Gerçekten siz olsanız ne yapardınız özellikle anne olanlar...

bebeğim o acıyla ağlarken emzir sen acele etme denmesi kaçıncı seviye rahatlık acaba diye canımı sıktı nentalan söyleyim..
O kızdığınız anne de, bebek pişikten ağlayacak duruma gelmişken avm gezme kaçıncı seviye rahatlık dese hoşunuza gider mi? Yeni annesiniz, sakin davranmaya çalışın. Kriz çıktığında yönetmeyi bilmelisiniz. Siz panikle sağa sola koşarsanız her şey gözünüze batar. Şöyle düşünün çocuğumun çok canı yanıyor, acısını dindirmek için en çabuk ne yapabilirim. Arabasında temizleyip hemen kremini süreyim de rahatlasın, ben de bir sakinleşeyim. Bunu yerine ona buna kızıp kavga mı etsem demek ne size ne bebeğe fayda getirir. İki çocuğu da boyunu aşmış bir anneyim. Havaalanınlarında tren istasyonlarında mecbur kaldığım için kaç kez yere örtü serip değiştirdiğimi hatırlamıyorum bile.

Ek: Yurt dışında bebek bakım odaları hariç kadın-erkek bütün tuvaletlerde alt açma üniteleri var. Duvara monte veya bir masada küçük bir ünite mutlaka vardır. Belki bizde de olsa böyle sorunlar çıkmaz.

Sırf bu konu için psikoloğa gitmeyi düşünüyordum..aklıma burası geldi üye olup hemen danışmak istedim insan insana muhtaç birinizin yazdığı bir şey belki bana iyi gelir..
Olay yakın zamanda oldu..avmdeyiz bebeğimin poposu pişik kakasını yapmış nasıl çığlık atıyor.. koşarak bebek odasına girdik annemle ve alt değiştirme yerinde bir kadın bebeğini emziriyor (başka hiçbir pozisyonda emmiyormis bebeği )
Kızımın çığlık attığını görüyorlar emziren kadın açıklama yaptı ama hiçbir hareketlenme yok bebeği almıyor ordan.. diğer tarafta bebeğini emziren arkadaşi da diyor ki acele etme emsin çocuk..ben bu olayı hazmedemiyorumm.. abartıyorum diye de psikoloğa gitmeyi düşündüm ciddi anlamda.cunku orda çok ofkelendim..aynı durumda ben olsam hemen bebeğimi kucağıma alıp müsade ederdim çünkü..hem vicdansız hem arsız insanlar beni çıldırtıyor.. gerçekten benim yerimde olsanız nasıl davranırdiniz..o arada annem gel bebek arabasinda degiselim dedi bu arada o an çaresizlikle tamam dedim ama şu an diyorum ki keşke bebeğinizi alır mısınız deseydim gerekirse kavga etseydim ayyy bilemiyorum...içim içimi yedi onlara hiçbir şey diyemedim ya
Terapi alabilirsiniz evet. Burda bile hoşunuza giden mesajları seçip cvplamışsınız, niyetiniz dahi yok empati yapmaya, duymaya tahammülünüz bile sanırım.

Yorum yapamıyorum zira kelimelerim kifayetsiz kalır. Allah size gerçek bir dert vermesin, o zaman n’aparsınız bilemiyorum çünkü.
Amiiin Allah kimseye kaldıramayacağı dert vermesin..aslında burda tam olarak anlatmak istediğim şey insanlarin üslup ve tavırları..yani gerçekten normal mi..elbette herkes annee elbette onlar önce gelmiş zaten hiçbir şey demedim sadece pişik olduğunu söyledim..ama size burda konu açma sebebim zaten haklı olduğumu duymak değil..
Alt açma masasında bebek emzirmek çok da uygun değil sanki,o odalarda bulunan koltukta oturup emzirse siz de alt açma masasını kullanırdınız ne bileyim. Tuhaf gelen kısım bu benim için. Bebek başka pozisyonda emmiyormuş bir de,ilginç. Her yerde yatar pozisyonda emiyor ve anne çocuğun üstüne eğilip memesini ağzına mı veriyor yani?

Öte yandan bebek arabasında da alt değiştirilebilir. Ben sizin yerinizde olsam sinirlenmezdim böyle bir durumda.
Emziredebilir..ama orda bir koltuk vardı ve takınılan tavır ve üslup aslında bana bu konuyu açtıran..

Amiiin Allah kimseye kaldıramayacağı dert vermesin..aslında burda tam olarak anlatmak istediğim şey insanlarin üslup ve tavırları..yani gerçekten normal mi..elbette herkes annee elbette onlar önce gelmiş zaten hiçbir şey demedim sadece pişik olduğunu söyledim..ama size burda konu açma sebebim zaten haklı olduğumu duymak değil..

Emziredebilir..ama orda bir koltuk vardı ve takınılan tavır ve üslup aslında bana bu konuyu açtıran..
İyi de kadın bir şey dememiş. Belli ki tartışma çıkacak diye uzak durmuş polemikten. Bebeğin ağzında memesiyle sizinle kavga etmek istememesi çok normal belki de sizi agresif buldu o an kaçınmak istedi cevap vermedi. Arkadaşına ise siniriniz orası ayrı.

Kadın size hiçbir şey dememiş, kaldı ki odayı 3 kişi kullanamaz zaten. 1-2 saatte pişik olmaz ki, beklemesi gerekiyor, o halde neden avmye gittiniz? Yani böyle bir olay yüzünden gerçekten psikoloğa gitmek istiyorum vs gibi tepkiler çok anormal

Yorum yapamıyorum zira kelimelerim kifayetsiz kalır. Allah size gerçek bir dert vermesin, o zaman n’aparsınız bilemiyorum çü

İyi de kadın bir şey dememiş. Belli ki tartışma çıkacak diye uzak durmuş polemikten. Bebeğin ağzında memesiyle sizinle kavga etmek istememesi çok normal belki de sizi agresif buldu o an kaçınmak istedi cevap vermedi. Arkadaşına ise siniriniz orası ayrı.
Yani siz bebek alt açma yerinde bebek emziriliyorken ve sizin bebeğiniz çok canı yandığı için ağlıyorken sadece orda siranizi mi beklerdiniz..ve arkadaşı gayet lakayit bir şekilde emzir acele etme derken..hani orası bebek alt açma yeri ya..bu tavır karşısında sadece bekler miydiniz onlara hak verip.bakin gerçekten soruyorum.. empati yapın mesela.

Yani siz bebek alt açma yerinde bebek emziriliyorken ve sizin bebeğiniz çok canı yandığı için ağlıyorken sadece orda siranizi mi beklerdiniz..ve arkadaşı gayet lakayit bir şekilde emzir acele etme derken..hani orası bebek alt açma yeri ya..bu tavır karşısında sadece bekler miydiniz onlara hak verip.bakin gerçekten soruyorum.. empati yapın mesela.
Hayır çıkar alt kata inerdim. Benim işim acele ise kimseyle polemiğe girmem uğraşmam. Çocuğum önceliğim sonuçta. Neden bekleyeyim ısrarla?

Sizde de üslup sorunu var. Hala kendinizi hem de sonuna kadar haklı görüyorsunuz. Gergin bir ortam yaratmışsınız ki kadını arkadaşı rahatlatmak istemiş. Karşı tarafı dinlesek belki o da sizi şikayet edecek. Bebeğinizin altını arabasında açınca yenilmiş mi hissedecektiniz? Evinizde kontrol yönetim sizde, şartları siz belirliyorsunuz. Ama sokağa çıktığınız an kurallar düzen nizam artık sizin kontrolünüzde değil. Bulursanız şanslısınız, bulamazsanız siz yaratacaksınız yol bulacaksınız. Belki o annenin arkasında sıra bekleyen başka biri daha olacaktı, siz de sonuna kadar inatlaşıp tartışma pahasına çocuğunuzu acıdan ağlatacak mıydınız?

Burada 20 kişi 4 sayfa boyunca empati yaptık. Çoğumuz da anne sanırım. Haksızsınız.
Beklemezdim, bebek arabasında, yerde zeminde ya da koltukta değiştirirdim. Kimseyle de polemiğe girmezdim. Çünkü o an bebeğim önemli. O rahatlasın yeter, isterse tüm avm orada bebeğini emzirsin.
Ayrıca kaç kez yazdım yine yazacağım. Bu kadar hassassanız konfor önemliyse, gitmeyin avmye bebeğiniz pişikken.

Peki gerçekten şunu sormak istiyorum size,söz konusu olan benim bebeğime öncelik verilmemesi değil çünkü takınılan tavır.. tekrar söylüyorum ben mesela alt değiştirme yerinde bebeğimi emzirsem ve altı pişik olduğu için ağlayan bı bebek gelse acele etmeye çalışırım bir aciklama yapardım kendimi mahcup hissederdim..ama orda acıdan bağıran bir bebek varken acele etme emzir sen diyen bir kadın var..siz gerçekten aynı durumda olsanız orda sakince bekler miydiniz bu tutum karşısında gerçekten soruyorum bunu..

Yahu emiyor da açlıktan canı yanmaz bir bebeğin 5 dk müsade edemez mi?canı yanmasa zaten ben bu kadar olaya takilmam ama acıdan bağırıyor çocuk altı pis diye değil..yani takınılan tavır doğru mu sizce..
Bebeğinizin özel durumu için öncelik beklentiniz varsa keşke evden çıkmasaydınız .
Bu arada neden pişik oldu?

Ben cevap vereyim, arabasında altını değiştirir temizler pişik kremini sürer sonra da bir güzel kahve tatlı yapmaya giderim. Unutun artık o alt değiştirme ünitesini. Bitti geçti gitti. Belki yarın aynısı tekrar olacak, kadınlara had bildirmeyle mi geçireceğim zamanımı? Belki edepli ama çaresiz tecrübesiz bir anne, belki de bencil sırf başkalarını gıcık etmek için orada emziren bir anne... Çocuğunuza yoğunlaşın ve derdine acısına bir an önce çözüm bulun. Bebek dediğin insanı şekilden şekile sokuyor. Bu kadar anne tecrübesini paylaşıyor sizinle ama hala alt açma yeri ya diye atarlanıyorsunuz.
Haklı mı olmak istersin mutlu mu diye bir söz var ya, ben onu çok kullandım hayatımda size de tavsiye ederim.

Burada 20 kişi 4 sayfa boyunca empati yaptık. Çoğumuz da anne sanırım. Haksızsınız.
Beklemezdim, bebek arabasında, yerde zeminde ya da koltukta değiştirirdim. Kimseyle de polemiğe girmezdim. Çünkü o an bebeğim önemli. O rahatlasın yeter, isterse tüm avm orada bebeğini emzirsin.
Ayrıca kaç kez yazdım yine yazacağım. Bu kadar hassassanız konfor önemliyse, gitmeyin avmye bebeğiniz pişikken.
Derdim haklı çıkmak değil..haksız olduğumu anladım.. inanın zaten bunun ayrımını yapamadığım için sormak istedim..o zaman soruyu şöyle degistirip size sormak istiyorum..bakın gerçekten akıl almak için.. diyelim ki orada emziren benim ve birisi geldi çocuğu pişik ve ağlıyor..ben de diyelim memeyi zor tutturdum emzirmeye devam ediyorum..bana burası alt açma yeri bebeğinizi alır mısınız dese? Ne demeliyim..yani çünkü ben alt açma yerinde emzirsem tedirgin olurdum..kendimde neyi değiştirmeliyim..o zaman o kadına ne derdiniz mesela kusura bakmayın zor tutturdum alamam sunan dediniz diyelim o da dedi ki yalnız burası alt değiştirmek için dedi size..kim haklı?

Derdim haklı çıkmak değil..haksız olduğumu anladım.. inanın zaten bunun ayrımını yapamadığım için sormak istedim..o zaman soruyu şöyle degistirip size sormak istiyorum..bakın gerçekten akıl almak için.. diyelim ki orada emziren benim ve birisi geldi çocuğu pişik ve ağlıyor..ben de diyelim memeyi zor tutturdum emzirmeye devam ediyorum..bana burası alt açma yeri bebeğinizi alır mısınız dese? Ne demeliyim..yani çünkü ben alt açma yerinde emzirsem tedirgin olurdum..kendimde neyi değiştirmeliyim..o zaman o kadına ne derdiniz mesela kusura bakmayın zor tutturdum alamam sunan dediniz diyelim o da dedi ki yalnız burası alt değiştirmek için dedi size..kim haklı?
Siz koltukta değiştirebilir misiniz kusura bakmayın derim ya da hiç muhattap almam. Sinir de olurum. Çözüm üretmek yerine, ısrarla alt değiştirme yeri değil diyen, anlayışsız, kavgaya meyilli birisi var arkamda çünkü. Bebeğimi emzirmeye devam ederim. Koltukta da alt değiştirilebilir.

Ben cevap vereyim, arabasında altını değiştirir temizler pişik kremini sürer sonra da bir güzel kahve tatlı yapmaya giderim. Unutun artık o alt değiştirme ünitesini. Bitti geçti gitti. Belki yarın aynısı tekrar olacak, kadınlara had bildirmeyle mi geçireceğim zamanımı? Belki edepli ama çaresiz tecrübesiz bir anne, belki de bencil sırf başkalarını gıcık etmek için orada emziren bir anne... Çocuğunuza yoğunlaşın ve derdine acısına bir an önce çözüm bulun. Bebek dediğin insanı şekilden şekile sokuyor. Bu kadar anne tecrübesini paylaşıyor sizinle ama hala alt açma yeri ya diye atarlanıyorsunuz.
Haklı mı olmak istersin mutlu mu diye bir söz var ya, ben onu çok kullandım hayatımda size de tavsiye ederim.
Haklısınız gerçekten sanırım canı çok yanıyor diye çok fevri davrandim..ama bence asıl konu şu kendimde aşamadığim ben de öyle rahat olabilmek istiyorum..ama ben öyle değilim karşı tarafta böyle rahat olunca ki evet dediğiniz gibi doğru olan o zaten..o zaman da ben gergin oluyorum sanırım sorunumu çözdüm.. çünkü diyorum ya orda ben emzirio olsam neden bilmiyorum ama orası alt değiştirme yeri diye bı tedirgin olurdum..kendimi anlatabildim mi bilmiyorum ama benim derdim haklılık filan değil yani.. birçok kişiye de hak verdim zaten..

Siz koltukta değiştirebilir misiniz kusura bakmayın derim ya da hiç muhattap almam. Sinir de olurum. Çözüm üretmek yerine, ısrarla alt değiştirme yeri değil diyen, anlayışsız, kavgaya meyilli birisi var arkamda çünkü. Bebeğimi emzirmeye devam ederim. Koltukta da alt değiştirilebilir.
Tamam çok teşekkür ederim..o zaman benim bazı konularda daha rahat olma konusunda kendimi değiştirmem lazım demekki.. zaten konuyu asıl açma aamcim bunu anlamaktı..

Konuyu sağından tutun, solundan çekiştirin, altından üstünden katlayın, eğin bükün.... Her türlü abartıyorsunuz ve haksızsınız. 20 kişi yazdık hala ikna olmuyorsunuz.
Kendinize cidden dert arıyorsunuz. Yarın bu çocuğun kreş anaokulu ilkokul vs dönemleri olacak. Oralarda nasıl davranacaksınız merak ediyorum. Psikiyatr ve psikologa gidin lütfen.

Her bebek aynı değil ki. Ayakta yürürken bile şap şup emen bebek olduğu gibi çok nazlı memeyi zorla ağzında tutan bebek de var. Kadının kolu da rahatsız olabilir, belki incinmiştir kucağında tutamıyordur. Yani bir sürü ihtimal var. Ben çocuklarımı koltukta emzirir rahatlatır çıkardım odadan. Odada başka anneler varsa gazını dışarıda yürürken de çıkarırım derdim. Herkes bir değil herkesin davranışı tepkisi aynı değil. Yani yüz tane ihtimal var yüz çeşit de tepki davranış var. Siz kendinize ve çocuğunuza bakın. Alt açma ünitesinde emzirmeniz için bir zorunluluk varsa söylersiniz. Memeyi zor tutuyor, çok az emebiliyor kıpırdatmak istemiyorum vs derdiniz heralde.

Yav bir de ben oraya bebek odasında takılmaya mı gitmişim, çocuğun işini halleder, alacağıma yiyeceğime bakarım. Keyifli zaman geçirmek varken ne diye milletle didişeyim ki?

Konuyu sağından tutun, solundan çekiştirin, altından üstünden katlayın, eğin bükün.... Her türlü abartıyorsunuz ve haksızsınız. 20 kişi yazdık hala ikna olmuyorsunuz.
Kendinize cidden dert arıyorsunuz. Yarın bu çocuğun kreş anaokulu ilkokul vs dönemleri olacak. Oralarda nasıl davranacaksınız merak ediyorum. Psikiyatr ve psikologa gidin lütfen.
İkna oldum :) zaten konuyu açma amacım haklı çıkmak değildi..sorunu bulmaktı..sorunu buldum..sorun benim rahat olamamam.evet kadın haklı yanialt açma yeri olabilir ama o emziriyor sonuçta..sıkıntı şu o kadının yerinde ben olsam tedirgin hissederdim..ama hissetmemek lazım.. az önce aynı şeyi bir arkadaşta söyledi..yani ben rahat olamam diye onlarda rahat olmasın istemek benim ki sanırım..ama hatalı benim doğru..sadece asmam gereken konu benim de öyle rahat olmayı öğrenmem.. teşekkür ederim.. gerçekten yargısız bir şekilde yaptığınız yorumlar aydınlattı beni .

Her bebek aynı değil ki. Ayakta yürürken bile şap şup emen bebek olduğu gibi çok nazlı memeyi zorla ağzında tutan bebek de var. Kadının kolu da rahatsız olabilir, belki incinmiştir kucağında tutamıyordur. Yani bir sürü ihtimal var. Ben çocuklarımı koltukta emzirir rahatlatır çıkardım odadan. Odada başka anneler varsa gazını dışarıda yürürken de çıkarırım derdim. Herkes bir değil herkesin davranışı tepkisi aynı değil. Yani yüz tane ihtimal var yüz çeşit de tepki davranış var. Siz kendinize ve çocuğunuza bakın. Alt açma ünitesinde emzirmeniz için bir zorunluluk varsa söylersiniz. Memeyi zor tutuyor, çok az emebiliyor kıpırdatmak istemiyorum vs derdiniz heralde.

Yav bir de ben oraya bebek odasında takılmaya mı gitmişim, çocuğun işini halleder, alacağıma yiyeceğime bakarım. Keyifli zaman geçirmek varken ne diye milletle didişeyim ki?
Bilmiyorum gerginim ve sinirlerim bozuk sanırım.. haklısınız..

X