Başlık komik oldu ama gerçekten benim gibi olanlara bir içimi dökmek konuşmak istiyorum.
Gerçekten çok çirkinim. Sana öyle geliyordur, değilsindir belki de ne güzel özelliklerin vardır diyenler olacaktır ama inanın ki yok. İnsan aynaya baktığında bariz bir şekilde her şeyi görüyor, kendimi de kandırmama gerek yok. Güzellik göreceli evet ama gerçekten şu yaşıma kadar güzellikle alakalı bir iltifat dahi almadım. Güzel kokmaya, kıl tüy olaylarına, saçlarıma vs her şeye çok önem verip dikkat ediyorum. Ama küçücük gözler, genetik mor koyu halka ve çökük mü çökük göz altları, soluk eşitsiz bir ten, sıfır kirpik..cilt bakımına aşırı önem veriyorum gitmediğim dermatolog da kalmamıştır. Ama yok yok o aldığım aşırı pahalı kremler bile bir çare olmadı ya hepsini sinirle çöpe attım. İçeriğine bile çok dikkat ederdim her kremin, her bulduğumu da kesinlikle kullanmazdım. Herkese çare olan şeyler bana sıfır etkiydi. Göz altı ışık dolgusu zımbırtısından bile yaptırdım göz altıma torba takmışlar gibi oldum bir süre sonra, gülünce hele komedi..koyu halkalı hali daha iyiydi. Yapayım ben yapayım buradayım ben diye bağırıyorlardı bariz. mezoterapi de yaptırdım, alerjiye sebep oldu. dayak yiyip günlerce ağlamışım gibi gezdim haftalarca. Bünyemde iriteye sebep oluyorlar kısacası. Ve hepsini ömür boyu yeniletmem gerekiyor, çok sinir bozucu..ve ucuz şeyler değil ki buna bütçe mi dayanır. Yani düzeltilebilecek şeyler de düzelmedi. Kirpiklerime ipek kirpik yaptırdım, hiç memnun kalmadım. O az olan kirpiklerimi de aldı götürdü, kel gibi. Sonra dedim hadi badem yağı hint yağı e vitamini kaş kirpik serumları aban.. göz altlarımda nur topu gibi yağ bezeleri oluştu. Kirpiklerde aynı üstelik, fark yok. Artık ıvır zıvır krem şu bu bıraktım. Çirkinliğimi tam anlamıyla kabul ettim. Varsa var yoksa yok.
Hep makyaj yapmak zorunda olmadan mis gibi makyajsız da güzel olmak isterdim. Zibilyon tane şey kullanmak istemezdim bunun için. Arkadaşlarıma bakıyorum makyajsız bebek gibiler ya, insan bakmaya doyamıyor. Beni görseniz tüm samimiyetimle söylüyorum "gerçekten hiç güzel değilmiş" dersiniz, o kadar eminim ki. Üniversite zamanlarımda hoşlanıp açıldığım kişiler bile arkamdan "ıy kezban surata bak" derlerdi kendi kulağımla dahi şahit olurdum. Yani bu çirkin hissetmek değil çirkin olmak. İlk kez girdiğim bir arkadaş ortamında bile çok sıcakkanlı ve konuşkan olmama rağmen hep daha güzel olan arkadaşlarımla ilgilenirler mesela. Bilemiyorum artık hayat enerjim sıfır. Her konuda beni etkiliyor bu. Kimse beni güzel görmesin ama ben kendimi güzel göreyim kafasındayım. Herkes çirkin görse bile kendimi iyi hissedeyim yeter, ama imkansız..Benim gibi olanlar siz nasıl bunun üstesinden geliyorsunuz? lütfen bir şey deyin. Yani her şekilde kendinizi sevebiliyor musunuz? bu sizi ben de olduğu kadar etkiliyor mu?
Canım benim baştan sona okudum tüm yazını sana böyle hissettirenler utanmalı asıl sen değil. Her ne kadar takmamaya çalışsakta güzellik herkes için önemlidir bunun aksini iddia edilemez. Herkes bilir ki güzel olanlara gerçekten iyi ve hoş davranılırken , çirkin insanlar kayırılır. Ben makyajsız çirkin olduğumu düşünüyorum buğday tenliyimdir soluktur tenim fondoten sürmeden çıkmam cabası sivilcelerim vücudumun heryerinde cildiyeciye gidemediğim için tekrar türediler kıl tüyler cabası hokka bir burnum yok kemerli ve uzundur cildimde renk eşitsizlikleri var lekeler saymakla bitmez ve diğer insanların kusursuz oldukları inancını taşıyordum bi zamanlar hep onlar gibi olmak istiyordum hala istiyorum ama fazla değil artık. Çünkü daha kötüsünü görene kadar şükür etmeyi öğrendim. İnanın daha gençsiniz ve gençliğiniz sizin güzelliğinizdir yaş ilerlediğinde çökmeye başlayacaksınız ve şu zamanları arayacaksınız inanın.
Sizi asıl çirkinleştiren şey görünüşünüz değil , kendinize çirkin hissettirmeniz.
Kylie jennerı örnek vereyim yaptırdı bir ton estetik ama hala güzel değil shop ve makyaj güzeli , gerçekte görseniz yüzü gerçekten şişkin ve yapmacık oldukları çok belli saçma duruyorlar new yorkta yaşayan biri söylemişti onu ve arkadaşını görmüştü. Ama inanın fotoğraflardaki gibi kimse kusursuz değil , kimi shop yapıyor filtre ekliyor ki sosyal medyaya sıfır oynamayla atan kimse yok neredeyse.
İnanın erkek olmak varmış diyordum bi aralar ne güzel tüm güzellik algısını bizim üzerimize yıktılar kendileri stressiz yaşıyorlar.
Sizin beden algı bozukluğunuz var , kendinizi olduğunuzdan daha kötü ve çirkin hissediyorsunuz. Oysa ben güzel çirkin ayrımı yapan biri hiç değilim herkesi normal görüyorum , yüzü yanmış birini bile görsem korkmam böyleyim yani çirkin bulmuyorum güzelde bulmuyorum ama insanların davranışlarına göre belirliyorum güzelliklerini ve ya çirkinliklerini.
İnanın diğer insanların ne söylediğini takmanıza değmez , masraflarınızada değmez . Kendinizi çirkin hissediyorsanız makyaj yapın , zira dediğim gibi ben makyajsız çıkmıyorum hala . Beni güzel bulsalar bile daima çirkin hissediyorum çok çıkma teklifi aldım ama hala kendimi çirkin ve itici bulurum burnuma çok takığım resim bile sadece kendim çekilirim hala. İsterseniz giyim tarzınızı daha modern yapabilirsiniz , klasik , gotic gibi daha marjinal zengin ve güzel gösteren tarzlar var vücudunuza uygun giyinebilirsiniz saç şeklinizi kısa bonbeli yada küt kahkullu kestirebilirsiniz perma yaptırabilirsiniz daha birsürü seçenek var.
Olmuyorsa olmuyordur ama kendinizi zorlamayın daha da strese sokup yorgun düşürüyorsunuz , meditasyona yönelebilirsiniz bir çok uygulama var asıl kafadan başlarsanız zaten güzelleşirsiniz lütfen acele etmeyin zamana güvenin , ben hep en kötünün şimdi olduğu kanısındaydım ama meğer iyi zamanlarımmış hamdolsun diyorum artık şükür ediyorum herşeyime elimdeki paraya yüzümdeki sevmediğim şeylere bile kendimi sakince ağırlıyorum , meditasyon yapıyorum ve en önemlisi BENİ ÇİRKİN HİSSETTİREN İNSANLARI YANIMDA TUTMUYORUM VE EĞER BENİ ÇİRKİN HİSSETTİRİP GİDENLER VARSA DA ŞÜKÜR EDİYORUM ÇÜNKÜ HAYATIMIZDA BİZİ ÇİRKİN HİSSETTİRENLERİ TUTARSAK YADA GİTTİKLERİNDE ÜZÜLÜRSEK KENDİMİZE EDERİZ CİDDİ DİYORUM BİZİ SEVENLER YANIMIZDA KALIR SEVMEYENLER DEFOLSUN KENDİ ÇİRKİNLİKLERİYLE BOĞULSUN KİMSE MÜKEMMEL DEĞİLDİR :)
LÜTFEN SİZİ ÇİRKİN HİSSETTİRENLERİ HAYATINIZDA TUTMAYIN ÇEVRENİZİ DEĞİŞTİRİN SİZİ KIRIP GİTTİLERSE SİLİN GİDİN AFFETMENİN ASIL ANLAMINI ARAŞTIRIN KİŞİSEL GELİŞİM KİTAPLARI OKUYUN AFFETMENİN ASLINDA KABULLENMEK OLDUĞUNU BİLİN. KENDİNİZİ VE VUCUDUNUZU KABUL EDİN BUNLAR ÇİRKİN DEĞİLLER .
ÇİRKİN OLAN ŞEYLER FİKİRLERDİR , EYLEMLERDİR.
HAYATINIZA SİZİ GÜZEL HİSSETTİREN İNSANLARA AYIRIN , EĞER TERKEDİLDİYSENİZ ÜZÜLMEYİN HAYATINIZDAN ÇIKANLAR YANLIŞ İNSANLARDIR UNUTMAYIN.