gerçekten anlayamıyorum

senin için açmadım canım konuyu. bdv nin çoğu buna benzer konuyla dolu.

yorumumun başında "istisnai durumlar dışında" diye belirttim ki imkanı olanları anlamadığıma dikkat çekmek istedim.

Herneyse her kimi yada her neyi kast ettiyseniz
hayatta yalnızca zorluk evlilikte olmaz ki
zırlamak bana göre çok kötü bir tabir
neyse zaten yeterince derdimin arasında burada fazlaca zaman kaybettim zaten
hoşçakalın
ayağınıza taş bile değmesin, hep böyle güçlü olun inşaallah...(tüm samimiyetimle söylüyorum yanlış anlamayın)

"Zırlamak" demedim, "ağlayıp sızlamak" dedim; zırlamak hoş bir kelime değil.

Hayatta yalnızca evlilikte zorluk olmaz pek tabii ama konu dövüldüğü halde gitmeyen kadınlar olduğu için buna istinaden yazıyoruz doğal olarak.

Siz de hoşçakalın.

inşallah

Rabbim darda olan herkesin yardımcısı olsun.

okumuş kesimde bile o kadar çok şiddet var ki. proflar doçentler vs eşini döven ki psikolojik baskı bile bir şiddettir

Bizim toplumumuz berbat.Çoğu zaman diyorum keşke Avrupada doğup büyüseymişim.Kadının kadın gibi insanın insan gibi hissettirildiği bir toplumda olmalıydım.

Bdv deki konuların çoğu gerikalmış erkek ailelerinin yetirdiği erkeklerden ve

Kız çocuklarını pasif yetiştiren kız ailelerinden kaynaklanıyor

Boşanmak bile sorun ülkemde.

Ailene gitsen kabul ederler mi?

Tek olsan kendini geçindirebilecekmisin? Milletin ağzınıda tıkaman gerekecek.

O kadar toplum ve aile baskısı varki o adımı atman için bile etrafının onaylamasını bekliyorsun.

Anca işte gelirin varsa bir nebze cesaretli oluyorsun ya da ailen destek oluyorsa

En doğrusu kendini düşünmek olabilecek tüm şartları zorlayabilmek hayata bir kere geliyoruz.

Şiddet konusunda o eli kaldıran zaten sana değer vermiyordur bahanesi olamaz.Hayatından söküp atacaksın.

Son düzenleme:
Yapılan araştırmalarda şiddeti en çok üniversite mezunu kadınlarımız görüyormuş..
O kadar okuyup helede çalışıyorsan bu zulüme katlanmak çok acı..
Kadına şiddetin her türlüsü kötü,ister okumuş ister okumamış olsun..

Burada kadınlarımıza çok iş düşüyor,erkek evlat yetiştirirken kadına değer vermesinide öğretecekler..

Daha çok utanıyorlar bence çevrelerine söyleyememelerinin nedenide bu.

avrupa yı bilmem de kadın cidden anlaşılması zor bir varlık.

http://nediyor.com/galeri/celladina-asik-olmak-8-unlu-kadinin-siddet-hikayesi/

erkeğe niye biz öğretiyoruz?
hadi yanlış öğretilerle büyüyor diyelim.
okudun be adam. iş güç sahibi oldun. doğruyu yanlışı ayıracak akli vicdani melekeden yoksun musun?

Daha çok utanıyorlar bence çevrelerine söyleyememelerinin nedenide bu.

Çekmek zorunda değillerki bunu,hadi söyleyemiyorlar ama kendilerine zarar veriyorlar...
Nereye kadar çekilir bu ızdırap..
Canan Tan'ın kitabını dün bitirdim kelepçe diye,ne hayatlar var hepsi yaşanmış gerçek olaylar..

Çocuğu yetiştiren annedir değilmi,çocuğa şiddet içeren öğelerin ne kadar kötü olduğunu anlatacak..
Adam okusa ne olacak,belliki ailesinden de görmüştür şiddeti,baba anneyi döver söver mesela.
İşte bazıları maalesef yoksun olarak dünyaya geliyorlar..

Çeksinler demiyorum zaten hemen orada bırakmalılar.Evliliğin hiçbir şekilde devamı olmamalı .

tanıdığım bir komşu kadın var. kocası bunu o kadar çok aldatmış ki kadın sayamıyor kaç kişi. hatta adam o kadar rahatmış ki kadınlarla elele sokaklarda gezermiş çekinmeden. bu kadında yeter ki kocam beni bırakmasın diye arka arkaya 7 çocuk yapmış. hayatını böyle sevgisiz, sorumsuz, döven, aşağılayan bir adamla geçirmiş. şu an bu kadının oğulları var ve gelinlerine diyor ki "oğlum gidebilir başka karılara bir şey olmaz, erkektir" diyor. bende içimden diyorum ki o kadar sene eziyet çekmişsin de insan olamamışsın, oh olsun sana daha beter ol.

Sorun burada zaten bırakmıyorlar yada bırakamıyorlar..
Sanki mahalle baskısı gibimi igörüyorlar,yada boşanmış kadın denmemeside olabilir..

Ben şöyle düşünüyorum hani genelde bu tür olaylar daha çok şartlarının kötü olduğu eğitimsiz kadınlarının başına geliyor ya kendi egolarına yediremiyorlardır.

Düşünkü profösörsün kocan dayak atmış.Boşanma davası açtın neden olduğu ortaya çıktı koskoca profosördemi dayak yemiş v.s diyecekler.Düştüğü durum öbür kadından daha zor gelecektir.Toplum baskısı bir nevi.

En güzeli evlenirken daha dikkatli davranmak.Hani tek sevgiline değilde onun aile yapısınada bakmak.Ailede anne baba ilişkisi nasıl.Kadınlara değer veriliyormu ikinci plandamı kalıyorlar ,şiddet geçmişleri varmı bunların hepsine bakmak lazım

İstediği kadar okusun iş güç sahibi olsun gözlemlediğim erkekler gene aileden aldıkları öze dönüyorlar .

En iyisi uğraştırmayacak kadını el üstünde tutacak erkeği hazır bir şekilde almak.

Şartları kötüde olsa o kadınlara aileleri sahip çıkacak işte,onuda yapmayan bir yığın aile yokmu var..
Bunu zaten buradada okuyoruz aile kabul etmiyor istemiyor ne halin varsa gör deyip geri yolluyorlar..
Bu tip insanlarında vicdan olduğunu sanmıyorum hiç..

Prof da olsa ilk şiddeti gördümü basacak tekmeyi,o kadar okumuş etmiş tamam gururuna yediremez ama çekip gitme gibi imkanları daha fazla..

Bu dediğin zor biraz nr kadar bakarsan bak bazı gerçekler çok güzel saklanıyor belli bile etmiyorlar..
Sana canım cicim derken bir anda adamın içinden canavar çıkabiliyor..

Bu dediğin zor biraz nr kadar bakarsan bak bazı gerçekler çok güzel saklanıyor belli bile etmiyorlar..
Sana canım cicim derken bir anda adamın içinden canavar çıkabiliyor..

o kişiye baksan kesin geçmişinde ailesindede şiddet vardır.O kadar kanıksamıştır ki kendi eşine uygulamakta sakınca görmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…