Gerçekten çirkin olanlar bakabilir mi?

bak bak bak millete bak kıza moral vereceğim diye kadınlar üzerinden çirkindi yorumları yapmışlar ,kadınlar böyleyse erkekler nasıldır ?kadına şiddet örnediğidir bence biri demiş ben güzelim ama yorum yapacağım kasıyor ya ilginç,herkes takıntılı herkes ... km lerde ötedeki adriyanın kusurundan sanane be kadın.

konu sahibi biran önce kendini toparla burada saçma sapan yorum okuyoruz lütfen bize de acı

Allah herkese başka başka güzellik vermiştir kiminin teni kimin gözü kulağı vs ...

not: seni bu hale sokan başka insanlardan edindiğin tecrübeler kendinle ilgili algını bozmuşlar ....nefret ediyorum takıntılı ve dış güzellik hastalarından

Her yazdığınızı okudum hatta baştan açıp tekrar tekrar okudum çok teşekkür ederim herkese tek tek cevap yazamıyorum kusuruma bakmayın. Vücut olarak da şişman değilim ama taş gibi de değilim tabi. Şuan nişanlıyım nişanlımın yanında makyajsız duruyorum mesela, bir süre sonra da bir süsleneyim diyorum kendimi iyi hissetmek adına. Ay nasıl değişiyorsun deyip gülüyor sarılıyor normalden çok daha fazla ilgileniyor mesela. Adam kötünün bi tık iyisini görünce coşkulanıyor herhalde. Ha kendisi yakışıklı mı.. bana göre elbette sevince güzel geliyor ama siz görseniz belki de iyi değil diyebilirsiniz. Makyajsız süklüm püklüm hissediyorum bu yüzden.

Temizlik ve bakım konusunda inanın çok dikkatliyim. Ama o kapatıcı,maskara, allık zımbırtıları olmadan hastalıklı gibiyim. Makyaj bile yakışmaz mı bir insana. En azından renk geliyor diye yapıyorum sırf. İnanın kusursuz bir yüz istemiyorum isteyemem. Sadece aynaya baktığımda kendimi güzel görmek isterdim, güzel yüz hatları.. ne bileyim böyle ışıl ışıl bakabilmek isterdim gördüğüm görüntüye. Fotoğrafımı atmayı inanın çok isterim ama tanıdık var mıdır endişesiyle yükleyemiyorum. Zaten bu elalem bitirdi bizleri. Kısacası gerçekten tüm kalbimle söylüyorum çirkinim ötesi berisi yok. Ama tavsiyelerinizi mutlaka dikkate alacağım söz veriyorum. Herkese çok teşekkür ederim.

Lütfen Allah'ın yarattığına çirkin tabirini kullanmayalım bu laf insanı aşağılık kompleksine sokabilir halbuki senin diğer insanlardan farkın yok her insanda bişey olabilir (kusur bile demek istemiyorum Allah yaratmış) bunların telafisi bi şekilde vardır ama bide iyi yönlerinden bak sağlıklı oluşun
Gözlerinin görmesi, kulaklarının duyması....
Bunlara sahip olmayan insanlar için bunlar hayati önem taşıyor
Ve en kötüsü sen böyle dedikçe kendini dahada kötü hissediyosun . Seni seven bi nişanlın varmış ne güzel, sen neden kendini sevmiyosun? Nişanlın seni sen olarak gerçekten seviyorsa kusurlarına takılmaz her halinle sever. Eşini makyajsız haliyle farklı gören birinin sevgisinden şüphe ederim zaten
Allah telafisiz dert vermesin hayatta herşeyin çaresi vardır en önemlisi sağlık ve huzur...
Bunlara sahipsen zaten zenginsin be güzelim
Sana güzelim demek geldi içimden çünkü öylesin bence. Hadi toparlan, gelecek güzel günlerine odaklan, hayat çok kısa...

Buna benzer bi konu açılmıştı daha önce ve güzelde tavsiyeler verilmişti. Bi bakın isterseniz

Çocukken bizim mahallede bir çift vardı. Allah affetsin kadın inanılmaz çirkindi. En az 150 kilo falan, yüzü de çirkindi bariz ama bir kocası vardı Burak ozcivit. Abartmıyorum daha ilkokula gidiyordum o adamın yakışıklıligini hala unutamam. Kadın o çirkinliğine her zaman kıpkırmızı ruj sürerdi, aşırı dik yürür, adamın elini sımsıkı sikardi. Baya romeo Juliet gibi aşık bir halleri vardı yani.

Tamam güzellik çok önemli ama daha da önemli olan şey öz güven. Seninle tanışsak çok güzel görünecegin tüyolar vermek isterdim sana. Mesela cem yılmaz yakışıklı bir adam mı? Asla değil hatta çirkin. Ama Burak ozcivit mi cem yılmaz mi deseler cem yılmaz bana daha yakışıklı geliyor. Öz güveni yüksek ve çok zeki bir adam, bu daha çekici bir şey benim için. Senin de cümlelerinden, kendini ifade edis şeklinden zeki biri olduğunu düşünüyorum. Bunu daha fazla one çıkar. Eğer güvenirsen sosyal medyadan beni ekleyebilirsin kendimce fikrimi ve ufak tefek tavsiyeler verebilirim sana naçizane.

Hic kimse cirkin degildir bence. Ozellikle hiçbir kadin... Ki guzellik gorecelidir. Sen kendini sevmesende begenmesende baskasi seni beğenebilir. Bu hayat guzellik uzerine kurulu olsaydi zekanin hicbir anlami kalmazdi ayrıca. Bana göre guzellik bir bütündür. Bazen bir ses tonuna asik olursun ve o kisi sana dunyanin en guzel kisisi gelir. Bazen cok sevimli tatli harakerleri vardir gozunu ondan alamazsin. Bazen öyle zekidirki hayran kalirsin. Butun bunlar guzelliigin parcasidir zaten.. Kendinize guvenmenizi oneririm. Illa da ben kendimi begenmiyorum yuzum cirkin diyorsaniz baska biyerlerinize yatirim yapin mesela kendinizi gelistirin her zaman . Bi alanda en ust seviyeye gelin. Hic olmadi kendinizi seviyormus begeniyormus gibi davranin cevrenizin degisecegini göreceksiniz. Siz kendinizi sevmesseniz kimsede sizi sevmez

Belki seni doğru yönlendiren birine ihtiyacın vardır sadece.yanlış adımlar atmış olabilirsin.
Belki evet gerçekten çirkinsin ama illaki yapılacak bişey vardır diye düşünüyorum.
Yardımcı olabilirm istersen..

Oya aydoğan ile emrah ın bir filmi geldi aklıma:) kişisel gelişim kitaplarının ilham kaynağı. "Ben dönyanın en gözel garısıyam" * hatırlayan var mı?

*ben değilim misal. Öyle olsa kötü mü olurdu olmazdı. Ama çok çok güzel kadınlardan çok daha iyi bir hayatım ve çekirdek ailem var şükür. Demekki güzellik çok da mühim değil

Estetik ameliyat yaptır iyi doktorları araştırıp git. Şu göz altı morlukları için bir doktor ne yaparsanız yapın bir süre sonra tekrarlar demişti ama bilemiyorum. Diğer yerlerin güzel olursa cildin de göze batmaz çok. Onun da çaresini bulursun umarım. Özgüven eksikliği demişler ama bir değişiklik olmadan o özgüven de kendi kendine gelmiyor maalesef

Kaç yaşındasın bilmiyorum bende buna benzer bir dönemden geçtim. Makyajsız asla dışarı adımımı atmadığım insanların arkamdan tipe bak dedikleri bir dönem. Sana tek bir tavsiyem olacak. Yaptırdığın yapay olan her şeyi bir süre bırak hiçbir şey yaptırma ben kendimi beğeniyorum de. Kendini beğenmesen bile dışarı kendini beğeniyormuş gibi bir imaj ver. Ben ilk başta bunu gerçekten dışarı karşı öyle göstermek için yaptım sonra ne oldu biliyor musun kendimi gerçekten beğenmeye başladım. Saçlarım da çıkan beyazlar vardı onları kapatmaya uğraşmadım. Kendime aynada baktığımda hep iğrenç görürdüm şimdi iyi görünüyorsun diyorum. Bana tipe bak diyenler beni Instagramdan eklemeye okulda görünce konuşmaya çalışmaya başladı. Ama ben görünüşümde hiçbir şeyi değiştirmedim. Sadece kendi algımı değiştirdim. Dünyada ki tüm olaylar senin içinde bitiyor. Bana güven

Çoğu insanın kendinde beğenmediği, olmasını istemediği bir kaç şey vardır zaten. Güzel birine sorsan bile bu değişmez "ay şuramda söyle olsaydı der". Benimde bende olmasını istemediğim şeyler var. Çokta umrumda değil olmasa iyiydi ama var.

X