- 18 Ekim 2024
- 22
- -14
- 33
-
- Konu Sahibi hilalaylaylay
Emziren kişi bebeğinizin böyle bi sıkıntısı olduğunu biliyor muyduSırf bu konu için psikoloğa gitmeyi düşünüyordum..aklıma burası geldi üye olup hemen danışmak istedim insan insana muhtaç birinizin yazdığı bir şey belki bana iyi gelir..
Olay yakın zamanda oldu..avmdeyiz bebeğimin poposu pişik kakasını yapmış nasıl çığlık atıyor.. koşarak bebek odasına girdik annemle ve alt değiştirme yerinde bir kadın bebeğini emziriyor (başka hiçbir pozisyonda emmiyormis bebeği )
Kızımın çığlık attığını görüyorlar emziren kadın açıklama yaptı ama hiçbir hareketlenme yok bebeği almıyor ordan.. diğer tarafta bebeğini emziren arkadaşi da diyor ki acele etme emsin çocuk..ben bu olayı hazmedemiyorumm.. abartıyorum diye de psikoloğa gitmeyi düşündüm ciddi anlamda.cunku orda çok ofkelendim..aynı durumda ben olsam hemen bebeğimi kucağıma alıp müsade ederdim çünkü..hem vicdansız hem arsız insanlar beni çıldırtıyor.. gerçekten benim yerimde olsanız nasıl davranırdiniz..o arada annem gel bebek arabasinda degiselim dedi bu arada o an çaresizlikle tamam dedim ama şu an diyorum ki keşke bebeğinizi alır mısınız deseydim gerekirse kavga etseydim ayyy bilemiyorum...içim içimi yedi onlara hiçbir şey diyemedim ya
Avm de birden fazla emzirme odası var bildiğim kadarıyla.Sırf bu konu için psikoloğa gitmeyi düşünüyordum..aklıma burası geldi üye olup hemen danışmak istedim insan insana muhtaç birinizin yazdığı bir şey belki bana iyi gelir..
Olay yakın zamanda oldu..avmdeyiz bebeğimin poposu pişik kakasını yapmış nasıl çığlık atıyor.. koşarak bebek odasına girdik annemle ve alt değiştirme yerinde bir kadın bebeğini emziriyor (başka hiçbir pozisyonda emmiyormis bebeği )
Kızımın çığlık attığını görüyorlar emziren kadın açıklama yaptı ama hiçbir hareketlenme yok bebeği almıyor ordan.. diğer tarafta bebeğini emziren arkadaşi da diyor ki acele etme emsin çocuk..ben bu olayı hazmedemiyorumm.. abartıyorum diye de psikoloğa gitmeyi düşündüm ciddi anlamda.cunku orda çok ofkelendim..aynı durumda ben olsam hemen bebeğimi kucağıma alıp müsade ederdim çünkü..hem vicdansız hem arsız insanlar beni çıldırtıyor.. gerçekten benim yerimde olsanız nasıl davranırdiniz..o arada annem gel bebek arabasinda degiselim dedi bu arada o an çaresizlikle tamam dedim ama şu an diyorum ki keşke bebeğinizi alır mısınız deseydim gerekirse kavga etseydim ayyy bilemiyorum...içim içimi yedi onlara hiçbir şey diyemedim ya
Evet girer girmez odaya söyledim poposu pişik acele etseniz biraz dedim..ona rağmen yahu..Emziren kişi bebeğinizin böyle bi sıkıntısı olduğunu biliyor muydu
Neyi haznedemiyorsunuz anlamadim. Gittiniz, masa kullanimdaymis. Siranizi beklemek yerine onlarin sirasini size vermemesini hazmedemiyorsunuz ve bunun icin tedaviye ihtiyaciniz oldugunu farkindasiniz. Yanlis anlamayin sizi yargilamiyorum. Ancak beklentiniz yersiz. Diger bebek de besleniyormus. Sizin bebeginiz agliyor o an diye kendi bebeginizi oncelikli tututorsunuz ama diger taraf da son derece hakli gorunuyor.Sırf bu konu için psikoloğa gitmeyi düşünüyordum..aklıma burası geldi üye olup hemen danışmak istedim insan insana muhtaç birinizin yazdığı bir şey belki bana iyi gelir..
Tabiki öyle fakat orası alt değiştirme yeri emzirme yeri değil..ve orda açıdan bağıran bir bebek var..Avm de birden fazla emzirme odası var bildiğim kadarıyla.
Herkesin bebeği kendine öncelikli.
Sizde bir annesiniz eminim biliyorsunuzdur bir çocuk emsin diye bir anne amuda bile kalkar. Psikologa gidin ama kendi takıntılarınız için gidin bence.Tabiki öyle fakat orası alt değiştirme yeri emzirme yeri değil..ve orda açıdan bağıran bir bebek var..
Orası bebek bakım odası olarak geçiyor ve önceliği emzirmeTabiki öyle fakat orası alt değiştirme yeri emzirme yeri değil..ve orda açıdan bağıran bir bebek var..
Seçenek olduğu için biz de onu değerlendirdik fakat insanda bı halden anlama olur ya da ne bileyim onan bebeğini alamadığı için bir mahcubiyet.. çünkü pişik olduğunu ve biraz aclee edebilir misiniz diye belirttim kızım bağırarak ağlarken..ve arkadaşı sadece acele etme emzir çocuğu dedi..bu normal mi sizce?yani orda bebeği emziren ben olsam en azından bı açıklama yapardım çünkü alt açma yerinde bebeği emziriyor..Sizin çocuğunuz kıymetliyse o anneninde çocuğu kıymetli. Kadın çocuğu emsin diye şekilden şekile girmeye çokta meraklı değildir eminim. Belki o çocukta karnı aç diye ağlıyordu siz gelmeden zar zor susturdu. Bidaha ağlamasın diye kalkmak istemedi. Bebek arabası gibi bir seçenek varmış odada çokta kolay değiştirebilirsiniz. Tepkiniz çok abartılı.
Yani onun bebeği de açlıktan ağlayacak ? Ben olsam ben de senin bebeğin için benimki niye ağlasın derim yani. Pişik olana kadar bekletmeseydiniz keşke bebeğinizi, kaka yapar yapmaz pişik mi oldu ?Sırf bu konu için psikoloğa gitmeyi düşünüyordum..aklıma burası geldi üye olup hemen danışmak istedim insan insana muhtaç birinizin yazdığı bir şey belki bana iyi gelir..
Tamam da nasıl acele edecek ki ? Emiyor çocuk ?Evet girer girmez odaya söyledim poposu pişik acele etseniz biraz dedim..ona rağmen yahu..
Peki gerçekten şunu sormak istiyorum size,söz konusu olan benim bebeğime öncelik verilmemesi değil çünkü takınılan tavır.. tekrar söylüyorum ben mesela alt değiştirme yerinde bebeğimi emzirsem ve altı pişik olduğu için ağlayan bı bebek gelse acele etmeye çalışırım bir aciklama yapardım kendimi mahcup hissederdim..ama orda acıdan bağıran bir bebek varken acele etme emzir sen diyen bir kadın var..siz gerçekten aynı durumda olsanız orda sakince bekler miydiniz bu tutum karşısında gerçekten soruyorum bunu..Neyi haznedemiyorsunuz anlamadim. Gittiniz, masa kullanimdaymis. Siranizi beklemek yerine onlarin sirasini size vermemesini hazmedemiyorsunuz ve bunun icin tedaviye ihtiyaciniz oldugunu farkindasiniz. Yanlis anlamayin sizi yargilamiyorum. Ancak beklentiniz yersiz. Diger bebek de besleniyormus. Sizin bebeginiz agliyor o an diye kendi bebeginizi oncelikli tututorsunuz ama diger taraf da son derece hakli gorunuyor.
Ya kadının siz girmeden önce ne yaşadığını biliyormusunıuz kadında meraklı değildir alt değiştirmede çocuğunu emzirmeye. Allah aşkına neyin kafası bu ?Seçenek olduğu için biz de onu değerlendirdik fakat insanda bı halden anlama olur ya da ne bileyim onan bebeğini alamadığı için bir mahcubiyet.. çünkü pişik olduğunu ve biraz aclee edebilir misiniz diye belirttim kızım bağırarak ağlarken..ve arkadaşı sadece acele etme emzir çocuğu dedi..bu normal mi sizce?yani orda bebeği emziren ben olsam en azından bı açıklama yapardım çünkü alt açma yerinde bebeği emziriyor..
Empati kurun ve şöyle düşünün zar zor emen ve çok acıkmış çığlık çığlığa ağlayan bir bebeğiniz var. Sadece o pozisyonda alıyor memeyi ağzına. O an aldı ve emziriyorsunuz, o sırada başka bir anne bebeğiyle geldi biraz acele eder misiniz çocuğum pişik altını değiştiricem dedi. Siz napardınız?Seçenek olduğu için biz de onu değerlendirdik fakat insanda bı halden anlama olur ya da ne bileyim onan bebeğini alamadığı için bir mahcubiyet.. çünkü pişik olduğunu ve biraz aclee edebilir misiniz diye belirttim kızım bağırarak ağlarken..ve arkadaşı sadece acele etme emzir çocuğu dedi..bu normal mi sizce?yani orda bebeği emziren ben olsam en azından bı açıklama yapardım çünkü alt açma yerinde bebeği emziriyor..