• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gercekten kötüyüm

unutursamfisilda

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2014
462
183
83
Kötüyüm, ama neden kötüyüm bilmiyorum. Bişeylere hırsım geçmedi, bişeyleri beklemekten çok yoruldum. Annemle hep sorunlu bi ilişkimiz vardı, bu küçükken beni çok baskilamasindan ve şu an en ufak baskı çabasına fazla reaksiyon vermemle ilgili. Yine küsüz, yine aksam yemegine benim icin tabak koymamış, neyse ki mutfaga herkesten once gidip fark ettim de bi elma alip ben tokum diyip ciktim onurumla. Şükredecek çok şeyim var, nankörlük etmek de istemiyorum, ama bazen tanımadığım hayatları kıskanıyorum. Özellikle çok zenginleri, mutluluğu tamamen paraya bağlamak istemiyorum ama yakın ilişkili olduğunu da kabul edelim şimdi. Orta hâlli bi ailenin cocuguyum, hiç parası olmasa ceketini satıp okutacak bir babam var Allah başımızdan eksik etmesin. Iyi bi okulda iyi bi bölümde okuyorum, üniversite 2.sinif öğrencisiyim. Öğrendim ki tus dersaneleri dönem birincilerini yazın alıp eğitiyorlar sonra da okul bitene kadar tusa hazirliyorlarmis. Bu dersanelerin talep ettigi ucret epey yüksek, ben de hedefi yüksek olan bi öğrenciyim, dolayısıyla hep aklımda nası olacak ya düşüncesi vardı. Bunu duydum, ben kendimi deli gibi calismaya verdim, bir hafta önce bi sınava girdim ve sanırım hedefim de ulasiyorum güzel adımlarla, inşallah yani.
Dün gece rüyamda eski bi dostumu gördüm, dostluğumuz süresince beni hep korumuştur, onun yanında kimse benim hakkımda kötü bişey diyemezdi, ki genelde dedikodusu yapılan yaptığı bişey giydiği bişey konuşulan bi kızım bunun net farkındayım. Bu sadece insanların konuşmayı sevmek istemesiyle alakali, zaten zerre umrumda değiller, olmadılar ama yine de birinin sizi koruduğunu bilmek güzel-di. Ruyam bununla ilgiliydi işte, beni koruyordu. Ağlayarak uyandim, ben güçlü ve sağlam durmaya, sen değerlisin kızım önüne bak demeye çalıştıkça sanırım icime atmış, özlemişim onu. Dostluk ilişkilerime çok ama çok değer veririm, gerçekten çok fazla şey paylaştık onunla da. Pisi pisine bitti, haksız olduğumu dusunmuyorum ama yüzde yüz haklıyım da diyemem. Asla ona bi sekilde geri dönüş yapmam, elimde değil yapim böyle. Gerektiği zaman gururunu kırabilen insanlara çok ozeniyorum. Hem çok inatçıyım, hem çok gururluyum, asla dönmem, mesaj at diyecek olan kalbi güzel insanlar için söylüyorum bunu.
Bikaç arkadaş waffleciya gittik dün, yüzeysel olarak ilişki kurduğum fakat yakından tanıma imkanıni dün buldugum kişilerdi. Ben, belki bazılarınıza saçma gelecek ama doğru kişi kavramına yüzde bin beş yüz katilanlardan, bu düşünceyi tecrübelerle sağlamış bi insanım. Muhabbet her bana gelişinde niye sevgilin yok diyorlar, vakti değil daha diyorum, ama neden yok diyorlar. Kendimi yalnız hissetmeme sebep oldular. Arkadaşlarım çok, ama bi dostum şu an yok, ben bi dostumun olmasını çok istiyorum ama herkesle de anlasamiyorum, cok farkli bi çekim olmalı dostluk için, çok spontan gelişmeli. Kimse dostluk kriterlerime uymuyor. Yarım saat sohbet ettiğim insanı yüzde yetmiş çözecek kadar da zeki ve tecrübe sahibiyim. Ve mesela, şu an beni dostu olarak gören bi kız var ama ben kendi içimde ona öyle diyemiyorum, çünkü benim için dostluk çok özel bi kavram birlikte bişeyler paylaşmaktan zaman gecirmekten ibaret değil.
Ama işte, tüm bu dusuncelerime rağmen yalnız hissediyorum. Amaçlarım var, mesela okul bitecek ve ben bu şehirden defolup gideceğim, annemle kavga ediyor olmayacağım artık sürekli, hem para kazanacağım, yaşayacağım. Iliklerime kadar yaşadigimi hissedeceğim. Diyor ya şarkıda "hayat seni yudum yudum içeceğim bak gör". Ama beklemekten çok sıkıldım. En güzel yaslarim böyle geçiyor, 'üniversiteyi kazan rahatsin'larcilara hani, nerde diye bağırmak hatta bi tane suratlarinin ortasına patlatmak istiyorum.
Biraz yazıp rahatlamak, biraz da başka başka görüşleri öğrenmek, hayatımın uzaktan neye benzediğine, nasıl şekil verebileceğime değinen farklı fikirleri tanımak amacıyla yazdım, okuyan herkese teşekkürler

Kuzum ne yardan ne selden geçiyorsun!
Ya gururunu biraz kır.
Yada hayatın bu şekilde devam edecek.
Zamana ihtiyacın var!
SEVGİLER;;)

Ben çok ketum gördüm seni, samimi dostluk arıyorsun fakat insanları yargılıyorsun tanımadan, bu nedenle kimseyi de için almıyor.. Biraz daha rahat ol,ilişkilerinde biraz daha canlı hareketli ol, ince eleyip sık dokuma insanları, bırak zamanla fikrin değişebilir... Sen uzak durdukça kimse yaklaşmaz sana. Kimseyle de süper uyumlu olmayı bekleme, beklentin yüksek olunca beğeninde düşüyor haliyle...
anne didişmelerini de kes bence artık, sana mutsuzluk veren unsurların en başında bu var belki de.. Annen bu yaştan sonra değişmez, anlaşamadığınız konularda hiç tartışmaya girme..

Gayet olgun ve zeki bir kızsın. Ya aynı yaştayız yada ben senden bir yaş buyugum. Çok şükür iyi bir durumun, seni kollayan bir baban varmış. Okuyorsun ve sosyal hayatında iyi anladığım kadarıyla, sağlığında yerindeyse şuan hayatındaki tek problem annenle olan anlaşmazlıkların olsun.

İster tabi insan annesiyle arkadaş gibi olmayı, çok şükür annemle aramızdaki bağ bambaşka o yüzden olan sıkıntını pek anlayamam. Ama gün geldiğinde anneni ararsın bunu yaşayan kardeşlerimiz, ablalarımız illaki vardır.

Mümkün olduğu kadar annenle tartışmamaya çalış sivri dil iyi değildir bende senin gibiyim ama kendimi tutmayı öğrendim, senin yazdıklarından kıvamında ve güzel bir hayatın olduğu kanısınına vardım(annenle olan ilişkin hariç) derimki bazı şeyleri görme bazı şeyleri duyma...
Dilerim annenle aran düzelir.

Ya biraz ketumluk var kabul ediyorum ama tanımadıklarıma karşı. Tanıdıklarıma gayet işveli cilveli neşeli bi kızımdır. Aslında sorunum hangi noktada başlıyor biliyor musunuz, biriyle bi ilişkim bitti ya, öldürsen adım atamıyorum. Şu an annemle ilgili yazilanlara hak veriyorum, ama hayatta gel barışalim demem. Diyemem. Niye bilmiyorum, psikolojide bi aciklamasi var mı acaba? Tek sorun annem de değil aslında herkes buna takılı kalmış ama

Neden zengin insanlara özeniyorsunuz? orta halli bir ailenin kızısın ama baban seni öyle böylr okutuyor iy bir bölüme gidiyorsun neden mutluluğu para ile ilişkilendiriyorsun anlamadım sana parası çok olan ama sağlığı yerinde olmayan, mutlu olmayan o kadar çok örnek verebilirim ki. Mesela Sakıp Sabancı'nın hani hayatına çok özendiğimiz insanın oğlunun engelli olduğunu, yatağa bağımlı olduğunu, iyileştirmek için tüm servetini vermeyi göze aldığını ama parayla çözülecek birşey olmadığını biliyor muydunuz. Şükret annen baban başında. Her anne kız zaman zama kavga eder. Aa hiçbir anne evladından nefret etmez psikolojik sorunu olmadığı sürece. Neden sana tabak koymasın yemek yemeni istemesin ki bu yaşa kadar o getirdi o büyüttü seni sen kendin yemek yiyemezken o besledi elleriyle. Ayrıca dost edinmek biraz sizin çabanıza bağlı durduğunuz yerden dostum olsun diyemezsiniz inaanlara yakın olmaya çalışın dertlerini dinleyin adım atın. Dersleriniz iyi olduğu sürece zaten tusu da başarırsınız. Başarılı olduktan sonra illa mükemmek bir dersanaye gitmeye gerek yok. Ben babam destek olmadığı için okuyamadım mesela kazandığım halde. Şükredin şu an elinizle olanlara yerinizde olmak için dua eden o kadar çok insan vardır ki..

İçinde kötü niyet besleyip hayattan huzur bekliyorsun bataklıkta çiçek açmasını bekmek olurmu hiç.senin yazdıkların bana bu sözü hatırlattı bencil bir insan gibi geldiniz bana sizinle dost olmak isteyenleri beğenmemeler falan sanki sadece kendinizi beğeniyorsunuz
Yoo öyle bi durum yok. Artımın eksimin farkındayım sadece. Çevremdekiler çok tatlı insanlar ama dostluk benim için çok farklı çok özel bunu kimsede yakalayamadim ne diyebilirim ki?

Neden zengin insanlara özeniyorsunuz? orta halli bir ailenin kızısın ama baban seni öyle böylr okutuyor iy bir bölüme gidiyorsun neden mutluluğu para ile ilişkilendiriyorsun anlamadım sana parası çok olan ama sağlığı yerinde olmayan, mutlu olmayan o kadar çok örnek verebilirim ki. Mesela Sakıp Sabancı'nın hani hayatına çok özendiğimiz insanın oğlunun engelli olduğunu, yatağa bağımlı olduğunu, iyileştirmek için tüm servetini vermeyi göze aldığını ama parayla çözülecek birşey olmadığını biliyor muydunuz. Şükret annen baban başında. Her anne kız zaman zama kavga eder. Aa hiçbir anne evladından nefret etmez psikolojik sorunu olmadığı sürece. Neden sana tabak koymasın yemek yemeni istemesin ki bu yaşa kadar o getirdi o büyüttü seni sen kendin yemek yiyemezken o besledi elleriyle. Ayrıca dost edinmek biraz sizin çabanıza bağlı durduğunuz yerden dostum olsun diyemezsiniz inaanlara yakın olmaya çalışın dertlerini dinleyin adım atın. Dersleriniz iyi olduğu sürece zaten tusu da başarırsınız. Başarılı olduktan sonra illa mükemmek bir dersanaye gitmeye gerek yok. Ben babam destek olmadığı için okuyamadım mesela kazandığım halde. Şükredin şu an elinizle olanlara yerinizde olmak için dua eden o kadar çok insan vardır ki..
Bunu defalarca okuyacağım

Ya biraz ketumluk var kabul ediyorum ama tanımadıklarıma karşı. Tanıdıklarıma gayet işveli cilveli neşeli bi kızımdır. Aslında sorunum hangi noktada başlıyor biliyor musunuz, biriyle bi ilişkim bitti ya, öldürsen adım atamıyorum. Şu an annemle ilgili yazilanlara hak veriyorum, ama hayatta gel barışalim demem. Diyemem. Niye bilmiyorum, psikolojide bi aciklamasi var mı acaba? Tek sorun annem de değil aslında herkes buna takılı kalmış ama
Canım bu kadar gurur iyi değil kendi kendini mahvedersin o senin çok kötü bile olsa annen sadece seni doğururken çektiği sancıların hakkını ödeyemezsin gururunun üstüne bas geç annenden özür dile haklı bile olsan sen özür dile annenden özür dilersen küçülmezsin hem annen mutlu olur hemde allh senden razı olur bu dik başlılığını yenmeye çalış

Fazla gurur da zararlıdır. Ona adım atmam, buna mesaj atmam. E o zaman şikayet etme, madem birşeyleri düzeltmek için adım atmıyorsun. Herşeyi bu şekilde kabul et. Anladığım kadarıyla insan ilişkilerinde çok kasıyorsun. Bu kadar kasıntılı olmak iyi değildir. Dost -arkadaş kavramları birbirine bu kadar uzak kavramlar da değil. Arkadaş var ama dost yok filan... Hem dost gökten inmiyor. Spontane dostlukla neyi kastettin anlamadım. İlk görüşte dostluk filan mı diyecem, saçma olacak. Spontane dostluk da zaten insanlara şans vererek, zamanla oluşur. Kafadan dost olunmaz ki. Çok kasıyorsun. Kimseyi beğenmeyip samimi olmadıkça yalnız kalırsın. İnsanların %70 oranında hemen tanıdığına da inanma. İnsanlar o kadar basit varlıklar değiller, dışardan bakmayla kimseyi de tanıyamazsın. Ben sende bir kibir, fevrilik sezdim. Kendine de kimseleri yakıştırmıyorsun. Bu yaklaşımla da yalnız kalırsın. Azıcık törpüle bu keskin düşünceleri. Bu laflarından bile ben senin yaşının küçük olduğunu anlayabiliyorum.

Canım bu kadar gurur iyi değil kendi kendini mahvedersin o senin çok kötü bile olsa annen sadece seni doğururken çektiği sancıların hakkını ödeyemezsin gururunun üstüne bas geç annenden özür dile haklı bile olsan sen özür dile annenden özür dilersen küçülmezsin hem annen mutlu olur hemde allh senden razı olur bu dik başlılığını yenmeye çalış
Ya biz o kadar sık tartışma yaşıyoruz ki. Şimdi Özür dilesem bile bi süre kendince tersleyecek bunu görmek istemiyorum

Sıradan bir insan olduğunun farkında değilsin henüz. Sokaktaki herhangi bir genç kız olduğunun, sandiginin aksine, pek de kimsenin umrunda olmadığının farkına vardığında büyümüş, bunu kabullenerek yaşamayı ogrendiginde, hatta siradanligin mutluluk olduğunu anladiginda olgunlasmis olacaksın.
Insanin başına ne gelirse kendini sürüden farklı sanmasindan gelir.

Fazla gurur da zararlıdır. Ona adım atmam, buma mesaj atmam. E o zaman şikayet etme, madem birşeyleri düzeltmek için adım atmıyorsun. Herşeyi bu şekilde kabul et. Anladığım kadarıyla insan ilişkilerinde çok kasıyorsun. Bu kadar kasıntılı olmak iyi değildir. Dost -arkadaş kavramları birbirine bu kadar uzak kavramlar da değil. Arkadaş var ama dost yok filan... Hem dost gökten inmiyor. Spontane dostlukla neyi kastettin anlamadım. İlk görüşte dostluk filan mı diyecem, saçma olacak. Spontane dostluk da zaten insanlara şans vererek, zamanla oluşur. Kafadan dost olunmaz ki. Çok kasıyorsun. Kimseyi beğenmeyip samimi olmadıkça yalnız kalırsın. İnsanların %70 oranında hemen tanıdığına da inanma. İnsanlar o kadar basit varlıklar değiller, dışardan bakmayla kimseyi de tanıyamazsın. Ben sende bir kibir, fevrilik sezdim. Kendine de kimseleri yakıştırmıyorsun. Bu yaklaşımla da yalnız kalırsın. Azıcık törpüle bu keskin düşünceleri. Bu laflarından bile ben senin yaşının küçük olduğunu anlayabiliyorum.
Kibir yakıştırması yapılacak en son insanım yanlış bişey mi yazdım diye bakıyorum, yoo sadece kendimin farkındayım. Keskin yönlerini torpuleme konusunda size hak veriyorum. Ama bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum.

Sıradan bir insan olduğunun farkında değilsin henüz. Sokaktaki herhangi bir genç kız olduğunun, sandiginin aksine, pek de kimsenin umrunda olmadığının farkına vardığında büyümüş, bunu kabullenerek yaşamayı ogrendiginde, hatta siradanligin mutluluk olduğunu anladiginda olgunlasmis olacaksın.
Insanin başına ne gelirse kendini sürüden farklı sanmasindan gelir.
Ben çok ozelim gibi bi iddiada zaten bulunmuyorum. Herkes gibi olduğumun, milyonlarca insandan bi tanesi oldugumun farkındayım, ben iç dunyamda bununla ilgili bi karmaşa yaşamıyorum. Yeterince olgun olduğumu düşünüyorum, bi sürüde de değiliz siz bence bunun farkina varin. Herkes sıradan kabul, ama herkes bi koyun olamayacak kadar da özel. Yakistirmalariniz sizde kalsın.

Terslesin kızına azıcık naz yapmış çokmu benim annem beni binkere terslese ben gine özür dilerim asla özelliklede anneme hiç gurur yapmam
Ya çok tatlisiniz. Sofraya benim adima tabak koymamasi sizce de ayıp değil mi ama bunu hep yapıyor. Nasıl sindirecegim ki bunu kendimi ezdirecekmisim gibi geliyor adım atarsam

Back