gerçekten anlayamıyorum

Dayak siddet kufur hakaret aldatilmak kimsenin kabul etmemesi gereken biseydir.
Ben kimsenin de kabullenecegini ya da bundan memmun olacagini asla dusunmuyorum.

Ama basa geldimi.
Herkesin yasam sekli ailesi maddiyati maneviyati cocugu varsa cocugu hakkinda ki dusunceleri.
Yetisme tarzi farkli.
Onun icin bunlardan birine maruz kalipta caresizse yapacak biseyi yoksa haaa ozmn bundan memmun anlamiyorum ben olsam sole boyle yaparim diye birseyi de ben kabul etmiyorum.
Herkesin durumu ve imkanlari esit degil malesef.
Ben siddet goren kocasi aldatan kumar oynayan icki icen bi kocadan memmun olacagini dusunmuyorum.
yetişme tarzı, yaşadıklarını kabullenmek anlamına gelmemeli.

her şey ama her şey değişirken insan nasıl değişmez?

açıkçası, sebep cesur olmaması, riske girmek istememesi. bozuk da olsa, garantili gördüğü düzeni devam ettiriyor kadın/erkek.

12 yıllık evli bir ev hanımıyım. eşimin ailesi kadına şiddeti, küfürü normal görür.

kilit cümle bu.

eğer adam hala mağara adamı ise ailesinden gördüğü bu geleneği yaşatıyor.

bak k.validen bile eşinin seni dövmesini istemiş yani bir kadın kadına bunu yapıyorsa daha ne denir ki?

anneler oğullarını böyle paşa gibi,kız anneleri de kızlarını ezik her şeye katlanan zavallı gibi yetiştirirse daha çok bu tarz konu okuruz.

bazı kadınlar celladına aşık oluyor.
ailelerimiz bizi böyle yetiştirdi de akıl fikir nerede?
erkek ve kadın, aklını kullanmak yerine böyle yetiştik, böyle gördük diyerek her abes durumu normalleştiriyor.
sevgili erkek/kadın arkadaşım, sen öyle büyüdün. ama zaman geçti, reşitsin. kendi kendini idare edebilir durumdasın. doğruyu yanlışı ayırt edebilecek akıla sahipsin.

daha geçmişe, o dönem geçerli olan adetlere sığınmanın manası ne?

yetişme tarzı, yaşadıklarını kabullenmek anlamına gelmemeli.

her şey ama her şey değişirken insan nasıl değişmez?

açıkçası, sebep cesur olmaması, riske girmek istememesi. bozuk da olsa, garantili gördüğü düzeni devam ettiriyor kadın/erkek.
Sen de haklisin ama kendi istemese bile ailesinin istekleri dogrultuda yasiyor.

Mesela 3 kizin vardi galiba.
Ailen arkanda olmasa bizde bosanma yok dese cekeceksin .gelinlikle gittin kefenle doncen.belali bi baban olsa .
Cebinde bes kurusun yok .malin mulkun yok kocandan siddet goruyosun.cocuklarin 2 3 4 yasinda olsa naparsin.isin egitim yok.ozmn cocuk dogurmasin diycen ama olmus artik napcak .
Ozmn ne oluyor kadinlar diyoki bu cocuklarla babamin evine gidip bide cocuklarim orda itilip kakilcana.
Hic devilse evim duzenim var cocuklarimin da karni doyyo vsvs katlaniyor artik.
Yoksa ailesi arkasinda olsa isi gucu olsa hicbir kadin cekmez hicbiseyi birak siddeti ilk hakaretin de ceker resti.

Ha bide her imkani olupta kocami seviyorum diye her haltina goz yuman var.onlar ayri onlari ben de cok garipsiyorum.

Bence de şiddet evliliği bitiren en yegane şey..Tamam sadakatsizlikte öyle ama şiddet asla affedilmemesi gereken bir şey...

Sen de haklisin ama kendi istemese bile ailesinin istekleri dogrultuda yasiyor.

Mesela 3 kizin vardi galiba.
Ailen arkanda olmasa bizde bosanma yok dese cekeceksin .gelinlikle gittin kefenle doncen.belali bi baban olsa .
Cebinde bes kurusun yok .malin mulkun yok kocandan siddet goruyosun.cocuklarin 2 3 4 yasinda olsa naparsin.isin egitim yok.ozmn cocuk dogurmasin diycen ama olmus artik napcak .
Ozmn ne oluyor kadinlar diyoki bu cocuklarla babamin evine gidip bide cocuklarim orda itilip kakilcana.
Hic devilse evim duzenim var cocuklarimin da karni doyyo vsvs katlaniyor artik.
Yoksa ailesi arkasinda olsa isi gucu olsa hicbir kadin cekmez hicbiseyi birak siddeti ilk hakaretin de ceker resti.

Ha bide her imkani olupta kocami seviyorum diye her haltina goz yuman var.onlar ayri onlari ben de cok garipsiyorum.
her yönden çaresiz olana elbette bir şey söyleme hakkımız yok.

çaresi varken katlananı anlamak zor.

çaresiz olanlara da Rabbim hayırlı kapılar açsın.

görümcelerim ilkokul mezunuydu.
abla, hayat ne getirir belli olmaz. hem eşim, hem siz dışardan okusanız, birbirinizi teşvik etseniz demiştim 5-6 yıl önce.
çok iyi geçinemesek de bu önerimi mantıklı buldular. şimdi bir görümcem bu sene açık öğretim lisesinden mezun oldu ve bir fabrikada işe girdi. diğeri mezun olmak üzere. eşim üniversite okuyor.

insan çaresiz olabilir. gelecek için plan ve yatırım yapmalı bu şekilde.

Kızım evlenirken ona söyleceğim şeylerin başımda geliyor şiddet. ne olursa olsun böyle bir şeye asla katlanmaması gerektiğini, döneceği sevgi dolu bir baba evi olduğunu bilecek.

Prensesim o benim, üzerine titriyorum. bir hayvanın ona vurmasına katlanamam.

Bütün anne babalar bu düşüncede olmalı. evlenince bizim yavrumuz olmaktan çıkmıyorlar.

Kızım evlenirken ona söyleceğim şeylerin başımda geliyor şiddet. ne olursa olsun böyle bir şeye asla katlanmaması gerektiğini, döneceği sevgi dolu bir baba evi olduğunu bilecek.

Prensesim o benim, üzerine titriyorum. bir hayvanın ona vurmasına katlanamam.

Bütün anne babalar bu düşüncede olmalı. evlenince bizim yavrumuz olmaktan çıkmıyorlar.
kesinlikle.
yazdıklarına katılıyorum.
her ihtimale karşı kızlarımı savunma sporuna göndereceğim inşallah.

konuyu bana ithafen açtığını düşünerek yazıyorum
kimse kimsenin hayatını yaşamıyor
ne siz benimkini nede ben sizinkini
siz fıtraten daha güçlüsündür ben daha kırılgan
siz gözü kara birisinizdir ben korkak
yada siz özsaygısı olan birisinizdir, benim özsaygım yoktur
sadece burada anlatılanlarla hayatları eleştirmek ne kadar doğru olur ki
belki herşey apaçık yazılmıyordur
siz eşinizle görücü usulü ile evlendiğiniz için belki gözünüz daha karadır
ama benim gibi severek bin bir mücadele ile evlenmiş
evlenip gideceği zaman ailesi
biz senin arkanda değiliz
boşanma olursa dahi seni sahiplenmeyiz
gelinlikle çıktın kefenle döneceksin gibi
kızına tek bir açık kapı bile bırakmayan
ağlayacak omuz fırsatını bile sunmayan aileleri varsa ya
ve kadın belki binlerce lira kazansa bile manevi yönden zayıfsa
sizin gibi bir solukta alamıyorsa bu kararı
bu kadını aşağılık hale getirmez
öyle yorumlar yapılmış ki
yok zırlamasın o zaman bile denilmiş
sizinde 3 kızınız var ve hepsinin fıtratı birbirinden farklı
hepsi aynı olaya aynı tepkiyi vermiyordur herhalde
buna kişilik fıtrat denilir
ve ben şeffafca herşeyi paylaştığım için bu denli acımasız yorumları hak etmedim gerçekten
burada herkes şeffaf olsunda paylaşsın sıkıntılarını
çoğu sırf burada ki hayali karakteri zedelenmesin diye
başka hesap alıp yazıyorlar yedikleri dayakları, aldatılmalarını vs...

görümcelerim ilkokul mezunuydu.
abla, hayat ne getirir belli olmaz. hem eşim, hem siz dışardan okusanız, birbirinizi teşvik etseniz demiştim 5-6 yıl önce.
çok iyi geçinemesek de bu önerimi mantıklı buldular. şimdi bir görümcem bu sene açık öğretim lisesinden mezun oldu ve bir fabrikada işe girdi. diğeri mezun olmak üzere. eşim üniversite okuyor.

insan çaresiz olabilir. gelecek için plan ve yatırım yapmalı bu şekilde.
Grill hep ayni seyi yaziyorum da.
Hepimiz ayni standartta yasamiyoruz farkli imkanlarimiz ailelere sahipiz.
Siddeti kimse kabullenmez memmun da olmaz bu durumdan.
Kokten degismeliyiz.
Cocuklarimizi ahlakli merhametli akilli vicdanli adaletli yetistirmeliyiz.

ve ben şeffafca herşeyi paylaştığım için bu denli acımasız yorumları hak etmedim gerçekten
senin için açmadım canım konuyu. bdv nin çoğu buna benzer konuyla dolu.

yorumumun başında "istisnai durumlar dışında" diye belirttim ki imkanı olanları anlamadığıma dikkat çekmek istedim.

Grill hep ayni seyi yaziyorum da.
Hepimiz ayni standartta yasamiyoruz farkli imkanlarimiz ailelere sahipiz.
Siddeti kimse kabullenmez memmun da olmaz bu durumdan.
Kokten degismeliyiz.
Cocuklarimizi ahlakli merhametli akilli vicdanli adaletli yetistirmeliyiz.
kesinlikle canım.
kötü bir hayatı sürdürmek zorunda kalabiliriz hepimiz için geçerli bu.
ama ne olursa olsun pes etmeyelim. çocuk büyüyene kadar sabrederken mesela eğitim için açık lise şansımız varsa ona uğraşalım. meslek kurslarına gitmek için uğraşalım. ama ölene kadar böyle yaşamaya mahkum etmeyelim kendimizi.

hayatta her şey gelebilir insanın başına. önemli olan pes etmemek. her yolu denemek.

ben evlenirken annem "dayak yesen de dönme" dedi eşimin yanında. güya şaka yaptı.
"gerekirse gelir kapında yatarım, yine de dayak yediğim evde durmam" dedim.
bu mesaj hem anneme hem eşimeydi.

annem çok şükür hep yanımda. olmayabilirdi. ama ben gerekirse bacadan girer, yine de eve dönmezdim

çalışıyor olsaydım tek göz harabede yaşar yine de kimseye ezdirmem kendimi.

Her hafta en az 15-20 tane şiddet gördüm, aldatıldım konusu... Öyle yapacağım, böyle yapacağım... Kızlar ne yapmam lazım ? Kızım büyüsün, oğlum büyüsün...Tanıdığınız avukat var mı ? vs vs... Sayfalarca sünüyor da sünüyor... Sonra bıçak gibi kesiliyor...
Ama hiç biri boşanma ile neticelenmiyor...
Bunların hepsi mi imkansızlık ve çaresizlik içinde ? Pek çok kadında tembel ve işine geliyor...
Hayatla tek başına mücadele etmeye üşeniyor...
Geçen küçük yaşta evlenen kadınların mağduriyeti konuşuluyordu. Yasa vs. Konu bu değil zaten şimdi de...
Ben o kadınların en az yarısının kocalarını geri istediğini düşünmüyorum. Kocanın sağlayacağı imkanları istiyorlar.
Belki devlet maaş bağlar diye umup o kadar yaygara çıkardılar...
Niye ? Çalışmak, kazanmak ev geçindermek zor... Kim uğraşcak dimi ?
Adam 2 tane patlatsın 4 tane sövsün, dışarda işini görsün rahatım bozulmasın kafası işte.
Kadının kadına ettiği lafı var BDV'de pek meşhur... Ben insanın kendine ettiğidir aslolan diyorum...
Hiçbirimizin hayatı kolay değil.. Benim eşim benim bekarlık birikimimle dünyanın malını mülkünü yaptı da ayrılırken
bir kıyafetlerimi bir kitaplarımı aldım çıktım. Benim olanları bile bıraktım çıktım.. Sıfırdan başladım.. Rabbimin yardımı ile de... Ailemden de maddi katkı kabul etmedim. Boşan da demediler, boşanma da... Çünkü fiziksel şiddet yoktu...
Sadec duaları ile hep arkamda durdular... O da yeter...
İnsanlık onuru, kadınlık onuru, annelik onuru nerede ?
Dayalı döşeli ev... Tazminat, ömür boyu nafaka.... Ooooo öyle bir hayata herkes boşanır...

Ben dedim. Başkası da dediyse bilmiyorum. Sizin şahsınız için demedim, hatta sizin konularını bile bilmiyorum.

Dediğim gibi düşünüyorum.

Çaresi, çözüm yolu, kaçışı olduğu halde oturup dayak yemeyi tercih ediyorsa bir insan, bu kendi kararıdır, yaşadıkları da kendi kararlarının sonuçlarıdır. Kendi seçtiği şeyi yaşarken de ağlanmasını anlamıyorum dedim.

Herkes kendi kararının sonuçlarına katlanır.

Binlerce lira maaşı olduğu halde kocasıyla kalıp dövülmeyi tercih ediyorsa da bu kendi kararıdır. Olabilir, herkes istediği kararı verebilir. Ama hem bir şey yapmayıp, gitme imkanı olduğu halde gitmeyip dayak yemeyi kabul edip hem dövüyor demeyi anlamıyorum dedim. Hala anlamıyorum evet.

Her hafta en az 15-20 tane şiddet gördüm, aldatıldım konusu... Öyle yapacağım, böyle yapacağım... Kızlar ne yapmam lazım ? Kızım büyüsün, oğlum büyüsün...Tanıdığınız avukat var mı ? vs vs... Sayfalarca sünüyor da sünüyor... Sonra bıçak gibi kesiliyor...
Ama hiç biri boşanma ile neticelenmiyor...
Bunların hepsi mi imkansızlık ve çaresizlik içinde ? Pek çok kadında tembel ve işine geliyor...
Hayatla tek başına mücadele etmeye üşeniyor...
Geçen küçük yaşta evlenen kadınların mağduriyeti konuşuluyordu. Yasa vs. Konu bu değil zaten şimdi de...
Ben o kadınların en az yarısının kocalarını geri istediğini düşünmüyorum. Kocanın sağlayacağı imkanları istiyorlar.
Belki devlet maaş bağlar diye umup o kadar yaygara çıkardılar...
Niye ? Çalışmak, kazanmak ev geçindermek zor... Kim uğraşcak dimi ?
Adam 2 tane patlatsın 4 tane sövsün, dışarda işini görsün rahatım bozulmasın kafası işte.
Kadının kadına ettiği lafı var BDV'de pek meşhur... Ben insanın kendine ettiğidir aslolan diyorum...
Hiçbirimizin hayatı kolay değil.. Benim eşim benim bekarlık birikimimle dünyanın malını mülkünü yaptı da ayrılırken
bir kıyafetlerimi bir kitaplarımı aldım çıktım. Benim olanları bile bıraktım çıktım.. Sıfırdan başladım.. Rabbimin yardımı ile de... Ailemden de maddi katkı kabul etmedim. Boşan da demediler, boşanma da... Çünkü fiziksel şiddet yoktu...
Sadec duaları ile hep arkamda durdular... O da yeter...
İnsanlık onuru, kadınlık onuru, annelik onuru nerede ?
Dayalı döşeli ev... Tazminat, ömür boyu nafaka.... Ooooo öyle bir hayata herkes boşanır...
maşallah.

Ben dedim. Başkası da dediyse bilmiyorum. Sizin şahsınız için demedim, hatta sizin konularını bile bilmiyorum.

Dediğim gibi düşünüyorum.

Çaresi, çözüm yolu, kaçışı olduğu halde oturup dayak yemeyi tercih ediyorsa bir insan, bu kendi kararıdır, yaşadıkları da kendi kararlarının sonuçlarıdır. Kendi seçtiği şeyi yaşarken de ağlanmasını anlamıyorum dedim.

Herkes kendi kararının sonuçlarına katlanır.

Binlerce lira maaşı olduğu halde kocasıyla kalıp dövülmeyi tercih ediyorsa da bu kendi kararıdır. Olabilir, herkes istediği kararı verebilir. Ama hem bir şey yapmayıp, gitme imkanı olduğu halde gitmeyip dayak yemeyi kabul edip hem dövüyor demeyi anlamıyorum dedim. Hala anlamıyorum evet.
yani.
imkanı olup da eziyeti kendisine reva görenleri nasıl anlayabiliriz ki?

X