Gerçekten siz olsanız ne yapardınız özellikle anne olanlar...

Evet gerçekten bir psikoloğa gitmelisiniz!
her anne kendi bebeğinden sorumludur, sizin bebeğinizin pişik olması diğer anneyi ilgilendirmediği gibi, onunda sade o pozisyonda emmesi sizi ilgilendirmez. Oda bayılmıyordur iki büklüm emmzirmeye. Siz geldiğiniz diye çocuğun ağzından memeyimi çekip alsaydı. Ayrıca bebeğiniz pişikse ve acıdan kıvranıyorsa evinizde kalsaydınız keşke, çocuğu o halde çıkarmasaydınız. Pişiği önlemek için 1000lerce yöntem varken bebeğinizin acıdan kıvranacak kadar pişik olmasınada çok üzüldüm, başka annelerin hareketini sorgulayana kadar pişiği nasıl önlersiniz onları araştırın.

Alerjik olduğu için pişikmiş, benim oğlum da öyleydi alerji sürecinde. Uygun yöntemi, bezi, diyeti bulana kadar ileri pişikler yaşanıyor maalesef. Ha bebek arabasında değiştirmiş problem çözülmüş ama asıl problemi bu değil konu sahibinin.

Alerji olduğu için pişik olması durumu değiştirmez, çocuğum alerjikse ona göre önemlini alırım pişik olmaması için. Kaçtane arkadaşımın çocuğu alerjik bünyleliydi hiç biri pişikten cıyak cıyak bağırmıyordu, çocuğun okadar büyük derdi vardıysada annesi dediğim gibi evinde oturabilirdi. Evet ayrıca bebek arabasında bez değiştirmekde çok zor, akla gelmeyen bir yöntem değil. Mesele çocuğun ihtiyacını gidermekse tabii.

Neyi hazmedemediniz anlamadım.
Ikisi de bakıma muhtaç bebek,sizin bebeğinizin problemi varsa,ki kadında açıklama yapmış başka şekilde emmiyor diye,o bebeğinde öyle bir problemi varmış. O anneninde keyif alarak o şekilde emzirdiğini sanmıyorum. Bebek arabanız varmış onda değiştirmişsiniz işte sorun ne? Bende çok değiştirdim bez bebek arabasında,hatta avm gibi yerlerde genelde bebek arabasında değiştirirdim pis yere yatırmamak için,ancak elimde tek kullanımlık örtü varsa o şekilde yatırirdım oraya bebeği,yoksa asla zaten,ben o örtüyü tekrar çantaya koyamazdım.

Yazildi mi okumadim hepsini, uyuz salgini var, bebeklerinizi emzirme masalarina yatirmayin, bebek arabasinda bi milyon kez alt degistirmis biri olarak soyluyorum cok daha guvenli hem uyuz riski hem de bebegi dusurme riskiniz sifira yakin.

Yani o anne bebegini kucaginda emziremiyor belliki ama siz pekala arabada degistirebildiniz sonuçta neye takildiniz ki bu kadar?

Her şeyi bu kadar takmayın gerçekten genç yaşta sinir hastası olursunuz
Ayrıca benimde kızım meme tutmuyordu tutturduğum zaman kımıldamadan bekliyordum doymasını
Belki böyle bir şeyi olabilir kadının ben de o kadının konumuna çok düştüğüm oldu oradan biliyorum
Herkesin çocuğu kendine göre önemli ben alt açma bezi serer bebek arabasında değişirdim hemen iki dakikada
Hiçte bu kadar kafaya takmazdım

Geçen yaz gebelik kontrolüm vardı. Aynı zamanda 7 aylık ( kolik) bebeğim hastaneyi ayağa kaldırmıştı.
Adım başı bakım odası olan şehir hastanesindeydik. Bebeğimi emzirmeye oturdum 2-3 dk sonra kapı çalıyor.
Diyorum ki hanfendi çocuk emziriyorum burada sadece emzirme sandalyesi var. Yok kadın kıracak kapıyı. Aç da aç. Neyse kavga gürültü olur diye açtım içeri girdi diyor ki anaaa burda yer yoğumuş nerde alacuk çöcüğün altını.
Yani demem o ki her anne evladını düşünür. Önce can der. Karşı tarafı da dinlemeden yorum yapmak vicdansızlık olur.

Ya kadinin pozisyonu bile ortada tahmin edebiliyorum emzirme seklini. Kadin diyebilmis yine bu sekilde emebiliyor sadece diye. O halde ikibuklum dururken nasil konusacak. Ayrica evet bebek bakim odasinda emzirilirde sadece alt degistirilmez.

Beyniniz var ama içi boş anladığım kadarıyla :)))
Ahahjajaa evet beynim var. Aynı beyinle yıllarca öğretmenlik yapıp bu vatana evlat yetiştirmiş şimdi de 4 çocuğumu vatana millete hayırlı, vicdanlı evlat yetiştirmeye çalışıyorum.
Boş işlere yoramıyorum yani

Allah baska dert vermesin ne diyeyim

Kadin size aciklama yapmis ,o pozisyonda emiyormus.
Ksdin o sekilde ,disarida emziremez ama siz bebek arabssinda alt degisebilirsiniz.
Orada sirada, alt degismek icin baska iki tane bebek de olabilirdi.
Yani birisi varsa siz Siranizi beklemek zorundasiniz malesef.

Kadın diyelim ki emzirmiyor da bebeğinin altını değiştiriyor. E o zaman ne yapacaksınız? Mecbur siranizi bekleyeceksiniz. Siz de bir anne olarak bebeklerin bazen gerçekten çok zorlayıcı hareketler yaptığını biliyorsunuz. İnsan kendi kendine sinirlenir anlarim da keşke kavga cikarsaydim falan ne yahu

Ben kapıyı bile kitliyorum o odalarda. Emzirirken yada alt değiştirirken birinin girmesini istemem.

kadin emzirirken nasil acele edebilir zaten oraya takildim ben iki memeyi birden cocugun agzina tepim hizli em cabuk em diyemeyecegine göre.
Herkesin bebeginin türlu türlu huyu var ve anneler bunu bilir ona göre reaksiyon alır.
Sizde bebeginizin pişik olduğunu biliyormuşsunuz mesela o an bir b planiniz olmalı ki alt degistirme unitesi kirik vs de olabilirdi bebek arabasıda gayet yerinde bir secenek
Çocuk sadece o pozisyonda emiyorsa diger kadinin da yapabilecegi pek bir şey yok maalesef.
Birde bebek bakim odalarinin her katta olmasinin sebebi biri dolu iken 2.ailye secenek sunmaktir aslinda o kadin oradayken girmemeniz gerekiyor kadin sizin yaninizda memeleri acik cocugunu emzirmek zorunda degildi.
Burada hatali sizsiniz icerisi dolu ise oraya girilmez boyle ortamlarda

Istemediginiz seyler duydugunuzda asagilama cabanizi da psikologla paylasmayi ihmal etmeyin, zira cok sagliksiz, haksiz görülmeye tahammulunuz yok, narsistik bir ozellik bu.
Tutturmussunuz bir haksız görülmeye tahammülünüz yok diye..buna tahammülüm olmasa buraya konu açıp yardım istemem..tabiki ben haklıyım der önüme bakarım..haksız olduğumu ve aydinlanma yaşadığımı birçok arkadaşımın yorumuna yazdım..faakt bu şekilde her olayı ti ye alan saygısız insanlara gerçekten tahammülüm yok.. bir durum beni rahatsiz etmiş ve paylaşmak istemişim her türlü görüşe de açığım fakat bu saldırgan yorumlar neden cidden hayret ediyorum.. çok düzgün bir üslupla haksız olduğumu ve kesinlikle karşı tarafın haklı olduğunu yazan herkese de ayrıca saygı duydum ve birçoğunu da hakli buldum..ama bu yaklaşım doğru değil..evet gerekirse psikoloğa da gitcem..ama bence yapılan yorum çok saygısızca kendince dalga geçmek istemiş ama hiç yeri değil..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…