Gerçekten çirkin olanlar bakabilir mi?

Cok dürüstce bir şey yazacağım. guzel bir kadınım. Ama kiloluyum. ustune üstlük uzun boylu ve iri yapılıyim. Yüzü ortalamanın altında ama iyi fizikli bir kadın bence benden daha cekicidir. Kusurlarınızı değil iyi yönlerinizi parlatin. Taş gibi bir fizik yapın mesela. Ben de basenlerimi saklıyorum. Saçımı, gözlerimi, iyi yönlerimi on plana çıkarıyorum. Demem o ki insan kendini iyi tanıyıp, biraz da yatırım yaptı mi (estetik vs artik ne gerekiyorsa) bu devirde çirkin kadın diye bir şey yok kesinlikle.

Ben şunu farkettim.bir insanın huyu iyiyse o insan size güzel gözükür

Bazıları şanslı doğmuş cidden çok guzel insanlar da var. Ama sosyal hayatta bu yetmiyor ki zeka entellik kültür bunlar da önemli.
Siz sadece bu noktaya takılmayın.kendinizi geliştirin.sonradan neden bu kadar taktım kendimi üzdüm diye pisman olmayın

Cidden sağlık olsun.gerisi gelir

Güzellik görecelidir. Biri mesela bana ay kız da çok güzel der bakarım bana normal gelir bir de ay bir güzel, bebek gibi demişti hatta, bu görece olayı. Başka bir arkadaşımızın da güzellik çıtası o kadar yüksek ki, victoria secret meleği olması lazım anca, birini beğenirim ona güzel gelmez :) herkese takılma.

Kendini sevmen bence de her şeydir. Çok arkadaşlarım oldu güzellikleri normal olduğu halde ilgi odağı olan. Mesele öz güven ve karakter de. Şeytan tüyü vardı sanki kızda diyebilirim :)

Önemli konulardan biri de eğer kendini iyi hissetmiyorsan psikolojik açıdan bu konuda ufak dokunuşlarla kendini daha iyi hissedebilirsin.

Çok güzel olsan ne olacak.Annem der her zaman güzellik ne ki bahtı güzel olsun diye.Doğru yani.Zaten zamanla hepsi geçiyor.İnsanın gönlü güzel olsun

Biraz abartmış gibisiniz.İllaki güzel bir yönünüz vardır.Siz çirkinlik konusuna öyle takmışsınız ki hayatınız ben çirkinim demeyle geçiyor gibi.Oysaki kimse dört dörtlük güzel değildir illaki vardır bir kusuru.Ünlüleri bile görüyoruz sonradan çıkıyor estetik siz fotoları.Ben bu konuda hep şunu söylerim ölü bir insanın yüzüne muhtaç olan insanlar var yüz nakli oluyorlar.Biz insanların en büyük sorunu hep kendimizden üstekilere bakarız hiç alta bakmak aklımıza gelmez.Mesela evi bizimkinden güzel olana eşyası daha iyi olana arabası bilmemnesi vs vs.... Uzayıp glider.Oysa birde alta baksak evi derme-çatma eşyası kırık dökük ama insan, onlarda insan ama yaşamaya devam ediyorlar.Güzellikte bunun gibi tabi güzelde var daha güzelde çirkinde bu dünyada herkes bir değil çünkü burası imtihan yurdu.Bakıyoruz herkesin bir şekilde bir derdi var kimse dört dörtlük bir hayat yaşayamıyor.Geçenlerde ebru Şallı evladını kaybetti Allah kimseye yaşatmasın kendisinede sabır versin inşallah.Bu örneği neden verdim şunun için dışarıdan bakınca dört dörtlük bir hayatı var güzel kadın başarılı maddi sıkıntısı yok ama oda evladıyla sınandı.Dört dörtlük hayat ancak cennette.Ben bu ara yüz yogası başladım faydasını da görüyorum tavsiye ederim göz altı içinde egzersizler var.Göz altı biraz geç toparlıyor ama hissetmeye başladım hafiften.

Güzel insan da vardır çirkin insanda vardır. Kimse kendini kandırmasın. Burada güzel olanda kusur aramak bak aslında bu insanın kusuruda var demek de saçma. Güzel güzel işte. Bu yapı gereği böyle güzeller her zaman 1 adım öndedir çünkü bilinçdışı olarak her zaman güzele yöneliriz. Bebekler bile güzelliği algılıyor. Güzeli çirkini biliyor. Bu kanıtlanmış bişey.
2.si sürekli dayatılan güzellik algısı dizilerde filmlerde hep güzel insanlar oynar, medyada yaratılan algı dünyada güzel insanlar yaşıyor üzerinedir. Çirkin insanlara hep kötü şirret roller verilir genelde. Medya insanın algısını hem kullanıyor hem de yönetiyor. Güzel olan daha fazla izlenir. Daha fazla ilgi görür.
İlgi sevgi görmede hep bir öne taşır. Kapılar daha kolay açılır.
Ama insan sadece güzel bir tablo değildir. Sürekli bakıp ne güzel diyebileceğin.
Konuştuğun an ya güzelliğine güzellik katılır ya da tam tersi.
İnsan konuşmalarıyla hayata bakış açısıyla güzel insanların elde ettiği o ayrıcalığı kendi çabasıyla yakalayabilir.
Ve tamamen katlayabilir.
Bence çirkin insanları biri seviyorsa onun aldığı sevgi sırf güzel olduğu için sevilen insandan daha sağlamdır.
Herkes güzel biri ister yanında
Ama herkes sırf güzel diye biriyle dertleşmek, sohbet etmek, eğlenmek için yanında onu istemez.
Bir insan kendine has özellikleriyle atıyorum esprili eğlenceli biridir
Ortamlarda aranır
Çok iyi bir dinleyici empati yeteneği gelişmiştir. Muhabeti iyidir. Görüşleri merak edilir
Yine aranır, insan onu yanında ister.
Belki erkekler ilk aşamada off ne güzel kız demez tanısmak için can atmaz ama aynı ortamda konuşmasıyla hayat enerjisiyle o kişi herkesi etkileyebilir.
Herkes güzel olmak ister. Ama bence güzel olmak için de bu kadar yorucu bir rutine girmek bitmek bilmeyen bir yarışa girmek gibi.
Güzel olmak için bile yapılan herşey zaten daha ilgi gören biri olmak için değil mi? En basitinden kendin için yaptırıyorum diyenler bile. En basitinden kendi ilgisini sevgisini kazanmak istiyor.

Çözümüm kendinle barışmak. Yaşam enerjini yükseltmek. Kendisiyle barışık yaşam enerjisi yüksek insanların yaydığı çekicilik herşeyi ezer geçer

yalniz konudan alakasiz ama adriana lima ugly betty de hic oynamadi..

Çirkinim:) yüzümde asimetri var. Baya belli derecede. İnsanlar farkediyor inceliyor falan.
cevaba gelicek olursak aşırı etkiliyor. Çocukluktan ergenlikten kalma hassas bir insanım. Sizin dediğiniz gibi arkamdan konuşulanları duyuyorum. Baya akıllı çalışkan bir insandım. Ama sosyal anksiyetelerimvar, insanlardan uzak durmaya çalışıyorum çünkü başarılı olduğunuzda yada sizi kıskandıklarında ilk yaptıkları dış görünüşümle vurmaya çalışmak. O yüzden hayattaki başarım sürekli düşüyor.
Arkadaş bile edinmek zorlaşıyor. İnsanlar güzellerle arkafaş olmak istiyor...

herkes yazmiş ama ben de yazayim, kuzenime kiz istemeye gittik, kuzenim eğitimi işi gucu yerinde 2 metre boyunda dalyan gibi yakışıklı genc bi çocuk, kizi da ilk kez gorucez yuzyuze, kalabalıgin içinde bi teyze dikkatimi cekti ayni senin dedigin gibi goreceli veya görecesiz hiçbir guzellik kriterine uymayan hatta ilk bakişta muhtemelen engelli zannedebileceğiniz bir kadın....sonra kuzenimin annesi bizi o kadınla tanıştırdı "gelinimiz"....hepimiz şok, ben isteme torenini filan hatirlamiyorum zaten, kafamda gunlerce hep nasil ya? sorusuyla gezdim, bi de kuzenin annesiyle kızkardesi kimseleri beğenmeyen insanlar, nasıl kabul ettiler bu izdivacı?gelin kizin isi gucu geliri filan da yok gozleri boyandı desem, soramiyorsun da...sonradan anladim ki, kadın da inanilmaz bir özgüven var, hiç umru degil nasil gorundüğu filan,tatlıdilli, güleryuzlu,hoşsohbet,kendimi begendiricem diye de uğraşmiyo , ne makyaj,ne üst baş umru değil....kuzen bu hallerine aşık olmus, annesiyle kardesi de saygi duymuş olmasi gerektigi gibi...şimdi çocuklari filan var, mutlular yani...sen kendini seversen bütün dunya seni begenir, yoksa adriana lima olsan faydasi yok

Son düzenleme:

vay be süper :) o kadındaki şanstan bende istiyorummmm

Kuzum ilk vurusta dusecek gibiysen kimse acimaz sana,arkadaslik konusunda guzel.cirkin ayrimi yapan insan mi simdi?onlar ezik degisik.tipler hic dikkate almam amlasamam da zaten kim.ne yapsin bunlari

Bı ınsanı guzel yapan karakterıdır. Lısede bı kız vardı ben bıldıgn cırkındı bızım sınıfta cok yakısıklı nı cocuk vardı ben ona asıktım ama hıc bellı etmedım belkı begenmez dıye kanka kanka takıldık o begenmedıgım kızın ozguvenınden o cocukta dahıl bır cok erkek kızın pesınde dolandı durdu ve sevgılı oldular bende mal mal baktım. Onemlı olan ozguven ve huydur. Okadar guzel arkadaslarımda vardı karakter bok olunca hıckımse onları guzel gormezdı neresı guzel onun ya ıle baslayıp karakterınden kotu bı ozellık soylerler. Yanı huy guzelse dıs gorunuste guzel gelıyor ınsana. Benım kuzenım asırı kıloludur mesela baya hatta ama ben huyunu cok sevdıgım ıcın × cok guzel derım onu tanımayanlar cok kılolu ve cırkıın neyını begenıyorsun derler

Gerçekten çirkinim aynada görmek bile istemiyorum kendimi.çirkinlikten de öte bir şeyim hatta ben

Mm agiz burun farkli yerlerde degilse cirkinlikten ote birsey degilsin kendini begenmiyor olma ihtimalin yuksek guzellik gorecelidir unutma
Yüz yapım falan çok garip geliyor birbiriyle hiç uyumu yok tenim de çok soluk daha da garipleştiriyor beni.say say bitmez kusurlar

Yüz yapım falan çok garip geliyor birbiriyle hiç uyumu yok tenim de çok soluk daha da garipleştiriyor beni.say say bitmez kusurlar
Sana oyle geliyordur o adim kadar eminim ,herkesin kusuru var inceledikce cikar ayrica kadin erkek farketmez herkes birini sevince alisiyor ve begenmeyenler bile begeniyot cok takilma ozguvenin sarsilir iste o zaman tuhaf olursun kimse kendine saygi duymayana duymuyor ama bu mevzulari kafasina takmayana saygi duyuyor zaten yorumlarda da hep bundan bahsediyorlar bak oku

Haklısınız ama kimse sevmedi ki beni 1 kişi bile sevmedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…