- 24 Aralık 2007
- 9.175
- 28.833
-
- Konu Sahibi hilalaylaylay
Evet gerçekten bir psikoloğa gitmelisiniz!Sırf bu konu için psikoloğa gitmeyi düşünüyordum..aklıma burası geldi üye olup hemen danışmak istedim insan insana muhtaç birinizin yazdığı bir şey belki bana iyi gelir..
Olay yakın zamanda oldu..avmdeyiz bebeğimin poposu pişik kakasını yapmış nasıl çığlık atıyor.. koşarak bebek odasına girdik annemle ve alt değiştirme yerinde bir kadın bebeğini emziriyor (başka hiçbir pozisyonda emmiyormis bebeği )
Kızımın çığlık attığını görüyorlar emziren kadın açıklama yaptı ama hiçbir hareketlenme yok bebeği almıyor ordan.. diğer tarafta bebeğini emziren arkadaşi da diyor ki acele etme emsin çocuk..ben bu olayı hazmedemiyorumm.. abartıyorum diye de psikoloğa gitmeyi düşündüm ciddi anlamda.cunku orda çok ofkelendim..aynı durumda ben olsam hemen bebeğimi kucağıma alıp müsade ederdim çünkü..hem vicdansız hem arsız insanlar beni çıldırtıyor.. gerçekten benim yerimde olsanız nasıl davranırdiniz..o arada annem gel bebek arabasinda degiselim dedi bu arada o an çaresizlikle tamam dedim ama şu an diyorum ki keşke bebeğinizi alır mısınız deseydim gerekirse kavga etseydim ayyy bilemiyorum...içim içimi yedi onlara hiçbir şey diyemedim ya
Alerjik olduğu için pişikmiş, benim oğlum da öyleydi alerji sürecinde. Uygun yöntemi, bezi, diyeti bulana kadar ileri pişikler yaşanıyor maalesef. Ha bebek arabasında değiştirmiş problem çözülmüş ama asıl problemi bu değil konu sahibinin.Evet gerçekten bir psikoloğa gitmelisiniz!
her anne kendi bebeğinden sorumludur, sizin bebeğinizin pişik olması diğer anneyi ilgilendirmediği gibi, onunda sade o pozisyonda emmesi sizi ilgilendirmez. Oda bayılmıyordur iki büklüm emmzirmeye. Siz geldiğiniz diye çocuğun ağzından memeyimi çekip alsaydı. Ayrıca bebeğiniz pişikse ve acıdan kıvranıyorsa evinizde kalsaydınız keşke, çocuğu o halde çıkarmasaydınız. Pişiği önlemek için 1000lerce yöntem varken bebeğinizin acıdan kıvranacak kadar pişik olmasınada çok üzüldüm, başka annelerin hareketini sorgulayana kadar pişiği nasıl önlersiniz onları araştırın.
Alerji olduğu için pişik olması durumu değiştirmez, çocuğum alerjikse ona göre önemlini alırım pişik olmaması için. Kaçtane arkadaşımın çocuğu alerjik bünyleliydi hiç biri pişikten cıyak cıyak bağırmıyordu, çocuğun okadar büyük derdi vardıysada annesi dediğim gibi evinde oturabilirdi. Evet ayrıca bebek arabasında bez değiştirmekde çok zor, akla gelmeyen bir yöntem değil. Mesele çocuğun ihtiyacını gidermekse tabii.Alerjik olduğu için pişikmiş, benim oğlum da öyleydi alerji sürecinde. Uygun yöntemi, bezi, diyeti bulana kadar ileri pişikler yaşanıyor maalesef. Ha bebek arabasında değiştirmiş problem çözülmüş ama asıl problemi bu değil konu sahibinin.
Bebeğini al git başka yerde emzir demek istemiş işte. Çok düşünceli, halden anlayan anne ya ondan.Emen bebek nasil acele etsin?
Beyniniz var ama içi boş anladığım kadarıyla :)))Düşünsene, psikologsun ve danışanın geliyor 'beğnim beöbeğmin altını aldırtmadılar' deyip ağlıyor burnundan da sümük dana bacağı gibi çıkmış . Naparsın
Her şeyi bu kadar takmayın gerçekten genç yaşta sinir hastası olursunuzSırf bu konu için psikoloğa gitmeyi düşünüyordum..aklıma burası geldi üye olup hemen danışmak istedim insan insana muhtaç birinizin yazdığı bir şey belki bana iyi gelir..
Olay yakın zamanda oldu..avmdeyiz bebeğimin poposu pişik kakasını yapmış nasıl çığlık atıyor.. koşarak bebek odasına girdik annemle ve alt değiştirme yerinde bir kadın bebeğini emziriyor (başka hiçbir pozisyonda emmiyormis bebeği )
Kızımın çığlık attığını görüyorlar emziren kadın açıklama yaptı ama hiçbir hareketlenme yok bebeği almıyor ordan.. diğer tarafta bebeğini emziren arkadaşi da diyor ki acele etme emsin çocuk..ben bu olayı hazmedemiyorumm.. abartıyorum diye de psikoloğa gitmeyi düşündüm ciddi anlamda.cunku orda çok ofkelendim..aynı durumda ben olsam hemen bebeğimi kucağıma alıp müsade ederdim çünkü..hem vicdansız hem arsız insanlar beni çıldırtıyor.. gerçekten benim yerimde olsanız nasıl davranırdiniz..o arada annem gel bebek arabasinda degiselim dedi bu arada o an çaresizlikle tamam dedim ama şu an diyorum ki keşke bebeğinizi alır mısınız deseydim gerekirse kavga etseydim ayyy bilemiyorum...içim içimi yedi onlara hiçbir şey diyemedim ya
Geçen yaz gebelik kontrolüm vardı. Aynı zamanda 7 aylık ( kolik) bebeğim hastaneyi ayağa kaldırmıştı.Annelik içgüdüsüyle çok objektif bakamıyorsunuz, çok normal.
Düşünüp düşünüp kafanızda büyütmeyin. O kadın da bir anne ve bebeği tek pozisyonda emebiliyorsa onun da yapacak bişeyş kalmıyor. Memeyi bıraktırsa o bebek de ağlayacak. Meme reddi yaşayan annelerin çektiği stres okadar ağırki. O kadının neler yaşadığını bilmiyoruz.
Sizin alışverişe gitmeniz çok mu şarttı peki? Bebeğinizin poposu bu derece pişikse evde altını açıp hava aldırarak daha hızlı iyileşmesini sağlayabilirsiniz? Neyse sizin de sebepleriniz vardır illaki ama diğer annenin de acele etmemek için sebepleri vardır. Ben o annenin düşüncesizlik ettiğini sanmıyorum. O da zar zor o şartlarda bebeğini doyurmaya çalışıyor sonuçta.
Ya kadinin pozisyonu bile ortada tahmin edebiliyorum emzirme seklini. Kadin diyebilmis yine bu sekilde emebiliyor sadece diye. O halde ikibuklum dururken nasil konusacak. Ayrica evet bebek bakim odasinda emzirilirde sadece alt degistirilmez.Seçenek olduğu için biz de onu değerlendirdik fakat insanda bı halden anlama olur ya da ne bileyim onan bebeğini alamadığı için bir mahcubiyet.. çünkü pişik olduğunu ve biraz aclee edebilir misiniz diye belirttim kızım bağırarak ağlarken..ve arkadaşı sadece acele etme emzir çocuğu dedi..bu normal mi sizce?yani orda bebeği emziren ben olsam en azından bı açıklama yapardım çünkü alt açma yerinde bebeği emziriyor..
Ahahjajaa evet beynim var. Aynı beyinle yıllarca öğretmenlik yapıp bu vatana evlat yetiştirmiş şimdi de 4 çocuğumu vatana millete hayırlı, vicdanlı evlat yetiştirmeye çalışıyorum.Beyniniz var ama içi boş anladığım kadarıyla :)))
Allah baska dert vermesin ne diyeyimSırf bu konu için psikoloğa gitmeyi düşünüyordum..aklıma burası geldi üye olup hemen danışmak istedim insan insana muhtaç birinizin yazdığı bir şey belki bana iyi gelir..
Istemediginiz seyler duydugunuzda asagilama cabanizi da psikologla paylasmayi ihmal etmeyin, zira cok sagliksiz, haksiz görülmeye tahammulunuz yok, narsistik bir ozellik bu.Beyniniz var ama içi boş anladığım kadarıyla :)))
Kadın diyelim ki emzirmiyor da bebeğinin altını değiştiriyor. E o zaman ne yapacaksınız? Mecbur siranizi bekleyeceksiniz. Siz de bir anne olarak bebeklerin bazen gerçekten çok zorlayıcı hareketler yaptığını biliyorsunuz. İnsan kendi kendine sinirlenir anlarim da keşke kavga cikarsaydim falan ne yahuSırf bu konu için psikoloğa gitmeyi düşünüyordum..aklıma burası geldi üye olup hemen danışmak istedim insan insana muhtaç birinizin yazdığı bir şey belki bana iyi gelir..
kadin emzirirken nasil acele edebilir zaten oraya takildim ben iki memeyi birden cocugun agzina tepim hizli em cabuk em diyemeyecegine göre.Peki gerçekten şunu sormak istiyorum size,söz konusu olan benim bebeğime öncelik verilmemesi değil çünkü takınılan tavır.. tekrar söylüyorum ben mesela alt değiştirme yerinde bebeğimi emzirsem ve altı pişik olduğu için ağlayan bı bebek gelse acele etmeye çalışırım bir aciklama yapardım kendimi mahcup hissederdim..ama orda acıdan bağıran bir bebek varken acele etme emzir sen diyen bir kadın var..siz gerçekten aynı durumda olsanız orda sakince bekler miydiniz bu tutum karşısında gerçekten soruyorum bunu..
Tutturmussunuz bir haksız görülmeye tahammülünüz yok diye..buna tahammülüm olmasa buraya konu açıp yardım istemem..tabiki ben haklıyım der önüme bakarım..haksız olduğumu ve aydinlanma yaşadığımı birçok arkadaşımın yorumuna yazdım..faakt bu şekilde her olayı ti ye alan saygısız insanlara gerçekten tahammülüm yok.. bir durum beni rahatsiz etmiş ve paylaşmak istemişim her türlü görüşe de açığım fakat bu saldırgan yorumlar neden cidden hayret ediyorum.. çok düzgün bir üslupla haksız olduğumu ve kesinlikle karşı tarafın haklı olduğunu yazan herkese de ayrıca saygı duydum ve birçoğunu da hakli buldum..ama bu yaklaşım doğru değil..evet gerekirse psikoloğa da gitcem..ama bence yapılan yorum çok saygısızca kendince dalga geçmek istemiş ama hiç yeri değil..Istemediginiz seyler duydugunuzda asagilama cabanizi da psikologla paylasmayi ihmal etmeyin, zira cok sagliksiz, haksiz görülmeye tahammulunuz yok, narsistik bir ozellik bu.