyorum.. empati yapın mesela.
Bebek pişikken niye gezersin ki. Bende buna tutuldum al işte. Orası bebek bakım odası.Sırf bu konu için psikoloğa gitmeyi düşünüyordum..aklıma burası geldi üye olup hemen danışmak istedim insan insana muhtaç birinizin yazdığı bir şey belki bana iyi gelir..
Olay yakın zamanda oldu..avmdeyiz bebeğimin poposu pişik kakasını yapmış nasıl çığlık atıyor.. koşarak bebek odasına girdik annemle ve alt değiştirme yerinde bir kadın bebeğini emziriyor (başka hiçbir pozisyonda emmiyormis bebeği )
Kızımın çığlık attığını görüyorlar emziren kadın açıklama yaptı ama hiçbir hareketlenme yok bebeği almıyor ordan.. diğer tarafta bebeğini emziren arkadaşi da diyor ki acele etme emsin çocuk..ben bu olayı hazmedemiyorumm.. abartıyorum diye de psikoloğa gitmeyi düşündüm ciddi anlamda.cunku orda çok ofkelendim..aynı durumda ben olsam hemen bebeğimi kucağıma alıp müsade ederdim çünkü..hem vicdansız hem arsız insanlar beni çıldırtıyor.. gerçekten benim yerimde olsanız nasıl davranırdiniz..o arada annem gel bebek arabasinda degiselim dedi bu arada o an çaresizlikle tamam dedim ama şu an diyorum ki keşke bebeğinizi alır mısınız deseydim gerekirse kavga etseydim ayyy bilemiyorum...içim içimi yedi onlara hiçbir şey diyemedim ya
Düşünsene, psikologsun ve danışanın geliyor 'beğnim beöbeğmin altını aldırtmadılar' deyip ağlıyor burnundan da sümük dana bacağı gibi çıkmış . NaparsınPsikolog olmakta zor..
Çıkışta bi psikolog randevusu da kendime alırdımDüşünsene, psikologsun ve danışanın geliyor 'beğnim beöbeğmin altını aldırtmadılar' deyip ağlıyor burnundan da sümük dana bacağı gibi çıkmış . Naparsın
Normal bile olmasa kimsenin davranışlarını kontrol edebilme gücümüz yok.Hayatınızda böyle size yanlış gelen bir şeyi ilk kez yasamıyorsunuzdur eminim ki.Nice gerekli gereksiz hareketde bulunan size yanlış gelen şeyler yaşıyor ve yaşayacaksı da.Sonucta hem hayatta ve toplumda varız hem artık birer ebeveyniz.Sizin için bu kadar önemliyse bu konu terapi elbette alın derim lütfen yanlış anlaşılmasınAmiiin Allah kimseye kaldıramayacağı dert vermesin..aslında burda tam olarak anlatmak istediğim şey insanlarin üslup ve tavırları..yani gerçekten normal mi..elbette herkes annee elbette onlar önce gelmiş zaten hiçbir şey demedim sadece pişik olduğunu söyledim..ama size burda konu açma sebebim zaten haklı olduğumu duymak değil..
Emziredebilir..ama orda bir koltuk vardı ve takınılan tavır ve üslup aslında bana bu konuyu açtıran..
Seçenek olduğu için biz de onu değerlendirdik fakat insanda bı halden anlama olur ya da ne bileyim onan bebeğini alamadığı için bir mahcubiyet.. çünkü pişik olduğunu ve biraz aclee edebilir misiniz diye belirttim kızım bağırarak ağlarken..ve arkadaşı sadece acele etme emzir çocuğu dedi..bu normal mi sizce?yani orda bebeği emziren ben olsam en azından bı açıklama yapardım çünkü alt açma yerinde bebeği emziriyor..
Seçenek olduğu için biz de onu değerlendirdik fakat insanda bı halden anlama olur ya da ne bileyim onan bebeğini alamadığı için bir mahcubiyet.. çünkü pişik olduğunu ve biraz aclee edebilir misiniz diye belirttim kızım bağırarak ağlarken..ve arkadaşı sadece acele etme emzir çocuğu dedi..bu normal mi sizce?yani orda bebeği emziren ben olsam en azından bı açıklama yapardım çünkü alt açma yerinde bebeği emziriyor..
Siz mahçup olup açıklama yapmak zorunda hissediyorsunuz diye herkes mahcubiyet hissetmek zorunda değil. Kapıda kuyruk olsaydı (ki ben denk geldim), kimse emzirmese bile baya uzun süre bekleyecektiniz. Asıl derdiniz kızınızın pişiği değil üzgünüm, kendinize verdiğiniz değerle ilgili probleminiz evet destek alın. Bir şekilde başkalarını önceleyen bir yapıda yetişmişsiniz şu an siniriniz başkaları böyle değil diye.Tabiki olabilir..benim kızdığım tek nokta duyarsızlik..açıklama bile yapmıyor..aynı durumda emziren taraf ben olsam tekrar belirtiyorum orası alt açma yeri olduğu için ve canı yanan bir bebek olduğu için mahçup olurum yani bı açıklama yaparım..